Connect with us

Educație

Toți elevii lugojeni revin de astăzi în bănci la orele de curs

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Toți elevii lugojeni se întorc de astăzi, 19 mai, la clase pentru orele de curs. Prezența fizică a elevilor la ore a fost decisă după ce Ministerul Educației s-a consultat cu restul guvernului, fiind stabilit că deocamdată pericolele care există pot fi minimizate cu respectarea regulilor de distanțare socială și purtare a măștilor de protecție.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

La Lugoj, toate școlile se află acum în scenariul verde, după ce rata de infectare la nivel de oraș a scăzut sub 1 la mia de locuitori. În zona Lugojului, există trei localități unde școala se desfășoară după scenariul galben, respectiv Boldur, Fârdea și Nădrag.

RETIM

 • Scenariul 1 (verde) – toți elevii vin la școală, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
 • Scenariul 2 (galben) – participă fizic preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Elevii din celelalte clase urmează cursurile online.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Un proiect din Lugoj a obținut finanțare prin Fondul Ştiinţescu Timişoara

Publicat

în

Proiectul „ArtDen” al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj, a primit finanțare prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara.

Meniul zilei, Octavian

Printre inițiativele dedicate elevilor, finanțate prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara se numără: o caravană de ştiinţe şi tehnologie, o seră dom geodezic pentru observaţii, experimente şi grădinărit urban, precum şi ateliere şi tabere de vară de programare şi printare 3D sau de reciclare şi upcycling.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Fundația Comunitară Timişoara anunță câștigătorii de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului Fondul Ştiinţescu Timişoara. Programul a avut un buget total de 175.000 lei şi se află în al cincilea an de implementare. Această ediţie a fost dedicată ONG-urilor şi grupurilor de inițiativă din judeţele Timiş şi Arad interesate să promoveze prin activităţi practice, colaborative şi interdisciplinare, domeniile STEAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în rândul copiilor şi tinerilor.

RETIM

Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice. În urma concursului au fost selectate 11 proiecte, după cum urmează:

 • STEAM-ability – Caravana CoderDojo propus de grupul de iniţiativă CoderDojo@UVT, proiectul se va desfăşura în judeţele Timiş şi Arad;
 • Grădina de pe Uranus, o iniţiativă ce va avea loc la Liceul Waldorf Timişoara;
 • LABORATORUL MICULUI SAVANT BOLDUREAN, un proiect care se va desfăşura la Şcoala gimnazială Boldur;
 • Micro grădina mobilă propus de grupul de iniţiativă Microgrădinarii, proiectul este dedicat copiilor beneficiari ai Fundației Rudolf Walter Timișoara şi elevilor de la Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara ;
 • DIY-ÎMPREUNĂ PENTRU O ȘCOALĂ MAI BUNĂ, o iniţiativă pentru elevii Școlii gimnaziale Sacoşu Turcesc;
 • SUMMER CAMP LIEBLING 2022 propus de grupul de iniţiativă PROLIBLING;
 • ArtDen al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj;
 • Teatrul si meseriile sale propus de Asociaţia Solidart;
 • Micul Inginer Agronom al grupului de iniţiativă EcoAgri Timişoara;
 • Științe și tehnologie pentru elevii Liceului Teoretic Special Iris propus de ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJINIREA COPIILOR ȘI TINERILOR AMBLIOPI ȘI NEVĂZĂTORI „IRIS” TIMIȘOARA;
 • Viitorul în 3D propus de Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă-PRAEDU, proiect ce se va desfăşura în Chișineu-Criș.

„Ştiinţescu aduce de mai bine de patru ani împreună comunitatea celor pasionaţi de ştiinţe şi îi provoacă să vină cu idei creative de a insufla această pasiune copiilor şi tinerilor. Ştiinţele sunt cool, spectaculoase şi mai ales practice. Iar de asta încep să se convingă din ce în ce mai mulţi tineri care intră în contact cu atelierele, tururile ghidate, expoziţiile şi experimentele lui Ştiinţescu.” a spus Daniela Chesaru, Director executiv, Fundația Comunitară Timișoara.

Detalii despre programul de finanțare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara (www.fctm.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (www.facebook.com/StiintescuTm).

Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Hella România, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.

Citiţi mai departe

Educație

Elevii refugiați din Ucraina, ajutați să se integreze la un liceu din Lugoj

Publicat

în

Cinci elevi refugiați din Ucraina, sunt integrați în cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”. Ei au primit astăzi, 10 mai 2022, câte un Asus Chromebook, grație Asociației Narada și platformei HartaEdu.ro, anunță reprezentanți Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj

Meniul zilei, Octavian

Unitatea școlară a amenajat și un spațiu unde elevii din Ucraina își pot face temele și pot învăța. Reprezentanții liceului fac un apel pe platforma HartaEdu.ro, pentru strîngerea de fonduri necesare realizării unui nou grup sanitar.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

„Pentru a avea condiții sanitare optime de primire a elevilor refugiați din Ucraina în cadrul Liceului Teoretic Iulia Hasdeu e nevoie de realizarea unui grup sanitar nou care să cuprindă 3 toalete, o toaletă pentru persoanele cu handicap, două chiuvete, oglinzi, uscătoare pentru mâini. Pentru realizarea grupului sanitar e nevoie de pereți despărțitori (cărămizi), uși, țevi, faianță, robineți etc. În acest moment, elevii de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu au în folosință un număr mic de toalete”, au transmis reprezentanții liceului.

RETIM

Citiţi mai departe

Educație

Elevii de la ”Harul” strâng bani să trimită într-o excursie copiii ucraineni, refugiați la Surduc

Publicat

în

Elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic ”Harul” Lugoj vor organiza joi o acțiune cu caracter caritabil. Ei  vor pregăti deserturi în Piața Josif Constantin Drăgan și la Liceul Teoretic Harul. Cu banii strânși ei vor să  organizeze o excursie la Timișoara pentru copiii refugiați cazați în zona Surduc. Inițiativa ”Toți pentru unul, unul pentru toți” aparține elevilor, care, pentru ora de Finanțe, aveau de pus în aplicare un plan de afaceri. Cu gândul la copiii veniți din Ucraina și care trec acum prin clipe dificile, ei si-au dorit să se implice, exersându-și în același timp abilitățile antreprenoriale dobândite la orele de curs.

Meniul zilei, Octavian

”Ideea a fost a copiilor care m-au întrebat la oră, doamna nu ați vrea să facem un proiect legat de copiii din Ucraiana? Eu m-am bucurat foarte mult, mai ales că eu personal sunt ucraineancă, Sunt româncă, trăiesc în România, dar etnia mea e ucraineană. Am fost foarte mișcată de inițiativa lor.  Pentru că ei s-au gândit să organizeze acțiunea în oraș, am cerut o întrevedere la Primărie, iar săptămâna trecută am fost primiți de primarul orașului și de viceprimar, care au acceptat colaborarea cu noi, ne oferă un spațiu în Piața Josif Constantin Drăgan, unde ne vom afla joi între orele 11 și 18”, spune prof. Dana Petrovici, coordonatoarea acțiunii.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Evenimentul este programat în ziua de 14 aprilie. Între orele 11 și 18 micii antreprenori vor avea un stand cu produse în Piața Josif Constantin Drăgan, iar între orele 12 și 18, unul în incinta Liceului Teoretic ”Harul”.

RETIM

 

 

 

Citiţi mai departe

Educație

Profesori de la „Vlaicu”, într-un proiect internațional pentru stoparea fenomenului bullying-ului

Publicat

în

În perioada 28 martie – 1 aprilie, s-a desfășurat la  Esperino Gymnasio L.T., din Karditsa, Grecia, etapa a doua a mobilității “KEEP CALM AND STOP BULLYING”, din cadrul programului ERASMUS+. Pe lânga echipa gazdă, au mai participat echipe de profesori din Republica Macedonia de Nord, Spania si România.

Meniul zilei, Octavian

Din echipa României au făcut parte Rodica Ciurescu și Alina Voaideș Cojan, ambele profesoare la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj. Tema principala a fost discuția despre metodele de combatere a fenomenului cyberbullying, prin programe create și adaptate pe internet. O alta temă de discuție a fost despre sistemul de educație din cele patru țări. S-a discutat despre avantaje și dezavantaje, asemănări și deosebiri ale sistemului de educație de la creșa până la învățământul universitar, chiar și cazul învățământului a doua șansă.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

În ultima zi, au avut loc discuții și s-au tras concluzii pe temele proiectului și s-au oferit diplome. După orele de curs s-au făcut vizite la lacul artificial Plastiras, la mănăstirile Meteora și la Muzeul de Arheologie din Karditsa.

RETIM

S-a stabilit ca etapa a treia va avea loc la Almeria, în perioada 30 mai – 4 iunie și etapa a patra va avea loc la Lugoj, în perioada  3-7 octombrie 2022.

ȘTEFAN Z. TOTH

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite