Connect with us

Actualitate

Cum să decideți dacă ar trebui să vă vopsiți sau nu firele albe

Publicat

în

Firele albe sunt o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire; deoarece melanocitele părului (celulele care produc pigment) produc mai puțină melanină, părul pare să devină gri. În realitate, își pierde pigmentul natural – părul dvs. nu capătă o culoare gri, este doar o variație a nuanței. Unele fire au o nuanță de alb, altele de argintiu sau gri închis.

Desigur, procesul de grizonare este legat de genetică. Unele femei au fire albe la douăzeci de ani, iar altele la șaizeci sau peste. Puteți da vina pe părinți și bunici.

În mod bizar, a existat o tendință recentă în rândul celor foarte tineri, de a-și vopsi părul gri, înainte ca aceștia să aibă măcar un singur fir de păr alb. Cunoscut sub numele de „părul de bunicuță”, această tendință fost văzută la vedete precum cântărețele Lady Gaga și Rihanna, diverse supermodele și a fost o tendință pe podiumurile de modă.

RETIM

A vopsi sau a nu vopsi?

Decizia de a ascunde firele albe cu vopsea de păr sau nu este întotdeauna una dificilă. Multe femei preferă să-și coloreze părul, deoarece simt că le face să pară mai tinere. Totuși, vopsirea chimică a părului este evident consumatoare de timp și implică cheltuieli financiare. De asemenea, poate duce la ruperea firului de păr și la iritarea scalpului, dacă nu este îngrijit corect.

Fiecare persoană va avea o părere diferită. A lăsa părul să devină complet gri este cu siguranță mai ușor dintr-o anumită privință (nu trebuie să-l vopsiți), dar aduce și alte probleme. Este mai greu de gestionat, zi cu zi, deoarece este mai uscat și mai dificil de aranjat. Totuși, există o mulțime de produse de hidratare și netezire care vor rezolva acest lucru.

Cei cu pielea de culoare măslinie sau galbenă ar putea dori să ia în considerare colorarea părului, deoarece griul este o nuanță rece și nu arată întotdeauna grozav cu tonuri mai calde ale pielii. Dacă părul este creț, firele albe vor fi mai greu de controlat; vopseaua de păr va face părul mai neted și mai ușor de gestionat.

Dacă aveți firul de păr foarte fin sau subțire, grizonarea v-ar putea face părul să pară mai rar. Vopseaua de păr va da iluzia volumului. Dar, din nou, trebuie îngrijit și cel mai bine este să solicitați sfaturi profesionale.

Fie că este vorba de fire de păr rezistente la culoare sau de locuri greu accesibile, acoperirea firelor albe poate fi mai dificilă, mai ales atunci când lucrați cu vopsea de păr acasă. Dacă căutați o culoare care să dureze, culoarea permanentă este calea de urmat. Spre deosebire de cea semipermanentă, care rezistă doar 24 de spălări, pigmentul dintr-o vopsea de păr permanentă va pătrunde în firele albe și va modifica culoarea reală a părului.

Oricine și-a vopsit părul acasă știe că firele albe pot fi încăpățânate. Aplicați vopseaua mai întâi pe firele cele mai rezistente la culoare, pentru ca acestea să aibă parte de cel mai lung timp de procesare. Rețineți că acestea ar putea fi la tâmple, coroană sau oriunde s-a estompat ultima aplicație de vopsea mai repede decât pe restul capului.

Pentru o culoare „sare și piper” mergeți la un salon profesionist, deoarece vor fi capabili să amestece nuanțele, cu amplasamente strategice. Dacă prețurile salonului depășesc bugetul dvs., atunci fie alegeți o singură culoare generală, fie gri integral – ambele se pot face acasă, cu o vopsea de păr de calitate.

Dacă v-ați vopsit firele albe de atât de mult timp încât nu sunteți sigur cât de mult din părul dvs. este gri, atunci puteți reveni treptat la culoarea dvs. naturală. Acest lucru va însemna trecerea de la vopseaua permanentă la cea semipermanentă și a alege treptat vopsele din ce în ce mai ușoare, de fiecare dată când vă vopsiți.

Pentru a avea grijă de părul dvs. grizonat (care poate fi predispus la îngălbenire și uscare), hidratați-l cât de des puteți și folosiți măști de păr în fiecare săptămână. Încercați și un șampon luminos și clătiți-vă o dată pe lună cu apă cu suc de lămâie.

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Mai mulți polițiști și jandarmi pe străzile din Lugoj și restul județului, în perioada minivacanței de 1 iunie

Publicat

în

În perioada 1 – 5 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și sărbătoririi Rusaliilor, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic în județul Timiș pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

„Având în vedere că această perioadă este o minivacanță, avem rugămintea să vă luați toate măsurile de autoprotecție pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, aveți grijă de bunurile dumneavoastră, iar dacă plecați de acasă nu uitați să vă asigurați locuințele. De asemenea, pentru a ajunge în siguranță la destinație, recomandăm în continuare să nu vă grăbiți, să respectați regulile de circulație, regimul legal de viteza și să nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice. Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru dirijarea, fluidizarea, controlul circulației rutiere și pentru combaterea accidentelor și blocajelor rutiere”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Timiș.

Și jandarmii vor fi prezenți la toate manifestările publice din județ. În acest sens, peste 350 de jandarmi vor acționa la nivelul județului Timiș pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la 65 de evenimente cu public numeros.

RETIM

„Facem un apel către toți cei care vor participa la aceste evenimente organizate în spațiul public: să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor, să respecte recomandările forțelor de ordine, iar dacă sunt însoțiți de copii să le acorde o atenție deosebită. În situația în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, rugăm participanții să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere. Totodată, atragem atenția că este interzis consumul băuturilor alcoolice  în anumite locuri publice: parcuri, mijloace de transport în comun, gări sau autogări, precum și în alte locuri publice prevăzute de lege. De asemenea, este interzisă tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-08:00. Este important să înțelegem că printre noi există copii care au un anumit program de somn, persoane cu probleme de sănătate care au nevoie de odihnă sau pur și simplu persoane care a doua zi trebuie să meargă la serviciu”, au transmis reprezentan’ii Jandarmeriei Timiș

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Razie la Lugoj pentru combaterea pirateriei software. Dosare penale pentru folosirea de programe fără licență

Publicat

în

În data de 30.05.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  au desfășurat în municipiului Lugoj o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pirateriei software.

În cadrul activității, au fost legitimate 14 persoane, au fost controlate 6 societăți comerciale și constatate 3 infracțiuni prevăzute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicată*) privind dreptul de autor și drepturile conexe.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei conform Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control.

RETIM

În fapt, societățile comerciale, prin reprezentanții legali, au instalat, stocat, rulat și executat, pe sistemele de calcul folosite, programe de calculator fără autorizarea Microsoft.

Pe numele reprezentanților celor trei societăți comerciale au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 195 din Legea 8/1996 (*republicată*) privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni.

Citiţi mai departe

Actualitate

Timiș. Program de lucru RETIM pentru 1 și 5 iunie 2023, ZONA 1 și ZONA 0

Publicat

în

©Cornel Putan

Compania RETIM informează clienţii şi colaboratorii săi din județul Timiș asupra programului de lucru valabil în data de 1 iunie – „Ziua Copilului” și 5 iunie – „Rusalii” 2023.

COLECTAREA DE DEŞEURI

Activitatea de colectare a deşeurilor din toate localităţile din județul Timiș în care operează compania RETIM se va desfăşura la fel ca într-o ZI OBIȘNUITĂ.

RETIM

Astfel, dacă joi, 1 iunie 2023 și luni, 5 iunie 2023 există colectări programate, acestea se vor face ca de obicei, compania RETIM asigurând permanența serviciului.

BIROURI DE RELAŢII CLIENŢI ŞI CASIERII – Timișoara și Lugoj

Birourile de relaţii clienţi şi casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi:

  • ÎNCHISE în data de 1 iunie și 5 iunie 2023 – Sărbători legale;
  • DESCHISE în data de 2 iunie și 6 iunie 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Recomandăm utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul www.retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

CENTRELE FIXE DE COLECTARE A DEŞEURILOR VOLUMINOASE, VEGETALE, DIN CONSTRUCŢII, DIN POLISTIREN ȘI CARTON PROVENITE DIN AMBALAJE DIN TIMIŞOARA

Cele patru puncte de colectare a deşeurilor voluminoase, vegetale, din construcţii, din polistiren și carton provenite din ambalaje, centre deschise de către compania RETIM împreună cu Primăria Timişoara, vor avea următorul program:

  • ÎNCHISE în data de 1 iunie și 5 iunie 2023;
  • DESCHISE din data de 2 iunie și 6 iunie 2023, de când se va relua programul obișnuit, de la ora 08:00 până la ora 16:00.

Adresele și programele de funcționare obișnuite ale celor patru puncte de colectare din Timişoara sunt:

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Calea Moşniţei, nr 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Str. Avram Imbroane, nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

RETIM rămâne în contact direct cu clienţii săi pe canalele de comunicare online – website www.retim.ro, e-mail contact@retim.ro si pagina oficială de Facebook.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Un tânăr se plimba pe străzile centrale din Lugoj fără permis auto

Publicat

în

IPJ Timiș transmite că, la data de 25 mai 2023, în jurul orei 19:10, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au oprit pentru control pe Strada Cuza Vodă din municipiu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite