Connect with us

Sport

Sportiva din Lugoj care strălucește în competițiile internaționale de Judo, pentru Finlanda

Publicat

în

O lugojeancă pasionată de judo, Loredana Lari-Musteța, și-a croit drumul spre culmile performanței, devenind o campioană respectată și admirată. Cu o carieră impresionantă, Loredana nu doar că își aduce în palmares medalii și trofee, dar le împărtășește și cu elevii săi, devenind un adevărat idol pentru aceștia.

RETIM

Anul 2023, a fost un an memorabil pentru Loredana, marcând participarea la mai multe competiții de prestigiu pentru veterani. Cu modestie, dar și cu mândrie, Loredana își împărtășește realizările: „Anul acesta am avut mai multe competiții, toate la veterani: Eurometropole Masters în Franța/Lille – argint, Campionatul Nordic în Norvegia – aur, Campionatul European în Slovenia – aur, Jocurile Europene Masters în Finlanda – aur, Campionatul național în Finlanda – argint și Campionatul mondial în Abu Dhabi – argint.”

Loredana nu uită să menționeze și performanța echipei mixte 40-50 de ani a Finlandei la Campionatul European pe echipe din Slovenia, unde au obținut medalia de bronz. Aceste realizări nu sunt doar rezultatul muncii și dedicării ei, ci și al susținerii echipei și a susținătorilor săi.

AUTOLIV

A început judo la Lugoj, cu profesorul Adalbert Batakai

Își amintește cu drag de începuturile sale în lumea judo-ului: „Am început la Lugoj, cu domn profesor Batkai în 1990. Apoi, în 1997 sau 1998 cred, am plecat la Dr. Turnu Severin la lotul de judo. Acolo am stat 4 ani până am terminat liceul. Am avut câteva titluri naționale și internaționale la junioare, câteva medalii balcanice.”

Sportivii pe care Loredana îi antrenează

În 2007, împreună cu soțul ei, Loredana a decis să își continue călătoria în Finlanda, unde a început să și antreneze.

„Eu fac și antrenorat, dar mă pregătesc și pentru competiții. Acum am elevi începând de la 6 ani, până la peste 50 de ani. Focusul meu este pe copiii pe care îi antrenez. Ei se bucură și mă văd ca un idol acum, având un antrenor cu medalii la europene și mondiale.”, spune Loredana

Noi provocări pentru anul viitor

Sportiva își anunță planurile pentru 2024: „Anul următor, începând direct în ianuarie cu Eurometropole Masters în Franța. Apoi, planul meu este pentru Campionatul Nordic, European și Mondial. Sper să reușesc să găsesc sponsori pentru a mă susține în aceste competiții de înalt nivel.”

Loredana nu uită să mulțumească tuturor celor care au fost alături de ea în această călătorie impresionantă. „Vreau să mulțumesc tuturor pentru susținere. Știu că sunt mulți și din Lugoj care mă urmăresc! În special, mulțumesc soțului meu Daniel, care este tot timpul alături de mine și mă susține necondiționat”, spune sportiva.

Loredana Lari-Musteța este un exemplu strălucitor de pasiune pentru sport, ilustrând cum dedicația și efortul pot să transforme o tânără talentată într-o campioană internațională respectată.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Finanțări nerambursabile de 3,2 milioane de lei pentru sport, de la CJT Timiș

Publicat

în

3.250.000 lei este bugetul total alocat de Consiliul Județean Timiș pentru finanțarea nerambursabilă a programelor din cadrul Agendei sportive.

RETIM

Din acești bani, 1.800.000 lei au fost alocați pentru entitățile de drept public, respectiv 1.450.000 lei, pentru cluburile sportive de drept privat.

Astfel, Consiliul Județean Timiş invită structurile sportive să depună solicitări în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru proiecte sportive.

AUTOLIV

Pentru ca structurile sportive de drept public să primească finanțare, trebuie ca programele propuse să promoveze și să contribuie, printre altele,  la dezvoltarea domeniului sportiv în județul Timiș. Contează, de asemenea, calitatea, anvergura, numărul, diversitatea și aria geografică a participanților, precum și capacitatea organizatorică și funcțională a solicitantului de a realiza programele. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 15 martie – 5 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

În cazul structurilor sportive de drept privat, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, e nevoie ca solicitanții să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau  economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 07 martie – 05 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

„Sportul are un rol foarte important în comunitate, atât pentru obținerea unor  performanțe, cât și ca activitate de masă, pentru socializare, integrare și menținerea unei stări de sănătate optime. Consiliul Județean Timiș încurajează practicarea sportului, îndeosebi a celui școlar și universitar, astfel încât să fie obținute performanțe care să crească prestigiul județului și al comunităților locale. Sper ca bugetul alocat pentru susținerea activității sportive din județ să constituie un sprijin important pentru cât mai multe ramuri sportive, care să genereze rezultate de care să fim mândri”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro

Citiţi mai departe

Sport

Duel incendiar în Divizia A1 feminin: Rapid vs. CSM Lugoj, meciul etapei 20

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj/Facebook

Într-o confruntare de zile mari, Sala Rapid găzduiește meciul etapei a 20-a în Divizia A1 feminin, unde liderul Rapid, cu 45 de puncte și 15 victorii, se întâlnește cu  CSM Lugoj, ocupanta locului 3, la doar trei puncte distanță.

RETIM

CSM Lugoj sosește la acest duel cu un impecabil palmares de 6 victorii consecutive, fapt ce adaugă o doză suplimentară de tensiune și anticipare în acest meci crucial. Ambele echipe sunt hotărâte să-și asigure o poziție cât mai avantajoasă în clasamentul final al sezonului regulat, iar fiecare minge câștigată devine esențială în această bătălie strânsă pentru supremație.

În tur, Rapid s-a impus în fața echipei CSM Lugoj cu scorul de 3-1, dar acest lucru nu face decât să alimenteze dorința de revanșă a formației din Banat. Fanii voleiului vor putea urmări întreaga confruntare în direct pe www.frvolei.ro.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Sport

Cupa României, câștigată anul trecut de CSM Lugoj, merge la Târgoviște

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj Volei/Facebook

Într-o finală de volei extrem de disputată, desfășurată la Mioveni, CSM Târgoviște și Rapid București au oferit o confruntare de excepție, cu suspansul atingând cote maxime într-un duel pe cinste. Într-un spectacol cu cinci seturi, mingi de meci salvate și reveniri incredibile, echipa CSM Târgoviște a triumfat în fața Rapidului, adjudecându-și astfel al doilea trofeu din istoria sa, după cel din 2016.

RETIM

Cu un avantaj inițial de 2-0 la seturi pentru CSM Târgoviște, Rapid București a reușit o revenire remarcabilă, egalând la 2 și pregătind terenul pentru un set decisiv incandescent. Cu o determinare de fier, fetele de lângă Turnul Chindiei au reușit să-și impună jocul în setul decisiv, învingând cu 15-11 și aducând astfel bucurie în portocaliu. CSM Târgoviște-Rapid București s-a încheiat 3-2 (25-23, 25-18, 24-26, 29-31, 15-11).

Ambele echipe au fost felicitate pentru modul în care au onorat finala, pentru dedicarea și pasiunea cu care au luptat pentru fiecare punct.

AUTOLIV

Anul trecut, CSM Lugoj a câștigat trofeul tocmai după o finală cu CSM Târgoviște. Meciul s-a încheiat cu 3:1 (25:16, 26:24, 22:25, 25:21). În acest an, CSM Lugoj a fost a fost eliminată din Cupei României la volei feminin de CS Dinamo Bucureşti, care a învins-o cu 3-1 (23-25, 25-15, 25-19, 25-21), iar apoi cu 15-9, în ”setul de aur”, pe teren propriu, în manşa secundă a sferturilor de finală. CSM Lugoj câştigase prima manşă cu 3-0.

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj s-a calificat în optimile Cupei României, din județul Timiș

Publicat

în

Pasionații de fotbal din Timiș au avut parte de meciuri intense în Cupa României, faza 16-imilor de finală. Timișul Sag, deținătoarea trofeului la nivelul județului, a obținut o victorie strânsă cu scorul de 3-2 în fața echipei AS Gelu, într-un meci plin de tensiune. În același timp, CSM Lugoj, campioana de toamnă a județului, a dominat terenul împotriva echipei Pindului Dudeștii Noi, încheind meciul cu un impresionant 4-1.

RETIM

Runda a adus și un scor spectaculos la Foeni, unde CSC Liebling s-a impus cu un scor final de 6-3. Într-o altă serie de meciuri tensionate, echipele Cocosul Orțișoara și CSO Deta au reușit să se califice în optimi, depășindu-și adversarii în lovituri de departajare.

Iată rezultatele complete ale acestei faze a competiției:

AUTOLIV

 • CS Sacalaz 2-3 Flacăra Parța
 • CS Comlosu Mare 2-0 Unirea Jimbolia
 • AS Recas 5-4 Progresul Gataia
 • Pindul Dudeștii Noi 1-4 CSM Lugoj
 • Viitorul Cruceni 1-0 CSC Belint
 • Progresul Ciacova 1-3 CSC Sinandrei Carani
 • Voința Biled 2-2 CSO Deta (5-6 după prelungiri)
 • Kids Sanmihaiu Roman 0-3 Gloria Moșnita Noua
 • Voința Mașloc 4-0 Avantul Topolovățu Mare
 • AS Gelu 2-3 Timișul Sag
 • CSO Făget 1-1 Cocosul Orțișoara (1-3 după penalty-uri)
 • CS Tormac 1-2 Millenium Giarmata
 • Inter Foeni 3-6 CSC Liebling
 • Unirea Cerneteaz 2-4 Unirea Sânnicolau Mare
 • AS Margina 0-3 Pobeda Star Bisnov
 • Olimpia Darova 1-2 CSU Universitatea de Vest Timișoara

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite