Connect with us

Politică

PNL Timiș: „Lupii, paznici la Prefectură”

Publicat

în

Alin Nica, președinte PNL Timiș

PNL Timiș a transmis un comunicat de presă legat de acțiunea prefectului de a acționa în instanță împărțirea banilor de la bugetul județean. Iată, mai jos, comunicatul liberallor:

„Isteria liderilor PSD Timis nu mai are limite. După aprobarea prin votul majorității consilierilor județeni a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale și a celor pentru drumurile comunale, liderii PSD au declanșat un atac plin de minciuni.

RETIM

„Ieșirile disperate ale PSD-iștilor atrag de fapt atenția asupra ce au făcut ei de-a lungul timpului. Chiar dacă acuzațiile lor ar fi adevărate și PNL și-ar fi favorizat primarii, tot nu s-ar fi rezolvat dezechilibrele create de PSD, partid care a împărțit banii de la buget în mod complet arbitrar, fie că vorbim de nivel județean sau național. Ei au inventat acest procedeu și de aceea au senzația că toți fac ca ei”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

„De când sunt președintele CJ Timiș am făcut tot posibilul să repar aceste nedreptăți. Împărțirea din plenul CJ Timiș s-a făcut în funcție de nevoi și de cererile primarilor. Ca dovadă, au primit bani acei primari PSD care au cerut. Am văzut și primari PNL nemulțumiți și e firesc să apară supărări. I-aș întreba pe cei care au sărit acum ca arși, cum de erau tăcuți acum câteva luni când deputatul Alfred Simonis împărțea bani din bugetul național prin județul Timis ca pe moșie. Nu am auzit atunci PSD-iști supărați sau preocupați de echitate”, a mai spus Alin Nica.

„Ceea ce este însă foarte grav, dincolo de aceste contre politice, este implicarea instituțiilor de stat în acest război politic. Faptul că Prefectura Timiș a intrat în acest joc politic creează un precedent extrem de grav. Prefectul a ajuns chiar să inventeze primării numai ca să îi iasă calculele anti-PNL. Habar nu are câte localități sunt în Timiș, a greșit de două ori numărul lor în comunicarea cu jurnaliștii, dar vrea să le protejeze de nedreptăți imaginare. Nimeni de la Prefectură nu a reușit sa găsească un text de lege care să fi fost încălcat la distribuirea fondurilor de echilibrare. Teoretic, Prefectura trebuie să vegheze la respectarea legii de către autoritățile locale, dar practic, tocmai cei puși paznici la oi se dovedesc a fi cei mai sălbatici și hămesiți lupi”, a mai spus președintele PNL Timiș.

Cerem PSD-ului sa oprească politizarea instituțiilor statului și să găsească decența de a respecta democrația și votul liber exprimat. Votul majoritar nu este un moft, domnilor PSD-iști! Votul este valabil și atunci când decizia nu vă este pe plac. Învățați puțină democrație și nu vă mai jucați cu funcțiile pe care le ocupați vremelnic în instituțiile de stat!”

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Primarul interimar Bogdan Blidariu vorbește despre demiterea lui Claudiu Buciu

Publicat

în

PSD Lugoj a cerut recent primarului interimar Bogdan Blidariu (așa cum am scris aici) să-l demită pe Claudiu Buciu din funcția de manager de proiect pentru construcția noului spital, dar și pe Ionuț Cocoș, din funcția de manager al spitalului. Solicitarea social-democraților vine după vizita ministrului Alexandru Rafila la spitalul din Lugoj, unde ar fi fost „șocat”, după cum spun reprezentanții PSD. Paradoxal, „șocul” nu a fost arătat de ministru la declarațiile de presă de după vizita în spital.

Bogdan Blidariu a răspuns pentru Lugojeanul.ro la solicitarea de demitere a celor doi.

RETIM

„Nici nu mă gândesc, având în vedere că astăzi Spitalul Municipal nu are absolut nicio datorie, iar starea actuală a spitalului nu este mai proastă decât în ultimii ani. Din contră, s-au făcut achiziții de echipamente, s-au făcut reabilitări în spațiile care nu vor fi afectate de construcția noului spital. Domnul ministru Rafila a venit să vadă la fața locului aparatele care au fost achiziționate în urma finanțărilor oferite de Ministerul Sănătății și chiar i-am mulțumit în mod special pentru aceste finanțări. Nu a fost niciun moment în care să se arate șocat de starea spitalului. A fost o discuție, la un moment dat, mai mult în glumă, cu privire la un stâlp de lemn din curtea spitalului care susținea mai multe fire. Atunci într-adevăr, domnul ministru, în glumă, s-a exprimat că un asemenea sistem l-a văzut doar în Vietnam”, a declarat Blidariu.

Primarul interimar a mai spus că nu se pune problema demiterii celor doi și că managerul de proiect nu are nicio legătură cu eșecul licitației pentru stabilirea unui constructor la noul spital.

„Noi suntem într-o procedură de licitație, există o comisie de evaluare, iar managerul nu are nicio legătură cu procedura de achiziție a constructorului și a proiectantului la noul spital. Acolo avem oameni profesioniști cooptați, care din punctul nostru de vedere și-au exercitat atribuțiile în mod impecabil”, a mai adăugat Blidariu.

Primarul interimar al Lugojului a mai declarat că îi invită pe social-democrații lugojeni să vadă în biroul managerului de proiect câtă muncă a stat în spatele obținerii finanțării pentru construcția noului spital.

Citiţi mai departe

Politică

PSD cere demiterea lui Buciu, din funcția de manager de proiect, și a lui Cocoș, din cea de manager al spitalului

Publicat

în

Organizația locală a PSD Lugoj îi cere actualului primar intermar, Bogdan Blidariu, să-i demită pe Claudiu Buciu, din funcția de manager de proiect, și pe Ionuț Cocoș, din cea de manager al spitalului.

„Primarul interimar Bogdan Blidariu trebuie să îi demită urgent pe Claudiu Buciu din poziţia de manager de proiect, şi pe actualul manager al spitalului, Ionuţ Cocos, pentru incapacitatea acestora de a gestiona lucrurile în cadrul derulării proiectului noului spital din Lugoj, unde procedurile sunt mult întârziate, dar şi pentru toate neregulile găsite în instituţia sanitară în urma vizitei făcute la Lugoj de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Gestionarea neprofesionistă şi plină de carențe a procedurilor de consultanţă, achiziţii şi licitaţii, coordonate de managerul de proiect, Claudiu Buciu, consilier al primarului interimar, Bogdan Blidariu, au dus la anularea licitaţiei pentru noul spital şi întârzierea începerii lucrărilor cu câteva luni de zile”, au transmis reprezentanții PSD Lugoj.

RETIM

Călin Dobra, președintele organizației lugojene susține că ministrul Sănătății a fost șocat de cele văzute la Lugoj, fapt pe care însă nu l-a arătat la declarațiile de presă, cu ocazia vizitei la spital.

„Acum, tot ce sperăm e să nu pierdem finanțarea. Acei 150 de milioane de euro, bani din PNRR, după ce licitația a fost anulată. E inadmisibil ca un om politic, fără minime cunoștințe de specialitate, să fie managerul acestui proiect, unul dintre cele mai importante pentru oraș. Și să eșueze atât de lamentabil! Ne-am săturat de experimentele ratate ale actualei administrații. Ne-am săturat de firmele de casă, care bagă orașul… în boală, la propriu. Ne-am săturat de indolență și „prietenii”. Avem nevoie de o echipa de specialiști, nu amatori, și un strop de noroc!”, spune Dobra.

Citiţi mai departe

Politică

Alegerile locale ar putea avea loc mai repede. Când vom merge la vot să alegem primarii

Publicat

în

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liderii PSD și PNL ar fi convenit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri electorale din 2024.

Potrivit surselor citate, pe 9 iunie europarlamentarele ar urma să se comaseze cu alegerile locale, iar în decembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pornind de la acest consens în Coaliție se negociază în continuare modul în care PSD și PSD vor construi viitoarea guvernare.

RETIM

Conform surselor citate PSD și PNL nu vor participa pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare ci fiecare formațiune va avea candidații în mare majoritate a cazurilor pe funcțiile pe care le deține deja, restul unde USR sau PMP au funcții publice urmând să fie împărțite și să candideze fie PSD, fie PNL în funcție de negocierile punctuale.

Mai multe pe hotnews.ro

Citiţi mai departe

Politică

PNL Timiș: „24 de primari timișeni cer demisia prefectului de Timiș”

Publicat

în

Mihai Ritvoiu, prefectul județului Timiș

PNL Timiș a transmis un comunicat de presă prin care arată că în urma întâlnirii de astăzi referitoare la blocarea de către Prefectură a 64 milioane de lei pentru investiții locale și drumuri, reprezentanții administrațiilor locale liberale prezenți la discuții solicită demisia reprezentantului Guvernului în teritoriu.

„În mod normal prefectului de Timiș ar trebui să îi facem plângere penală pentru abuz în funcție. Nu există niciun articol de lege care să fie încălcat de HCJ-urile prin care localitățile din Timiș urma să primească banii. Dar noi nu facem genul acesta de politică și înțelegem că, la rândul lui, este o victimă a deputatului Simonis care l-a constrâns pe linie politică să ia această decizie” , a spus Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

RETIM

Blocarea banilor de către prefect, la insistențele grupului PSD, afectează zeci de localități timișene, în special comunitățile mici, a căror bugete depind de banii de la Consiliul Județean Timiș. Președintele liberal al CJ Timiș, Alin Nica, a alocat fondurile, propunerea sa a trecut de plenul administrației județene cu majoritatea voturilor, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

„Vom pune presiune și nu ne vom opri până când banii vor ajunge în județ, la oamenii care au nevoie de investiții și drumuri. Cât de urgent, vom face o petiție prin care solicităm ca Prefectura să renunțe la acțiunea în contencios. Domnul Ritivoiu să își asume greșeala, să își toarne cenușă în cap și să recunoască că a răspuns unei comenzi de la PSD. Dacă nu va face asta în fața primarilor, a consilierilor locali și a locuitorilor din județ, atunci cu toții îl vom da în judecată. Actualul prefect va rămâne, cum bine i-a spus un coleg, la coșul de gunoi al istoriei, primul și sperăm singurul prefect care a blocat dezvoltarea județului”, a spus Silvia Fechete, primarul comunei Otelec.

Din cauza blocării celor 64 milioane lei se vor pierde proiecte europene deoarece banii acopereau cofinanțări, vor fi însoțitori ai persoanelor cu dizabilități care vor rămâne neplătiți, iar primăriile riscă să nu își poată vota bugetele.

Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia, a precizat că prin acțiunea prefectului, s-au blocat toate sumele către comunitățile locale din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor. ”O consecință a acestui blocaj este că nu putem constitui bugetele locale, este un fapt fără precedent. Considerăm că acțiunea prefectului este total eronată, pur și simplu bagă mâna în buzunarul comunităților locale, sunt bani care erau necesari pentru cofinanțarea proiectelor europene, pentru dezvoltare locală, funcționare și cheltuieli de iluminat public, plata gunoiului menajer și altele”.

Citiţi mai departe

Cele mai citite