Primarul Francisc Boldea a dat un răspuns publicației Lugojeanul despre situația de la stația de epurare. Boldea susține că el nu poate fi făcut răspunzătoar de acest proiect și, drept dovadă, arată că auditorii Curții de Conturi, care au verificat proiectul au imputat un prejudiciu minuscul Primăriei Lugoj, pentru restul deficiențelor trebuind să răspundă alte persoane și instituții. Edilul șef al Lugojului susține că insclusiv imaginile prezentate în presă, zilele trecute, sunt mincinoase și că au fost realizate într-o clădire ce nu ține de proiectul modernizării stației de epurare.
„S-a filmat și s-a prezentat în mod mincinos o clădire dezafectată, care e în spatele metatancurilor, care nu a fost modernizată, care este în paragină și a fost în paragină de 50 de ani, care nu face parte din proiectul realizat și sigur că poți să spui ce vrei despre acel lucru. Eu pot să vă spun că a fost Curtea de Conturi și a verificat, din cauza sesizărilor pe care le știți, în special stația de epurare. Ne-a găsit un prejudiciu de 263 de lei, adică două furtune. Restul, noi am făcut toate plățile legal și noi am predat stația de epurare, în decembrie 2013, iar de atunci, chiar din 2012, dacă luăm ultimii cinci ani, în fiecare an din epurare și colectarea apelor uzate, Meridian a câștigat în medie câte trei milioane de lei în fiecare an. Calculați cât au câștigat în ultimii ani. Cei care scriu că este stația noastră nu știu ce vorbesc. Noi plătim apa de ploaie și canalizarea la Meridian, ca oricare consumator din oraș”, a spus Boldea, care susține că Primăria Lugoj nu este decât un simplu consumator în relația cu Meridianul.
Francisc Boldea afirmă că responsabilitatea pentru situația de la stația de epurare o poartă Meridian, la care acționar unic este Consiliul Local. Primarul Lugojului spune că proiectul a fost făcut greșit în 2006 și din cauza proiectului nu funcționează stația astăzi, iar pentru lucrările neexecutate sunt responsabili cei care au semnat recepția.
„Dacă au făcut tot după proiect și sunt făcute toate lucrurile după proiect, proiectul poate l-a făcut cineva care nu a mai făcut așa ceva și nu s-a priceput. Responsabil pentru tot ce se face la un proiect e proiectantul, că doar nu e altcineva. Constructorul răspunde, iar proiectantul îi dă dispoziție de șantier. Dirigintele de șantier, cum era Pozsar, verifică dacă constructorul a făcut ceea ce era în proiect. Recepția e semnată de Alin Tech (n.r- viceprimar, la aceea vreme), ca președinte, cu reprezentantul Inspectoratului de construcții cu dirigintele de șantier, cu reprezentantul Meridianului și cei din Primăria, care făceau parte din comisia de recepție. Tot ei au semnat și stingerea și au spus că fiecare lucru a fost făcut, procesul verbal de stingere. Știu că eu sunt ținta, dar nu am două paie cu acest proiect. Faptul că s-a predat investiția în 2013, în totalitate e ca și când eu îți dau ție o mașină, tu faci taximetrie cu ea și spui că nu merge viteza a cincea, asta e altceva, dar tu faci bani grei cu ea. Așa e și aici. Meridian a încasat bani pentru epurare, chiar dacă spune că nu merge stația”, a spus Boldea pentru Lugojeanul.
Primarul Boldea susține că și în cazul amenzilor primite de Meridian se spun minciuni.
„Amenzile pe care le primește Meridianul, pentru că și aici se spun minciuni, sunt pentru faptul că le-a expirat autorizația de operator de exploatare. Una e liciența, pe care o au până în 2018, alta e autorizația de operator. Apele Române le-a dat autorizație doar pe 6 luni, până la 1 mai 2017, și ei de atunci nu mai au autorizație, asta e cel mai grav lucru pe care nu îl au.