Educație
Câți elevi s-au vaccinat miercuri la Lugoj, cu ocazia vizitei echipei mobile de la Timișoara în licee
Miercuri, 2 iunie, o echipă mobilă de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgența „Dr. Victor Popescu” – Timișoara a fost prezentă la Lugoj, la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, și la Nădrag, la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu”. Au fost imunizați cu vaccinul Pfizer – Biontech elevii cu vârsta peste 16 ani și personal din unitățile de învățământ din Lugoj și Nădrag, 60 de persoane, după cum urmează:
Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” – Lugoj – 32 persoane vaccinate
Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” – Lugoj – 1 persoană vaccinată;
Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” – Lugoj – 5 persoane vaccinate;
Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” – Nădrag – 22 persoane vaccinate.
Activitatea de vaccinare a elevilor și cadrelor didactice se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Vaccinarea minorilor se face doar cu acordul scris al părinților. O altă echipă de vaccinare, pentru imunizarea persoanelor nedeplasabile și care nu au acces la un centru fix de vaccinare, s-a deplasat în localitățile Belinț și Brestovăț.
foto: ISJ Timiș
Educație
Lugojul are doi olimpici naționali, la lectură și interpretare pian
Lugojul se poate mândri cu două tinere extrem de talentate, care au obținut locurile întâi la disciplinele la care au participat în cadrul olimpiadelor naționale. Prima este Patricia Maria Roșca, elevă la Școala de Muzică “Filaret Barbu”. Patricia a reușit să se claseze pe locul 1 la olimpiada de interpretare instrumentală pian.
Tot pe locul întâi s-a clasat și Maria Medeea Vuia, de la Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” din municipiu. Tânăra a participat la olimpiada lectură ca abilitate de viață sau OLAV, o disciplină nouă printre cele olimpice.
Andreea Boblea și Naomi Kifa de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” au obținut locurile 2 și respectiv 3 la olimpiada de limba ucraineană, în timp ce Alexandru Mihai Moț a reușit locul 3 la interpretare pian. În total, 14 tineri din Lugoj au ajuns la etapa națională a olimpiadelor la care au participat.
Educație
Poliția a intervenit după o bătaie în toaleta fetelor, la un liceu din Lugoj
Două fete, eleve ale Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj s-au luat la bătaie într-o toaletă a școlii. Polițiștii au fost nevoiți să intervină în urma altercației. Mai mulți agenți de la Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au reușit să calmeze spiritele între cele două tinere minore implicate în incident.
“Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce două eleve ale unui liceu din Lugoj, de 15 și respectiv de 16 ani, au avut o altercație în baia liceului. Cele două eleve și părinții acestora au fost invitate la secție, acolo unde ambele părți au decis să nu depună plângere”, au explicat reprezentanții IPJ Timiș pentru Lugojeanul.ro
Motivul din spatele păruielii l-ar fi reprezentat băieții. Cele două părți au dat-o la pace, odată ajunse în sediul poliției lugojene.
Educație
Un proiect din Lugoj a obținut finanțare prin Fondul Ştiinţescu Timişoara
Proiectul „ArtDen” al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj, a primit finanțare prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara.
Printre inițiativele dedicate elevilor, finanțate prin programul Fondul Ştiinţescu Timişoara se numără: o caravană de ştiinţe şi tehnologie, o seră dom geodezic pentru observaţii, experimente şi grădinărit urban, precum şi ateliere şi tabere de vară de programare şi printare 3D sau de reciclare şi upcycling.
Fundația Comunitară Timişoara anunță câștigătorii de micro-granturi nerambursabile din cadrul programului Fondul Ştiinţescu Timişoara. Programul a avut un buget total de 175.000 lei şi se află în al cincilea an de implementare. Această ediţie a fost dedicată ONG-urilor şi grupurilor de inițiativă din judeţele Timiş şi Arad interesate să promoveze prin activităţi practice, colaborative şi interdisciplinare, domeniile STEAM (ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în rândul copiilor şi tinerilor.
Finanțările au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice. În urma concursului au fost selectate 11 proiecte, după cum urmează:
- „STEAM-ability – Caravana CoderDojo” propus de grupul de iniţiativă CoderDojo@UVT, proiectul se va desfăşura în judeţele Timiş şi Arad;
- „Grădina de pe Uranus”, o iniţiativă ce va avea loc la Liceul Waldorf Timişoara;
- „LABORATORUL MICULUI SAVANT BOLDUREAN”, un proiect care se va desfăşura la Şcoala gimnazială Boldur;
- „Micro grădina mobilă” propus de grupul de iniţiativă Microgrădinarii, proiectul este dedicat copiilor beneficiari ai Fundației Rudolf Walter Timișoara şi elevilor de la Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara ;
- „DIY-ÎMPREUNĂ PENTRU O ȘCOALĂ MAI BUNĂ”, o iniţiativă pentru elevii Școlii gimnaziale Sacoşu Turcesc;
- „SUMMER CAMP LIEBLING 2022” propus de grupul de iniţiativă PROLIBLING;
- „ArtDen” al Asociației de intervenție și regenerare comunitară, un proiect care se va desfăşura la Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj;
- „Teatrul si meseriile sale” propus de Asociaţia Solidart;
- „Micul Inginer Agronom” al grupului de iniţiativă EcoAgri Timişoara;
- „Științe și tehnologie pentru elevii Liceului Teoretic Special Iris” propus de ASOCIAȚIA PENTRU SPRIJINIREA COPIILOR ȘI TINERILOR AMBLIOPI ȘI NEVĂZĂTORI „IRIS” TIMIȘOARA;
- „Viitorul în 3D” propus de Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă-PRAEDU, proiect ce se va desfăşura în Chișineu-Criș.
„Ştiinţescu aduce de mai bine de patru ani împreună comunitatea celor pasionaţi de ştiinţe şi îi provoacă să vină cu idei creative de a insufla această pasiune copiilor şi tinerilor. Ştiinţele sunt cool, spectaculoase şi mai ales practice. Iar de asta încep să se convingă din ce în ce mai mulţi tineri care intră în contact cu atelierele, tururile ghidate, expoziţiile şi experimentele lui Ştiinţescu.” a spus Daniela Chesaru, Director executiv, Fundația Comunitară Timișoara.
Detalii despre programul de finanțare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro), pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara (www.fctm.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (www.facebook.com/StiintescuTm).
Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Hella România, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR.
Educație
Elevii refugiați din Ucraina, ajutați să se integreze la un liceu din Lugoj
Cinci elevi refugiați din Ucraina, sunt integrați în cadrul Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu”. Ei au primit astăzi, 10 mai 2022, câte un Asus Chromebook, grație Asociației Narada și platformei HartaEdu.ro, anunță reprezentanți Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj
Unitatea școlară a amenajat și un spațiu unde elevii din Ucraina își pot face temele și pot învăța. Reprezentanții liceului fac un apel pe platforma HartaEdu.ro, pentru strîngerea de fonduri necesare realizării unui nou grup sanitar.
„Pentru a avea condiții sanitare optime de primire a elevilor refugiați din Ucraina în cadrul Liceului Teoretic Iulia Hasdeu e nevoie de realizarea unui grup sanitar nou care să cuprindă 3 toalete, o toaletă pentru persoanele cu handicap, două chiuvete, oglinzi, uscătoare pentru mâini. Pentru realizarea grupului sanitar e nevoie de pereți despărțitori (cărămizi), uși, țevi, faianță, robineți etc. În acest moment, elevii de la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu au în folosință un număr mic de toalete”, au transmis reprezentanții liceului.
-
Actualitate3 zile în urmă
O tânără de lângă Lugoj a murit în Thailanda, încercând să-și facă un selfie la o cascadă
-
Actualitate4 zile în urmă
Raport ISU: De la ce a luat foc casa fostului primar al Lugojului
-
Divertisment3 zile în urmă
Cel mai îndrăgit festival dedicat bucatelor bănățene revine, nu departe de Lugoj
-
Divertisment2 zile în urmă
Singurul parc de aventură în natură de lângă Lugoj s-a deschis pentru vară