Connect with us

Actualitate

Consilierii USR răspund avertizării primarului Claudiu Buciu. „Nu putem acorda votul nostru”

Publicat

în

Astăzi se desfășoară ședința Consiliului Local Municipal Lugoj, la convocarea primarului Claudiu Buciu, pentru începerea negocierilor pentru achiziția imobilelor unde a funcționat fosta fabrică Textila. Pentru a trece acest proiect, primarul are nevoie și de votul consilierilor USR, pe lângă cel al PNL. În urmă cu câteva zile el a avertizat pe cei din USR, că dacă se vor alia cu PSD și nu vor vota proiectul va înceta orice colaborare cu ei. Consilierii USR i-au răspuns primarului printr-o postare pe Facebook, în care au anunțat că nu îi vor da votul.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„În calitate de parteneri ai colegilor de la PNL, vom susține întotdeauna investițiile benefice pentru municipiul nostru. Cu toate acestea, nu putem acorda votul nostru pentru începerea procedurii de achiziție a terenului din ITL- Unitatea A, până când nu se clarifică anumite detalii pe care le cerem în mod public și transparent, detalii pe care de altfel le-am cerut și la ultima ședintă ordinară de consiliu, iar astfel rămânem consecvenți cu solicitările noastre. Considerăm că justificarea anexată în referatul din hotărârea de consiliu local și anume: „𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟𝑎̆𝑚 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑖 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑚𝑒𝑟𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑡̦𝑖𝑛𝑎̂𝑛𝑑 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐿𝑢𝑔𝑜𝑗, 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎̆. ” – nu este suficientă, întrucât ne dorim o cheltuire responsabilă a banilor lugojenilor, motiv pentru care solicităm o descriere mai clară a obiectivului acestei investiții”, arată cei de la USR.

Aceștia sunt de părere că halele necesare noilor societăți înființate, pentru care  s-ar achiziționa imobilele Textila, s-ar putea realiza pe unul dintre terenurile aflate deja în proprietatea UAT Lugoj, eventual chiar în zona viitorului parc industrial. Useriștii solicită un calcul estimativ al acestor construcții, pentru comparație cu investiția propusă a se realiza la fostul ITL.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițiștii lugojeni au reînceput controalele matinale la transportatori pentru măsurile impuse de valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii lugojeni au reînceput controalele de dimineață la firmele de transport care aduc muncitori în oraș din satele din jur, dar și a altor transportatori de persoane, din cauza pandemiei de coronavirus ajunsă la valul al patrulea și la Lugoj. 

Marți dimineața, între 5:30 și 7:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Lugoj au desfășurat o acțiune în municipiul Lugoj, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

În acest context, au fost verificate 24 de mijloace de transport persoane, dintre care 12 autobuze, 7 microbuze și 5 autovehicule de transport în regim de taxi. Polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea mijloacelor de protecție individuală în mijloacele de transport. 

RETIM

Este important să fim responsabili, astfel încât să putem preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus, spun polițiștii lugojeni. Aceștia precizează faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul a trecut de pragul de 2 la mie de infectări, fiind aplicate noi restricții în oraș

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul a ajuns la o rată de infectare de 2,15 cazuri la mia de locuitori, conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș. Începând de marți, 21 septembrie, în municipiul de pe Timiș vor fi instituite restricții suplimentare, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Pentru UAT-urile de pe anexa 4, cele cu rate între 2 și 3 cazuri la mia de locuitori, în care se află și municipiul Lugoj, principalele măsuri sunt: 

a) Competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m intre persoane; 

RETIM

b) Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

c) Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise; 

d) La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a selimita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi deevenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

e) Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție; 

f) Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane; 

g) Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise; 

h) Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite