Connect with us

Actualitate

Primarul Lugojului nu renunță la imobilele fostei fabrici Textila. De la ce preț pornesc negocierile

Publicat

în

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a transmis că va repune pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Lugoj, proiectul de hotărâre privind cumpărarea terenurilor și clădirilor fostei fabrici Textila. Buciu pune că a primit și o ofertă de preț de la proprietarul imobilelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Urmare a solicitării Consiliului Local, proprietarul imobilelor a transmis o ofertă de preț de 3.100.000 RON (app. 9 € / mp teren și clădiri). Menționez că acesta este prețul de la care vor începe negocierile dintre proprietar și Consiliul Local, urmând, evident, ca prețul să fie ajustat doar în jos, adică în favoarea Consiliului Local. Am explicat deja cât de important este să achiziționăm aceste imobile. Atât din punct de vedere al urgenței cât și al utilității. Dacă nu vom achiziționa cât mai urgent un spațiu care să fie dedicat funcțiunii de depou pentru autobuzele electrice care vor fi cumpărate cu fonduri UE nerambursabile, riscăm să pierdem finanțarea.

Consilierii locali vor fi convocați de primar în data de 7 iulie, ora 14:00, pentru a afla prețul de pornire solicitat de către proprietar și pentru a decide dacă se încep negocierile sau se renunță la această achiziție. Buciu îi avertizează pe aceștia să se gândească la binele orașului și să lase deoparte orgoliile politice.

„Fac apel la formațiunile politice din consiliul local să trateze realist această situație. Nu avem nevoie de împrumuturi pentru a achiziționa aceste imobile iar bugetul local nu va fi nici pe departe dezechilibrat de o asemenea achiziție. Fac apel la consilierii locali să nu coalizeze cu cei care vor doar să pună bețe-n roate actualei administrații și implicit Lugojului, după ce, timp de 12 ani, și-au bătut joc de Lugoj”, a mai spus edilul.

RETIM

Conform acestuia, în această incintă își vor desfășura activitatea următoarele servicii publice (cu personalul, utilajele și logistica aferentă): transport public; apă-canal; curățenie stradală – deszăpezire; întreținere spații verzi; colectare deșeuri; administrare domeniu public; iluminat stradal.

Claudiu Buciu spune avertizează și USR-ul că dacă se vor alia cu PSD și vor cota împotriva proiectului, va înceta orice colaborare cu ei.

„Prețul solicitat este mai mult decât avantajos pentru consiliul local, discursurile PSD Lugoj, contrazicând flagrant realitatea. Este de notorietate faptul că, în zonă, prețul terenurilor (fără clădiri) este cuprins între 25 și 30 € / mp, pentru suprafețe de dimensiuni mari.

În cazul în care decizia Consiliului Local va fi luată pe baza unor înțelegeri politice care au ca obiect exclusiv obstrucționarea intereselor publice, PNL Lugoj va înceta orice colaborare cu formațiunile politice care vor decide să facă doar politică, nu și administrație”, transmite Buciu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Trei făgețeni au fost amendați pentru că nu au stat în izolare la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Trei persoane din Făget, doi bărbați și o femeie, au fost amendați pentru că polițiștii nu i-au găsit acasă, deși aceștia erau carantinați la domiciliu din cauza pandemiei. S-a întâmplat în weekend în orășelul de lângă Lugoj.

Făgețenii erau în izolare, asta după ce au avut contact cu persoane bolnave de Covid-19. Duminică, la vizita polițiștilor la domiciliu, niciuna dintre cele trei persoane nu era acasă. Agenții au scris amenzi a câte 1.000 de lei pentru fiecare.

„Pentru abaterile constatate în weekend au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 de lei. Dintre acestea, 214 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, trei sancțiuni în valoare de 3000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare și trei sancțiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație”, au precizat polițiștii.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite