Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Sport cu burta goală! Sportivii nu și-au încasat banii de cinci luni de zile

Publicat

în

Sportul lugojean se confrună cu o nouă criză financiară. La ultima rectificare a bugetului local, consilierii lugojeni au alocat suma de 200 de mii de lei pentru secțiile Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Acești bani sunt insuficienți!

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Salariile și indemnizațiile lunare, plus taxele care trebuie plătite la stat ajung la circa 150 de mii de lei, iar restanțele sunt încă mari. „La ora actuală sunt datorii de 4-5 luni la toate sporturile. La unele, valoarea contractelor este mai mare, iar la altele valorile sunt mai mici. Dar cam toți au cam patru-cinici luni de restanțe.”, a declarat pentru Lugojeanul, Marius Maier, președintele CSM Lugoj.

Nici măcar banii care ar trebui să vină de la Consiliul Județean Timiș nu salvează situația. În ședința de luna trecută, consilierii județeni au alocat Clubului Sportiv Muncipal suma de 265 de mii de lei, bani care momentan nu au fost virați, deoarece juriștii CJT verifică dacă CSM se încadrează în prevederile legale care permit finanțarea.

„Cei de la CJT au solicitat de la federațiile disciplinelor sportive pentru care noi am cerut finanțare niște clarificări în plus, vizavi de natura cheltuielilor cu sportivii, adică dacă plățile reprezintă salarii sau nu. Federațiile au dat acest răspuns într-un termen mai scurt sau mai lung. Acum am primit o adresă de la CJT și ne cer să trimitem o copie după contractele sportive, să interpreteze ei dacă sunt salarii sau nu plățile care le facem din acești bani”, a mai spus Maier.

RETIM

Chiar dacă situația cu finanțarea CJT va fi deblocată, din cei 265 de mii de lei nu se pot achita contractele sportivilor și nici plăți pentru deplasări, utilități și alte cheltuieli. Mai mult, banii nu pot fi folosiți pentru plata unor datorii, ci pentru achitarea unor cheltuieli care se fac după data semnării contractului de finanțare cu CJT. Așadar, singura sursă de achitare a datoriilor CSM Lugoj rămâne bugetul local.

FOTO Lugoj Volei/Facebook

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite