Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, aflat în vizită de lucru pe autostrada Lugoj-Deva a constatat că finalizarea celor trei tronsoane aflate în şantier va întârzia cu cel puţin doi ani faţă de termenul stabilit iniţial.
„Data de 31 mai 2018 mi se pare una rezonabilă pentru finalizarea acestor lucrări. Cei care nu vor respecta termenele vor fi penalizaţi conform prevederilor contractuale”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, arată adevarul.ro
În martie 2017 au fost inauguraţi 16 kilometri din Lotul al doilea al Autostrăzii Lugoj – Deva, dar mai sunt în lucru 60 de kilometri şi două ecoducte, a căror finalizare a fost estimată de Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR, pentru anul 2020.
„Estimez că lucrările, în totalitate, inclusiv şi ecoductele vor fi finalizate, cel mai devreme, în trei ani. Deci termenul cel mai rapid pe care pot să îl înaintez pentru o circulaţie neîntreruptă pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Lugoj este sfârşitul anului 2020”, a declarat Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR.
Lucrările pe cele trei loturi ale autostrăzii au început la sfârşitul anului 2013 şi trebuiau finalizate, potrivit contractelor dintre Compania de Autostrăzi şi constructori în luna mai a anului trecut.
Lotul II, între satele Coşevita şi Traian Vuia are o lungime de 28,6 kilometri şi o valoare contractului de 562,73 milioane lei. În martie 2017 au fost date în folosinţă traficului rutier primii 16 kilometri, însă potrivit raportului din luna mai al CNAIR, segmentul de 14 kilometri rămas în construcţie va fi realizat până în martie 2020, din cauza nevoii de construcţie a pasajelor pentru urşi, realizate printr-un proiect separat.
Lotul III este realizat între Coşeviţa şi Ilia şi va avea 21,1 kilometri, valoarea proiectului fiind de 578 de milioane de lei, fără TVA.
Lotul IV, între Ilia şi Şoimuş (Deva), va avea 22,1 kilometri, costul său fiind estimat la 419,4 milioane lei fără TVA. Autostrada Lugoj – Deva va însuma 100 de kilometri. Lotul I, dintre Traian Vuia – Sanovita, de 27,4 kilometri a costat 681,04 milioane lei şi a fost inaugurat în decembrie 2013.
Citeste mai mult: adevarul.ro