Connect with us

Administrație

EXCLUSIV Pe cine dă vina primarul Lugojului pentru dezastrul de la stația de epurare

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a dat un răspuns publicației Lugojeanul despre situația de la stația de epurare. Boldea susține că el nu poate fi făcut răspunzătoar de acest proiect și, drept dovadă, arată că auditorii Curții de Conturi, care au verificat proiectul au imputat un prejudiciu minuscul Primăriei Lugoj, pentru restul deficiențelor trebuind să răspundă alte persoane și instituții.  Edilul șef al Lugojului susține că insclusiv imaginile prezentate în presă, zilele trecute, sunt mincinoase și că au fost realizate într-o clădire ce nu ține de proiectul modernizării stației de epurare.

Meniul zilei, Octavian

„S-a filmat și s-a prezentat în mod mincinos o clădire dezafectată, care e în spatele metatancurilor, care nu a fost modernizată, care este în paragină și a fost în paragină de 50 de ani, care nu face parte din proiectul realizat și sigur că poți să spui ce vrei despre acel lucru. Eu pot să vă spun că a fost Curtea de Conturi și a verificat, din cauza sesizărilor pe care le știți, în special stația de epurare. Ne-a găsit un prejudiciu de 263 de lei, adică două furtune. Restul, noi am făcut toate plățile legal și noi am predat stația de epurare, în decembrie 2013, iar de atunci, chiar din 2012, dacă luăm ultimii cinci ani, în fiecare an din epurare și colectarea apelor uzate, Meridian a câștigat în medie câte trei milioane de lei în fiecare an. Calculați cât au câștigat în ultimii ani. Cei care scriu că este stația noastră nu știu ce vorbesc. Noi plătim apa de ploaie și canalizarea la Meridian, ca oricare consumator din oraș”, a spus Boldea, care susține că Primăria Lugoj nu este decât un simplu consumator în relația cu Meridianul.

Francisc Boldea afirmă că responsabilitatea pentru situația de la stația de epurare o poartă Meridian, la care acționar unic este Consiliul Local. Primarul Lugojului spune că proiectul a fost făcut greșit în 2006 și din cauza proiectului nu funcționează stația astăzi, iar pentru lucrările neexecutate sunt responsabili cei care au semnat recepția.

„Dacă au făcut tot după proiect și sunt făcute toate lucrurile după proiect, proiectul poate l-a făcut cineva care nu a mai făcut așa ceva și nu s-a priceput. Responsabil pentru tot ce se face la un proiect e proiectantul, că doar nu e altcineva. Constructorul răspunde, iar proiectantul îi dă dispoziție de șantier. Dirigintele de șantier, cum era Pozsar, verifică dacă constructorul a făcut ceea ce era în proiect. Recepția e semnată de Alin Tech (n.r- viceprimar, la aceea vreme), ca președinte, cu reprezentantul Inspectoratului de construcții cu dirigintele de șantier, cu reprezentantul Meridianului și cei din Primăria, care făceau parte din comisia de recepție. Tot ei au semnat și stingerea și au spus că fiecare lucru a fost făcut, procesul verbal de stingere. Știu că eu sunt ținta, dar nu am două paie cu acest proiect. Faptul că s-a predat investiția în 2013, în totalitate e ca și când eu îți dau ție o mașină, tu faci taximetrie cu ea și spui că nu merge viteza a cincea, asta e altceva, dar tu faci bani grei cu ea. Așa e și aici. Meridian a încasat bani pentru epurare, chiar dacă spune că nu merge stația”, a spus Boldea pentru Lugojeanul.

RETIM

Primarul Boldea susține că și în cazul amenzilor primite de Meridian se spun minciuni.

„Amenzile pe care le primește Meridianul, pentru că și aici se spun minciuni, sunt pentru faptul că le-a expirat autorizația de operator de exploatare. Una e liciența, pe care o au până în 2018, alta e autorizația de operator. Apele Române le-a dat autorizație doar pe 6 luni, până la 1 mai 2017, și ei de atunci nu mai au autorizație, asta e cel mai grav lucru pe care nu îl au.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite