Connect with us

Administrație

Kaufland la Lugoj, mit sau realitate

Publicat

în

kaufland la lugojBun, hai sa lamurim acum, aici si de tot ultima si cea mai tare barfa posibila din orasul nostru, pentru ca toata lumea ma intreaba daca e adevarata sau nu si nimeni nu pare sa aiba alte informatii sau sa publice ceva pe tema care, aparent, arde tare in Lugoj. Umbla vorba deci ca ar veni in oras cei de la Kaufland, care au mai vrut in trecut sa construiasca un magazin aici, dar care ba n-au gasit loc in oras, ba nu au putut sa-si puna sandramaua pe strada Timisorii, prietenii stiu de ce, ba au vrut sa faca un stadion in Dealul Viilor, doar ca sa poata sa il darame pe cel de pe strada Caransebesului si sa isi puna magazinul acolo. Pana la urma, dusi au fost si nu s-a mai auzit nimic de ei.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Pana acum cateva zile, cand de la un grup de oameni s-a imprastiat un zvon care e acum aproape in tot orasul, cum ca supermarketul ar urma sa se construiasca, unii spun chiar pana la Craciun, in oras. Vehiculata ar fi o zona de pe strada Timisorii, unele voci spunand ca s-ar dori construirea supermarketului acolo unde pana acum cateva saptamani a functionat o tipografie. Odata cu inchiderea acesteia, zvonul se potrivea perfect cu deschiderea acestui magazin de mare capacitate tocmai pe strada de la intrarea in oras, locatia si suprafata pe care nemtii ar fi cumparat-o fiind intr-adevar ideale pentru un asemenea proiect.

Boldea nu mi-a zis nimic, de fapt a ramas surprins ca cei de la Kaufland vor sa vina in oras si ca nimeni nu l-a instiintat si pe el, un pustiulica de 21 de ani cu un blog (pe atunci site, ce vremuri) fiind cel onorat sa o faca. „Nu stiu nimic, sincer, acum aflu si eu, dar e bine, se fac locuri de munca si asta nu e rau niciodata”, a spus primarul orasului marti. Mai departe, cei de la Kaufland mi-au scris pe email un raspuns cu privire la problema, spunand ca pana la data trimiterii acestuia nu au cumparat niciun teren in municipiul Lugoj.

Sa recapitulam: stim ca tipografia pe care se crede ca se doreste deschiderea magazinului s-a inchis, asta este singurul lucru care s-a intamplat cu adevarat si care este verificat. In rest, nu stim mare lucru, decat ca mai multe persoane, printre care si oameni cu o oarecare influenta in oras, ar fi povestit altor persoane ca cei de la Kaufland au fost deja la Lugoj, unde au masurat, au discutat si au pus la cale planuri mari. Insa pana la proba contrarie, eu personal iau de bun raspunsul oficial, care poate este si el dat cu lac si protejat din cauza clauzelor de confidentialitate, si cred totusi ca materializarea unui magazin Kaufland la Lugoj ramane, cel putin pentru 2014, la stadiul de mit si de vis frumos pentru fanii francizei nemtesti sau pentru cei care s-au saturat de saptamanile tematice de la Lidl si de produsele care nu se schimba niciodata, macar prin eticheta lor, de la restul supermarketurilor din municipiul de pe Timis.

RETIM

12 Comments

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj a plătit 11.700 de lei pe 12 scaune

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj continuă să facă achiziții publice. Printre ultimele se numără și cumpărarea a 12 scaune de așteptare. Cel mai probabil, scaunele vor fi amplasate la intrarea în cele mai importante birouri din primărie.

Cei care au făcut achiziția nu s-au limitat la orice scaune. Deși un scaun de așteptare normal costă între 60 și 100 de lei la magazine precum Dedeman, primăria din Lugoj a decis să cumpere scaune “de domni”, cu de zece ori prețul cerut la magazinele de bricolaj.

Astfel, pe 12 scaune Manager Extra CF, cu piele ecologică și structură din lemn masiv, administrația locală a plătit aproape 11.700 de lei, adică în jur de 975 de lei bucata. Licitația a fost câștigată de o firmă din Jilava, județul Ilfov.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite