Actualitate
STUDIU Coronavirus în România, primele 100 de decese: Vârsta medie, comorbidități, cele mai afectate zone
România a trecut de primele 100 de decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. Lugojeanul.ro vă prezintă un studiu în exclusivitate bazat pe datele oficiale transmise de către Grupul de Comunicare Strategică în legătură cu primii 100 de români care, din nefericire, și-au pierdut viața după ce au contactat noul coronavirus.
Din primele 100 de decese înregistrate la nivel național, am analizat un eșantion de 81 de persoane decedate, asta pentru că, în două rânduri, s-au comunicat presei două grupuri de decedați, ambele de la Suceava, fără a se specifice exact vârste sau comorbidități. Așadar, după primele 100 de decese și un eșantion de 81 de cazuri, am descoperit următoarele:
Varsta medie a persoanelor decedate este de 63 de ani. Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 de ani, iar cea mai în vârstă a murit la 87 de ani. Raportul pe sexe arată că bărbații sunt mai afectați decât femeile, astfel că din cei decedați 61,72% au fost bărbați, iar 38,28% femei.
La capitolul comorbidități, precizăm că și aici au fost unele probleme legate de datele furnizate, astfel că, din cele 81 de cazuri analizate, la 8 nu se specifică o comorbiditate, însă se specifică faptul că pacienții erau internați in diferite secții ale unor spitale înainte sau în timp ce au contactat coronavirusul, astfel că cel mai probabil aveau probleme de sănătate, mai ales având în vedere vârsta înaintată. Situația este următoarea:
-Pacienți fără nicio comorbiditate: 2 din 81 sau 2.4% (fără alte boli);
-Pacienți cu comorbidități nedeclarate: 8 din 81 sau 9.8% (internați, probabil cu boli);
-Pacienți cu o comorbiditate: 29 din 81 sau 35,8%;
-Pacienți cu două comorbidități: 20 din 81 sau 24,6%;
-Pacienți cu trei sau mai multe comorbidități: 22 din 81 sau 27,1%;
–Pacienți cu cel puțin o comorbiditate, inclusiv cazurile nedeclarate: 79 din 81 sau 97.6%.
Au existat cazuri de deces în care persoanele au suferit de câte patru sau chiar cinci comorbidități, dar și un bărbat de 84 de ani care avea 10. Cele mai răspândite comorbidități în rândul celor 81 de persoane care și-au pierdut viețile au fost diabetul, boli depedente de dializă, boli cardiovasculare precum cardiopatia ischemică, HTA, obezitate, precum și patru cazuri de cancer în faze terminale. Cele mai multe decese s-au produs în Suceava, București și Hunedoara. În Timiș au fost înregistrate 6 decese, dintre care unul al unui lugojean.
Găsiți aici jos un tabel în care găsiți datele oficiale ale primelor 100 de cazuri de deces de pe teritoriul României la pacienți confirmați ca fiind pozitiv cu noul coronavirus.
Actualitate
Primăria Lugoj caută personal medical pentru centrele de vaccinare

Actualitate
Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.
„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.
Actualitate
Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă
A început și la Lugoj vaccinarea persoanelor din etapa a doua. Cum pe platforma de vaccinare apar trei centre, înscrierile permise au fost pentru cele trei fluxurile de vaccinare. Din păcate, la Lugoj funcționează, în momentul de față, doar un centru, la spital. Încă două, care sunt pregătite la Sala de sport „Lavinia Milosevici” nu au fost deschise încă, ceea ce a dus la o situația neplăcută. La centrul de la spitalul din Lugoj, zeci de persoane au așteptat să le vină rândul la vaccinare, personalul nu a reușit însă să facă față la toate programările.
Ionuț Cocoș, directorul unității medicale din Lugoj a transmis că toate persoanele înscrise vor fi vaccinate.
„Vom face eforturi ca toate persoanele înscrise pe platformă să fie vaccinate. Dacă situația o impune, o să fie contactate telefonic pentru reprogramare în timp util. Pentru orice informații suplimentare, oamenii ne pot suna la 0786.397.206”, ne-a transmis conducerea Spitalului „Dr. Teodor Andrei”.
Cele două centre de la Sala de sport „Lavinia Milosovici”, ar urma să fie deschise la sfârșitul săptămânii, atunci când vor avea asigurat și personalul necesar.
-
Administrație4 zile în urmă
Ce averi au noii consilieri locali ai Lugojului, proaspăt investiți în funcție cu ocazia alegerilor locale
-
Social3 zile în urmă
Lugojeanul Aris Marta a fost operat la Viena. Mesajul emoționant postat după intervenție
-
Social2 zile în urmă
Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare