Connect with us


Administrație

S-au oprit lucrările la ștrand! Un nou conflict stă să izbucnească

Publicat

în

Lucrările la ștrandul din Lugoj s-au oprit din nou, de aproximativ două săptămâni. Constructorul dă vina pe vremea de afară și spune că nu riscă să facă nimic din cauză că ar putea să înghețe și toată munca ar fi în zadar.

PMP

“Nu se poate lucra, pentru că e frig. Nu se poate pune gresie, pentru că noaptea îngheață și nu vrem să riscăm. În plus că am izolat lucrările acum câțiva ani în urmă, vreo patru ani, și izolația nu mai corespunde și trebuie să izolăm din nou pe cheltuiala noastră, ca după să putem să punem gresia”, a declarat pentru Lugojeanul, Ianoș Mate, patronul societății Matcon care execută lucrările la ștrand.

USR

Pe de altă parte, acesta a declarat că va cere o reducere a perioadei de garanție a lucrărilor din cauză că proiectul a fost blocat patru ani de zile.

“O să cer o reducere a garanției, pentru că nu mai corespunde contractului nostru, pentru că noi dacă terminam în șase luni se putea garanta. Acum, după ce am avut abandonată lucrarea patru ani de zile, eu nu mai pot să dau garanția de 20 de ani. Și atunci o să chemăm un expert pe fiecare ramură și o să stabilim”, a mai spus Mate, care a adăugat că deși nu câștigă nimic la această lucrare nu mai are alte neînțelegeri cu Primăria Lugoj.

Solicitarea constructorului pune în dificultate Primăria, pentru că garanția este unul dintre principalele criterii cu care Matcon a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor. Contactat, Francisc Boldea a spus că momentan nu poate face declarații în legătură cu acest subiect, deoarce se află într-o ședință.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite