Connect with us

Actualitate

Trei localități din jurul Lugojului au rata de infectare peste trei la mia de locuitori

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Ultimele trei localități care mai au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori din zona Lugojului sunt Nădrag, Coșteiu și Racovița. În rest, toate satele din jurul municipiului, inclusiv orașul de pe Timiș, aveau rata de infectare sub 3 la mia de locuitori marți la prânz.

La Nădrag, rata de infectare era de 4.98/1000, în timp ce la Racoviţa era de 3.06, iar la Coşteiu de 3.03, la raportarea de marți de la prânz, 4 mai. La nivel de județ, incidența a ajuns marți la 1,64, iar în Timișoara la 1,77, fiind în continuă scădere. La Lugoj, rata era de 2.05 la mie.

foto: arhivă

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tânăr drogat, prins la volan de polițiști într-un oraș vecin cu Lugojul

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un alt șofer din orașul Făget a fost prins drogat la volan, acesta fiind al doilea caz în doar câteva zile raportat de către polițiști. La data de 22 iunie, în jurul orei 23:50, polițiștii Orașului Făget au oprit pentru control, pe strada Calea Lugojului din orașul Făget, județul Timiș, un autoturism, condus de un bărbat, de 27 de ani.

În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat faptul că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive. S-a procedat la conducerea acestuia la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive.

Pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru “conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive”. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Cod Portocaliu de caniculă la Lugoj. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de arșiță

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

În perioada 22-25.06.2021, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de caniculă și disconfort termic pentru județul Timiș. De asemenea, în data de 23.06.2021, este valabilă o avertizare meteo de Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic pe raza întregului județ, la Lugoj fiind așteptată o valoare de 38 de grade

Specialiștii ISU Banat au emis o serie de măsuri pe care cetățenii sunt sfătuiți să le implementeze, pentru siguranța lor, pe toată durata celor câteva zile de temperaturi ridicate.

-Evitați aglomerația, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

-Purtați haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare;

-Consumați 2 litri de lichide pe zi: apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe;

-Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr și alimentele cu conținut sporit de grăsimi;

-Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri/singure în autoturisme expuse la soare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se activează punctele de prim ajutor pentru perioada de caniculă. Lugojul va avea două

Publicat

în

Șase puncte de prim ajutor împotriva caniculei vor funcționa în Timiș – 4 la Timișoara și două în Lugoj, probabil de mâine – a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Conform legii, centrele trebuie deschise în momentul în care se înregistrează 3 zile consecutiv peste 35 de grade, iar vestul țării este în a doua zi cu astfel de temperaturi. Toate spațiile vor fi dotate cu aer condiționat, apă și tensiometre, care sunt deservite de cadre medicale specializate, spune subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Meniul zilei, Octavian

„Aceste puncte nu mai sunt organizate în corturi, în bătaia soarelui și se caută în interiorul unor clădiri. La Timișoara ar fi la Poșta mare, la Operă, la un oficiu poștal și în piața Iosefin. În Lugoj sunt două clădiri, la Teatru și într-o clădire aflată lângă Poliție”, spune Ovidiu Drăgăneascu.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a adăugat că au fost transmise atenționări și firmelor din Timiș să respecte regulile impuse de lege, pentru perioada de caniculă.

„Am avut o discuție cu directorul ITM. Ei încă de săptămâna trecută au prevăzut această caniculă și au avut deja o discuție în întâlnirea cu sindicatele și patronatele și le-au atras atenția, că sunt mai multe măsuri care trebuie respectate conform OUG 99/2000, destul de veche, astfel că orice angajator cunoaște prevederile acestei ordonanțe. În principiu, aceasta spune că atunci când ajungem la temperaturi extreme, ar trebui să se reducă activitățile fizice, să se asigure apă minerală carbogazoasă, chiar e specificat acest lucru, pentru că se pierd săruri din organismul uman, și echipamente de protecție.  Atunci când angajatorii nu pot asigura toate acestea, trebuie să se reducă durata zilei de lucru sau să se organizeze în două schimburi, unul până la ora 11, altul după ora 17, cu o pauză atunci când temperatura se presupune că va cea mai mare”, a mai adăugat subprefectul județului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Vă reamintim, până vineri e cod galben de caniculă și disconfort termic, în vestul țării, iar azi e chiar portocaliu, cu temperaturi prognozate de până la 39 de grade.

Citiţi mai departe

Actualitate

Canicula deschide punctele de prim ajutor. Trei la Timișoara, unul la Lugoj

Publicat

în

Direcţia de Sănătate Publică a aprobat înființarea a patru puncte de prim ajutor împotriva caniculei, în județul Timiș. Trei dintre acestea vor funcționa în Timișoara, iar unul la Lugoj. Fiecare astfel de centru este dotat cu aer condiționat, apă și tensiometre, care sunt deservite de cadre medicale specializate.

Meniul zilei, Octavian

Flavius Cioca, șeful Direcției de Sănătate Publică, spune că locurile unde vor funcționa au fost deja stabilite și sunt pregătite, însă nu le poate comunica până când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu va aproba funcționarea lor. Astăzi, de la ora 11.00, are loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar pe ordinea de zi se află și acest subiect, urmând să se stabilească de când vor funcționa aceste spații.

Anii trecuți, la Timișoara aceste puncte de prim ajutor au funcționat la Opera, la Casa Tineretului și la Poșta Mare. La Lugoj, centrul de prim- ajutor a funcționat la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cel mai probabil aceste spații vor fi menținute și în acest an.

Temperaturile maxime din această săptămână, în vestul țării, pot ajunge la 39 de grade, conform prognozei meteo.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite