Connect with us

Administrație

Scandal la Uzina 2. Angajații amenințați cu concedierea după apariția unor fotografii cu paragina de la obiectiv

Publicat

în

Fotografiile postate de liderul PNL, Claudiu Buciu, cu mizeria de la Uzina de apă numărul 2 au provocat supărarea conducerii Meridian 22. Angajații uzinei au fost puși să dea declarații despre felul în care fotografiile respective au ajuns pe Facebook. Surse din cadrul Meridian 22 susțin că angajații uzinei au fost amenințați că vor fi concediați pentru că fotografiile respective au ajuns la Claudiu Buciu.

RETIM

Dan Florea, directorul tehnic de la Meridian, este cel care le-a cerut explicații angajaților. Directorul afirmă că nu este adevărat și că singură problemă e faptul că nu ar fi fost anunțat când liderul PNL a fost la uzină și că acesta ar fi intrat într-o zonă interzisă.

„Nu e o problemă că au intrat. Ci că nu au anunțat șefii și că s-au dus pe bazinele deschise. Nu mă înțelegeți greșit că eu nu am nimic de ascuns, că ce e acolo aia e, dar sunt niște bazine deschise prin care trece apa și acolo nu e voie să se urce nimeni pe ele. Aia a fost singura problemă care am avut-o cu ei. Nu e adevărat, nu o să îi penalizez. Le-am atras atenția la fiecare dintre ei. Eu am vorbit cu fiecare dintre ei, dacă vroiam până acum îi spulberam a doua zi. Le desfăceam contractele de muncă, fără să clipesc, și o făceam legal. Sunt oameni care sunt de 20 de ani acolo. Pe mine asta m-a supărat, trebuia să ne sune. Singura măsură care s-a luat a fost să li se atragă atenția și să țină porțile închise și să-și sune șefii. Nu se pune problema, că oamenii au 20 de ani de muncă acolo și ajung într-o situație din asta gingașă și atunci ce să facem”, a declarat Florea, pentru Lugojeanul.ro

Directorul de la Meridian nu a putut să justifice lipsa firmei de pază, de la obiectiv, cea care ar fi fost însărcinată să-i oprească pe cei care au făcut fotografii.

În data de 16 octombrie, președintele PNL Lugoj a postat, pe pagina sa de Facebook, un set de fotografii din interiorul Uzinei 2 acuzând mizeria și degradarea în care a ajuns locul de unde se furnizează apă lugojenilor.

„Nu, nu este o toaletă părăsită, este chiar locul de unde vine apa la robinet. Administratia Boldea&PSD se ocupa în continuare de panseluțe, asfalări de-o vară, festivaluri, iluminat ornamental și de zugrăveli de fașade în timp ce, lucruri esențiale pentru sănătatea lugojenilor, cum este calitatea apei de la robinet, nu-i preocupă sub nicio formă.

De 55 de ani Uzina de apă numărul 2 (cea care a generat ultimele probleme legate de furnizarea apei în Lugoj) nu a mai beneficiat de nicio reparație capitală. Boldea și PSD au fost totuși de acord să-i pună termopane la birou consilierului local PSD, Barboni Ioan, proaspăt mutat pe post de șef la uzina de apă. Fotografiile sunt făcute după avaria apăruta săptămânile trecute. Comentariile nu-și au niciun rost, fotografiile fiind mai mult decât grăitoare.

Ruinele din imagini sunt păzite însă de firma de casă a lui Boldea, controlată de BD, șeful de campanie al PSD. Ce păzesc, dacă păzesc, nimeni nu știe, că de infestat apa nu o poate nimic infesta mai rău decât e deja, iar de furat ceva, e chinul mai mare decât valoarea oricărei bucăti de fier vechi găsite în paragina de acolo”, a arătat liderul PNL Lugoj

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj trebuie să acopere un deficit de peste 15 milioane de lei

Publicat

în

Primăria Lugoj trebuie să acopere deficitul secțiunii de dezvoltare pentru anul 2020, din excedentul bugetar al anului 2019, în valoare de peste 15,4 milioane de lei.

RETIM

„Deficitul vine din faptul că s-au cheltuit sume din fondul de rulment, care este un fel de credit propriu, de pe un an pe altul, cauzat de faptul că instituția nu a cheltuit banii alocați în anul curent. Orice cheltuială făcută din fondul de rulment este considerată deficit”, ne-a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din cauză că administrația Boldea nu a cheltuit toți banii de la bugetul local, în ultimii ani, fondul de rulment a ajuns la aproximativ 80 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Transfer de urgență. Cele 274 de locuințe aflate în administrarea Meridian 22 vor trece la Primărie

Publicat

în

Întregul fond locativ, aflat acum în administrarea SC Meridian 22 SA, va fi preluat de către Primăria Lugoj. Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară, pentru data de 21 ianuarie, când vor decide transferul fondului locativ. Demersul vine după ce Meridian a cerut schimbarea organigramei și diminuarea posturilor, pentru reducerea cheltuielilor. Din organigrama societății dispare structura care răspundea de gestionarea fondului locativ.

RETIM

„Societatea comercială Meridian 22 SA, prin adresa numărul 57, propune spre analiză și aprobare Consiliului Local al Municipiului Lugoj o nouă organigramă și un nou statut de funcții, urmare a situației dificile pe care o traversează, prin intermediul noi structuri urmărindu-se realizarea unor economii importante fără a fi afectate activitățile de livrare apei potabile și a serviciilor de canalizare. Se remarcă, în noua organigramă, că nu se mai regăsește personalul care să deservească activitatea de administrare a fondului locativ, care cuprinde un număr de 274 de imobile cu destinație de locuit și 13 spații cu altă destinație”, arată arhitectul-șef, Dinel Maziliu, în referatul transmis Consiliului Local al Municipiului Lugoj.

Maziliu recomandă ca Direcția de Urbanism a Primăriei Lugoj să preia până la 1 aprilie fondul locativ al municipiului.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul începe cu stângul etapa a doua de vaccinare. Centrul e gata, echipamentele sanitare și vaccinul lipsesc

Publicat

în

RETIM

Anunțată cu surle și trâmbințe, etapa a doua de vaccinare începe cu stângul la Lugoj, la fel cum se întâmplă și în restul județului Timiș. La Timișoara, din 17 centre de vaccinare anunțate inițial, vor funcționa într-o primă fază doar două. La Lugoj, centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor “Lavinia Miloșovici” de pe strada Caransebeșului este aproape gata.

“Ca și amenajare, centrul va fi gata până miercuri. Referitor la dotări, am cumpărat tot, pereți despărțitori pentru fluxurile de imunizare, frigidere, scaunele acelea speciale, canapele pentru zona post-vaccinare. Acum urmează să primim materiale sanitare și echipamente de protecție, care vin de la minister, sau le cumpărăm noi dacă ni se spune. Avem patru puncte de vaccinare, am gândit în aceeași locație două centre, dar s-ar putea să fie un centru cu patru puncte. Important este că pot fi vaccinați mai mulți oameni deodată. De miercuri încolo poate fi folosit”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Blocajul apare la Ministerul Sănătății, care deși vineri, 15 ianuarie, dă startul etapei a doua de vaccinare, nu a trimis spre Lugoj seringi, echipamente sanitare și de protecție pentru cei care vor vaccina populația, precum nici doze de vaccin. Până la rezolvarea impasului, în etapa a doua de vaccinare lugojenii se pot imuniza la centrul funcțional de la Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” din oraș.

Cei care fac parte din grupele care se pot vaccina în a doua etapă, se pot programa pentru vaccinare începând de vineri, 15 ianuarie, orele 15, la această adresă. În etapa a doua de vaccinare se pot imuniza următoarele persoane:

Populația cu grad ridicat de risc:

 • Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
 • Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:

 • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
 • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
 • Personalul din sectorul economic vital:
  • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  • Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
  • Unități de producție, transport și distribuție gaze;
  • Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
  • Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
  • Transport de persoane și mărfuri;
  • Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
  • Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
 • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
 • Personalul poștal și din servicii de curierat;
 • Personalul cultelor religioase;
 • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
 • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite