Connect with us


Administrație

Kaufland la Lugoj, mit sau realitate

Publicat

în

kaufland la lugojBun, hai sa lamurim acum, aici si de tot ultima si cea mai tare barfa posibila din orasul nostru, pentru ca toata lumea ma intreaba daca e adevarata sau nu si nimeni nu pare sa aiba alte informatii sau sa publice ceva pe tema care, aparent, arde tare in Lugoj. Umbla vorba deci ca ar veni in oras cei de la Kaufland, care au mai vrut in trecut sa construiasca un magazin aici, dar care ba n-au gasit loc in oras, ba nu au putut sa-si puna sandramaua pe strada Timisorii, prietenii stiu de ce, ba au vrut sa faca un stadion in Dealul Viilor, doar ca sa poata sa il darame pe cel de pe strada Caransebesului si sa isi puna magazinul acolo. Pana la urma, dusi au fost si nu s-a mai auzit nimic de ei.

RETIM

Pana acum cateva zile, cand de la un grup de oameni s-a imprastiat un zvon care e acum aproape in tot orasul, cum ca supermarketul ar urma sa se construiasca, unii spun chiar pana la Craciun, in oras. Vehiculata ar fi o zona de pe strada Timisorii, unele voci spunand ca s-ar dori construirea supermarketului acolo unde pana acum cateva saptamani a functionat o tipografie. Odata cu inchiderea acesteia, zvonul se potrivea perfect cu deschiderea acestui magazin de mare capacitate tocmai pe strada de la intrarea in oras, locatia si suprafata pe care nemtii ar fi cumparat-o fiind intr-adevar ideale pentru un asemenea proiect.

Boldea nu mi-a zis nimic, de fapt a ramas surprins ca cei de la Kaufland vor sa vina in oras si ca nimeni nu l-a instiintat si pe el, un pustiulica de 21 de ani cu un blog (pe atunci site, ce vremuri) fiind cel onorat sa o faca. „Nu stiu nimic, sincer, acum aflu si eu, dar e bine, se fac locuri de munca si asta nu e rau niciodata”, a spus primarul orasului marti. Mai departe, cei de la Kaufland mi-au scris pe email un raspuns cu privire la problema, spunand ca pana la data trimiterii acestuia nu au cumparat niciun teren in municipiul Lugoj.

Sa recapitulam: stim ca tipografia pe care se crede ca se doreste deschiderea magazinului s-a inchis, asta este singurul lucru care s-a intamplat cu adevarat si care este verificat. In rest, nu stim mare lucru, decat ca mai multe persoane, printre care si oameni cu o oarecare influenta in oras, ar fi povestit altor persoane ca cei de la Kaufland au fost deja la Lugoj, unde au masurat, au discutat si au pus la cale planuri mari. Insa pana la proba contrarie, eu personal iau de bun raspunsul oficial, care poate este si el dat cu lac si protejat din cauza clauzelor de confidentialitate, si cred totusi ca materializarea unui magazin Kaufland la Lugoj ramane, cel putin pentru 2014, la stadiul de mit si de vis frumos pentru fanii francizei nemtesti sau pentru cei care s-au saturat de saptamanile tematice de la Lidl si de produsele care nu se schimba niciodata, macar prin eticheta lor, de la restul supermarketurilor din municipiul de pe Timis.

12 Comments

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Decizie a primăriei privind tarabele cu mărțișoare la Lugoj, de 1 și 8 martie, pentru acest an

Publicat

în

RETIM

După ce anul trecut comercianții de mărțișoare nu și-au putut vinde creațiile decât online, pentru că în România apăreau primele restricții, în acest an primăria a aprobat un loc din oraș pentru tarabele acestora. Este vorba despre Piața I.C. Drăgan, acolo unde vânzătorii de mărțișoare și alte cadouri de 1 și 8 martie se vor putea desfășura.

Comercianții vor putea să-și ocupe locurile în piață în două ture, una pentru 1 martie și cealaltă pentru ziua de 8 martie. Pentru mărțișoare, vânzarea va începe vineri, 26 februarie și va dura până pe 1 martie, de Mărțișor. 

Pentru Ziua Femeii, comercianții vor putea să își expună produsele din 5 martie, care pică tot într-o vineri, până luni de 8 martie. Până acum, potrivit primăriei lugojene, au cerut autorizație în jur de 20 de comercianți.

Capacitatea maximă a locației este de 30 de vânzători, asta și pentru că administrația locală va impune distanțarea socială a comercianților, din cauza pandemiei. Aceștia vor purta obligatoriu mască și vor oferi dezinfectant de mâini clienților.

Citiţi mai departe

Administrație

Consiliul local va vota lista tinerilor care s-au calificat pentru obținerea unei locuințe ANL

Publicat

în

Foto Arhiva

Consilierii locali lugojeni vor discuta, în ședința de joi, 25 februarie, proiectul privind lista de priorități pentru alocarea locuințelor ANL, destinate închirierii, pentru tineri de până 35 de ani. Lista este compusă în urma evaluării dosarelor depuse la Primăria Lugoj, în baza Legii 180/2018.

RETIM

„Luând în considerarea că locuințele ANL, destinate închirierii urmează să fie finalizate, la nivelul municipiului Lugoj au fost analizate dosarele depuse de persoane fizice, în vederea închirierii locuințelor ANL și  a rezultat următoarea ordine de priorități, conform anexei, fapt pentru care se impune aprobarea prin Hotărârea Consiliului Local a proiectului de hotărâre privind aprobarea listei dosarelor depuse în în perioada 01.01.2019-01.01.2021 și a listei de priorități în soluționarea cererilor de locuințe a ANL pentru tineri, destinate închirierii”, se arată în referatul pentru susținerea proiectului.

După aprobarea consilierilor locali, se pot depune contestații timp de șapte zile, la primarul municipiului.

Mai jos, puteți vedea, lista priorităților în funcție de punctajul obținut.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul face primii pași pentru transformarea în Smart City. Lugojenii sunt așteptați la dezbateri

Publicat

în

Primăria Lugoj îi invită pe lugojenii pasionați de tehnologie să facă parte din focus grupurile locale, ale căror rezultate vor sta la baza dezvoltării Strategiei Locale de transformare a Lugojului într-un Smart City – Oraș Inteligent. Un oraș inteligent sau smart city este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele unui oraș, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității și protejării mediului.

RETIM

Cele 2 focus grupuri vor cuprinde următoarele domenii:

 Guvernare Locală, Sănătate, Educație, Mediu, Turism și Siguranță publică

25 februarie 2021 – intervalul orar 12:00 – 15:00

26 februarie 2021 – intervalul orar 11:00 – 14:00

Infrastructură și tehnologie, transport public, energie (smart grid)

25 februarie 2021 – intervalul orar 15:30 – 17:30

26 februarie 2021 – intervalul orar 14:30 – 17:00

Pentru a participa la aceste întâlniri vă invităm să completați următorul formular: https://forms.gle/NZs2Mj85x625DTfu8

Scopul final al acestui exercițiu este acela de a seta obiective îndrăznețe, necesare unui oraș european la standardele secolului în care trăim.

Formatul acestor prime întâlniri va fi fizic, numărul persoanelor va fi limitat pentru eficiență și pentru respectarea normelor de sănătate în vigoare.

Citiţi mai departe

Administrație

Lucrare de mântuială. Pavajul din Piața „Iosif Constantin Drăgan” trebuie scos și refăcut

Publicat

în

Primarul Lugojului spune că sunt probleme mari cu trotuarele, pavate pe vremea fostei administrații locale. Din cauză că nu au hidroizolație și nu li s-a dat înclinația potrivită, toată apa se scurge în fundațiile clădirilor și în beciuri.

RETIM

„Va trebui să refacem lucrările. Cum este în Piața Drăgan, de exemplu, unde s-a pus piatră cubică, dar nu s-a făcut nicio lucrare de hidroizolație și deja imobilele proprietarilor sunt afectate de umiditate și de foarte multe ori se și inundă, la ploi mai intense. Trebuie refăcute pavajele. Chiar vă rog să mergeți, să vedeți! Noi am fost sesizați de mai multe ori de proprietarii din zonă. Am și fost în subsolul clădirilor și am văzut că zona de umezeală a beciurilor a ajuns până la un metru și jumătate înălțime”, a declarat Claudiu Buciu

În 2019, Lugojeanul.ro scria (aici) despre un proprietar de pe strada str. Victor Vlad Delamarina, care a dat în judecată Primăria Lugoj din cauza trotuarelor cu dale, care nu au fost realizate corect și produc infiltrații de apă și igrasie în pereții casei. Acesta a prezentat și o expertiză care dovedea că infiltrațiile sunt cauzate de trotuarele prost reabilitate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite