Connect with us

Administrație

Primarul Claudiu Buciu sesizează DNA-ul în urma descoperirilor făcute în Primăria Lugoj

Publicat

în

Claudiu Buciu, primarul Lugojului, a anunțat că a găsit nereguli mari la una dintre cele mai importante investiții derulate în Lugoj, în ultimii ani. Este vorba de reabilitarea rețelei de apă. Buciu afirmă că în urma unor înțelegeri dintre fostul primar și constructor s-au executat lucrări neconforme cu proiectul, cu materiale mult mai proaste, care au fost plătite la valoarea din proiect.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Din păcate realitatea pe care o cunoșteam noi nu s-a potrivit cu cea din teren, în special cu privire la noile rețele de apă. Am avut surpriza să constatăm că ele nu au fost construite conform proiectului tehnic și implicit conform contractului. Pe parcursul derulării contractului s-a schimbat soluția tehnică pe baza unor înțelegeri verbale, între fostul primar și conducerea antreprenorului desemnat să execute aceste lucrări. Din păcate toate situațiile de lucrări, ulterioare acestei înțelegeri, sunt redactate prin utilizarea falsului. Adică au fost plătite alte lucrări decât cele executate”, spune primarul Lugojului.

Claudiu Buciu susține că lucrările executate nu sunt de calitate, din cauza materialelor proaste folosite, iar diferența dintre ce s-a executat și ce s-a plătit va fi imputată celor care au semnat situațiile de lucrări.

„În acest scop, vom demara procedurile pentru a convoca Comisia de disciplină ca un prim pas, în vedere analizării comportamentului funcționarilor care au certificat astfel de lucrări, care nu corespundeau cu realitatea. Unul dintre funcționari a ieșit deja anticipat la pensie, asta nu înseamnă că va scăpa de răspundere. Alt funcționar este în concediu de odihnă, așteptăm să se întoarcă să-l convocăm  să ne explice ce s-a întâmplat, pentru a lua o decizie ținând cont și de poziția dânsului”, afirmă Buciu.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Primarul Lugojului spune că relația cu constructorul este blocată, în sensul că acesta a anunțat că nu îi mai convine să mai execute lucrările la prețurile cuprinse în contract, dar nici nu mai răspunde la solicitările administrației locale de a lămuri unele probleme. Claudiu Buciu spune că Primăria Lugoj va deschide un proces și împotriva constructorului și va sesiza DNA-ul în privința neregulilor. Primarul a precizat că toți cei care au girat aceste nereguli vor răspunde, inclusiv fostul primar, Francisc Boldea.

 

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativ în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj reziliază contractul cu antreprenorul care execută lucrările în centrul orașului

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că va rezilia contractul cu constructorul care trebuia să reabiliteze primul tronson din centrul orașului Lugoj. Demersul vine chiar în urma solicitării antreprenorului, care nu mai dorește să realizeze lucrarea cu aceeași bani, pentru care a câștigat licitația. Astăzi, reprezentanții Primăriei și cei ai constructorului se întâlnesc pentru a evalua nivelul și costurile lucrărilor executate.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Antreprenorul general spune că prețurile au crescut foarte mult și ne-a comunicat intenția de a rezilia contractul și a făcut o solicitare în acest sens. Practic contractul este denunțat unilateral de către antreprenor. Urmează să ne întâlnim pentru a evalua o situație finală a lucrărilor executate și a materialelor existente pe șantier. Vom plăti tot ce s-a executat la zi, vom face un proces-verbal de recepție parțială și vom face un proces-verbal de reziliere a contractului.”, a declarat Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului spune că s-a întâlnit și cu proiectantul lucrărilor și a fost schimbată soluția de execuție, astfel că vor fi scoase la licitație toate cele trei tronsoane, cu bani care se vor obține dintr-o finanțare europeană.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Proiect pe bani europeni de șase milioane de euro pentru parcurile și malurile Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Spitalul din Lugoj nu este singurul proiect mare care va fi realizat în oraș pe fonduri europene. Un alt proiect despre care administrația vorbește este legat de parcurile și malurile Timișului. Potrivit conducerii administrației locale, investiția va fi una importantă, de aproximativ 6 milioane de euro.

“Se refac parcurile integral pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect gigant, care va cuprinde toate spațiile verzi importante din oraș, dar și malurile care nu au fost puse până acum în valoare”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

În proiect sunt cuprinse toate parcurile mari din oraș, Ștrand, Copiilor, Cornet, George Enescu, dar și malurile Timișului, între pasarela din Cotu Mic și Podul de Fier. Proiectarea va costa 740.000 de lei, iar suma alocată pentru proiectul în sine se va ridica la 5.950.000 de lei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite