Connect with us

Actualitate

Consilierii USR răspund avertizării primarului Claudiu Buciu. „Nu putem acorda votul nostru”

Publicat

în

Astăzi se desfășoară ședința Consiliului Local Municipal Lugoj, la convocarea primarului Claudiu Buciu, pentru începerea negocierilor pentru achiziția imobilelor unde a funcționat fosta fabrică Textila. Pentru a trece acest proiect, primarul are nevoie și de votul consilierilor USR, pe lângă cel al PNL. În urmă cu câteva zile el a avertizat pe cei din USR, că dacă se vor alia cu PSD și nu vor vota proiectul va înceta orice colaborare cu ei. Consilierii USR i-au răspuns primarului printr-o postare pe Facebook, în care au anunțat că nu îi vor da votul.

Meniul zilei, Octavian

„În calitate de parteneri ai colegilor de la PNL, vom susține întotdeauna investițiile benefice pentru municipiul nostru. Cu toate acestea, nu putem acorda votul nostru pentru începerea procedurii de achiziție a terenului din ITL- Unitatea A, până când nu se clarifică anumite detalii pe care le cerem în mod public și transparent, detalii pe care de altfel le-am cerut și la ultima ședintă ordinară de consiliu, iar astfel rămânem consecvenți cu solicitările noastre. Considerăm că justificarea anexată în referatul din hotărârea de consiliu local și anume: „𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟𝑎̆𝑚 𝑐𝑎̆ 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑜𝑣𝑒𝑑𝑖 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑚𝑒𝑟𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑡̦𝑖𝑛𝑎̂𝑛𝑑 𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐿𝑢𝑔𝑜𝑗, 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎̆. ” – nu este suficientă, întrucât ne dorim o cheltuire responsabilă a banilor lugojenilor, motiv pentru care solicităm o descriere mai clară a obiectivului acestei investiții”, arată cei de la USR.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

Aceștia sunt de părere că halele necesare noilor societăți înființate, pentru care  s-ar achiziționa imobilele Textila, s-ar putea realiza pe unul dintre terenurile aflate deja în proprietatea UAT Lugoj, eventual chiar în zona viitorului parc industrial. Useriștii solicită un calcul estimativ al acestor construcții, pentru comparație cu investiția propusă a se realiza la fostul ITL.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O tânără de lângă Lugoj a murit în Thailanda, încercând să-și facă un selfie la o cascadă

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Nane-Iosana Bodea, o tânără de 23 de ani despre care Lugojeanul.ro a aflat că este din satul Surducu Mic, stabilită la Viena, a murit în urma unui accident ce putea fi evitat. O clipă de neatenție a dus la tragedie. Tânăra, aflată în vacanță pe insula Koh Samui din Thailanda, a vizitat o cascadă faimoasă populară printre turiști.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

În ciuda semnelor care îndemnau turiștii să nu urce la zonele superioare ale cascadei, tânăra a urcat până la nivelul patru, pentru a-și face un selfie. La un moment dat, fata a alunecat și a căzut în gol 20 de metri, zdrobindu-se de stânca de la baza căderii de apă.

RETIM

Potrivit Bangkok Post, medicii chemați să intervină la accidentare nu au mai putut să facă nimic pentru fata de doar 23 de ani. Prietenul fetei a povestit autorităților thailandeze că aceasta se urcase pe stâncă pentru un seflie, căzând și lovindu-se puternic la cap. Prietenii tinerei din Lugoj sunt șocați după aflarea veștii că aceasta și-a pierdut viața în vacanța din Thailanda.

Tânăra iubea să călătorească, fiind studentă la Universitatea din Viena.

Citiţi mai departe

Actualitate

Groapă de gunoi imensă, în apropierea unei fântâni de unde se extrage apă pentru Lugoj

Publicat

în

Un adevărat depozit de gunoi a apărut pe un teren privat, între Tapia și Măguri. Groapa de gunoi se întinde deja pe o suprafață considerabilă, aproape de dimensiunea unui teren de fotbal. Oamenii din zonă povestesc că gunoaiele au fost aduse în mai multe rânduri, în zona respectivă.

Meniul zilei, Octavian

„Nu am văzut cine aruncă, dar la început au fost puține, acum sunt foarte multe gunoaie. Au aruncat și o canapea, tot felul de lucruri, gunoi menajer. Când ajungi în apropiere pute foarte tare, nu m-aș mira să existe și animale moarte”, spune Ioan Rădulescu, localnic.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

La câțiva metri de groapa de gunoi se află una din fântânile cu ajutorul căreia se extrage apă pentru Uzina 1, care alimentează Lugojul.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Raport ISU: De la ce a luat foc casa fostului primar al Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Casa fostului primar al Lugojului, Francisc Boldea, a luat foc sâmbătă după-masa. Mai multe echipaje ale pompierilor, dar și un echipaj SMURD și o cisternă de apă au fost chemate la intervenție. Acoperișul imobilului a fost primul cuprins de flăcări, după care mai multe încăperi din mansarda locuinței.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

ISU Timiș a explicat pentru Lugojeanul.ro procedura intervenției dificile de sâmbătă după-masa, dar și cauza posibilă a incendiului care a devastat casa fostului edil al orașului

RETIM

“La incendiul de sâmbătă, 14 mai, de la un imobil de pe strada Libertății din Lugoj au intervenit două autospeciale cu apă și spumă de la detașamentul Lugoj, de mare capacitate, o autospecială de stingere de la Buziaș, o autocisternă de la Lugoj, o autospecială de mică capacitate Amaroc, o autoscară și o ambulanță SMURD. În total, au intervenit 14 subofițeri și un ofițer. Cauza probabilă a incendiului este un aparat de gătit lăsat nesupravegheat sau care s-a supraîncălzit”, a explicat pentru Lugojeanul.ro Maior Tutunaru Nicoleta, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș. 

Mai exact, o cratiță lăsată pe aragaz a dus la producerea incendiului, care a plecat din bucătărie și a cuprins imediat încăperea, ajungând la mansardă după ce tavanul bucătăriei a cedat.

“A fost afectat acoperișul pe o suprafață de 200 de metri pătrați, trei încăperi de la mansardă, bucătăria cu electrocasnice și mobilier, tavanul bucătăriei care s-a prăbușit, precum și deteriorarea tavanului din cele trei încăperi”, scrie în raportul ISU.

Ambulanța SMURD chemată conform protocolului de intervenție la fața locului nu a fost solicitată să intervină, pentru că din fericire incendiul nu a surprins persoane în interior. Francisc Boldea a fost primar al Lugojului până la alegerile de acum doi ani, ocupând funcția pentru trei mandate, din 2008 până în 2020.

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânăr de 23 de ani, la spital după un accident pe autostrada dintre Lugoj și Balinț

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Un tânăr de doar 23 de ani s-a dat cu mașina peste cap pe autostrada ce leagă Lugojul de Balinț. S-a întâmplat chiar pe una dintre bretelele de acces pe autostradă, motiv pentru care parte din autostradă a fost blocată timp de mai multe ore, până la remedierea situației. Accidentul a avut loc duminică după-masa.

Câștigă un voucher de 2500 euro pentru vacanța ta de vis!

“Accident pe autostrada A6, conexiune cu autostrada A1, sensul Lugoj – A1. Un autoturism a lovit parapetul din partea stângă și s-a răsturnat. Breteaua spre localitatea Traian Vuia este blocată. Se circulă alternativ până la ridicarea autoturismului de pe carosabil”, au anunțat imediat după accident cei de la DRDP Timișoara.

RETIM

Din fericire, tânărul a scăpat cu viață în urma auto-accidentării.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite