Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Sedinta la Vlaicu despre clasele din beci! Boldea, atotputernic la intalnire, in spatele usilor inchise

Publicat

în

ziua de nastere aurel vlaicu 131 de ani lugojeanul foto (4)„Săptămâna viitoare avem consiliu de administrație la școală și vom rezolva problemele expuse pe loc. Clasele care nu au loc vor merge la Braniște, dar și elevii care vor studia la demisol, dacă va fi până la urmă cazul să învețe acolo, vor avea condiții bune de studiat”, ne declara primarul lugojean Franisc Boldea la 26 iunie, când LUGOJEANUL publica un articol despre condițiile insalubre în care elevii din trei clase de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” vor învăța din toamnă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Astăzi, într-o ședință cu ușile închise între primar, consiliul de administrație și profesori, se pare că problema care trebuia să fie discutată imediat de către conducerea școlii și a orașului nu numai că nu a fost rezolvată, ci nici măcar nu s-a adus în discuție, fiind flancată de către edilul șef la orașului și evitată și de director și directorul adjunct, care nu au avut nicio poziție în cele aproximativ 90 de minute cât a durat ședința. Întâlnirea a început în forță, cu remarcile deloc plăcute ale primarului la adresa unuia dintre profesorii liceului, care,într-un consiliu profesoral precedent a amintit de edil.

În cadrul ședinței, cel care a vorbit în mare parte a fost în fapt primarul, care s-a necăjit pe profesorii de la Vlaicu pentru slabele performanțe de la Bacalaureat. La această remarcă, pentru care și profesorii și-au asumat o parte din responsabilitate, răspunsul a fost unul la care primarul se pare că nu se aștepta, și anume că școala nu mai are dotările necesare pentru buna desfășurare a practicii. Se pare că echipamentele cu care era dotată școala nu mai există, iar presupusele ateliere folosite la ora actuală sunt de fapt inutile.

Printre altele, primarul a venit și cu o idee la problema spațiului din noua locație si a promis ajutor financiar pentru punerea în funcțiune a atelierelor și laboratoarelor necesare, spunând că ar trebui ca în fiecare sală să fie amenajat câte un laborator sau atelier, astfel putând fi ținute toate orele, de practică sau nu, în acest tip de săli. În loc să vină însă cu remarci și soluții pentru clasele insalubre din beci, Boldea s-a lăudat ca la oricare întâlnire la care participă, publică sau nu, cu realizările sale, dar și cu faptul că, dacă ar fi să ne luăm după rezultate, profesorii nu își merită salariile crescute tot de el.

RETIM

Și mai rău a fost faptul că, tot conform surselor noastre, directorii școlii nu au avut nici măcar o remarcă pe tot timpul ședinței, nici pro, dar nici contra spuselor primarului lugojean, aceștia fiind parcă înmărmuriți de discursul acestuia. „Cum ne putem aștepta la performanțe școlare când dotările și cadrele didactice competente lipsesc cu desăvârșire? Cert este că Aurel Vlaicu probabil că se frământă în mormânt văzând ce se întâmplă în școala sa”, ne-a declarat unul dintre profesorii care au participat astăzi la ședință.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

16 Comments

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite