Connect with us

Sport

Boldea îl face mincinos pe președintele CSM și spune că ar fi trebuit să se descurce cu banii

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea spune că toate informațiile apărute în presă despre datoriile CSM Lugoj sunt minciuni și susține că, fondurile pe care le-a alocat de la bugetul local ar fi trebuit să fie suficiente. În urmă cu o săptămână, Marius Maier, președintele CSM Lugoj a declarat pentru Lugojeanul, că la toate secțiile clubului sunt restanțe salariale de patru cinci-luni. Primarul Lugojului a transmis un comunicat de presă, pe care îl publicăm mai jos, în care susține că informațiile nu sunt adevărate.

RETIM

„În ultima perioadă în mass media și în mediul online au fost vehiculate o serie de neadevăruri în legătură cu finanțarea Clubului Sportiv Municipal Lugoj în anul 2017.  În calitate de Primar al Municipiului Lugoj doresc să fac o serie de precizări pentru o informare cât mai corectă a opiniei publice în legătură cu acest subiect de interes general.

Până la această oră a fost alocată din bugetul  local pentru C.S.M. Lugoj suma totală de 2.100.000 lei după cum urmează:

Buget inițial total 1.300.000 lei din care 200.000 lei cheltuieli de personal și 1.100.000 lei cheltuieli materiale.

La bugetul inițial prin 4 rectificări bugetare s-au adăugat următoarele sume:

  • 100.000 lei prin HCL 84/25.05.2017, pentru cheltuieli materiale;
  • 200.000 lei prin HCL 127/06.07.2017, pentru cheltuieli materiale;
  • 300.000 lei prin HCL 138/31.08.2017, pentru cheltuieli materiale;
  • 200.000 lei prin HCL 177/19.10.2017, pentru cheltuieli materiale.

În total suma alocată C.S.M. Lugoj este de 2.100.000 lei din care 200.000 lei cheltuieli de personal și 1.900.000 lei cheltuieli materiale.

Doresc să precizez că aceasta este cea mai mare sumă care a fost alocată din bugetul local pentru Clubului Sportiv Municipal Lugoj de la înființare și până în prezent. Modul de folosire a banilor și responsabilitatea în acest sens revin ordonatorului terțiar de credite de la C.S.M. Lugoj împreună cu secțiile afiliate. Menționez că în afară de cei 2.100.000 lei cu care Primăria Municipiului Lugoj a finanțat în 2017, până în prezent clubul conform hotărârilor Consiliului Local, la club au intrat prin diferite sponsorizări încă 200.000 lei și considerăm că suma totală ar trebui să fie suficientă pentru funcționarea în condiții bune a clubului. Nivelul finațării în raport cu anii trecuți nu s-a reflectat și în rezultate, unele echipe având rezultate slabe  în acest an.

 

Francisc Boldea

Primarul Municipiului Lugoj”

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Lugojul reușește surpriza surprizelor în prima divizie de volei feminin a României

Publicat

în

RETIM

CSM Lugoj a reușit surpriza surprizelor în turneul de la Blaj din acest weekend, învingând-o pe Dinamo București după un meci maraton de două ore și cinci seturi. Partida de sâmbătă a început cu adjudecarea primului set pentru Dinamo, seturile doi și trei fiind câștigate de echipa lugojeană. 

Setul al patrulea a adus egalul, după care în decisiv, lugojencele s-au impus cu 15 la 9. De la CSM Lugoj, Zelenovic a reușit să înscrie 20 de puncte, urmată de Koprivica cu 15. Remarcabilă a fost și performanța tinerei Georgiana Popa, care a înscris 9 puncte.

În partida de duminică împotriva Volei Alba Blaj, CSM Lugoj s-a ținut bine însă nu a reușit victoria. După două seturi în oglindă de 25 la 20, Blajul a reușit să se impună în seturile trei și patru, câștigând întâlnirea. CSM Lugoj începe returul cu poziționarea pe locul 8, adunând 17 puncte până în acest moment.

foto: arhivă

Citiţi mai departe

Sport

Primăria așteaptă cereri de finanțare de la asociațiile și cluburile sportive din oraș

Publicat

în

Asociațiile și cluburile sportive din Lugoj au posibilitatea să ceară bani de la Consiliul Local Municipal. Dosarul de finanțare trebuie depus până în data 1 februarie.

RETIM

„Pentru finanțarea nerambursabilă a acțiunilor sportive ale cluburilor și asociațiilor sportive în anul 2021, în conformitate cu Regulamentul finanțărilor nerambursabile acordate de la bugetul local al Municipiului Lugoj, pentru activitatea sportivă, în baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, aprobat prin HCL nr. 224 /21.12.2017, structurile sportive vor depune până în data de 01.02.2021, dosarul cu documentele prevăzute în art.13 – 15 din Regulamentul precizat mai sus, privind criteriile și condițiile de eligibilitate pentru structurile sportive, respectiv Anexele 1.1, 1.2., 1.3., 1.4, 1.5 și 1.6., precum și Anexele 2.1.,2.2., 2.3. și 2.4. la Contractul de finanțare, Anexa 3 – Contract de tivitate sportivă, dacă este cazul și Anexa 4 – Centralizator acțiuni sportive.”.

Toate anexele și documentele necesare le puteți găsi pe siteul Primăriei (aici)

Citiţi mai departe

Sport

CSM Lugoj, eliminată din competiția europeană de către THY Turkish Airlines Istanbul

Publicat

în

FOTO captură Facebook /Club Voleibol JAV Olímpico Las Palmas

Echipa de CSM Lugoj a fost eliminată ieri, 16 decembrie, din Challenge Cup, fiind învinsă de formaţia THY Turkish Airlines Istanbul, scor 3-0, în meciul pentru calificarea în sferurile de finală ale competiţiei.

RETIM

Meciul s-a desfășurat în Las Palmas de Gran Canaria, la ora locală 17, ora 19 a României.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite