Connect with us

Actualitate

Cum să decideți dacă ar trebui să vă vopsiți sau nu firele albe

Publicat

în

Firele albe sunt o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire; deoarece melanocitele părului (celulele care produc pigment) produc mai puțină melanină, părul pare să devină gri. În realitate, își pierde pigmentul natural – părul dvs. nu capătă o culoare gri, este doar o variație a nuanței. Unele fire au o nuanță de alb, altele de argintiu sau gri închis.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Desigur, procesul de grizonare este legat de genetică. Unele femei au fire albe la douăzeci de ani, iar altele la șaizeci sau peste. Puteți da vina pe părinți și bunici.

vodafone angajează

În mod bizar, a existat o tendință recentă în rândul celor foarte tineri, de a-și vopsi părul gri, înainte ca aceștia să aibă măcar un singur fir de păr alb. Cunoscut sub numele de „părul de bunicuță”, această tendință fost văzută la vedete precum cântărețele Lady Gaga și Rihanna, diverse supermodele și a fost o tendință pe podiumurile de modă.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

A vopsi sau a nu vopsi?

Decizia de a ascunde firele albe cu vopsea de păr sau nu este întotdeauna una dificilă. Multe femei preferă să-și coloreze părul, deoarece simt că le face să pară mai tinere. Totuși, vopsirea chimică a părului este evident consumatoare de timp și implică cheltuieli financiare. De asemenea, poate duce la ruperea firului de păr și la iritarea scalpului, dacă nu este îngrijit corect.

Fiecare persoană va avea o părere diferită. A lăsa părul să devină complet gri este cu siguranță mai ușor dintr-o anumită privință (nu trebuie să-l vopsiți), dar aduce și alte probleme. Este mai greu de gestionat, zi cu zi, deoarece este mai uscat și mai dificil de aranjat. Totuși, există o mulțime de produse de hidratare și netezire care vor rezolva acest lucru.

Cei cu pielea de culoare măslinie sau galbenă ar putea dori să ia în considerare colorarea părului, deoarece griul este o nuanță rece și nu arată întotdeauna grozav cu tonuri mai calde ale pielii. Dacă părul este creț, firele albe vor fi mai greu de controlat; vopseaua de păr va face părul mai neted și mai ușor de gestionat.

Dacă aveți firul de păr foarte fin sau subțire, grizonarea v-ar putea face părul să pară mai rar. Vopseaua de păr va da iluzia volumului. Dar, din nou, trebuie îngrijit și cel mai bine este să solicitați sfaturi profesionale.

Fie că este vorba de fire de păr rezistente la culoare sau de locuri greu accesibile, acoperirea firelor albe poate fi mai dificilă, mai ales atunci când lucrați cu vopsea de păr acasă. Dacă căutați o culoare care să dureze, culoarea permanentă este calea de urmat. Spre deosebire de cea semipermanentă, care rezistă doar 24 de spălări, pigmentul dintr-o vopsea de păr permanentă va pătrunde în firele albe și va modifica culoarea reală a părului.

Oricine și-a vopsit părul acasă știe că firele albe pot fi încăpățânate. Aplicați vopseaua mai întâi pe firele cele mai rezistente la culoare, pentru ca acestea să aibă parte de cel mai lung timp de procesare. Rețineți că acestea ar putea fi la tâmple, coroană sau oriunde s-a estompat ultima aplicație de vopsea mai repede decât pe restul capului.

Pentru o culoare „sare și piper” mergeți la un salon profesionist, deoarece vor fi capabili să amestece nuanțele, cu amplasamente strategice. Dacă prețurile salonului depășesc bugetul dvs., atunci fie alegeți o singură culoare generală, fie gri integral – ambele se pot face acasă, cu o vopsea de păr de calitate.

Dacă v-ați vopsit firele albe de atât de mult timp încât nu sunteți sigur cât de mult din părul dvs. este gri, atunci puteți reveni treptat la culoarea dvs. naturală. Acest lucru va însemna trecerea de la vopseaua permanentă la cea semipermanentă și a alege treptat vopsele din ce în ce mai ușoare, de fiecare dată când vă vopsiți.

Pentru a avea grijă de părul dvs. grizonat (care poate fi predispus la îngălbenire și uscare), hidratați-l cât de des puteți și folosiți măști de păr în fiecare săptămână. Încercați și un șampon luminos și clătiți-vă o dată pe lună cu apă cu suc de lămâie.

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O nouă benzinărie cu program non-stop s-a deschis la Lugoj

Publicat

în

FOTO rompetrol.ro

Lugojul are o nouă benzinărie, începând de astăzi, 22 iulie. Stația aparține celor de la Rompetrol și a fost deschisă în incinta parcării securizate A&O Truck Stop, aflată pe șoseaua de centură a Lugojului. Pentru deschiderea acestei benzinării a fost construit și un sens giratoriu pe șoseaua de centură, necesar pentru ca șoferii să intre și să iasă în siguranță din stație și parcare. Gabi Olariu, patronul parcării A&O, spune că avizele și aprobările pentru sensul giratoriu i-au dat destule bătăi de cap.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“Pentru avizele necesare, pentru sensul giratoriu, am așteptat doi ani de zile, ca să putem demara investiția. Costurile au fost împărțite în mod egal, între noi și partenerii de la Rompetrol, cei care au deschis benzinăria. Noi am plătit circa 75 de mii de euro”, a declarat Gabriel Olariu.

vodafone angajează

Benzinăria are program non-stop și are  15 angajați.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

O bretea de la autostrada Lugoj-Sibiu din zona Margina se deschide pentru fluidizarea traficului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Finalizarea lucrărilor de pe drumul dintre Margina și Holdea nu a dus la soluționarea completă a problemei traficului greu din zonă. Pentru fluidizarea traficului rutier din nodul rutier Margina de pe Autostrada A1, s-a instituit o soluție temporară de trafic în sensul giratoriu de pe DN 68A.

vodafone angajează

Astfel, breteaua de acces pe autostrada A1 pe direcția București va fi folosită, începând de astăzi, 22 iulie, de la ora 14, ca acces temporar spre Timișoara, iar ca punct de întoarcere este stabilită o zonă din autostrada A1, aferentă nodului rutier Margina. Circulația transporturilor agabaritice se va desfășura pe varianta anterioară a traseului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Decizia a fost luată după finalizarea lucrărilor de pe sectorul DN 68A Margina – Holdea. În nodul rutier Margina conexiune cu DN 68A, în condiții de trafic intens, se suprapuneau fluxurile de trafic, ceea ce crea coloane de autovehicule atât pe autostrada A1, cât și pe DN 68A. 

Prin eliminarea împletirii fluxurilor de circulație din sensul giratoriu menționat, se elimină ambuteiajele de pe cele două artere principale de circulație.

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO O mașină a ars până la caroserie pe o stradă din centrul Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O mașină s-a făcut scrum pe una dintre cele mai centrale străzi din Lugoj. S-a întâmplat marți dimineața, în jurul orei 4, pe splaiul Brediceanu, chiar în parcarea din fața liceului lugojean. Mai mulți pompieri au intervenit să stângă văpaia, însă intervenția lor a fost una dificilă, deoarece mașina era deja cuprinsă în întregime de flăcări.

vodafone angajează

Autoturismul a ars până la caroserie. Mașina cu numere de Caraș-Severin avea pe capotă un anunț pentru cei interesați de vânzarea de mașini pentru dezmembrări. Autoritățile spun că de vină pentru incendiu a fost un scurt-circuit.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Fostul director al spitalului din Lugoj își asumă proiectul de peste cinci milioane de euro

Publicat

în

Erwin Floroni, fostul director al spitatului din Lugoj a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, prin care și-a asumat reușita proiectului de 5,3 milioane de euro, anunțat ca aprobat zilele trecute de Ministerul Sănătății.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“Spitalul nostru a reușit să obțină o finanțare de 𝟱,𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, finanțare care provine din fonduri europene, administrate de către Ministerul Sănătății. Avizarea proiectului “𝗘𝗰𝗵𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶 𝗱𝗼𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗦𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗹 “𝗗𝗿. 𝗧𝗲𝗼𝗱𝗼𝗿 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶” 𝗟𝘂𝗴𝗼𝗷 în vederea gestionării eficiente a crizei sanitare de COVID” vine după aproape un an de la depunere lui. 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗱𝗲𝗽𝘂𝘀 în data de 𝟯𝟬.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟬 de către fosta administrație a spitalului, din care și eu făceam parte din poziția de manager, motiv pentru care 𝗺𝗮̆ 𝘀𝗶𝗺𝘁 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹 să vă ofer câteva informații suplimentare legate de proiect”, a scris Floroni

vodafone angajează

Medicul precizează că cest proiect constă în rambursarea banilor cheltuiți de către Primăria Municipiului Lugoj în prima parte a pandemiei, în vederea achiziționării de aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente pentru tratarea pacienților covid care au fost internați în spital.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

“De asemenea, datorită acestui proiect, vom primi aparatura medicală de care aveam foarte mare nevoie pentru spitalul nostru și în absența pandemiei. Aparatura medicala variază de la lucruri simple, de exemplu paturi de spital, sistem de climatizare pentru sălile de operație pană la aparatură mai complexă precum analizator automat de biochimie și computer tomograf. Consider că, prin acest proiect am reușit să aducem spitalul din punct de vedere al aparaturii, la un nivel decent pentru perioada și secolul în care trăim. Această finanțare nu ar fi fost posibilă pentru spitalul nostru dacă nu am fi fost printre 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗹𝗲 𝟯 𝘀𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗲 din județul Timiș care s-au oferit să fie spitale 𝘀𝘂𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗖𝗼𝘃𝗶𝗱 în perioada pandemiei”, arată Floroni, criticată de fostul primar, Francisc Boldea, la aceea vreme, pentru că și-a asumat rolul de spital suport COVID,

Floroni mai spune că demersurile pentru realizarea proiectului au fost anevoioase, întrucât nu era cea mai potrivită perioadă. Acest proiect a necesitat o documentație foarte complexă, documentație care a fost realizata pe parcursul a mai multor luni de zile în care am avut foarte mulți pacienți internați cu covid.

De asemenea, fostul manager readuce în discuție necesitatea unui spital nou la Lugoj, proiect pe care spune că l-a susținut cu vehemență și în perioada în care am fost manager, dar nu a primit sprijinul necesar. În prezent, nu mai deține nicio funcție în conducerea spitalului lugojean. A intrat de curând în politică și este președinte al organizației locale USRPLUS.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite