Connect with us

Actualitate

Procuror controversat din Lugoj, eliberat din funcție de către președintele țării

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind eliberarea din funcția de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj a doamnei Gabriela Drăgan, pe motiv de pensionare, la data de 3 iunie 2020.

Procurorul, în atenția presei acum câțiva ani

Potrivit Capital.ro, procurorul a ajuns în atenția presei în 2018, după o decizie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj de clasare a unei cauze privind uciderea intenționată a unui câine din rasă Boxer German, pe o stradă din Buziaș. Clasarea a stârnit un val de indignare pe rețele de socializare, fiind criticați atât autorul cruzimii, cât și procurorul care nu a considerat oportun să aplice măcar o amendă.

O femeie din pe nume Maria Borca a reclamat faptul că unul dintre vecinii săi din satul Silagiu i-a ucis câinele, călcându-l intenționat cu mășină, după ce acesta s-a încăierat cu câinele agresorului, aflat pe stradă.

RETIM

“Ulterior a oprit mășînă, spunându-mi: Uitate la câine, vrei să trăiască sau să ți-l omor? Eu plângând și rugându-ma de el, văzând cum câinele încearcă să se taraie pe picioarele din spate, i-am spus să nu-mi omoare câinele. Mi-a replicat <Uită-te cum trec peste el!> și n-a ezitat nici a două oară și a trecut peste câinele meu, de această dată peste cap, fără nicio remușcare, fapt ce a condus la decesul câinelui”, a relatat Maria Borca.

Procurorul Gabriela Drăgan nu a fost impresionat de drama femeii, chiar dacă a fost susținută de martorul Ioan Richitan, astfel că prin ordonanță emisă la dată de 12.04.2018 a decis clasarea cauzei. În schimb, a pus mare preț pe declarația suspectului.

“Fiind audiat în calitate de suspect, Carmeti Ioan declara că, în dată de 19.09.2017, în jurul orelor 20, a lovit cu autoturismul din greșeală și fără intenție câinele numitei Borca Maria, întrucât a virat brusc de volan pentru a nu o acroșa pe Borca Maria, care se deplasa pe mijlocul drumului, moment în care câinele acesteia i-a tăiat calea, acrosandu-l cu partea dreapta a autoturismului. Apreciem că din materialul probator nu rezultă că uciderea animalului persoanei vătămate de către suspect s-a realizat în mod intenționat”, menționează procurorul în ordonanță de clasare.

Această soluție l-a revoltat și pe fiul reclamantei, aflat în Germania, care acuză faptul că în zona Buziaș există un grup de interese format din polițiști, procurori și politicieni.

“Un polițist pensionar din Buziaș, care a ajuns la locul incidentului după câteva minute, însă nu a dorit să apară că martor în proces, mi-a spus încă de când am depus plângerea că nu se va rezolva nimic, pentru că sora lui Carmeti Ioan, cel care ne-a ucis câinele, a fost mâna dreapta a fostului primar, Alger Ilas, și sigur are relații direct la procuror. În ziua scandalului, după cum am aflat, vecinul tocmai pierduse definitiv un proces în care s-a judecat pentru 30 de arii de pământ și era foarte nervos”, spune fiul Mariei Borca.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tânăr de 21 de ani de lângă Lugoj, arestat petru că a furat o bicicletă de 1.000 de euro

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un tânăr de doar 21 de ani a fost trimis după gratii pentru că a furat o bicicletă de 1.000 de euro. În data de 19 octombrie, în urma investigațiilor efectuate, poliţiştii Secției 6  Rurale Găvojdia au identificat un tânăr, de 21 de ani, bănuit de furtul unei biciclete.

În fapt, la data de 17 octombrie, tânărul ar fi sustras o bicicletă, în valoare de 1.000 de euro, din fața unei societăți comerciale din localitatea Criciova. Prejudiciul a fost recuperat, bicicleta fiind înapoiată persoanei vătămate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de „furt”, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J Timiș. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Ștafeta Veteranilor „Invictus”, așteptată la Lugoj cu un eveniment deosebit

Publicat

în

Voluntarii Invictus, alergători și cicliști, militari și civili, parcurg, în aceste zile, pe cele trei trasee ale Ștafetei Veteranilor, ediția a VIII-a – albastru, galben și roșu – de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei. Ștafeta Veteranilor, care însumează aproximativ 3800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Acest traseu trece și prin Lugoj, unde în data de 20 octombrie, va ajunge o echipă care va pleca de la Deva, urmând ca, în 21, o altă echipă să pornească spre Timișoara.

Ceremonie deosebită la Lugoj

La Lugoj, momentul va fi marcat cu un eveniment deosebit. În 21 octombrie, la ora 10, înainte de plecarea ștafetei, la Teatrul „Traian Grozăvescu”, va avea loc acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” veteranului Nicolae Streian (97 de ani).

Nicolae Streian este pensionar, a fost profesor de matematică și este veteran de război, participant la luptele de la Păuliș, jud. Arad din anul 1944. Este cetățean de onoare al localității Păuliș, jud. Arad, în calitate de veteran de război participant la luptele din 1944. Este cetățean de onoare al comunei Fârdea/sat natal Gladna-Română, jud. Timiș, în calitate de veteran de război și personalitate a localității.

RETIM

A fost primul cetățean onorat cu Cheia Orașului Lugoj, jud. Timiș, pentru întreaga activitate desfășurată în slujba comunității lugojene. A fost decorat de către președintele României, Emil Constantinescu, cu medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945” și felicitat personal de către Ministrul Apărării Naționale, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, cu ocazia „Zilei Veteranilor de Război” – 29 aprilie.

Ștafetă dedicată eroilor României

Momentul de final va avea loc în 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei, când ștafeta își va împlini misiunea și va prezenta onorul, în mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Ștafeta Veteranilor a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștefetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară şi care sunt, acum, parte din ea.

Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: ”Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce s-a întâmplat cu tâlharul beat care a atacat un alt bărbat beat la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La data de 17 octombrie, în jurul orei 06.00, polițiștii lugojeni au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Splaiul 1 Decembrie 1918 din municipiu, o persoană necunoscută, prin amenințare, i-ar fi sustras din buzunarul hainei un telefon mobil și portofelul, în care se aflau acte și 70 de lei.

În urma investigațiilor efectuate și în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au reținut pentru 24 de ore, un tânăr de 27 de ani, cercetat pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

Autoritățile spun că atât atacatorul, cât și persoana vătămată erau beți. Pentru atacator, s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un oraș de lângă Lugoj intră în carantină de weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După o creștere rapidă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, un oraș de lângă Lugoj va intra în carantină de weekend. În timp ce la Lugoj se menține carantina de noapte, la Făget locuitorii nu vor mai putea să plece de acasă fără să fie vaccinați, să fi trecut prin boală, sau să aibă un motiv întemeiat în zilele de weekend.

UAT Giulvăz, Mănăștiur, Făget și Recaș au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

La reevaluare la termenul de 14 zile, UAT-urile Deta (anexa 2), Becicherecu Mic (anexa 1), Bethausen (anexa 1), Coșteiu (anexa 1), Foeni (anexa 1), municipiul Lugoj (anexa 1), Peciu Nou (anexa1), Săcălaz (anexa 1), Sânandrei (anexa1) rămân încă 14 zile pe actualele anexe.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite