Connect with us

Politică

PSD Lugoj va organiza audiențe cu cetățenii orașului

Publicat

în

PSD Lugoj anunță că în fiecare zi, de luni până vineri, la partid va fi prezent câte un consilier PSD și un membru din Biroul politic al Organizației, iar lugojenii vor fi primiți în audiențe.

RETIM

„Începând cu 12 septembrie 2022, la sediul PSD Lugoj, locuitorii Municipiului pot veni pentru a discuta despre problemele lor în raport cu administrația orașului sau de orice altă natură. Dorim să venim în sprijinul comunității și pentru asta avem nevoie să știm, în primul rând, care sunt nemulțumirile oamenilor. Pentru a crea un parteneriat real cu cetățenii este nevoie să comunicăm cu  ei, să îi asigurăm că vom lua cele mai bune decizii pentru a îmbunătății calitatea vieții lugojenilor”, declară Călin Dobra, președintele PSD Lugoj

Audiențele vor fi susținute la sediul PSD Lugoj (strada Avram Iancu, nr.1), între orele 16-17, după următorul program:

AUTOLIV

  • Călin Dobra, președinte PSD Lugoj; Nicu Badina, consilier județean PSD; Oana Tyukodi, secretar executiv PSD Lugoj – vineri
  • Iosif Crăciunescu, consilier local PSD; Andreea Ionescu, purtător de cuvânt PSD Lugoj – luni
  • Ionut Dumitriu, consilier local PSD; Cristian Oros, vicepreședinte PSD Lugoj – marți
  • Marius Baboniu, consilier local PSD; Florin Subțire, vicepreședinte PSD Lugoj – miercuri
  • Cristian Galescu, consilier local PSD; Dani Jurjescu, vicepreședinte PSD Lugoj – joi

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Ministrul Sorin Grindeanu, avertisment public pentru speculanții imobiliari din Lugoj: „Mergem în instanță”

Publicat

în

Foto Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat un avertisment ferm către cei care intenționează să profite de pe urma dezvoltării drumului expres Lugoj-Filiași, încercând să obțină despăgubiri mari prin speculații imobiliare. Grindeanu a subliniat că autoritățile nu vor tolera astfel de abuzuri și că orice tentativă de speculație va fi contestată în instanță.

RETIM

„Fac un apel la cei care speculează astfel de situații să nu le mai speculeze. CNAIR nu va accepta abuzuri de acest tip, pentru că despăgubirile sunt mult mai mari când statul român expropriază terenuri aflate în intravilan. Este o atenționare publică pentru cei care se pregătesc să facă lucruri nelegale,” a declarat Grindeanu.

Drumul expres Lugoj-Filiași: Stadiul actual și beneficiile pentru regiune

Proiectul drumului expres Lugoj-Filiași este într-o fază avansată, cu contractele pentru toate tronsoanele aproape finalizate. Semnarea oficială a contractului pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș este programată pentru luna iunie, după cum a anunțat ministrul.

AUTOLIV

„Țin să vă anunț că pe ceea ce înseamnă drumul expres Lugoj-Filiași, lucrurile sunt destul de înaintate pe toate tronsoanele. Eu zic că în iunie vom semna contractul și pentru Lugoj. Chiar astăzi m-am interesat la colegii de la CNAIR și pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș sunt depuse ofertele, totul este pe linia dreaptă. Vom semna contractul în luna iunie,” a afirmat Grindeanu.

Acest drum expres va conecta autostrada A1 de orașe importante din România, inclusiv Caransebeș, Severin, Filiași, Craiova, Pitești și București, transformând Lugojul într-un nod rutier major.

„Acest drum expres va lega autostrada A1 de Caransebeș-Severin, Filiași, Craiova-Pitești-București. Este important pentru noi, pentru bănățeni, și va transforma Lugojul într-un nod rutier extrem de important, fiind la intersecția dintre drumul expres și autostradă,” a spus Grindeanu.

Proiectul va aduce multiple beneficii pentru traficul local, reducând aglomerația și îmbunătățind conectivitatea pentru Lugoj și zonele înconjurătoare. Drumul expres va include descărcări suplimentare spre oraș și va conecta localitățile periferice, precum Buziaș și Coșteiu, pentru a acoperi eficient zona perimetrală a Lugojului.

„Drumul expres va ocoli pe partea de vest a Lugojului și va include două-trei descărcări spre oraș, rezolvând problema traficului greu. Astfel, Lugojul va avea acoperită în mare măsură zona perimetrală, ceea ce va contribui la dezvoltarea localității,” a explicat Grindeanu.

În concluzie, ministrul a reiterat că proiectele majore, inclusiv modernizarea căii ferate prin PNRR, vor continua să avanseze, aducând beneficii semnificative pentru regiune și locuitorii săi.

Citiţi mai departe

Politică

Elena-Viorica Danciu – Candidată remarcabilă pentru Primăria Lugojului. Susține oameni noi în politică! (P)

Publicat

în

În centrul atenției în cursa pentru Primăria Municipiului Lugoj se află Elena-Viorica Danciu, o figură puternică și inspirațională care în acest moment se află pe primul loc în sondajele de opinie online. Această candidată este membră a Partidului Național Conservator Român (PNCR), condus de binecunoscutul europarlamentar Cristian Terheș. Situația prezintă o complexitate interesantă, având în vedere că, dl. europarlamentar Cristian Terheș, candidează din partea partidului PNCR de pe poziția 4 pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din cadrul unei alianțe politice naționale, în timp ce PNCR, partidul condus de către acesta, participă separat la alegerile locale și de consiliu județean.

RETIM

În cadrul județului Timiș, în care se află și Lugojul, PNCR prezintă candidați și pentru Consiliul Județean. Candidatul lor la președenția consiliului județean, Nelu Balaș, se află pe poziția 6 pe buletinul de vot și pe poziția 10 pe buletinul de vot pentru consiliul județean.

Elena-Viorica Danciu, candidata PNCR, ocupă poziția 9 pe buletinul de vot pentru Primăria Lugojului și poziția 10 pe buletinul de vot pentru Consiliul Local.

AUTOLIV

Elena-Viorica Danciu este o prezență impresionantă și în afara sferei politice. Este un avocat de succes care a câștigat lupta împotriva sistemului de sănătate, salvând mii de vieți prin adăugarea unei boli grave în lista bolilor rare recunoscute de către statul român. Valoarea tratamentului pe care l-a obținut este de 230.000 de euro anual, dar acum este disponibil gratuit.

În plus față de cariera sa profesională, Elena-Viorica Danciu este și o mamă dedicată a trei copii și un gospodar priceput în casa sa. Îi place să petreacă timp în grădină și să gătească, fiind mereu implicată în viața familiei sale. Însă, ceea ce o diferențiază și mai mult este pasiunea sa neașteptată pentru motorsport, fiind pilot de raliuri. Această activitate subliniază independența, curajul și libertatea sa, fiind sursa de inspirație pentru sloganul său, „Femeia, motorul schimbării”.

În concluzie, Elena-Viorica Danciu este o candidată completă, cu un profil profesional impresionant și o viață personală echilibrată. Angajamentul său față de comunitatea locală și determinarea de a aduce schimbări pozitive o fac să fie un lider remarcabil și o speranță pentru viitorul Lugojului.

Platit de: Partidul Național Conservator Român – Filiala Timiș produs de Firma SC Banat Pres SRL, cod mandatar 21240059

Citiţi mai departe

Politică

Case prin Programul ANL. Călin Dobra: ,,Implementarea acestui proiect, o şansă pentru tinerii din Lugoj” (P)

Publicat

în

Un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile cetăţenilor şi care are experiență în administraţie, gestionează corect şi rezolvă toate problemele comunității pe care o conduce.

RETIM

Una dintre aceste nevoi este şi construirea de locuinţe pentru tinerii cu venituri sub salariul mediu care îşi doresc să devină proprietari. Experienţa pe care am căpătat-o pe parcursul acestor ani şi modul în care am învăţat să fiu de folos şi să ajut mă determină şi mă obligă în acelaşi timp să ofer șansa tinerilor din Lugoj de a accesa o locuință ANL și de a-i sprijini în procesul de a deveni, la rândul lor, cetăţeni responsabili.

Este esențial ca această inițiativă să fie implementată cu profesionalism și transparență, astfel încât să își atingă scopul de a sprijini tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziția unei locuințe în proprietate sau închirierea în condițiile pieței, inclusiv pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ, și de a-i face să se stabilească în Municipiul Lugoj, pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii noastre.

AUTOLIV

Am sprijinit şi până acum demersurile privind construcţia unor blocuri cu apartamente prin programul derulat de ANL la Lugoj, dovada fiind locuinţele ridicate pe strada Ţesătorilor, dar îmi doresc să dezvoltăm acest program şi prin facilitarea construcției unor case individuale de tip duplex, ridicate pe parcele individuale regim de înălţime parter şi mansardă. Locuinţele vor avea 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie, grup sanitar, baie, terasă exterioară), curte deschisă cu loc de parcare şi alee pietonală de acces în faţă, curte împrejmuită în spate, branşamente cu contorizări individuale la utilităţi.

Pentru realizarea acestui proiect, pe care ne dorim să îl implementăm la Lugoj, Primăria va transmite în folosință gratuită către Agenția Naţională a Locuinţei suprafeţele de teren necesare construcției acestor case şi va pune la dispoziție și utilitățile necesare.

Sunt un om motivat în a continua proiectele începute, dar şi în a realiza proiecte noi, pentru că am alături de mine oameni bine pregătiţi care ştiu şi pot să facă faţă provocărilor care să ducă în cele din urmă şi la rezolvarea acestei probleme a locuinţelor pentru tinerii din Lugoj.

Reconstruim Lugojul, împreună!

Totul pentru Lugoj!

– Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș
– Executat de Societatea Comercială Banat Press SRL
– CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

Citiţi mai departe

Politică

A început campania electorală. Ce nu au voie să facă partidele și candidații

Publicat

în

Foto eyeinthesky.ro

Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie a început vineri, 10 mai, iar termenul limită pentru activităţile de promovare este 8 iunie, ora 7:00. Potrivit Biroului Electoral Central, participanţii la alegeri trebuie să evite discursurile discriminatorii sau de incitare la ură și să respecte principiile democraţiei.

RETIM

Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor, conform Legii alegerilor locale. Legea alegerilor europarlamentare prevede că „în unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise”, precum şi că, în timpul campaniei electorale primarii asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.

Birourile electorale de circumscripţie veghează la corecta desfăşurare a campaniei electorale în circumscripţia în care funcţionează şi soluţionează plângerile ce le sunt adresate cu privire la împiedicarea unui partid politic, organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice, alianţe electorale ori a unui candidat independent de a-şi desfăşura campania electorală în condiţiile prevăzute de lege, precum şi plângerile privind încălcarea altor dispoziţii legale incidente.

AUTOLIV

Încălcarea normelor legale atrage aplicarea sancţiunilor contravenţionale ori penale. Constituie contravenţii distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor- program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite, amenda putând ajunge până la 4.500 de lei, conform Legii alegerilor locale.

În conformitate cu Legea alegerilor europarlamentare, distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite se sancționează cu amendă curpinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

În plus, campania electorală în media audiovizual se va încheia la 7 iunie, ora 7:00. Consiliul Naţional al Audiovizualului a stabilit reguli stricte pentru reflectarea echitabilă şi imparţială a campaniei electorale în programele TV şi radio. Aceste reguli includ menţionarea explicită a calităţii în care vorbesc candidaţii şi evitarea difuzării programelor realizate de candidaţi sau reprezentanţi ai competitorilor lor.

Totodată, campania electorală trebuie să respecte reguli stricte privind spoturile electorale, inclusiv interdicţia difuzării altor forme de publicitate în perioada campaniei. Se recomandă moderatorilor şi realizatorilor dezbaterilor electorale să fie imparţiali şi să asigure echilibrul necesar pentru a oferi fiecărui participant oportunitatea de a-şi exprima opiniile.

Încălcarea acestor norme atrage aplicarea unor sancţiuni contravenţionale sau penale. Este esenţial ca campania electorală să se desfăşoare într-un cadru corect şi echitabil, respectând drepturile tuturor participanţilor şi promovând o dezbatere politică constructivă şi informativă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite