Connect with us

Administrație

Scandal la Uzina 2. Angajații amenințați cu concedierea după apariția unor fotografii cu paragina de la obiectiv

Publicat

în

Fotografiile postate de liderul PNL, Claudiu Buciu, cu mizeria de la Uzina de apă numărul 2 au provocat supărarea conducerii Meridian 22. Angajații uzinei au fost puși să dea declarații despre felul în care fotografiile respective au ajuns pe Facebook. Surse din cadrul Meridian 22 susțin că angajații uzinei au fost amenințați că vor fi concediați pentru că fotografiile respective au ajuns la Claudiu Buciu.

Meniul zilei Octavian

Dan Florea, directorul tehnic de la Meridian, este cel care le-a cerut explicații angajaților. Directorul afirmă că nu este adevărat și că singură problemă e faptul că nu ar fi fost anunțat când liderul PNL a fost la uzină și că acesta ar fi intrat într-o zonă interzisă.

„Nu e o problemă că au intrat. Ci că nu au anunțat șefii și că s-au dus pe bazinele deschise. Nu mă înțelegeți greșit că eu nu am nimic de ascuns, că ce e acolo aia e, dar sunt niște bazine deschise prin care trece apa și acolo nu e voie să se urce nimeni pe ele. Aia a fost singura problemă care am avut-o cu ei. Nu e adevărat, nu o să îi penalizez. Le-am atras atenția la fiecare dintre ei. Eu am vorbit cu fiecare dintre ei, dacă vroiam până acum îi spulberam a doua zi. Le desfăceam contractele de muncă, fără să clipesc, și o făceam legal. Sunt oameni care sunt de 20 de ani acolo. Pe mine asta m-a supărat, trebuia să ne sune. Singura măsură care s-a luat a fost să li se atragă atenția și să țină porțile închise și să-și sune șefii. Nu se pune problema, că oamenii au 20 de ani de muncă acolo și ajung într-o situație din asta gingașă și atunci ce să facem”, a declarat Florea, pentru Lugojeanul.ro

Directorul de la Meridian nu a putut să justifice lipsa firmei de pază, de la obiectiv, cea care ar fi fost însărcinată să-i oprească pe cei care au făcut fotografii.

RETIM

În data de 16 octombrie, președintele PNL Lugoj a postat, pe pagina sa de Facebook, un set de fotografii din interiorul Uzinei 2 acuzând mizeria și degradarea în care a ajuns locul de unde se furnizează apă lugojenilor.

„Nu, nu este o toaletă părăsită, este chiar locul de unde vine apa la robinet. Administratia Boldea&PSD se ocupa în continuare de panseluțe, asfalări de-o vară, festivaluri, iluminat ornamental și de zugrăveli de fașade în timp ce, lucruri esențiale pentru sănătatea lugojenilor, cum este calitatea apei de la robinet, nu-i preocupă sub nicio formă.

De 55 de ani Uzina de apă numărul 2 (cea care a generat ultimele probleme legate de furnizarea apei în Lugoj) nu a mai beneficiat de nicio reparație capitală. Boldea și PSD au fost totuși de acord să-i pună termopane la birou consilierului local PSD, Barboni Ioan, proaspăt mutat pe post de șef la uzina de apă. Fotografiile sunt făcute după avaria apăruta săptămânile trecute. Comentariile nu-și au niciun rost, fotografiile fiind mai mult decât grăitoare.

Ruinele din imagini sunt păzite însă de firma de casă a lui Boldea, controlată de BD, șeful de campanie al PSD. Ce păzesc, dacă păzesc, nimeni nu știe, că de infestat apa nu o poate nimic infesta mai rău decât e deja, iar de furat ceva, e chinul mai mare decât valoarea oricărei bucăti de fier vechi găsite în paragina de acolo”, a arătat liderul PNL Lugoj

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

RETIM preia gratuit deșeurile periculoase în cadrul unei noi campanii trimestriale de colectare

Publicat

în

RETIM 2020, Timisoara, Timis, Miercuri 1 Iulie 2020, ©Cornel Putan

ATENȚIE! Deșeurile periculoase abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător! Păstrează-le în gospodărie și debarasează-te legal de ele în cadrul campaniilor trimestriale de colectare organizate de RETIM și ADID Timiș.

Meniul zilei Octavian

În perioada 19 aprilie-3 iunie se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase în zona 0 a judeţului Timiş. Sunt incluse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

CINE poate preda deşeuri periculoase

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

RETIM

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE sunt:
⦁ ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase
⦁ ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),
⦁ materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase
⦁ vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii
⦁ solvenţi, acizi, alcali
⦁ uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile
⦁ detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase,
⦁ pesticide
⦁ deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

⦁ NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,voluminoase
⦁ NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

Citiţi mai departe

Administrație

La sat da, la Lugoj ba. De ce rămâne închisă piața de vechituri a orașului

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Piața de vechituri sau ocico din Lugoj rămâne deocamdată închisă, anunță primăria municipiului. Asta după ce mai mulți lugojeni au cerut explicații având în vedere deschiderea pieței publice din Bethausen, care va funcționa în fiecare joi, la fel ca cea din Balinț, acolo unde piața de vechituri are loc la fiecare a doua joi.

Primarul Claudiu Buciu a declarat pentru Lugojeanul.ro că “La ei, rata de incidență permite deschiderea pieței. La noi încă nu. Nu putem lua decizii fără să ținem cont de legislația în vigoare”.

Piața de vechituri a orașului, deși în aer liber, a fost printre primele locuri închise acum mai bine de un an, când la Lugoj apăreau primele cazuri de infectare cu SARS-CoV 2. De atunci, piața mai fost deschisă o singură dată, până autoritățile au luat decizia de a o închide pe o perioadă nedeterminată.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

În 2021, Primăria Lugoj a cumpărat servicii de consultanță și studii de aproape 1 milion de lei

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

În primele trei luni și jumătate de activitate din 2021, primăria din Lugoj a plătit 984.150 de lei pe studii de fezabilitate, servicii de consultanță, studii energetice și proiecte de mobilitate urbană. Suma este rezultată din adunarea tuturor serviciilor achiziționate prin SEAP de către administrația locală, care are legătură cu domeniul consultanței sau a studiilor de orice fel.

Un exemplu este studiul pentru PMUD, pentru care Primăria Lugoj cheltuie 117.000 de lei, pe servicii de consultanță unei firme care, în 2016, a prestat aceleași servicii către administrația locală din Lugoj. Este vorba despre FIP Consulting, o firmă care a oferit documentație pentru Planul de Mobilitate Urbană a Lugojului acum 5 ani. Găsiți știrea aici.

Pe 1 aprilie, Primăria Lugoj a cumpărat un nou studiu, de această dată pentru o mai bună gestionare a deșeurilor. Este vorba despre un un serviciu de elaborare a strategiei locale privind dezvoltarea și optimizarea gestionării deșeurilor. Potrivit SEAP, firma contractată este una din București. Aici am relatat despre achiziție.

RETIM

Toate achizițiile realizate de către administrația locală lugojeană le găsiți pe site-ul SEAP.

Citiţi mai departe

Administrație

Zeci de străzi din Lugoj vor intra în reparații, în perioada următoare

Publicat

în

FOTO Arhivă

Primăria Lugoj a semnat un contract de lucrări pentru plombările necesare pe străzile din oraș, cu Societatea de Drumuri Timișoara, care aparține Primăriei Timișoara. Execuția este programată să înceapă de marți, 13 aprilie. Zeci de străzi vor intra în reparații, în perioada următoare.

Meniul zilei Octavian

„Cu toate că iarna nu a fost foarte grea, au apărut foarte multe gropi în asfalt. Ne cerem scuze lugojenilor pentru disconfortul creat, dar, din păcate, este consecința lucrărilor făcute foarte prost în ultimii ani. Mai mult, nici nu mai avem garanție pentru aceste drumuri. Am semnat un contract, în scopul efectuării reparațiilor în zonele unde e nevoie de intervenție urgentă. Am stabilit ca primele lucrări să se desfășoare în zona centrală: pe str. 20 Decembrie, Podul de Beton, Coloman Wallis, Bucegi, Cuza Vodă, Episcop Bălan, Nicolae Bălcescu, Podul De Fier, Unirii, Victor Vlad Delamarina, Narciselor, 13 Decembrie, pentru ca ulterior să intervenim pe Cloșca, Someșului, Ion Vidu, Microraion 1, 2,3, Stadion 1 și 3, zona benzinăriei Mol, Țesătorilor, Gh. Lazăr, Timișoarei, Banatului, Mihai Viteazul, la sfârșit urmând pe Titulescu, Pasajului Buziașului, str. Buziașului și cartierul IC Drăgan”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite