Connect with us

Administrație

Sedinta la Vlaicu despre clasele din beci! Boldea, atotputernic la intalnire, in spatele usilor inchise

Publicat

în

ziua de nastere aurel vlaicu 131 de ani lugojeanul foto (4)„Săptămâna viitoare avem consiliu de administrație la școală și vom rezolva problemele expuse pe loc. Clasele care nu au loc vor merge la Braniște, dar și elevii care vor studia la demisol, dacă va fi până la urmă cazul să învețe acolo, vor avea condiții bune de studiat”, ne declara primarul lugojean Franisc Boldea la 26 iunie, când LUGOJEANUL publica un articol despre condițiile insalubre în care elevii din trei clase de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” vor învăța din toamnă.

Meniul zilei, Octavian

Astăzi, într-o ședință cu ușile închise între primar, consiliul de administrație și profesori, se pare că problema care trebuia să fie discutată imediat de către conducerea școlii și a orașului nu numai că nu a fost rezolvată, ci nici măcar nu s-a adus în discuție, fiind flancată de către edilul șef la orașului și evitată și de director și directorul adjunct, care nu au avut nicio poziție în cele aproximativ 90 de minute cât a durat ședința. Întâlnirea a început în forță, cu remarcile deloc plăcute ale primarului la adresa unuia dintre profesorii liceului, care,într-un consiliu profesoral precedent a amintit de edil.

În cadrul ședinței, cel care a vorbit în mare parte a fost în fapt primarul, care s-a necăjit pe profesorii de la Vlaicu pentru slabele performanțe de la Bacalaureat. La această remarcă, pentru care și profesorii și-au asumat o parte din responsabilitate, răspunsul a fost unul la care primarul se pare că nu se aștepta, și anume că școala nu mai are dotările necesare pentru buna desfășurare a practicii. Se pare că echipamentele cu care era dotată școala nu mai există, iar presupusele ateliere folosite la ora actuală sunt de fapt inutile.

Printre altele, primarul a venit și cu o idee la problema spațiului din noua locație si a promis ajutor financiar pentru punerea în funcțiune a atelierelor și laboratoarelor necesare, spunând că ar trebui ca în fiecare sală să fie amenajat câte un laborator sau atelier, astfel putând fi ținute toate orele, de practică sau nu, în acest tip de săli. În loc să vină însă cu remarci și soluții pentru clasele insalubre din beci, Boldea s-a lăudat ca la oricare întâlnire la care participă, publică sau nu, cu realizările sale, dar și cu faptul că, dacă ar fi să ne luăm după rezultate, profesorii nu își merită salariile crescute tot de el.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Și mai rău a fost faptul că, tot conform surselor noastre, directorii școlii nu au avut nici măcar o remarcă pe tot timpul ședinței, nici pro, dar nici contra spuselor primarului lugojean, aceștia fiind parcă înmărmuriți de discursul acestuia. „Cum ne putem aștepta la performanțe școlare când dotările și cadrele didactice competente lipsesc cu desăvârșire? Cert este că Aurel Vlaicu probabil că se frământă în mormânt văzând ce se întâmplă în școala sa”, ne-a declarat unul dintre profesorii care au participat astăzi la ședință.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

16 Comments

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Program nou la mai multe dintre birourile Primăriei Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că următoarele birouri vor avea relații cu publicul, în toate zilele lucrătoare astfel:

Meniul zilei, Octavian

Telefonic:

  • Urbanism / Patrimoniu – între orele 14.00 – 15.00

 la tel. 0256 352240, interior 206

  • Agricol / Cadastru – între orele 15.00 – 16.00

 la tel. 0256 352240, interior 261

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

  • Taxe și impozite – între orele 13.00 – 15.00

 la tel. 0256 354057

Online:

Se pot trimite solicitări sau întrebări prin e-mail la adresa contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria caută să angajeze un inspector pentru relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate

Publicat

în

„Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de Inspector, clasa I, grad profesional principal, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Compartiment relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate.

Meniul zilei, Octavian

În conformitate cu prevederile art. 618 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, concursul este organizat în baza excepției prevăzute de art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata normală a timpului de lucru pentru funcția publică de execuție vacantă este 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână.

Proba suplimentară de testare a cunoștințelor IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu – 19 iulie 2021, ora 1100.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Proba scrisă se va desfășura în data de 21 iulie 2021 ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

-condiții specifice de studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 15 iunie –  5 iulie 2021.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau „mailto:personal@primarialugoj.ro” personal@primarialugoj.ro. ”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia-Daniela Ivăniș, Inspector debutant.

Data afișării: 15 iunie 2021.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite