Connect with us

Sport

Derby-ul voleiului feminin, între Volei Alba Blaj și CSM Lugoj

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj – Volei

lafetecochete.ro/Sâmbătă, 9 decembrie, toate privirile din lumea voleiului românesc vor fi îndreptate spre Blaj, acolo unde se va desfășura un adevărat derby, în etapa a zecea a campionatului, o reeditarea finalei Supercupei României. Meciul se anunță a fi un adevărat spectacol, având în vedere prestigiul și nivelul echipelor implicate.

RETIM

În luna septembrie, la inaugurarea noii săli Blaj Arena, gazdele de la Volei Alba Blaj au triumfat cu scorul de 3-1 împotriva CSM Lugoj, ceea ce face ca partida de sâmbătă să fie și mai interesantă, cu ambele echipe dornice să-și arate evoluția și să-și dispute supremația.

Ambele echipe vin după prestații remarcabile în competițiile europene, ceea ce adaugă un plus de atractivitate acestui duel. Campioana României, Volei Alba Blaj, a înregistrat o victorie notabilă în Franța, trecând de echipa Volero Le Cannet, în timp ce CSM Lugoj s-a calificat în sferturile Challenge Cup, demonstrând că este o forță de luat în calcul la nivel european.

AUTOLIV

Înaintea acestui meci, Blajul se află cu două înfrângeri în primele 9 etape, în timp ce Lugojul a suferit trei eșecuri. Ambele echipe vor să-și îmbunătățească pozițiile în clasament și să ofere suporterilor un spectacol de excepție în această etapă crucială a campionatului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Finanțări nerambursabile de 3,2 milioane de lei pentru sport, de la CJT Timiș

Publicat

în

3.250.000 lei este bugetul total alocat de Consiliul Județean Timiș pentru finanțarea nerambursabilă a programelor din cadrul Agendei sportive.

RETIM

Din acești bani, 1.800.000 lei au fost alocați pentru entitățile de drept public, respectiv 1.450.000 lei, pentru cluburile sportive de drept privat.

Astfel, Consiliul Județean Timiş invită structurile sportive să depună solicitări în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, pentru proiecte sportive.

AUTOLIV

Pentru ca structurile sportive de drept public să primească finanțare, trebuie ca programele propuse să promoveze și să contribuie, printre altele,  la dezvoltarea domeniului sportiv în județul Timiș. Contează, de asemenea, calitatea, anvergura, numărul, diversitatea și aria geografică a participanților, precum și capacitatea organizatorică și funcțională a solicitantului de a realiza programele. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 15 martie – 5 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

În cazul structurilor sportive de drept privat, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, e nevoie ca solicitanții să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau  economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș. Perioada de depunere a proiectelor sportive este 07 martie – 05 aprilie 2024,  între orele 09 – 16.

„Sportul are un rol foarte important în comunitate, atât pentru obținerea unor  performanțe, cât și ca activitate de masă, pentru socializare, integrare și menținerea unei stări de sănătate optime. Consiliul Județean Timiș încurajează practicarea sportului, îndeosebi a celui școlar și universitar, astfel încât să fie obținute performanțe care să crească prestigiul județului și al comunităților locale. Sper ca bugetul alocat pentru susținerea activității sportive din județ să constituie un sprijin important pentru cât mai multe ramuri sportive, care să genereze rezultate de care să fim mândri”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro

Citiţi mai departe

Sport

Duel incendiar în Divizia A1 feminin: Rapid vs. CSM Lugoj, meciul etapei 20

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj/Facebook

Într-o confruntare de zile mari, Sala Rapid găzduiește meciul etapei a 20-a în Divizia A1 feminin, unde liderul Rapid, cu 45 de puncte și 15 victorii, se întâlnește cu  CSM Lugoj, ocupanta locului 3, la doar trei puncte distanță.

RETIM

CSM Lugoj sosește la acest duel cu un impecabil palmares de 6 victorii consecutive, fapt ce adaugă o doză suplimentară de tensiune și anticipare în acest meci crucial. Ambele echipe sunt hotărâte să-și asigure o poziție cât mai avantajoasă în clasamentul final al sezonului regulat, iar fiecare minge câștigată devine esențială în această bătălie strânsă pentru supremație.

În tur, Rapid s-a impus în fața echipei CSM Lugoj cu scorul de 3-1, dar acest lucru nu face decât să alimenteze dorința de revanșă a formației din Banat. Fanii voleiului vor putea urmări întreaga confruntare în direct pe www.frvolei.ro.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Sport

Cupa României, câștigată anul trecut de CSM Lugoj, merge la Târgoviște

Publicat

în

FOTO CSM Lugoj Volei/Facebook

Într-o finală de volei extrem de disputată, desfășurată la Mioveni, CSM Târgoviște și Rapid București au oferit o confruntare de excepție, cu suspansul atingând cote maxime într-un duel pe cinste. Într-un spectacol cu cinci seturi, mingi de meci salvate și reveniri incredibile, echipa CSM Târgoviște a triumfat în fața Rapidului, adjudecându-și astfel al doilea trofeu din istoria sa, după cel din 2016.

RETIM

Cu un avantaj inițial de 2-0 la seturi pentru CSM Târgoviște, Rapid București a reușit o revenire remarcabilă, egalând la 2 și pregătind terenul pentru un set decisiv incandescent. Cu o determinare de fier, fetele de lângă Turnul Chindiei au reușit să-și impună jocul în setul decisiv, învingând cu 15-11 și aducând astfel bucurie în portocaliu. CSM Târgoviște-Rapid București s-a încheiat 3-2 (25-23, 25-18, 24-26, 29-31, 15-11).

Ambele echipe au fost felicitate pentru modul în care au onorat finala, pentru dedicarea și pasiunea cu care au luptat pentru fiecare punct.

AUTOLIV

Anul trecut, CSM Lugoj a câștigat trofeul tocmai după o finală cu CSM Târgoviște. Meciul s-a încheiat cu 3:1 (25:16, 26:24, 22:25, 25:21). În acest an, CSM Lugoj a fost a fost eliminată din Cupei României la volei feminin de CS Dinamo Bucureşti, care a învins-o cu 3-1 (23-25, 25-15, 25-19, 25-21), iar apoi cu 15-9, în ”setul de aur”, pe teren propriu, în manşa secundă a sferturilor de finală. CSM Lugoj câştigase prima manşă cu 3-0.

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj s-a calificat în optimile Cupei României, din județul Timiș

Publicat

în

Pasionații de fotbal din Timiș au avut parte de meciuri intense în Cupa României, faza 16-imilor de finală. Timișul Sag, deținătoarea trofeului la nivelul județului, a obținut o victorie strânsă cu scorul de 3-2 în fața echipei AS Gelu, într-un meci plin de tensiune. În același timp, CSM Lugoj, campioana de toamnă a județului, a dominat terenul împotriva echipei Pindului Dudeștii Noi, încheind meciul cu un impresionant 4-1.

RETIM

Runda a adus și un scor spectaculos la Foeni, unde CSC Liebling s-a impus cu un scor final de 6-3. Într-o altă serie de meciuri tensionate, echipele Cocosul Orțișoara și CSO Deta au reușit să se califice în optimi, depășindu-și adversarii în lovituri de departajare.

Iată rezultatele complete ale acestei faze a competiției:

AUTOLIV

 • CS Sacalaz 2-3 Flacăra Parța
 • CS Comlosu Mare 2-0 Unirea Jimbolia
 • AS Recas 5-4 Progresul Gataia
 • Pindul Dudeștii Noi 1-4 CSM Lugoj
 • Viitorul Cruceni 1-0 CSC Belint
 • Progresul Ciacova 1-3 CSC Sinandrei Carani
 • Voința Biled 2-2 CSO Deta (5-6 după prelungiri)
 • Kids Sanmihaiu Roman 0-3 Gloria Moșnita Noua
 • Voința Mașloc 4-0 Avantul Topolovățu Mare
 • AS Gelu 2-3 Timișul Sag
 • CSO Făget 1-1 Cocosul Orțișoara (1-3 după penalty-uri)
 • CS Tormac 1-2 Millenium Giarmata
 • Inter Foeni 3-6 CSC Liebling
 • Unirea Cerneteaz 2-4 Unirea Sânnicolau Mare
 • AS Margina 0-3 Pobeda Star Bisnov
 • Olimpia Darova 1-2 CSU Universitatea de Vest Timișoara

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite