Connect with us

Politică

PSD simte „miros de sânge”. Dobra, mesaj înverșunat împotriva fostului primar

Publicat

în

PSD Lugoj nu ratează momentul încheierii procesului prin care fostul primar, Claudiu Buciu, pierde orice șansă de a se mai întoarce în funcție. Călin Dobra, președintele organizației locale PSD și candidatul formațiunii la viitoarele alegeri pentru funcția de primar a postat un mesaj în care se erijează în apărător al angajaților din primărie și în luptător pentru drepturile lugojenilor.

RETIM

„Nu putem rămâne indiferenți la inepțiile pe care le tot scrieți pe Facebook, lăsând impresia unui Mesia salvator al Lugojului, cavalerul alb și neprihănit care luptă împotriva tuturor pentru „binele Lugojului”. Domnule, e cazul să vă opriți! Noi vă spunem asta, lugojenii vă spun asta și, în sfârșit, instanțele de judecată vă spun la fel. Nu! Nu sunteți nici Mesia și nici cavalerul alb, ci doar un nimeni împotriva lugojenilor și al Lugojului întreg. Ar fi bine să înțelegeți că nu ați fost demis prin Ordinul Prefectului ci v-a încetat de drept mandatul de primar conform legilor din România. Și asta dovedește „școala de drept” pe care pretindeți că o aveți! O altă dovadă că nu ați înțeles nimic din administrație este faptul că organigrama, la care ați „lucrat” personal, a fost respinsă de instanța de contencios administrativ. Și dați vina pe „trântorii” din primărie? Nici măcar nu vă e rușine?

Ar trebui să vă învinovățiți de prostie, să puneți mâna să citiți legislație, pe care să o și înțelegeți, și eventual să mulțumiți angajaților din primărie care încă vă bagă în seamă. Nu mai aruncați cu mocirlă în nimeni, căci singurul murdar sunteți dumneavoastră! Ați dispus angajarea în primărie doar a oamenilor care vă conveneau din varii motive, pe care le știți. Prin organigrama respinsă de instanță doar ați dorit înlăturarea angajaților competenți care nu v-au făcut pe plac”, spune reprezentantul PSD.

Autoliv angajează!

În critica sa, Dobra uită că la situația dezastruoasă a orașului a contribuit din plin formațiunea pe care o conduce. Reprezentantul PSD vorbește chiar de probleme stârnite pe vremea când muncipiul era condus de primarul și reprezentanți partidului din care face parte.

„Pe cine ați supărat??? Pe toți lugojenii al căror „bine” îl clamați. Păi unde e binele??? Tot nu avem apă la robinete, aprobările din primărie se dau pe pile, tot prin gropi circulăm, plătim un impozit imens pentru că ați considerat că avem prea mulți bani și trăim bine, iar pe centru dacă puneați porumb acum poate nu ne mai interesa criza alimentară.

Tot orașul știe că v-ați înconjurat de propria camarilă care vă „susține” financiar, care s-a înghesuit să vă umple plicurile la botez, care pune mâna pe terenurile orașului, și câte și mai câte… Și asta spre „binele lugojenilor”.

Ne povestiți câți bani ați „atras” dar nu ne spuneți ce ați făcut cu milioanele pe care le-a lăsat vechea administrație pe care o învinovățiți de toate eșecurile personale!

Sperăm să nu se mai găsească careva care să fie dispus să semneze și să răspundă pentru fărădelegile pe care le faceți, așa cum, din păcate, s-a întâmplat în ultimele 5 luni! Aerele de „primar ales” trebuie să se termine.

E vorba totuși de demnitate! Noi credem că prin tăcere ne pierdem demnitatea, iar demnitatea nu trebuie să fie negociabilă niciodată!”, mai scrie Dobra.

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Reacția prefectului, Mihai Ritivoiu, la demisiile liberalilor din fruntea Primăriei Lugoj

Publicat

în

prefectPrefectul a reacționat la anunțul privind demisiile primarului interimar din Lugoj și a altor membri liberali din fruntea executivului lugojean, subliniind importanța respectării îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar, chiar și în contextul pierderii funcției.

RETIM

Prefectul a atras atenția asupra situației din democrația românească, unde primari care și-au pierdut mandatul pe 9 iunie vor continua să conducă primăriile până la finalul lunii septembrie. Acesta a subliniat că, deși majoritatea primarilor sunt serioși și de bună credință, există și cazuri izolate în care aceștia nu își îndeplinesc obligațiile de serviciu, blocând activitatea primăriilor pe care le-au pierdut.

„Atrag pe această cale atenția asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar. Vom urmări cu atenție și celeritate hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarilor din localitățile care își vor schimba conducătorul,” a declarat prefectul, subliniind importanța contractării responsabile de credite și a relațiilor corecte cu funcționarii publici și cetățenii.

Autoliv angajează!

În ceea ce privește Lugojul, prefectul a explicat pentru Lugojeanul.ro, că procedura pentru numirea unui nou primar interimar depinde de Consiliul Local, care trebuie să aleagă un nou viceprimar cu atribuții de primar. Documentele aferente trebuie trimise la Prefectură pentru ca acesta să-și poată exercita atribuțiile până la finalul mandatului.

Prefectul a încurajat raportarea oricăror abuzuri sau ilegalități la Prefectură, subliniind că astfel de cazuri sunt prioritare în următoarele luni. El a menționat că monitorizează atent hotărârile de Consiliu Local, mai ales cele adoptate pe ultima sută de metri, care ar putea pierde relevanța.

„Este o situație care ține exclusiv de autoritățile locale și de modul în care funcționarii și primarii aleși își fac treaba. În timp, aceste proceduri se vor normaliza, dar în acest moment cetățeanul de rând este cel care pierde,” a adăugat prefectul.

În cazul în care Consiliul Local nu va alege un nou viceprimar, există varianta ca secretarul să preia temporar atribuțiile de primar, dar prefectul a clarificat că aceasta nu este o soluție preferată și că responsabilitatea revine consilierilor locali.

Citiţi mai departe

Politică

Buciu îi răspunde lui Dobra: „Nu dă doi bani pe Lugoj, preferând să stea la București, în loc să onoreze votul dat de lugojeni”

Publicat

în

Consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu, Claudiu Buciu, a lansat o serie de critici acide ca răspuns la declarațiile lui Călin Dobra, câștigătorul recent al alegerilor pentru funcția de primar. Buciu a subliniat că, timp de trei ani și jumătate, adversarii politici „au afirmat necontenit că nu ne pricepem la administrație” și că numai ei, cu specialiștii lor, pot reconstrui „chiar ce au distrus Boldea și PSD Lugoj”.

RETIM

Buciu a evidențiat faptul că, în perioada mandatului lor, „am adus finanțări de peste 200 milioane euro” pentru proiectele orașului. Acum, însă, odată ce puterea de decizie a fost predată noii conduceri, aceștia „fug și se ascund după formulări agramate” și evită să își asume responsabilitățile.

Demisia primarului interimar și a viceprimarului interimar a dus la încetarea contractelor de muncă pentru consilierii personali și city managerul, persoane cheie „printre cei care au asigurat succesul obținerii finanțărilor și al implementării proiectelor”. Buciu susține că alianța PSD-USR-AUR „nu are nici măcar un specialist dispus să vină în primărie să muncească” și că „nu vor atinge niciodată nivelul nostru de performanță. Dimpotrivă.”

Autoliv angajează!

Criticile lui Buciu s-au îndreptat direct către Dobra, pe care îl acuză că „nu dă doi bani pe Lugoj, preferând să stea la București, în loc să onoreze votul dat de Lugojeni”. Acesta a afirmat că Dobra este „total incapabil să conducă ceva (a falimentat chiar și o banală ciupercărie)”.

În concluzie, Buciu a declarat că „predarea puterii de decizie celor care au primit încrederea Lugojenilor este un gest rarisim, dar care respectă principiile democrației în totalitate”. Totuși, „teama și incapacitatea lor de a prelua imediat exercitarea acestor drepturi oferite de Lugojeni” demonstrează că „în campanie doar i-au mințit pe alegători”.

Citiţi mai departe

Politică

Blidariu răspunde acuzațiilor lui Dobra. „Demisia mea e un gest de normalitate. Votul lugojenilor trebuie respectat”

Publicat

în

Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, a răspuns acuzațiilor aduse de Călin Dobra, susținând că demisia sa din funcția de viceprimar, cu atribuții de primar, este un gest de normalitate și fair play și că votul lugojenilor trebuie respectat.

RETIM

„Demisia mea din funcția de Viceprimar, cu atribuții de Primar, începând cu data de 1 iulie, nu reprezintă altceva decât un gest de normalitate, de fair play, nicidecum o „mișcare mișelească”, așa cum afirmă dl. Dobra. Prin plecarea mea, începând cu data de 1 iulie se eliberează 2 posturi de Consilier la Cabinetul Primarului și Viceprimarului și postul de Administrator public al Municipiului. Conform legislației, aceste persoane și-au desfăşurat activitatea în baza unui contract individual de muncă, pe durată determinată, respectiv pe durata mandatului primarului.Astfel, prin plecarea noastră, dl. Călin Dobra, primarul ales de lugojeni, își poate începe activitatea imediat, fără a mai aștepta numirea formală din octombrie” a declarat Blidariu.

Blidariu a subliniat că această decizie permite lui Dobra să înceapă munca în folosul lugojenilor de la 1 iulie și l-a asigurat că nu vor exista disfuncționalități în activitatea primăriei. „Totodată, vă asigur că nu va exista absolut nicio disfuncționalitate în activitatea Primăriei, va fi o predare rapidă și responsabilă,” a spus primarul interimar.

Autoliv angajează!

El a precizat că nicio altă persoană nu și-a exprimat intenția de a pleca din primărie, contrar afirmațiilor făcute de Dobra. „Fac precizarea că nicio altă persoană nu și-a exprimat intenția de a pleca din Primărie, orice afirmație pe această temă neavând nicio bază reală,” a conchis Blidariu.

 

Citiţi mai departe

Politică

Călin Dobra, mesaj pentru cei care au demisionat din Primărie: „Sunt mișcări mișelești, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității”

Publicat

în

Călin Dobra, candidatul care a câștigat alegerile pentru funcția de primar de la Lugoj a transmis un nou mesaj acrualei conducerii a Primăriei Lugoj. El îi acuză e comportament pueril și lipsă de maturitate. „Când ai în mână soarta unui oraș și responsabilitatea a zeci de mii de oameni, nu merge să te superi, să-ți iei jucăriile și să pleci. Un astfel de comportament e total pueril!” a declarat dobra, criticând intențiile de a bloca activitatea municipalității.

RETIM

El susține că presiunile exercitate asupra angajaților pentru a demisiona din echipele de proiecte sunt „lipsă de maturitate și fair play”. Dobra consideră aceste acțiuni „mișcări mișelești” și promite că nu va asista nepăsător la astfel de încercări de sabotaj.

„E lipsă de maturitate și fair play și dacă încerci să pui presiune și pe restul angajaților din administrația locală, ca să demisioneze din echipele de proiecte la care lucrau, de exemplu, într-o încercare de a bloca activitatea municipalității. Și totul doar, ca să arăți că ești supărat că ai pierdut! Sunt mișcări mișelești care se fac în această perioadă și la care nu am cum să asist nepăsător”, spune Dobra.

Autoliv angajează!

„Îi asigur pe lugojeni că organizația PSD Lugoj, prin consilierii locali, este pregătită să preia frâiele, bineînțeles, până în octombrie, când îmi încep oficial mandatul de primar, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj administrativ, așa cum își doresc actualii care gestionează Primăria Lugoj!” a declarat Dobra.

Citiţi mai departe

Cele mai citite