Connect with us


Administrație

Aţi avut probleme de sănătate şi fântâna din cartier e închisă? Ar putea fi motivul!

Publicat

în

Aţi suferit de dureri abdominale, vărsături, febră şi scaune apoase în ultima vreme. Cauza ar putea fi apa pe care aţi consumat-o, mai ales dacă vedeţi fântâna din cartier închisă. Din cauza apei contaminate cu diverse virusuri: rotavirus şi bacterii,15 fântâni publice din cele 38 ale Lugojului sunt din nou închise.

Meniul zilei Octavian

Decizia fost luată după ce analizele apei au arătat că indicii bactereologici nu se încadrează în limitele admise. Fântânile care sunt închise se află în Microraioanele I, II și III, pe străzile Bocșei, Țesători, Splaiul 1 Decembrie 1918, Libertății, Jabărului, în Cotu Mic la Troiță, pe str. Făgetului, pe Victor Babeș colț cu Oituz, pe str. Timpotei Popovici colț cu Victor Vlad Delamarina, pe Privighetorilor, Islazul Mic și în parcul din Ștrand. Acestea au intrat deja în procesul de curăţare, pregătit de administraţia locală şi vor fi redeschise atunci cân apa va corespunde din punct de vedere bactereologic.

Primăria este obligată prin lege să facă aceste analize, cel puţin o dată la trei luni. Perioada se dovedeşte însă mare, pentru că după fiecare control de acest gen fântânile închise sunt cam aceleaşi, exisând riscul ca, de la o analiză la alta (peste trei luni), populaţia să consume o bună perioadă apă infestată. Situaţia este recunoscută şi de primarul Francisc Boldea, care spune, însă, că analizele sunt scumpe şi nu se pot face mai des.

RETIM

“E posibil ca apa să nu fie conformă înainte ca noi să facem analizele, dar asta e perioada la care ne obligă legea să le facem. Nu ne permitem mai des pentru că sunt foarte scumpe. Problema s-ar putea rezolva după ce fântânile vor fi preluate de către o societate privată care va putea să facă mai des aceste anlaize şi să urmărească mereu ca apa să fie în regulă. A fost o licitaţie, în câteva zile se va încheia procedura şi vom preda aceste fântâni societăţii care a câştigat licitaţia, care va fi obligată prin contract să administreze fântânile în cele mai bune condiţii pentru populaţie”, a declarat Francisc Boldea.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se caută doi șefi pentru Primăria Lugoj. Posturile au fost scoase la concurs

Publicat

în

Primăria Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, de: Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul investiții, Direcția tehnică și Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul agricol cadastru, Direcția administrație publică locală.

Meniul zilei Octavian

Proba scrisă se va desfășura în data de 08 aprilie 2021, ora 11.00, iar proba de interviu se va desfășura în data de 14 aprilie ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 465 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare; trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura științe inginerești, respectiv master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalent; minim  5 ani vechime în specialitatea funcțiilor publice de conducere.

RETIM

Perioada de depunere a dosarelor de concurs: 08 martie –29 martie 2021.Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.

Detalii suplimentare găsiți aici.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Ciuperca de pe malul Timișului, ridicată pentru a servi drept Centru de Informare Turistică, va fi demolată. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, într-o conferință de presă. Edilul a vorbit despre faptul că această clădire și-a dovedit inutilitatea de-a lungul anilor. În locul ciupercăi, pe malul râului vor apărea piste de biciclete și trotuare.

“Vom reamenaja malurile Timișului, între cele două pasarele pietonale. Vom construi piste de biciclete și zonă pietonală, totul pe fonduri europene. Infocentrul acela îl vom demola, în momentul amenajărilor. A fost zero ca utilitate pentru oraș. Turismul e important, dar promovarea se face altfel”, a precizat Buciu.

RETIM

Viitorul centru de informare turistică va fi amenajat într-un spațiu deja existent, cel mai probabil undeva în centrul orașului. Ciuperca turistică a costat lugojul aproape 120.000 de euro, bani europeni.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojenii sunt invitați la dezbatere publică pentru construirea noului magazin LIDL

Publicat

în

Primarul Municipiului Lugoj intenţionează să organizeze o dezbatere publică în data de 10.03.2021, începând cu ora 14.00, cu tema “Planul Urbanistic Zonal (PUZ) –Construire supermarket LIDL și amenajare locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare pe teren și fațadă, amplasare totem, amenajare accese, împrejmuire proprietate, organizare de șantier, municipiul Lugoj, județul Timiș, str. Caransebeșului”.

Meniul zilei Octavian

Dezbaterea publică se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, respectiv platforma “Zoom Meetings”. Pentru accesarea platformei menționate vă rugăm să utilizați următoarele date:ID 4929674126 și parola: CLM2020

RETIM

Documentațiile aferente pot fi consultate la avizier -ul instituției și pe site -ul Primăriei Municipiului Lugoj, (aici)

La dezbaterea publică sunt invitați să participe cetățenii municipiului Lugoj, presa locală, precum și orice persoană interesată.

Citiţi mai departe

Administrație

Avertizarea de la Primărie: Unele locuri de joacă pot pune în pericol viața copiilor

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, aduce la cunoștința cetățenilor că 10 complexe de joacă pentru copii din municipiu prezintă defecțiuni grave ale elementelor de joacă iar utilizarea lor poate pune viața copiilor în pericol.

Meniul zilei Octavian

„Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la sigilarea acestora și s-a solicitat supravegherea acestor zone de către Poliția Locală pentru a nu fi rupte benzile de delimitare și interdicțiile de utilizare. Este vorba de locurile de joacă din următoarele locații:1.Micro I2.Str. Astalaș -în spatele grădiniței3.MicroIV –centrala termică4.Parc G.Enescu –joc de lemn vechi5.Cartier I.C. Drăgan –Buziașului6.Parcul Gării7.Mondial Bocșei -Herendeștiului8.Stadion I9.Parc Ștrand10.Str. Făgetului –Spital Neuro. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă informăm că municipalitatea are în vedere înlocuirea acestor complexe de joacă cu unele noi, moderne, care să poată fi folosite în siguranță de către copii”, a anunțat Primăria Lugoj, printr-un comunicat de presă

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite