Connect with us

Administrație

Scandal la Uzina 2. Angajații amenințați cu concedierea după apariția unor fotografii cu paragina de la obiectiv

Publicat

în

Fotografiile postate de liderul PNL, Claudiu Buciu, cu mizeria de la Uzina de apă numărul 2 au provocat supărarea conducerii Meridian 22. Angajații uzinei au fost puși să dea declarații despre felul în care fotografiile respective au ajuns pe Facebook. Surse din cadrul Meridian 22 susțin că angajații uzinei au fost amenințați că vor fi concediați pentru că fotografiile respective au ajuns la Claudiu Buciu.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Dan Florea, directorul tehnic de la Meridian, este cel care le-a cerut explicații angajaților. Directorul afirmă că nu este adevărat și că singură problemă e faptul că nu ar fi fost anunțat când liderul PNL a fost la uzină și că acesta ar fi intrat într-o zonă interzisă.

„Nu e o problemă că au intrat. Ci că nu au anunțat șefii și că s-au dus pe bazinele deschise. Nu mă înțelegeți greșit că eu nu am nimic de ascuns, că ce e acolo aia e, dar sunt niște bazine deschise prin care trece apa și acolo nu e voie să se urce nimeni pe ele. Aia a fost singura problemă care am avut-o cu ei. Nu e adevărat, nu o să îi penalizez. Le-am atras atenția la fiecare dintre ei. Eu am vorbit cu fiecare dintre ei, dacă vroiam până acum îi spulberam a doua zi. Le desfăceam contractele de muncă, fără să clipesc, și o făceam legal. Sunt oameni care sunt de 20 de ani acolo. Pe mine asta m-a supărat, trebuia să ne sune. Singura măsură care s-a luat a fost să li se atragă atenția și să țină porțile închise și să-și sune șefii. Nu se pune problema, că oamenii au 20 de ani de muncă acolo și ajung într-o situație din asta gingașă și atunci ce să facem”, a declarat Florea, pentru Lugojeanul.ro

Directorul de la Meridian nu a putut să justifice lipsa firmei de pază, de la obiectiv, cea care ar fi fost însărcinată să-i oprească pe cei care au făcut fotografii.

RETIM

În data de 16 octombrie, președintele PNL Lugoj a postat, pe pagina sa de Facebook, un set de fotografii din interiorul Uzinei 2 acuzând mizeria și degradarea în care a ajuns locul de unde se furnizează apă lugojenilor.

„Nu, nu este o toaletă părăsită, este chiar locul de unde vine apa la robinet. Administratia Boldea&PSD se ocupa în continuare de panseluțe, asfalări de-o vară, festivaluri, iluminat ornamental și de zugrăveli de fașade în timp ce, lucruri esențiale pentru sănătatea lugojenilor, cum este calitatea apei de la robinet, nu-i preocupă sub nicio formă.

De 55 de ani Uzina de apă numărul 2 (cea care a generat ultimele probleme legate de furnizarea apei în Lugoj) nu a mai beneficiat de nicio reparație capitală. Boldea și PSD au fost totuși de acord să-i pună termopane la birou consilierului local PSD, Barboni Ioan, proaspăt mutat pe post de șef la uzina de apă. Fotografiile sunt făcute după avaria apăruta săptămânile trecute. Comentariile nu-și au niciun rost, fotografiile fiind mai mult decât grăitoare.

Ruinele din imagini sunt păzite însă de firma de casă a lui Boldea, controlată de BD, șeful de campanie al PSD. Ce păzesc, dacă păzesc, nimeni nu știe, că de infestat apa nu o poate nimic infesta mai rău decât e deja, iar de furat ceva, e chinul mai mare decât valoarea oricărei bucăti de fier vechi găsite în paragina de acolo”, a arătat liderul PNL Lugoj

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO Lugojul bunelor maniere a dispărut. Tone de gunoaie pe malurile Timișului, în centrul orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul bunelor maniere, una dintre campaniile pornite de vechea administrație lugojeană, pare că a fost doar cu vorba întreținută “pe teren”. Zilnic, lugojenii aruncă tone de gunoaie pe unde apucă. Unul dintre locurile favorite unde ajung resturi de la ambalaje și alte deșeuri este malul Timișului.

În câteva imagini suprinse zilele acestea, mai mulți lugojeni au semnalat prezența unui număr tot mai mare de gunoaie lângă Podul de Beton, aruncate de pe falezele de lângă unviersitate și respectiv celelalte zone ale orașului. Chiar dacă polițiștii locali au amendat mai mulți lugojeni pentru gunoaie și resturi de la construcții, acțiunile acestora par a se fi încheiat.

RETIM

Lugojenii care au comentat a postarea de pe FAcebook spun că de vină ar fi “tinerii cu BMW de 1000 de euro, care sparg semințe zi și noapte în zonă”.

Sursa foto: Desideriu Iosif Schneider/Facebook.com

Citiţi mai departe

Administrație

Dezbaterile publice care vor sta la baza noului Plan Urbanistic General continuă, la Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj și UrbanizeHub au organizat luni, 20 septembrie 2021, de la ora 17.00, o dezbatere publică, în cadrul campaniei “Noi revitalizăm orașul”. Din cauza condițiilor meteo, întâlnirea a fost mutată din locația inițială în aer liber din cartierul Micro IV, la Casa Bredicenilor. Reprezentantul UrbanizeHub România, Radu Vânturache, a fost cel care a coordonat această dezbatere publică și a prezentat participanților temele zilei. Acesta a precizat că toate întâlnirile cu lugojenii au ca scop elaborarea temei de proiect pentru actualizarea Planului de Urbanism General al Lugojului, care nu a mai fost refăcut din anul 1998.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din partea administrației locale a participat Arh. Paul Gribincea, consilier al primarului, care a prezentat modul în care se desfășoară această colaborare cu UrbanizeHub și care este viziunea Primăriei Municipiului Lugoj. Arh. Paul Gribincea a vorbit și despre finalitatea primei întâlniri, din iunie, din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), unde se află o zonă pentru care sunt necesare intervenții și care va fi transformată într-un spațiu de recreere în următoarea perioadă.

În continuare a fost prezentat rezultatul chestionarului, lansat pe site-ul Primărie Municipiului Lugoj, care a fost completat de peste 300 de lugojeni. Din documentul respectiv a rezultat că locuitorii orașului nu sunt satisfăcuți de felul în care arată spațiile publice și au făcut propuneri pentru reabilitarea unor zone, cum ar fi: Lunca Timișului, platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, parcurile, etc.

Reprezentantul UrbanizeHub i-a invitat pe participanți să marcheze, pe o imagine din satelit a orașului, cartierul de unde vin și locul unde le place să petreacă timpul. În același timp, lugojenii prezenți la dezbaterea publică au fost invitați și să-și exprime necesitățile și dorințele, pe care le-au scris pe mici bilețele, care au fost lipite pe un panou. Aceste propuneri au fost colectate și vor fi analizate în cadrul campaniei “Noi revitalizăm orașul”, derulată de Primăria Municipiului Lugoj împreună cu UrbanizeHub.

RETIM

Campania “Noi revitalizăm orașul” continuă, iar persoanele interesate pot să-și exprime opiniile prin completarea chestionarului accesând următorul link: https://arcg.is/1irCL8

UrbanizeHub România este una dintre cele mai importante grupări de specialiști în dezvoltare urbană, de la noi din țară și din Europa. În colaborarea cu Primăria Lugoj, UrbanizeHub implică o echipă interdisciplinară, formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.

Citiţi mai departe

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite