Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Meridian se apropie de faliment. 25 % dintre angajați vor fi trimiși acasă

Publicat

în

Societatea Merdidian 22 se apropie cu pași repezi de faliment. Primarul Claudiu Buciu a anunțat că Primăria Lugoj și-a retras echipamentele și utilajele de la Meridian, după ce Curtea de Conturi a sesizat că procedura prin care au fost cedate gratuit societății nu a fost legală.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“Curtea de Conturi ne obligă să închiriem aceste utilaje, la valoarea minimă de amortizare. În plus Curtea ne obligă să recuperăm sumele care ar fi trebuit să fie plătite conform acestor reguli. O să solicităm Meridianului să plătească aceste sume și de astăzi o să stabilim care este valoarea pe care trebuie să o achite lunar pentru închirierea echipamentelor (pompe, excavatoare, încărcătoare etc). Dacă Meridian nu își permite să plătească, va trebui să se descurce cu echipamentele lor, ceea ce este imposibil. Am mai decis să achiziționăm clădirile pe care Meridian le are în proprietate și își desfășoară activitatea, precum și clădirile fostului ștrand din Cotu Mic și care sunt ipotecate la o bancă, pentru suma de un milion cincizeci de lei. Vrem să protejăm patrimoniul orașului și pentru că terenurile de sub aceste clădiri aparțin municipiului. Ștrandul avem intenția să-l modernizăm într-un termen de doi ani”, a declarat primarul Lugojului.

Claudiu Buciu spune că nu mai există nicio șansă pentru salvarea societății de apă și canal, care aparține consiliului local.

„Meridian 22 intră în reorganizare, faliment și și lichidare. Datoriile sunt prea mari ca să le mai putem plăti. Patrimoniul Meridian nu acoperă nici 20 la sută din valoarea datoriilor, pe lângă cele de la Apele Române mai sunt: un milion la bancă și către alți funizori 1,8 milioane. Situația financiară a societății este una critică. Luna aceasta vom propune consiliului local reducerea personalului cu 25%. Din fericire am reușit să obținem înțelegere la Apele Române, pentru a suspenda amenzile pentru o perioadă de un an, perioada în care să identificăm soluția tehnică pentru a pune în funcțiune stația de epurare. Amenzile au ajuns la un nivel foarte mare, 5,4 milioane de lei până în prezent. Apele Române vor trece la executarea Meridian pentru aceste datorii”, susține Claudiu Buciu.

RETIM

Primarul Lugojului spune însă că gestionarea serviciului de apă și canal va fi făcută și în viitor de către administrația locală și nu un operator extern.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite