Connect with us

Administrație

EXCLUSIV Pe cine dă vina primarul Lugojului pentru dezastrul de la stația de epurare

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a dat un răspuns publicației Lugojeanul despre situația de la stația de epurare. Boldea susține că el nu poate fi făcut răspunzătoar de acest proiect și, drept dovadă, arată că auditorii Curții de Conturi, care au verificat proiectul au imputat un prejudiciu minuscul Primăriei Lugoj, pentru restul deficiențelor trebuind să răspundă alte persoane și instituții.  Edilul șef al Lugojului susține că insclusiv imaginile prezentate în presă, zilele trecute, sunt mincinoase și că au fost realizate într-o clădire ce nu ține de proiectul modernizării stației de epurare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a filmat și s-a prezentat în mod mincinos o clădire dezafectată, care e în spatele metatancurilor, care nu a fost modernizată, care este în paragină și a fost în paragină de 50 de ani, care nu face parte din proiectul realizat și sigur că poți să spui ce vrei despre acel lucru. Eu pot să vă spun că a fost Curtea de Conturi și a verificat, din cauza sesizărilor pe care le știți, în special stația de epurare. Ne-a găsit un prejudiciu de 263 de lei, adică două furtune. Restul, noi am făcut toate plățile legal și noi am predat stația de epurare, în decembrie 2013, iar de atunci, chiar din 2012, dacă luăm ultimii cinci ani, în fiecare an din epurare și colectarea apelor uzate, Meridian a câștigat în medie câte trei milioane de lei în fiecare an. Calculați cât au câștigat în ultimii ani. Cei care scriu că este stația noastră nu știu ce vorbesc. Noi plătim apa de ploaie și canalizarea la Meridian, ca oricare consumator din oraș”, a spus Boldea, care susține că Primăria Lugoj nu este decât un simplu consumator în relația cu Meridianul.

Francisc Boldea afirmă că responsabilitatea pentru situația de la stația de epurare o poartă Meridian, la care acționar unic este Consiliul Local. Primarul Lugojului spune că proiectul a fost făcut greșit în 2006 și din cauza proiectului nu funcționează stația astăzi, iar pentru lucrările neexecutate sunt responsabili cei care au semnat recepția.

„Dacă au făcut tot după proiect și sunt făcute toate lucrurile după proiect, proiectul poate l-a făcut cineva care nu a mai făcut așa ceva și nu s-a priceput. Responsabil pentru tot ce se face la un proiect e proiectantul, că doar nu e altcineva. Constructorul răspunde, iar proiectantul îi dă dispoziție de șantier. Dirigintele de șantier, cum era Pozsar, verifică dacă constructorul a făcut ceea ce era în proiect. Recepția e semnată de Alin Tech (n.r- viceprimar, la aceea vreme), ca președinte, cu reprezentantul Inspectoratului de construcții cu dirigintele de șantier, cu reprezentantul Meridianului și cei din Primăria, care făceau parte din comisia de recepție. Tot ei au semnat și stingerea și au spus că fiecare lucru a fost făcut, procesul verbal de stingere. Știu că eu sunt ținta, dar nu am două paie cu acest proiect. Faptul că s-a predat investiția în 2013, în totalitate e ca și când eu îți dau ție o mașină, tu faci taximetrie cu ea și spui că nu merge viteza a cincea, asta e altceva, dar tu faci bani grei cu ea. Așa e și aici. Meridian a încasat bani pentru epurare, chiar dacă spune că nu merge stația”, a spus Boldea pentru Lugojeanul.

RETIM

Primarul Boldea susține că și în cazul amenzilor primite de Meridian se spun minciuni.

„Amenzile pe care le primește Meridianul, pentru că și aici se spun minciuni, sunt pentru faptul că le-a expirat autorizația de operator de exploatare. Una e liciența, pe care o au până în 2018, alta e autorizația de operator. Apele Române le-a dat autorizație doar pe 6 luni, până la 1 mai 2017, și ei de atunci nu mai au autorizație, asta e cel mai grav lucru pe care nu îl au.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria Lugoj a plătit 11.700 de lei pe 12 scaune

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primăria Lugoj continuă să facă achiziții publice. Printre ultimele se numără și cumpărarea a 12 scaune de așteptare. Cel mai probabil, scaunele vor fi amplasate la intrarea în cele mai importante birouri din primărie.

Cei care au făcut achiziția nu s-au limitat la orice scaune. Deși un scaun de așteptare normal costă între 60 și 100 de lei la magazine precum Dedeman, primăria din Lugoj a decis să cumpere scaune “de domni”, cu de zece ori prețul cerut la magazinele de bricolaj.

Astfel, pe 12 scaune Manager Extra CF, cu piele ecologică și structură din lemn masiv, administrația locală a plătit aproape 11.700 de lei, adică în jur de 975 de lei bucata. Licitația a fost câștigată de o firmă din Jilava, județul Ilfov.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Continuă criza de personal din Primăria Lugoj. Un nou post de șef a fost scos la concurs

Publicat

în

Primăria Lugoj a lansat două noi anunțuri de angajare. Unul dintre acestea este pentru „ocuparea funcției publice de conducere vacantă de Șef birou, clasa I, gradul II, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Direcția administrație publică locală, Biroul agricol, cadastru”

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Tot în același birou mai sunt libere două posturi, unul de asistent și unul de inspector.

Pentru cei care își doresc ocuparea funcției de șef de birou există o probă suplimentară de testare a competențelor specifice în domeniul IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu, care se va desfășura în data de 15 noiembrie 2021, ora 1000, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piața Victoriei, nr.4.

Proba scrisă se va desfășura în data de 18 noiembrie 2021, ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

RETIM

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

Condiții specifice de studii de specialitate:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie geodezică și studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

-cerințe specifice: certificat de autorizare în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului, geodeziei și cartografiei pe teritoriul României – categoria A sau categoria B, obținut conform prevederilor Ordinului nr.107/2010 al A.N.C.P.I.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 12 octombrie 2021 – 01 noiembrie 2021 inclusiv.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Biroul relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia Ivăniș, Inspector.

Data afișării: 12 octombrie 2021.

 

 

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

O nouă invitație la dezbatere, din parte Primăriei Lugoj, pe tema Strategiei de Dezvoltare Urbană

Publicat

în

Primăria Lugoj invită locuitorii orașului la o nouă dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană. Reprezentanții administrației locale vor să afle spre ce domenii, să direcționeze fondurile locale și cele care ar putea fi obținute din finanțări.
„Zilele acestea finalizăm actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 a orașului nostru. Această activitate are ca obiectiv principal stabilirea celor mai importante proiecte ce vor fi implementate cu fonduri europene, de aceea părerea dumneavoastră cu privire la domeniile către care ar trebui dirijate fondurile este esențială. Așadar, vă adresăm invitația de a participa la consultarea care va avea loc miercuri, 13.10.2021, începând cu ora 17:00”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.
În contextul pandemiei de COVID – 19, evenimentul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Zoom.
Pentru a participa la această consultare, puteți să accesați link-ul de mai jos, miercuri începând cu ora 17.00.
Pentru autentificare în ZOOM, folosiţi credenţialele:
Meeting ID: 843 0814 4320
Passcode(parola): 093460
Participarea la eveniment este liberă. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Biroului Management Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, la adresa de email:
proiecte@primarialugoj.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Un primar de lângă Lugoj a schimbat fața comunei în care a fost ales după doar un an

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Exemplu de “așa da” pentru edilii primăriilor de comune și orașe din Timiș. Un primar proaspăt ales într-o comună din vecinătatea Lugojului a transformat radical înfățișarea localității în doar un an de activitate în noua funcție administrativă.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, a schimbat radical modul în care arată comuna aflată la 15 kilometri de Lugoj. A dotat căminul cultural, a amenajat parcuri și a asfaltat drumuri comunale, printre altele, toate în primele 12 luni de activitate.

Mai multe detalii despre realizările lui Tîrziu puteți urmări în știrea de mai jos.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite