Connect with us

Politică

Lugojeanul Ambruș, exclus definitiv din PNL. Decizia finală de la Curtea de Arbitraj a Partidului Național Liberal

Publicat

în

FOTO debanat.ro

Raul Ambruș nu a avut succes nici la Curtea de Arbitraj a Partidului Național Liberal, acolo unde a contestat decizia de a fi exclus din PNL, arată debanat.ro Organismul intern de rezolvare a litigiilor a notificat filiala PNL Timiș cu privire la soluționarea recursului depus de Raul Ambruș, ales pe listele PNL în Consiliul Local Timișoara la alegerile locale din septembrie 2020 și exclus din partid în luna noiembrie 2021. În baza probatoriului administrat în cauză. Curtea de Arbitraj a respins recursul ca nefondat, iar decizia este definitivă.

RETIM

Raul Ambruș, fiul fostului viceprimar de Lugoj, Ioan Ambruș

Conform anunțului, faptele reținute au fost probate și, în plus față de acestea, Raul Ambruș nu a contestat anunțul public de înființare a Platformei Liberal Conservatoare, platformă politică dizidentă față de PNL, motiv suficient pentru pierderea calității de membru al PNL. Decizia de excludere din PNL a fost luată în urmă cu aproape un an, în urma nerespectării hotărârilor partidului, Raul Ambruș având o poziție ostilă în permanență față de proprii colegi și refuzând dialogul politic cu conducerile PNL Timișoara și PNL Timiș, se arată într-un comunicat de presă al filialei judeţene.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

“Curtea de Arbitraj a PNL a reiterat ceea ce PNL Timiș a decis în urmă cu un an: Raul Ambruș nu mai este membru al acestui partid și nu reprezintă PNL în Consiliul Local Timișoara. Nici nu poate reveni, cu atât mai mult după crearea unei alte platforme politice cu care s-a predat total în fața administrației USR, în detrimental interesului cetățenilor. Dacă ar fi un om de onoare, și-ar asuma și o demisie din Consiliul Local Timișoara”, a declarat președintele PNL Timiș, Alin Nica, conform sursei citate

Alin-Adrian Nica

Sszabo Ladislau

Autoliv angajează!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor (P)

Publicat

în

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în primul rând pentru a-mi duce la bun sfârșit proiectele începute în ultimii patru ani și nu sunt deloc puține. Sunt foarte hotărât să duc mai departe proiectul liberal în Timisoara și în judetul Timiș. Din păcate șefii vremelnici ai PNL de la București nu au fost de acord cu viziunea mea liberală și au preferat opțiunea socialistă lăsându-se capturați de PSD-iști. Nu am putut asista impasibil la această lovitură dată liberalismului și am decis să mă alătur proiectului lui Ludovic Orban cu Forța Dreptei.

RETIM

Timișoara și Timisul au fost și rămân de dreapta și așteaptă o schimbare în relația cu capitala țării. Alianța Dreptei Unite răspunde exact acestei așteptări. Timișoara stă de mai bine de 30 de ani cu mâna întinsă spre București. Stăm practic la mâna miticilor. Pentru a obține ce ni se cuvine de fapt a venit timpul să schimbăm acest fel de a face politică și administrație prin descentralizare și regionalizare. Să stea ei cu mâna întinsă spre Timișoara. Cel mai bun exemplu este situația cu stadionul. PSD-iștii au ținut hârtiile blocate la București mai bine de doi ani ca să vină acum în campanie și să se laude că au rezolvat problema. Stadionul putea fi gata dacă autoritățile locale erau lăsate să își facă treaba.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

La alegerile din 9 iunie timișorenii și timișenii vor avea de ales între trecut, adică cuplul Robu-Simonis, cei care vor să conducă orașul și județul în stil comunist folosindu-se de șmecherii și trafic de influență și viitor, adică tandemul Fritz-Nica, cel care va moderniza întreaga regiune.

Alin-Adrian Nica

Sszabo Ladislau

Alături de Dominic Fritz și de ceilalți parteneri din Dreapta Unită vom duce mai departe această luptă împotriva baronizării Romaniei și sunt sigur că Timișoara va da încă o dată semnalul pentru întreaga țară Schimbarea în bine va pleca din nou de la Timișoara.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Politică

Sală multifuncţională de concerte şi spectacole la Lugoj. Călin Dobra: ,,Vom finanța cum se cuvine acest domeniu, pentru ca Lugojul să fie un adevărat ambasador cultural” (P)

Publicat

în

Lugojul trebuie să redevină Capitala Culturală a Banatului şi să găzduiască evenimente culturale de anvergură. Pe lângă spaţiile pe care le deţine Municipiul Lugoj în prezent, este necesară şi construirea unei săli multifuncționale de spectacole şi concerte, care să poată găzdui, în condiţii decente, evenimente la care să poată participa şi un public mai numeros. Construcţia va avea atât o sală mare de concerte, cât şi săli multifuncţionale ca spaţiu de organizare pentru diferite evenimente culturale, festivaluri sau conferinţe, un loc de întâlnire şi comunicare pentru oameni de cultură, artiştişi muzicieni din ţară şi străinătate. Spaţiul va fi flexibil, astfel încât să poată permite integrarea diversificată a evenimentelor culturale, pornind de la forme clasice şi până la cultura specific populară, ajungând până la evenimente moderne, precum concertele live. 

RETIM

Totodată, se impune continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional, pe locul fostei cazărmi de pe strada Banatului, proiect demarat de fosta administrație, blocat în prezent de actuală conducere a Primăriei Lugoj prin pierderea finațării europene. Ne vom strădui ca o parte din bugetul acestei investiții să fie etapizat prin Programul Regional Vest, al Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest și astfel lucrările privind această investiție să poată continua cu bani europeni, pentru a nu cheltui bani din bugetul local. Acest centru va putea fi gazda unor spectacole, cu reprezentaţii ale artiştilor locali completate de evenimente aduse din ţară, va putea găzdui spectacole de teatru, concerte, inclusiv simfonice, plus diferite alte evenimente, de tipul conferinţelor şi congreselor sau expoziții ori tabere tematice pentru elevi și tinerii artiști. 

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Activitatea culturală trebuie să fie una desosebită în oraşul nostru și de aceea vom finanța cum se cuvine acest domeniu care vorbește acolo unde cuvintele sunt de prisos. Făcând asta, ne asigurăm că vom putea să ne bucurăm împreună de concertele Corului ,,Ion Vidu”, de spectacolele puse în scenă de actorii lugojeni sau de bucuria evenimentelor folclorice susținute de Ansamblul Lugojana,  precum și de alte evenimente culturale care vor face ca Lugojul să fie un adevărat ambasador cultural.  

Alin-Adrian Nica

Sszabo Ladislau

Avem nevoie de oameni care susțin cultura prin teatru, o componentă indispensabilă a vieții într-o comunitate, prin muzică sau dans, ori prin pictură, carte sau sculptură și prin orice altă activitate care să aducă orașului nostru renumele pe care îl merită, acela de Capitala Culturală a Banatului.

Autoliv angajează!

– Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș
– Executat de Societatea Comercială Banat Press SRL
– CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Citiţi mai departe

Politică

Erwin Floroni, singurul candidat care refuză să apară la confruntarea candidațiilor cu șanse reale la funcția de primar

Publicat

în

Pentru prima dată, după foarte mulți ani, candidații pentru funcția de primar al Municipiului Lugoj au ocazia de a dezbate față în față cu replici, contre sau întrebări încrucișate ce se pot adresa contracandidaților, pe teme și subiecte ce privesc viitorul Lugojului. Prezenți la dezbaterea electorala, Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ? vor fi și reprezentanți ai presei locale,  pentru a adresa întrebări de interes public participanților.

RETIM

Publicația Știri24PLUS.ro în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj, organizează în data de 2 iunie 2024, de la ora 18:00, cea mai importanta dezbatere electorală, cu șase candidați la funcția de primar al Lugojului. Dezbaterea electorală, Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ?, cu o durată estimată de 3 ore, se transmite LIVE pe pagina stiri24plus.ro și pe canalele Facebook si YouTube, Direct la Subiect.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Transmisiunea live se distribuie pe site-urile și canalele de social-media ale colaboratorilor evenimentului, enumerați în continuare: Actualitatea(publicație tipărită/online), Banat News(publicație online), Lugojeanul(publicație online), Lugoj Expres(publicație online), Redeșteptarea(publicație tipărită/online).

Alin-Adrian Nica

Sszabo Ladislau

Au fost invitați la dezbaterea electorală primii șapte candidați, cu șanse reale de a caștiga fotoliul de primar al Lugojului. Aceștia sunt: Anca Micşa Oprea(REPER), Adi Ladislau Szabo(AUR), Călin Dobra(PSD), Claudiu Buciu(PNL), Cristian Sfercoci(Independent), Elena Danciu(PNCR) și Erwin Floroni(USR).

Autoliv angajează!

Sfătuit de Staff-ul de campanie, candidatul Erwin Floroni, a transmis, ca urmare a invitației, că nu poate participa la dezbaterea electorală Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ?  transmisă live, locul acestuia fiind ocupat în urma votului publicațiilor de presă colaboratoare de candidatul independent Cristian Sfercoci.

Accesul candidaților care au confirmat participarea la emisiunea „Direct la Subiect – Eu cu cine VOTEZ? este liber,  gratuit și nu implică niciun cost financiar sau de altă natură față de publicația Știri 24 PLUS, organizatorul evenimentului, partenerii sau colaboratorii acestei producții audiovizuale.

Scopul acestei emisiuni este acela de a informa corect, imparțial și echidistant un număr cât mai mare de alegători, cetățeni cu drept de vot ai Lugojului, cu privire la programele, opiniile și temele de interes public, asigurând tuturor candidaţilor participanți condiţii egale în ceea ce priveşte libertatea de exprimare. Formatul emisiunii/producției video este asemănător cu cel clasic de televiziune și se va desfășura ținând cont de legislația în vigoare și reglementările, deciziile CNA(Consiliul Național al Audiovizualului), cu privire la desfășurarea și reflectarea campaniei electorale, pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Regulamentul dezbaterii electorale și condițiile de participare a candidaților la dezbaterea electorală se poate vizualiza aici. Regulament DEZBATERE ELECTORALA – Direct la Subiect

Citiţi mai departe

Politică

Marcel Ciolacu, vizită maraton în Timiș. De la tronsonul lipsă de pe autostradă, la Făget, Fârdea și Lugoj VIDEO

Publicat

în

RETIM

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, astăzi, județul Timiș. Prima oprire a fost pe autostrada Lugoj-Deva, unde s-a declarat mulțumit că, după zece ani de blocaj, au început lucrările. De la autostradă, Ciolacu a ajuns la Făget, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale, a vizitat câteva investiții și o biserică din localitate. De asemenea, s-a oprit de mai multe ori pe stradă în discuții cu trecătorii. De la Făget a ajuns la Fârdea, a discutat cu mai mulți localnici, a vizitat biserica și școala sătească.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Ultimul punct din vizita în Timiș a fost Lugojul, unde a participat la lansarea candidaților pentru funcțiile de primar și consilieri locali. Ciolacu a transmis că are încredere totală că atât Alfred Simonis va ajunge președinte CJT, cât și Călin Dobra, primar al Lugojului, și și-a arătat toată disponibilitatea să le sprijine proiectele și din această postură.

Alin-Adrian Nica

Sszabo Ladislau

Autoliv angajează!

Felicitări pentru Grindeanu, că a spălat rușinea

O rușine națională, așa a caracterizat premierul Marcel Ciolacu tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, blocat de mai bine de zece ani. Astăzi, a vizitat șantierul dintre Margina și Holdea, unde constructorul a început lucrările pentru singura bucată lipsă de autostradă dintre Nădlac și Sibiu.

„Cred că este una dintre cele mai mari rușini ale României, acest tronson de aproape 10 km, o întreagă poveste. După 10 ani de zile, în sfârșit se lucrează la acest tronson, care a creat un calvar pentru toți șoferii, pentru că trebuie să coboare după autostradă, stau într-un sens giratoriu și pe urmă trebuie să reintre pe autostradă. Mă bucur mult, cred că era normal, pentru că e și la domnul președinte al Camerei și la domnul ministru acasă această rușine, și îl felicit pe domnul Grindeanu că s-a implicat și până la urmă s-a găsit o rezolvare”, a spus Ciolacu.

Premierul l-a felicitat pe ministrul Sorin Grindeanu pentru faptul că, în momentul de față, se înregistrează cel mai bun ritm de lucrări pe tronsoane de autostrăzi sau drumuri expres: 35 în total, însumând o suprafață de 750 de kilometri.

Ministrul Transporturilor promite că nu vor mai fi întârzieri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent astăzi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, pe lotul lipsă de autostradă, dintre Margina și Holdea, cu ocazia începerii lucrărilor a declarat că este încrezător că acesta va fi finalizat înainte de termenul cuprins în contract. Grindeanu a spus că se bazează pe seriozitatea constructorului, care în toate tronsoanele în care este implicat lucrează fără reproș.

„În momentul când am venit la minister, proiectul era blocat, de fapt, blocat din 2013. Avem un constructor care a terminat faza de proiectare, s-a intrat la faza de execuție. Termenul, așa cum știți, dat din PNRR, este finalul anului 2026. Îl cunoașteți cu toții pe constructor, ați văzut cum lucrează pe centura Timișoarei. Eu cred că acest termen va fi devansat. În niciun caz nu se va trece peste acest termen limită”, a dat asigurări ministrul.

Sorin Grindeanu a declarat că se lucrează inclusiv pe celelalte loturi dintre Sibiu și Pitești și că unele dintre ele vor fi gata în același timp cu lotul lipsă de la Margina.

Lansarea candidaților, la Lugoj

De la ora 14.30, într-o sală a Teatrului „Traian Grozavescu” arhiplină, premierul Marcel Ciolacu și-a făcut apariția la ceremonia de lansare a candidaților, unde a avut doar cuvinte de laudă pentru trioul Sorin Grindeanu, Alfred Simonis și Călin Dobra. În discursul său, i-a asigurat pe aceștia că se vor bucura de sprijinul său, în continuare.

„Călin Dobra este și prieten și, mai ales, colegul meu. Ne cunoaștem din acea scurtă perioadă din Parlament, apoi din calitatea lui de președinte al Consiliului Județean. Împreună cu domnul Sorin Grindeanu și cu Alfred Simonis, am discutat adesea politică și meciuri, dar mai ales despre Timiș și Timișoara. Călin Dobra a fost mereu preocupat de Lugoj și a vorbit des despre acest oraș frumos, cu istorie și spirit. Îl respect și îl felicit pentru decizia de a candida la primărie, un pas pentru care am multă admirație. Împreună cu echipa din Timiș, avem determinarea și capacitatea de a schimba destinul județului și al municipiilor. Călin Dobra este unul dintre cei mai buni prieteni și colegi, și sunt mândru de realizările și implicarea sa în comunitate”, a spus Ciolacu.

În fața premierului, Călin Dobra a promis că va reda strălucirea Lugojului.

„Lugojul este orașul în care m-am născut și am crescut, iar acum îmi doresc să îl transform într-un loc unde oamenii trăiesc bine, sunt respectați și ascultați. Am revenit acasă cu experiența mea de 10 ani în administrație pentru a pune în practică proiecte reale, nu doar pe hârtie. Orașul nostru a rămas mult în urmă, iar actuala administrație a lăsat Lugojul într-o stare deplorabilă. Este timpul să schimbăm acest lucru.

Prioritățile mele includ modernizarea infrastructurii, eliminarea traficului greu prin construirea Centurii de Sud, revitalizarea falezei și reabilitarea centrului istoric. Vom construi o sală multifuncțională de spectacole și un complex sportiv modern. Vom implementa un program „After School” în toate școlile și vom sprijini tinerii cu locuințe prin proiectul ANL.

De asemenea, vom susține micii producători prin crearea unui centru hub agricol. Este esențial să investim în educație și sănătate, modernizând creșele, grădinițele și școlile, și continuând construcția unui nou spital. Vom asigura fonduri pentru relocarea centrului de zi pentru vârstnici într-un spațiu modern.

Lugojul trebuie să fie un oraș prietenos cu sportivii, reabilitând spațiile sportive existente și construind altele noi. Ne dorim o administrație integră, dedicată interesului public și suntem pregătiți să construim împreună cu lugojenii un viitor mai bun. Suntem echipa social-democrată, gata să aducem schimbarea necesară pentru ca Lugojul să strălucească din nou”, a spus Călin Dobra.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite