Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Aţi avut probleme de sănătate şi fântâna din cartier e închisă? Ar putea fi motivul!

Publicat

în

Aţi suferit de dureri abdominale, vărsături, febră şi scaune apoase în ultima vreme. Cauza ar putea fi apa pe care aţi consumat-o, mai ales dacă vedeţi fântâna din cartier închisă. Din cauza apei contaminate cu diverse virusuri: rotavirus şi bacterii,15 fântâni publice din cele 38 ale Lugojului sunt din nou închise.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Decizia fost luată după ce analizele apei au arătat că indicii bactereologici nu se încadrează în limitele admise. Fântânile care sunt închise se află în Microraioanele I, II și III, pe străzile Bocșei, Țesători, Splaiul 1 Decembrie 1918, Libertății, Jabărului, în Cotu Mic la Troiță, pe str. Făgetului, pe Victor Babeș colț cu Oituz, pe str. Timpotei Popovici colț cu Victor Vlad Delamarina, pe Privighetorilor, Islazul Mic și în parcul din Ștrand. Acestea au intrat deja în procesul de curăţare, pregătit de administraţia locală şi vor fi redeschise atunci cân apa va corespunde din punct de vedere bactereologic.

Primăria este obligată prin lege să facă aceste analize, cel puţin o dată la trei luni. Perioada se dovedeşte însă mare, pentru că după fiecare control de acest gen fântânile închise sunt cam aceleaşi, exisând riscul ca, de la o analiză la alta (peste trei luni), populaţia să consume o bună perioadă apă infestată. Situaţia este recunoscută şi de primarul Francisc Boldea, care spune, însă, că analizele sunt scumpe şi nu se pot face mai des.

“E posibil ca apa să nu fie conformă înainte ca noi să facem analizele, dar asta e perioada la care ne obligă legea să le facem. Nu ne permitem mai des pentru că sunt foarte scumpe. Problema s-ar putea rezolva după ce fântânile vor fi preluate de către o societate privată care va putea să facă mai des aceste anlaize şi să urmărească mereu ca apa să fie în regulă. A fost o licitaţie, în câteva zile se va încheia procedura şi vom preda aceste fântâni societăţii care a câştigat licitaţia, care va fi obligată prin contract să administreze fântânile în cele mai bune condiţii pentru populaţie”, a declarat Francisc Boldea.

RETIM

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

RETIM

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Citiţi mai departe

Administrație

ADID și RETIM continuă verificarea pubelelor la Lugoj. Se dau avertismente și amenzi

Publicat

în

Reprezentanții ADID Timiș și Retim anunță continuarea acțiunii de verificare a modului de precolectare a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) și în Municipiul Lugoj!

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Începând de mâine, 23 noiembrie 2021, acestei acțiuni de verificare desfășurată de ADID Timiș, i se vor alătura și reprezentanți ai: Primăriei Municipiului Lugoj, Poliției Locale Lugoj, operatorului Retim Ecologic Service SA. Verificarea este permanentă și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală”, anunță reprezentanții ADID.

Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim ( spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare. În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin  aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.

Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite