Connect with us

Administrație

Kaufland la Lugoj, mit sau realitate

Publicat

în

kaufland la lugojBun, hai sa lamurim acum, aici si de tot ultima si cea mai tare barfa posibila din orasul nostru, pentru ca toata lumea ma intreaba daca e adevarata sau nu si nimeni nu pare sa aiba alte informatii sau sa publice ceva pe tema care, aparent, arde tare in Lugoj. Umbla vorba deci ca ar veni in oras cei de la Kaufland, care au mai vrut in trecut sa construiasca un magazin aici, dar care ba n-au gasit loc in oras, ba nu au putut sa-si puna sandramaua pe strada Timisorii, prietenii stiu de ce, ba au vrut sa faca un stadion in Dealul Viilor, doar ca sa poata sa il darame pe cel de pe strada Caransebesului si sa isi puna magazinul acolo. Pana la urma, dusi au fost si nu s-a mai auzit nimic de ei.

Meniul zilei, Octavian

Pana acum cateva zile, cand de la un grup de oameni s-a imprastiat un zvon care e acum aproape in tot orasul, cum ca supermarketul ar urma sa se construiasca, unii spun chiar pana la Craciun, in oras. Vehiculata ar fi o zona de pe strada Timisorii, unele voci spunand ca s-ar dori construirea supermarketului acolo unde pana acum cateva saptamani a functionat o tipografie. Odata cu inchiderea acesteia, zvonul se potrivea perfect cu deschiderea acestui magazin de mare capacitate tocmai pe strada de la intrarea in oras, locatia si suprafata pe care nemtii ar fi cumparat-o fiind intr-adevar ideale pentru un asemenea proiect.

Boldea nu mi-a zis nimic, de fapt a ramas surprins ca cei de la Kaufland vor sa vina in oras si ca nimeni nu l-a instiintat si pe el, un pustiulica de 21 de ani cu un blog (pe atunci site, ce vremuri) fiind cel onorat sa o faca. „Nu stiu nimic, sincer, acum aflu si eu, dar e bine, se fac locuri de munca si asta nu e rau niciodata”, a spus primarul orasului marti. Mai departe, cei de la Kaufland mi-au scris pe email un raspuns cu privire la problema, spunand ca pana la data trimiterii acestuia nu au cumparat niciun teren in municipiul Lugoj.

Sa recapitulam: stim ca tipografia pe care se crede ca se doreste deschiderea magazinului s-a inchis, asta este singurul lucru care s-a intamplat cu adevarat si care este verificat. In rest, nu stim mare lucru, decat ca mai multe persoane, printre care si oameni cu o oarecare influenta in oras, ar fi povestit altor persoane ca cei de la Kaufland au fost deja la Lugoj, unde au masurat, au discutat si au pus la cale planuri mari. Insa pana la proba contrarie, eu personal iau de bun raspunsul oficial, care poate este si el dat cu lac si protejat din cauza clauzelor de confidentialitate, si cred totusi ca materializarea unui magazin Kaufland la Lugoj ramane, cel putin pentru 2014, la stadiul de mit si de vis frumos pentru fanii francizei nemtesti sau pentru cei care s-au saturat de saptamanile tematice de la Lidl si de produsele care nu se schimba niciodata, macar prin eticheta lor, de la restul supermarketurilor din municipiul de pe Timis.

RETIM

12 Comments

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite