Connect with us

Administrație

Sport cu burta goală! Sportivii nu și-au încasat banii de cinci luni de zile

Publicat

în

Sportul lugojean se confrună cu o nouă criză financiară. La ultima rectificare a bugetului local, consilierii lugojeni au alocat suma de 200 de mii de lei pentru secțiile Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Acești bani sunt insuficienți!

Salariile și indemnizațiile lunare, plus taxele care trebuie plătite la stat ajung la circa 150 de mii de lei, iar restanțele sunt încă mari. „La ora actuală sunt datorii de 4-5 luni la toate sporturile. La unele, valoarea contractelor este mai mare, iar la altele valorile sunt mai mici. Dar cam toți au cam patru-cinici luni de restanțe.”, a declarat pentru Lugojeanul, Marius Maier, președintele CSM Lugoj.

Nici măcar banii care ar trebui să vină de la Consiliul Județean Timiș nu salvează situația. În ședința de luna trecută, consilierii județeni au alocat Clubului Sportiv Muncipal suma de 265 de mii de lei, bani care momentan nu au fost virați, deoarece juriștii CJT verifică dacă CSM se încadrează în prevederile legale care permit finanțarea.

„Cei de la CJT au solicitat de la federațiile disciplinelor sportive pentru care noi am cerut finanțare niște clarificări în plus, vizavi de natura cheltuielilor cu sportivii, adică dacă plățile reprezintă salarii sau nu. Federațiile au dat acest răspuns într-un termen mai scurt sau mai lung. Acum am primit o adresă de la CJT și ne cer să trimitem o copie după contractele sportive, să interpreteze ei dacă sunt salarii sau nu plățile care le facem din acești bani”, a mai spus Maier.

Chiar dacă situația cu finanțarea CJT va fi deblocată, din cei 265 de mii de lei nu se pot achita contractele sportivilor și nici plăți pentru deplasări, utilități și alte cheltuieli. Mai mult, banii nu pot fi folosiți pentru plata unor datorii, ci pentru achitarea unor cheltuieli care se fac după data semnării contractului de finanțare cu CJT. Așadar, singura sursă de achitare a datoriilor CSM Lugoj rămâne bugetul local.

FOTO Lugoj Volei/Facebook

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Derapaj al fostei administrații în proiectul autobuzelor electrice. Ce trebuie să facă Lugojul urgent

Publicat

în

Noua administrație a Lugojului s-a trezit cu o altă problemă, lăsată moștenire, în unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană în care este implicat municipiul. Este vorba despre achiziționarea celor 81 de autobuze electrice, de către Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe orașe din România.

Nouă dintre acestea, plus stațiile de încărcare, ar urma să ajungă la Lugoj. Numai că, în momentul de față, nu există un depou unde să fie parcate aceste autobuze și nici o locație disponibilă pentru stațiile de încărcare. Primarul Claudiu Buciu spune că fosta administrație a prevăzut ca noile autobuze și stațiile de încărcare să fie duse în curtea societății Meridian, lucru care nu este posibil.

„Problemele noastre sunt legate de faptul că nu s-a prevăzut existența unui depou în acest proiect, pe de-o parte. Pe de altă parte, locul principal de încărcare a acestora a fost stabilit în curte la Meridian, societate care are imobilele ipotecate și e posibil ca acest loc să nu mai poată să fie folosit pentru această destinație. Căutăm variante în care să facem un depou sau o autogară, unde aceste autobuze să poată staționa sau să poată să fie încărcate”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

După cum am scris aici, Ministerul Dezvoltării a organizat deja cea de-a treia licitație, la care s-au înscris șapte firme din Turcia, Cehia și Germania pentru a construi autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile se ridică la suma de 180 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite