Connect with us

Actualitate

Razie în satul de lângă Lugoj în care rata de infectare a depășit 12/1000 de locuitori

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La data de 19 martie,între orele 09,00-13,00 pe raza Orașului Făget si comunei Mănăștiur a fost organizata o razie în contextul instituirii Stării de Alertă având ca scop prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2 precum și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. La acțiune au participat 26 de forțe dintre care 19 polițiști din Faget, jandarmi, reprezentanți DSV și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Lugoj. 

vodafone angajează

Au fost organizate 8 filtre, legitimate 311 persoane și au fost controlate 238 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.335 lei din care 65 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002 și 25 pentru nerespectarea prevederilor Legii  55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost reținute 3 permise de conducere.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Au fost controlați 6 operatori economici, față de 2 societăți comerciale  dispunându-se închiderea activității, având în vedere neregulile constatate și confiscarea mai multor produse alimentare alterate.De asemenea, în cadrul activității au fost identificați 4 bărbați bănuiți de furturi din societăți comerciale, ce fac obiectul a două dosare penale instrumentate de polițiștii din Făget . 

Un alt bărbat ce era bănuit de tăierea ilegală si furtul a 20 de arbori de pe raza comunei Ohaba Lungă a fost depistat de polițiști. Acest gen de acțiuni vor continua și în zilele ce urmează.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Începe vaccinarea COVID cu cea de-a treia doză. Cine are prioritate

Publicat

în

Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID. O decizie ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, arată Digi24.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță, conform sursei citate.

vodafone angajează

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat el.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Anunțul vine în condițiile în care numărul de infectări cu varianta Delta este în creștere în România. În ultima săptămână au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu această tulpină,. De asemenea, numărul deceselor a crescut la 5, toate la persoane nevaccinate.

Până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta, a adăugat medicul.

Citiţi mai departe

Actualitate

Tot mai puțini lugojeni se vaccinează la centrul de pe Caransebeșului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din ce în ce mai puțini lugojeni sunt interesați să se vaccineze la centrul de imunizare de pe strada Caransebeșului, din incinta Sălii de Sport “Lavinia Miloșovici”. Numărul de persoane care vor să se imunizeze a scăzut la aproape un sfert față de luna precedentă, când era deja extrem de redus.

vodafone angajează

Potrivit datelor oficiale ale DSP, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat doar 9 persoane la centrul din Lugoj. Aici, se pot imuniza persoanele interesate doar cu buletinul, cu toate cele trei seruri disponibile, Pfizer, AstraZeneca, sau Johnson & Johnson. În medie, se vaccinează în jur de 10-15 persoane pe zi, într-o zi lucrătoare.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Între timp, autoritățile timișene continuă și imunizarea la sate, marți echipele mobile urmând să ajungă la Traian Vuia, satul Jupani, pentru a-i imuniza și pe acei timișeni care nu pot ajunge la centrele din oraș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Val de critici la adresa Primăriei Lugoj, după defrișarea unei zone verzi

Publicat

în

Săptămâna trecută, zeci de lugojeni cu criticat faptul că o zonă verde din fața Primăriei Lugoj a fost defrișată. Am primit nenumărate mesaje pe Lugojeanul.ro. Autorii acestora erau supărați că a fost „rasă” toată zona respectivă și că, în urmă lucrătorilor de la Serviciului de sere și spații verzi, a rămas doar o zonă de pământ plină cu rădăcini.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Chiar tot ce e verde trebuie să dispară din Lugoj. De ce era nevoie să taie tot ce a fost plantat acolo. Au ras toată vegetația care a crescut în zeci de ani! Chiar dacă nu era un parc mare, era verde și arăta frumos. Acum sunt numai butuci și rădăcini. La fel au făcut și în fața fostei Prefecturi. Au pus niște bețe și gata, au amenajat locul”, ne-a scris un cititor.

vodafone angajează

Timp de o săpătămână, am sunat-o aproape zilnic pe Elena Olariu, șefa Servicului de spații verzi, cu intenția de a explica cititorilor ce proiect de reamenajare se pregătește pe locul proaspăt defrișat. Nu a răspuns la telefon! Am cerut un un punct de vedere city-managerului Anca Micșa Oprea, care ne-a spus că acolo era un focar și acesta ar fi motivul pentru care a fost curățată toată vegetația.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Tot acel loc va fi reamenajat”, a spus Oprea. Până acum administrația locală nu a făcut public un proiect privind reamenajarea zonei respective.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul va trece prin cea mai călduroasă săptămână a verii

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Temperaturi de 38 de grade zilnic, asta îi așteaptă pe lugojeni în săptămâna ce începe astăzi. Anunțul meteorologilor vizează zona Lugojului și în general vestul țării, unde luni maxima va atinge 35 de grade Celsius.

vodafone angajează

Începând de marți, la Lugoj maximele vor ajunge și se vor menține, până sâmbătă, la valori de 37-39 de grade Celsius, fiind de departe cea mai călduroasă perioadă de până acum a verii. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

La fel de călduroase vor fi și nopțile, temperaturile pe parcursul acestora urmând să se mențină peste valoarea de 20 de grade Celsius. De-abia din prima săptămână a lui august, vremea la Lugoj se va stabiliza în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite