Connect with us

Eveniment

Ultima stire pe Lugojeanul, prima postare pe noul blog

Publicat

în

fantana artizanala culori foto super fantana lui boldea 26 aprilie 2013 lugojeanul (6)A venit ziua in care chiar eu sunt subiect de stire pe propriul meu site. Am mai fost, pe la B1, dar aia e alta poveste. Asadar, zvonurile sunt adevarate! Socant, BREAKING NEWS, Cod Galben! Da, din acest moment, Lugojeanul.ro ca site de stiri nu mai functioneaza. El mai exista, ca baza de date e pe net, e publica si o voi folosi in continuare, ani buni, pentru idei si poze si asa mai departe, insa aici nu voi mai scrie stiri. In primul rand, la pagina Despre scrie totul despre mine, cum ma cheama, ce vreau, ce am facut pana ieri si ce fac de astazi incolo, asa ca s-ar putea sa vreti sa incepeti cu acea pagina. Din respect pentru miile de cititori ai acestui site, ma vad obligat sa raspund la cateva intrebari, in aceasta postare de blog de debut, in care sa va explic ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce veti citi si ce nu veti mai citi pe Lugojeanul.

De ce ai renunțat la a scrie stiri aici?
Doua motive esentiale. In primul rand, banii. Din Lugojeanul.ro castigam si nu prea si, desi lucrurile au inceput sa mearga, nu era un venit stabil, pentru ca daca luna asta puteai sa faci o suma de bani din reclame si afiliere, poate luna viitoare nu mai aveai la fel de multi clienti, motiv pentru care un salar stabil si o functie bine definita intr-o redactie mare cred ca sunt mai bune decat instabilitatea financiara, chiar daca imi pare rau ca am creat un brand si acum am fost nevoit nu sa il abandonez, ci sa il schimb in altceva. In al doilea rand, am decis sa scriu stirile in alta parte pentru ca aici am demonstrat tot ce aveam de demonstrat, ca pot sa fiu primul cu resurse minime si mereu la ananghie, ca pot sa ma mentin primul luni la randul, zi de zi si ca pot sa fac absolut orice imi propun, daca imi pun mintea la bataie. Daca maine as relua de la zero proiectul, sunt sigur ca as ajunge la acelasi rezultat intr-un timp mai scurt, datorita experientei dobandite.

Ce inseamna blogul Lugojeanul?
Blogul in sinea lui e un mediu mult mai interesant decat un site de stiri, mai ales daca e scris de un jurnalist cu surse bune si cu intrare peste tot. Pe blog nu publici stiri, ci le comentezi, din prisma experientei tale directe cu cele intamplate, practic esti si scriitor, si cititor, si criticul a ceea ce s-a intamplat, ceea ce nu va face altceva decat sa incurajeze si cititorii sa actioneze la fel, adica sa-si spuna parerea liber si fara fraie.

RETIM

Unde vei scrie stiri de azi incolo?
De luni incolo, de azi incolo, pana luni dimineata, nu mai scriu nicio stire, ca m-am SATURAT! E prima data in 17 luni cand imi permit patru zile de vacanta. E prima data de multi ani incoace, vreo 5 cred, cand nu tresar cand aud telefonul, pentru ca stiu ca, chiar daca doar pana luni, sunt un… concediu. Ciudat cuvant, avand in vedere ca nu l-am mai auzit pana acum de atata timp. De luni, scriu evenimentul (si nu numai) la saptamanalul Redesteptarea.

Mai publici tot 5 articole pe zi in continuare pe blog?
In niciun caz. Blogul este o unealta pe care ma voi exprima doar din punctul propriu si personal de vedere. O voi face des, sper eu macar o data pe zi, dar nu mai mult de doua ori, cu unele zile libere chiar, insa nu, nu voi mai scrie 5 sau 6 sau 7 articole aici in nicio zi, ci doar cate unul sau doua, dupa-masa si seara, iar acele articole voi incerca sa fie la fel de bine scrise si la fel de documentate ca si cele 7 articole puse la un loc. Evident ca o sa scada numarul de vizitatori pe zi, dar stiu sigur ca cei care au citit Lugojeanul in mod regulat in fiecare zi, vreo 1.500 de persoane in zilele normale, vor intra in continuare, o data pe zi sau o data la doua zile, sa vada ce se petrece aici. Activitate va fi, cred eu, zilnica, insa nu la fel de intensa, munca de la ziar fiind principala preocupare de luni incolo. Oricum, daca nu pe blog, pe Facebook tinem legatura zi si noapte, cu poze, cu articole interesante din presa locala si nationala si cu idei, comentarii si tot ce vreti voi.

Ti-au inchis gura si tie?
Asta este prima intrebare care mi s-a pus de catre multi dintre voi. Nu, nu mi-a inchis nimeni gura, ceea ce am facut am facut-o benevol, ca la insuratoare, nesilit de nimeni. Daca mi se inchidea gura, se proceda cum s-a mai procedat in presa din oras, prin platirea „ziaristilor” cu bani grei pentru liniste si pace, iar exemple exista si se intampla chiar acum, diferentele fiind imense: pierdere de cititori, decredibilizarea jurnalistilor si o schimbare brusca si evidenta de politica editoriala, de la „Boldea nenorocitul, jegul si inumanul”, la „Boleda perfectul, magnificul si corectul”. Si aici, si la noul loc de munca, voi reda evenimentele asa cum se vor intampla si, chiar daca aici voi comenta liber pe ele si la job nu, pentru că acolo scriu stirea, nu opinia, tot eu raman cel care scrie evenimentul sau postarea de blog si tot cu gura mare voi fi si in continuare. Veti vedea asta pe parcurs, nu va demonstrez nimic aici, doar va anunt.

Ce vom citi de astazi incolo pe blogul Lugojeanul?
Simplu: parerile mele proprii si personale despre evenimente, persoane, fapte, accidente, întamplari interesante, concerte, restaurante sau alte si alte lucruri ce tin de Lugoj, dar nu numai asa ceva, ci si pareri despre cum e vremea de afara, despre ultimul film vazut, despre ce am facut ieri la Timisoara, despre cum a fost in concediu si asa mai departe. Ca sa va faceti o idee, daca pana acum titlul pe site-ul de stiri Lugojeanul.ro suna ceva in genul „FOTO! Primul film a fost redat la Lugoj, la noul cinematograf „Bela Lugosi”! Cum li s-a parut lugojenilor experienta”, pe blog postarea despre acelasi eveniment, pe care o voi scrie la rece, dupa cea de la job, care e de obicei redata la cald, va suna ceva de forma „Minunea s-a produs: Astazi am fost la film, la Lugoj, in noul cinematograf!”.

Ce nu vom mai citi pe Lugojeanul?
Nu veti mai citi pe Lugojeanul stirile imediate, la cald si cu poze socante de la accidente, incendii, cu morti, raniti, de la crime, catastrofe, inundatii, copaci rupti, etc., pentru ca de-aia m-am angajat si aia urmeaza sa fac la lucru de luni incolo, deci pentru alea ma puteti urmari acolo. Asta nu inseamna ca, daca are loc un eveniment care prezinta mare interes si e cerut de cititori, nu o sa am o postare despre el, ba din contr, la rece lucrurile le vedem mai bine decat la cald, asa ca da, voi pune cateodata si „preferatele publicului”, insa tot ca parere si subiect de discutie pentru comunitatea noastra.

Cred ca asta ar fi totul, o sa vedeti pe parcurs exact ce si cum, dar sunt sigur ca o sa va placa ce veti citi aici si de acum incolo. O sa astept in continuare de la voi ponturi, imagini, idei, pareri in comentarii, o sa vreau sa facem aici o comunitate a lugojenilor care isi spun pasul, in frunte cu mine, la fel de liber, deschis si fara frica, exact cum s-a intamplat pana acum pe site. Va astept cu sugestii, cu pareri despre tema noua, care sper sa o instalez complet pana duminica, despre noul loc de munca si despre ce vreti voi pe lugojeanul@gmail.com sau aici in comentarii.

Seara faina Lugoj!

17 Comments

17 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

FOTO Zeci de lugojeni au participat la prima degustare de inițiere în lumea vinului din oraș

Publicat

în

Lugojenii pasionați de vinuri s-au adunat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment unic pentru orașul de pe Timiș. Andreea și Albert, doi tineri lugojeni cunoscători profesioniști în tot ce ține de licoarea lui Bachus, au organizat la Lugoj prima degustare de inițiere în lumea vinului. La eveniment au participat 50 de persoane.

Chiar dacă au ajuns la degustare ca simpli pasionați în ale vinului, participanții au plecat de la seara dedicată albelor, roșilor și rose-urilor cu un bagaj de cunoștințe important. Au învățat să aprecieze nu doar gustul, ci și aspectul și mirosul vinului. Să distingă arome și să determine calitatea unui vin după intensitatea lor, după aciditate și tanin. Au învățat diferența dintre vinuri, de ce unele vinuri au mai mult alcool sau zahăr și unele mai puțin.

RETIM

La final de prezentare a urmat degustarea, formată din două vinuri albe, două roșii, un vin rose și un vin de desert. Organizatorii spun că prima degustare de vin a Lugojului a mers mult mai bine decât se așteptau și că de-abia așteaptă să pună la cale următoarele ediții.

“Am avut parte de o sală plină și ne-am bucurat să vedem că și lugojenii sunt interesați să învețe despre vin, despre cum să te bucuri de această băutură cât mai mult și să o descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Noi suntem bucuroși că am avut un răspuns atât de pozitiv din partea oamenilor, care s-au simțit bine în cadrul evenimentului. Vrem să creăm o comunitate la Lugoj în jurul vinului, să ne întâlnim periodic la degustări și să ne bucurăm de vinuri și oameni de calitate”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Albert Garboni, organizator.

Următoarea ediție a degustării va avea ca subiect Italia, cu ale sale vinuri deosebite.

“Ne-am gândit să continuăm degustările cu una special dedicată Italiei. Vom gusta delicioasele vinuri moscato, chianti, prosecco și amarone, precum și multe altele, dar și gustări tradiționale italienești. Vom vorbi despre zonele Italiei de unde vin cele mai bune vinuri, cum se obțin acestea și vom degusta împreună vinurile pentru a stabili favoritul serii”, a declarat Andreea Agache, organizator.

Degustarea dedicată vinurilor italienești are loc pe 4 decembrie. Înscrieri se pot face la Space Bowling Lugoj, pe pagina de Facebook sau la telefon 0747 115 582. Taxa de participare este de 75 de lei, iar pentru a vă asigura un loc trebuie să achitați suma în momentul rezervării.

Citiţi mai departe

Eveniment

Festivalul de lângă Lugoj unde papricașul este savurat anual de peste 10.000 de vizitatori

Publicat

în

Dacă îți place mâncarea bună de te lingi pe degete, muzica populară și distracția, atunci pregătește-te de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.

Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.

RETIM

Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.

Artiștii care vor urca pe scena festivalului îi găsești aici.

Citiţi mai departe

Eveniment

Cu avionul… la Buziaș! Mâncare bună, muzică de vis și distracție cât cuprinde

Publicat

în

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș organizează, la sfârșitul lunii iulie, ediția cu numărul 5 a Festivalului Avioanelor. Manifestarea, care are ca scop promovarea tradițiilor locale și nu numai, are loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu orele 17 și respectiv duminică, 28 iulie, până la orele 23.

Atât buzieșenii, cât și petrecăreții din localitățile învecinate, vor petrece în compania artiștilor de muzică folk și rock invitați la eveniment. Sâmbătă, pe scena evenimentului vor urca formațiile Cu Asar și Rockabil. Duminică, vor concerta Ștefania Iacob și Mircea Baniciu, care vor încânta publicul prezent la eveniment până aproape de miezul nopții.

RETIM

Festivalul Avioanelor a devenit deja o tradiție la Buziaș. Acesta vine în completarea altor manifestări culturale importante, cum ar fi Festivalul Veverițelor sau Festivalul Papricașului și Vinului, menite să promoveze orașul-stațiune.

Citiţi mai departe

Eveniment

S-a stabilit locul și data viitoarelor două evenimente Banat Brunch, cu mâncare bio și activități în natură

Publicat

în


După ce prima ediție a evenimentului Banat Brunch a fost un real succes, organizatorii au anunțat deja ce-a de-a doua și respectiv a treia ediție a întâlnirii pofticioșilor și iubitorilor de natură. Prima ediție a avut loc în Caraș-Severin, în Sat Bătrân din comuna Armeniș. Din fericire pentru lugojeni, ce-a de-a doua ediție are loc la doi pași de municipiul de pe Timiș, în Margina.

Banat Brunch la Margina

Banat Brunch la Margina are loc duminică, 7 iulie. Pentru costul de 100 de lei, participanții vor putea gusta din cele mai delicioase și autentice produse ale Banatului. Programul evenimentului include și plimbări în natură, activități recreative și standuri cu produse tradiționale.

Program:

RETIM

11 – 13 – Brunch cu produse tradiționale din zonă;
13 – 15 – Ateliere pentru adulți și copii, vizită în sat și împrejurimi:
-olărit+ obiecte pictate gratuit (pentru copii, si luate de ei acasă după eveniment)
-opincărit- demonstrație;
-plimbare cu tractorul în satul vecin la bisericuța de lemn mutată din satul gazdă;
-tură de biciclete în sat – participanții sunt invitați să vină cu bicicletele lor la brunch, iar aici există câteva biciclete disponibile pentru doritori;
-muls vaca doamnei Emilia: este în perioada în care trebuie mulsă de 3 ori pe zi.

Mici producători care expun:
-Mărioara Bodnar cu rachie, pălincă și miere de albină;
-Simona și George Sloboda cu Lavandă de Margina;
-Aurel Palconi cu suc natural de fructe și vin.

Puteți cumpăra bilete pentru Banat Brunch la Margina aici.

Banat Brunch la Văliug

Tot duminică, 7 iulie, Banat Brunch se ține și la Văliug. În prima duminică din mijlocul verii, oaspeții sunt așteptați în Munții Semenic, pe marginea lacului Gozna.  Acestora li se promite din start că se vor îndrăgosti de bucatele șvăbești pe care le-au pregătit organizatorii la ce-l de-al treilea Banat Brunch. De asemenea, veți putea descoperi cea mai nouă destinație de mountainbike și e-mountainbike din Banat și să faceți baie în lacul despre care se zice că face inimi să tresare.

Program:

11:00 – 13:00
Brunch cu produse de sezon, cum mâncau șvabii odinioară

13:00 – 15:00
Tur ghidat cu mountainbike pe marginea lacului Gozna, vizitarea celebrei vile Klaus unde a studiat Regele Mihai dar mai nou și niște orășeni au deprins aptitudini la ‘Fermă’

15:00-17:00
Degustare de bere artizanală Three Happy Brewers
Celebrarea și premierea Cupei Naționale de Enduro Mountainbike, etapa Semenic

Participarea la brunch se face pe baza unui bilet, all inclusive. Detalii și rezervări, în curand.

MENIU Banat Brunch cu arome șvăbești:

*Aperitive*

Cârnnați șvăbești
Șonc și slăninuță
Brânză variate, de la mioare de munte [munce]
Pită de casă unsă cu pastă de jumări
Pită de casă unsă cu pastă din brânză și boia
Pită cu zacuscă de vinete cu ciuperci sălbatice
Fritatta cu flori de dovleac
Plăcintă cu brânză sărată și mărar

*Fel principal*
Friptură de porc în untură cu sos de hrean, cu ardei copt și ceapă roșie
Mămăligă cu brânză sărată, mărar și sos de hribi cu smântână

*Desert*
Ștrudel cu afine din vârf de munte, cireșe sălbatice sau brânză
Schupfnudell (tăiței de casă cu nucă)
Găluște cu prune

sursa foto: Ghidul Banatului

Citiţi mai departe

Cele mai citite