Connect with us


Social

Primarul Francisc Boldea vrea să-i ducă pe pensionari în excursie la mănăstire şi să le ofere un dineu

Publicat

în

Joi, 20 septembrie 2018, de la orele 14.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj se va desfăşura şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt înscrise două proiecte de hotărâri:. Rectificarea bugetului local pe anul 2018. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj şi  Aprobarea programului de evenimente dedicate persoanelor vârstnice din municipiul Lugoj pentru anul 2018. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj. 

La cel de-a doilea punct de pe ordinea zi este vorba despre o listă cu şase manifestări, care cuprinde: un spectacol de teatru, activităţi recereaţionale în cadrul centrului de zi, o excursie la Mănăstirea Izvorul Miron de la Româneşti, un dineu şi un carnaval.

Suma necesară pe care consilierii lugojeni trebuie să o aprobe pentru desfăşurarea acestor activităţi este de aproximativ 30.000 de lei. Dacă manifestările vor fi aprobate biletele pentru dineu se vor distribui luni, 24 septembrie, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu”.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Sală de păcănele nouă la Lugoj, la doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș

Publicat

în

O nouă sală de păcănele răsare la Lugoj, în mijlocul orașului, la nici doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș. Este vorba despre o sală care a fost amenajată la parterul Centrului Elis, centru care găzduiește un supermarket Carrefour și un magazin chinezesc de tip ABC. 

Sala de jocuri este amplasată în centrul Lugojului, așa cum se întâmplă și în cazul altor câteva săli de păcănele și agenții de pariuri. Noua locație se află la mai puțin de 100 de metri de Școala Gimnazială 6 “Anișoara Odeanu”, acolo unde învață 800 de elevi, dar și la doar 40 de metri de centrul pietonal al Lugojului.

La început de 2019, senatorii au propus o lege prin care fiecare sală de jocuri de noroc să fie așezată cel puțin 200 de metri de intrarea într-o unitate de învățământ. Până acum însă, legea a rămas doar la statutul de propunere legislativă.

Citiţi mai departe

Social

Spitalul din Lugoj a înregistrat 26 de decese de pacienți cu COVID 19

Publicat

în

FOTO Arhiva

Bilanț negru la spitalul lugojean. De la începutul pandemiei, până în prezent, 26 dintre pacienții care au fost internați cu coronavirus au decedat. Aceștia sunt din întreaga țara. Însă medicii au reușit și să vindece foarte multe persoane.

„În secția de ATI, acum, avem patru cazuri, care nu sunt din Lugoj, sunt din țară, inclusiv din București. Nu putem să-i refuzăm, pentru că foarte multe spitale nu mai au locuri. Cele mai mari eforturi se fac pe secțiile Infecțioase și ATI. La Infecțioase, pentru că e flux mare de pacienți și la ATI pentru că sunt cazuri tot mai severe. Pe Infecțioase avem acum 11 internați,  iar la ATI patru. Noi mai avem loc deocamdată, putem interna până la 26 de persoane pe Infecțioase și opt pe ATI”, a declarat Erwin Floroni, directorul spitalului din Lugoj.

Floroni spune că la Lugoj ajung cazuri tot mai grave, din întreaga țară.

„Foarte mulți dintre pacienți sunt cazuri ușoare și medii, care se vindecă repede și pleacă pe propria răspundere și se izolează la domiciliu, pentru că legea le permite. Dar avem înregistrate și 26 decese, de la începutul pandemiei, însă nu sunt toți din Lugoj. Asta în situația în care primim cazuri extrem de grave din țară. Trebuia să primim un caz de la Aiud, care a murit pe drum, nici măcar nu a mai ajuns la noi. Vindecați sunt 77 de pacienți până acum, însă aceștia sunt doar cei care au fost externați ca și vindecați, pentru că avem foarte mulți care au plecat la cerere, dar pe care nu îi prindem în statistică”, spune Erwin Floroni.

Directorul spitalului lugojean îndemnă la precauție și la respectarea regulilor de distanțare și prevenție, pentru ca sistemul medical să nu intre în colaps.

Citiţi mai departe

Social

Teren evaluat la 1,2 milioane de euro, scos la vânzare la Lugoj

Publicat

în

Piața terenurilor și a imobiliarelor este în plină expansiune la Lugoj, în ciuda pandemiei pe care o traversăm de mai bine de 6 luni. După ce o reabilitare de peste un milion de euro a readus la viață fosta prefectură, care acum poate fi închiriată pentru birouri sau apartamente, un alt investitor a scos la vânzare una dintre cele mai scumpe parcele de teren din istoria recentă a orașului.

Este vorba despre un teren de 100.000 de metri pătrați situat în vecinătatea centurii ocolitoare a Lugojului, în zona industrială Tapiei. Terenul se află lângă hala de producție a celor de la Autoliv, fiind ideal pentru ridicarea unei fabrici. La 12 euro metrul pătrat, întreaga parcelă va costa cumpărătorul suma de 1,2 milioane de euro.

Citiţi mai departe

Cele mai citite