Connect with us

Politică

PSD și PNL continuă scandalul pliantelor distribuite cu pensiile la Lugoj. Noi acuzații!

Publicat

în

Social-democrații din Timiș au depus o plângere penală împotriva liderilor PNL, Alin Nica, șeful PNL Timiș, Ionuț Sîrbu, șeful interimar al PNL Lugoj, și Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara. Această decizie vine în urma acuzației conform căreia liberalii ar fi folosit Poșta Română pentru a începe ilegal campania electorală, distribuind pliantele electorale atașate la taloanele de pensii ale pensionarilor din Lugoj însoțite de materiale de propagandă cu Alin Nica și Ionuț Sîrbu.

RETIM

Alin Nica, liderul PNL Timiș, susține că acțiunea a fost orchestrată de către PSD, cu implicarea directorului județean de la Poștă, membru PSD, Nicolae Avram. Potrivit acestuia, PSD ar fi încercat să discrediteze acțiunile politice ale PNL în contextul protestelor naționale ale transportatorilor și agricultorilor.

„Se pare că la solicitarea directorului județean de poștă, membru PSD, s-a realizat toată această înscenare și toată această mișcare de anulare practic a acțiunii noastre politice acolo, total benigne de distribuire a unor calendare cu noul președinte interimar al PNL la Lugoj și cu mine. În rest reacția lor o știm sunt capabili de astfel de mizerii cei de la PSD și nu ne surprinde cu nimic. Director e Nicolae Avram. Reprezentantul nostru de acolo a mers cu modelul de calendar pe care doream să-l distribuim și le-au lăsat câteva seturi de calendare. PNL dorea să contracteze serviciile Poștei Române. În urma acestui scandal nu s-au mai distribuit. Nu vroiam să le asociem cu nicio altă activitate curentă a Poștei, nu a fost solicitarea noastră. Și a fost realizată practic această manevră de la PSD pentru deturnarea atenției publicului de la nivel național chiar de la protestul transportatorilor și agricultorilor“, susține Alin Nica.

AUTOLIV

Nica îi provoacă pe social-democrați să depună plângerea penală, sugerând că acest demers ar dezvălui „toată această mașinațiune a celor de la PSD”. La scurt timp, social-democrații din Timiș acceptă provocarea și depun plângerea penală, acuzându-i pe liderii PNL de complicitate în ilegalități.

Presiune asupra angajaților Poștei Lugoj

PSD susține că pliantele de campanie au fost introduse în coletele de pensii și distribuite de liderul PNL din Lugoj, Ionuț Sârbu, care ocupă o funcție de conducere în cadrul Poștei. Directorul Sucursalei Regionale de Poștă, Adrian Lulciuc, este acuzat de confirmarea existenței unui contract inexistent între Poștă și PNL, subminând astfel regulile instituției.

În final, PSD acuză liderii PNL de aducere de prejudicii economice Poștei Române și de comiterea unor fapte ce pot fi incriminate ca abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

„Cronologic, faptele de la Lugoj s-au întâmplat în felul următor: pliantele care au fost atașate cupoanelor de pensie au fost duse la Oficiul Poștal Lugoj chiar de către liderul PNL din localitate, Ionuț Sârbu, cel care ocupă funcție de conducere în cadrul instituției, dar s-a suspendat pentru a fi numit consilier al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa. Diriginta OP Lugoj a refuzat să distribuie materialele electorale fără existența unui contract între Poștă și PNL, însă a fost sunată chiar de către Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă, care i-a confirmat existența contractului. Presată de conducere, diriginta OP Lugoj a distribuit pliantele în baza unei minciuni! Pe lângă ilegalitatea distribuirii de materiale electorale împreună cu pensiile, Nica, Sârbu și Lulciuc se fac vinovați și de faptul că au adus prejudicii economice Poștei Române, iar apoi se ajunge la abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat PSD.

Scandalul politic din Timiș rămâne la mâna autorităților care trebuie să investigheze și să clarifice acuzațiile reciproce ale celor două formațiuni politice rivale.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Dominic Fritz, încrezător că USR va obține funcțiile de primar în Timișoara și Lugoj

Publicat

în

Dominic Fritz și Erwin Floroni, candidații USR pentru Timișoara și Lugoj

Dominic Fritz este încrezător că va obține încă un mandat la Primăria Timișoarei. Președintele USR Timiș consderă că plecările unor aleși locali de la USR spre PSD, nu au slăbit partidul. Mai mult Fritz consideră că la alegerile locale USR Timiș va obține și alte mandate de primar.

RETIM

„O să avem candidați foarte puternici. Primarul din Cenad este un primar din rural de succes care va fi reales ca primar USR. La Lenauheim avem un viceprimar foarte activ cu un viitor promițător. La Lugoj plecăm, spun eu, cu prima șansă să dăm primarul Lugojului, pe Erwin Floroni. Cu asta, ambele municipii din Timiș ar fi conduse de USR. La Giroc, Cristian Amza va fi o alternativă reală la coaliția existentă, unde domnul Vârtosu nu știe încă dacă va candida sub sigla PSD sau PNL”, a declarat Dominic Fritz, pentru adevărul.ro

Președintele USR Timiș spune că în ciuda plecărilor din USR, partidul are filiale locale puternice în județ

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Politică

PNL are o echipă nouă pentru Lugoj

Publicat

în

La nici două luni de la numirea în funcția de președinte al PNL Lugoj, Ionuț Sîrbu reușește să coaguleze în jurul său o nouă echipă menită să pună umărul la reconstruirea orașului. Președinte al Organizației de Tineret din PNL Timiș, Ionuț Sîrbu a adus un suflu nou și tineresc în viața partidului liberal din Lugoj.

RETIM

„Mă bucur că am reușit să aduc lângă mine oameni care cred că Lugojul merită mai mult și care au înțeles că doar prin muncă de echipă putem să venim în fața cetățenilor cu soluții și proiecte bune pentru municipiu. Cu toții sunt oameni competenți – medici, profesori, juriști, experți în administrație. A fost o cursă contra cronometru pentru că alegerile bat la ușă, dar e un semnal că putem și avem cu cine să facem treabă. Suntem acum o echipă puternică, pregătită și gata de muncă pentru lugojeni. Avem planuri deosebite pentru dezvoltarea orașului și mă bucur că am găsit atât de mulți oameni gata să se implice în administrarea orașului. În următoarea perioadă vom veni în fața lugojenilor cu proiecte concrete și le vom discuta împreună cu ei pentru că eu consider că orice plan, orice proiect pentru o comunitate trebuie să răspundă în primul rând așteptărilor și nevoilor acelei comunități. Lugojul este o familie pentru mine și am de gând să discut și să cer acordul membrilor acestei familii pentru toate deciziile”, a declarat Ionuț Sîrbu, președintele PNL Lugoj.

Din noul Birou Politic Local al PNL Lugoj fac parte personalități recunoscute ale municipiului și cu toții sunt pregătiți să se implice în administrarea orașului. Acești oameni au dovedit competență și implicare în activitățile lor profesionale și acum sunt gata să arate aceleași calități și în zona publică

AUTOLIV

„Le mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încredere și pentru că au ales să își dedice timp pentru obiectivul nostru de a oferi o alternativă sănătoasă în administrația locală. Dar nu ne oprim aici. Îi aștept alături de noi pe toți oamenii de bine, care cred că trebuie să închidem definitiv cercul delăsării și incompetenței în Lugoj”, mai spune Ionuț Sîrbu.(AP)

Citiţi mai departe

Politică

Primarul interimar Bogdan Blidariu vorbește despre demiterea lui Claudiu Buciu

Publicat

în

PSD Lugoj a cerut recent primarului interimar Bogdan Blidariu (așa cum am scris aici) să-l demită pe Claudiu Buciu din funcția de manager de proiect pentru construcția noului spital, dar și pe Ionuț Cocoș, din funcția de manager al spitalului. Solicitarea social-democraților vine după vizita ministrului Alexandru Rafila la spitalul din Lugoj, unde ar fi fost „șocat”, după cum spun reprezentanții PSD. Paradoxal, „șocul” nu a fost arătat de ministru la declarațiile de presă de după vizita în spital.

RETIM

Bogdan Blidariu a răspuns pentru Lugojeanul.ro la solicitarea de demitere a celor doi.

„Nici nu mă gândesc, având în vedere că astăzi Spitalul Municipal nu are absolut nicio datorie, iar starea actuală a spitalului nu este mai proastă decât în ultimii ani. Din contră, s-au făcut achiziții de echipamente, s-au făcut reabilitări în spațiile care nu vor fi afectate de construcția noului spital. Domnul ministru Rafila a venit să vadă la fața locului aparatele care au fost achiziționate în urma finanțărilor oferite de Ministerul Sănătății și chiar i-am mulțumit în mod special pentru aceste finanțări. Nu a fost niciun moment în care să se arate șocat de starea spitalului. A fost o discuție, la un moment dat, mai mult în glumă, cu privire la un stâlp de lemn din curtea spitalului care susținea mai multe fire. Atunci într-adevăr, domnul ministru, în glumă, s-a exprimat că un asemenea sistem l-a văzut doar în Vietnam”, a declarat Blidariu.

AUTOLIV

Primarul interimar a mai spus că nu se pune problema demiterii celor doi și că managerul de proiect nu are nicio legătură cu eșecul licitației pentru stabilirea unui constructor la noul spital.

„Noi suntem într-o procedură de licitație, există o comisie de evaluare, iar managerul nu are nicio legătură cu procedura de achiziție a constructorului și a proiectantului la noul spital. Acolo avem oameni profesioniști cooptați, care din punctul nostru de vedere și-au exercitat atribuțiile în mod impecabil”, a mai adăugat Blidariu.

Primarul interimar al Lugojului a mai declarat că îi invită pe social-democrații lugojeni să vadă în biroul managerului de proiect câtă muncă a stat în spatele obținerii finanțării pentru construcția noului spital.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cere demiterea lui Buciu, din funcția de manager de proiect, și a lui Cocoș, din cea de manager al spitalului

Publicat

în

Organizația locală a PSD Lugoj îi cere actualului primar intermar, Bogdan Blidariu, să-i demită pe Claudiu Buciu, din funcția de manager de proiect, și pe Ionuț Cocoș, din cea de manager al spitalului.

RETIM

„Primarul interimar Bogdan Blidariu trebuie să îi demită urgent pe Claudiu Buciu din poziţia de manager de proiect, şi pe actualul manager al spitalului, Ionuţ Cocos, pentru incapacitatea acestora de a gestiona lucrurile în cadrul derulării proiectului noului spital din Lugoj, unde procedurile sunt mult întârziate, dar şi pentru toate neregulile găsite în instituţia sanitară în urma vizitei făcute la Lugoj de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Gestionarea neprofesionistă şi plină de carențe a procedurilor de consultanţă, achiziţii şi licitaţii, coordonate de managerul de proiect, Claudiu Buciu, consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu, au dus la anularea licitaţiei pentru noul spital şi întârzierea începerii lucrărilor cu câteva luni de zile”, au transmis reprezentanții PSD Lugoj.

Călin Dobra, președintele organizației lugojene susține că ministrul Sănătății a fost șocat de cele văzute la Lugoj, fapt pe care însă nu l-a arătat la declarațiile de presă, cu ocazia vizitei la spital.

AUTOLIV

„Acum, tot ce sperăm e să nu pierdem finanțarea. Acei 150 de milioane de euro, bani din PNRR, după ce licitația a fost anulată. E inadmisibil ca un om politic, fără minime cunoștințe de specialitate, să fie managerul acestui proiect, unul dintre cele mai importante pentru oraș. Și să eșueze atât de lamentabil! Ne-am săturat de experimentele ratate ale actualei administrații. Ne-am săturat de firmele de casă, care bagă orașul… în boală, la propriu. Ne-am săturat de indolență și „prietenii”. Avem nevoie de o echipa de specialiști, nu amatori, și un strop de noroc!”, spune Dobra.

Citiţi mai departe

Cele mai citite