Connect with us


Administrație

Aţi avut probleme de sănătate şi fântâna din cartier e închisă? Ar putea fi motivul!

Publicat

în

Aţi suferit de dureri abdominale, vărsături, febră şi scaune apoase în ultima vreme. Cauza ar putea fi apa pe care aţi consumat-o, mai ales dacă vedeţi fântâna din cartier închisă. Din cauza apei contaminate cu diverse virusuri: rotavirus şi bacterii,15 fântâni publice din cele 38 ale Lugojului sunt din nou închise.

PMP

Decizia fost luată după ce analizele apei au arătat că indicii bactereologici nu se încadrează în limitele admise. Fântânile care sunt închise se află în Microraioanele I, II și III, pe străzile Bocșei, Țesători, Splaiul 1 Decembrie 1918, Libertății, Jabărului, în Cotu Mic la Troiță, pe str. Făgetului, pe Victor Babeș colț cu Oituz, pe str. Timpotei Popovici colț cu Victor Vlad Delamarina, pe Privighetorilor, Islazul Mic și în parcul din Ștrand. Acestea au intrat deja în procesul de curăţare, pregătit de administraţia locală şi vor fi redeschise atunci cân apa va corespunde din punct de vedere bactereologic.

USR

Primăria este obligată prin lege să facă aceste analize, cel puţin o dată la trei luni. Perioada se dovedeşte însă mare, pentru că după fiecare control de acest gen fântânile închise sunt cam aceleaşi, exisând riscul ca, de la o analiză la alta (peste trei luni), populaţia să consume o bună perioadă apă infestată. Situaţia este recunoscută şi de primarul Francisc Boldea, care spune, însă, că analizele sunt scumpe şi nu se pot face mai des.

“E posibil ca apa să nu fie conformă înainte ca noi să facem analizele, dar asta e perioada la care ne obligă legea să le facem. Nu ne permitem mai des pentru că sunt foarte scumpe. Problema s-ar putea rezolva după ce fântânile vor fi preluate de către o societate privată care va putea să facă mai des aceste anlaize şi să urmărească mereu ca apa să fie în regulă. A fost o licitaţie, în câteva zile se va încheia procedura şi vom preda aceste fântâni societăţii care a câştigat licitaţia, care va fi obligată prin contract să administreze fântânile în cele mai bune condiţii pentru populaţie”, a declarat Francisc Boldea.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite