Connect with us

Actualitate

Primarul a primit aprobarea Consiliului să facă documentația pentru noul pod, de lângă Podul de Fier

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a reușit să obțină aprobarea Consiliului Local Lugoj pentru proiectul privind întocmirea studiului de fezabilitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Pod rutier peste râul Timiș, Municipiul Lugoj.

RETIM

Chiar dacă proiectul nu a fost votat de consilierii din opoziție, acesta a primit votul consilierilor PSD care dețin majoritatea mandatelor. Astfel că peste 150 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru documentația podului, care are mari șanse să nu fie construit vreodată.

PNL și USR, partidele care cel mai probabil vor deține majoritate în următorul mandat, s-au pronunțat în mai multe rânduri împotriva construirii noului pod rutier, lângă Podul de Fier. De altfel, președitele PNL Lugoj, Claudiu Buciu a și postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care susține că se cheltuie niște bani degeaba, deoarce podul nu va fi făcut niciodată.

„Consilierii PSD au votat pentru constructia Podului Paralel! Din nou, au preferat să-și păstreze afacerile cu statul, pe care le desfășoară sub oblăduirea Baronului Roșu Boldea, ori alte avantaje pe care le au ca urmare a faptului că-i votează toate inepțiile. Afacerile cu Meridianul sau cu alte instituții publice pe care le desfățoară consilierii locali sau alți membri PSD, sunt mai importante decat un vot în favoarea lugojenilor. La fel, locurile de muncă deținute de unii consilieri locali ai PSD sunt mai valoroase decât un vot în favoarea lugojenilor. Acești oameni mici, fără caracter, ne-au vândut sistematic interesele pentru ca ei și familiile lor s-o ducă mai bine decât  <<prostimea>>, pentru că ei așa ne consideră, niste proști. ….Acest proiect total lipsit de respect față de istoria Lugojului nu va fi niciodată pus în aplicare. PNL Lugoj și USR/PLUS Lugoj au avut deja poziții publice prin care și-au manifestat opoziția totală fata de acest proiect. Vom apela la toate mijloacele legale și la toate argumentele tehnice pentru ca aceasta inepție să nu producă efecte. Și vom reuși, împreuna cu lugojenii desconsiderați profund de această administrație”, arată Buciu.

Pe lângă opoziția partidelor, administrația Boldea mai are un hop destul de mare de trecut până la începerea lucrărilor la pod. Este vorba de avizul Comisiei de Monumente, care a fost de acord doar cu efectuarea documentației, respectiv a unui PUZ, după urmând să dea o decizie finală.

Planul de Mobilitate, întocmit de specialişti angajaţi de Primăria Lugoj sub conducerea primarului Francisc Boldea, prevede clar locurile unde se pot construi poduri la Lugoj. Este  vorba despre un pod între strada Paul Chinezu şi strada Ştefan cel Mare şi un al doilea între fosta banca Agricolă şi fostul magazin Contim, actual Profi, din Cotu Mic.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O secție a spitalului din Lugoj, contaminată. Mai mulți pacienți și personalul medical au fost infectați

Publicat

în

FOTO Arhiva

Secția de Interne a Spitalului Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj a fost contaminată cu coronavirus. Opt persoane au fost infectate. Dintre acestea, patru sunt pacienți iar restul personal medical. Ionuț Cocoș, directorul unității lugojene, a confirmat situația pentru Lugojeanul.ro. „E adevărat. În momentul de față, am demarat o anchetă împreună cu epidemiologul spitalului. Momentan mai multe amănunte nu pot să vă dau”, a declarat Cocoș.

RETIM

„Din ancheta epidemiologica preliminară s-a confirmat faptul că 4 cadre medicale și 4 pacienți internati sunt positivi.Personalul medical depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se afla în izolare la domiciliu iar pacienții sunt sub strictă supraveghere medicală. Secția a fost dezinfectată și urmează ca întregul personal al acesteia să fie testat pentru un plus de siguranță.Focarul se afla în supraveghere epidemiologica”, ne-a comunicat Cornelia Bubatu, purtătorul cuvânt al DSP Timiș.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:
Numărul de anchete epidemiologice efectuate în ultimele 24 de ore : 116

Menționăm că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 32 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DUMBRĂVIȚA – 27 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE COMLOȘU MARE – 48 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE GIROC – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 23 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ LUGOJ – 13 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE PLASAMENT LUGOJ – 3 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL MUNICIPAL LUGOJ-SECȚIA INTERNE – 8 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Primarul Lugojului etichetat ca „dictator” de o organizație pentru apărarea drepturilor omului

Publicat

în

Reprezentanții Ligii Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România îl pârăsc din nou, pentru a treia oară, Consiliului Local Municipal pe primarul Lugojului. Claudiu Buciu a pus în vedere acestei organizații să părăsească spațiile pe care le ocupă ilegal în clădirea Primăriei Lugoj.

RETIM

Reprezentanții LDICAR, deși recunosc că nu au niciun document încheiat legal pentru spațiul pe care-l ocupă, consideră că este dreptul lor să aibă sediul în imobilul respectiv.

În adresa transmisă Consiliului Municipal Lugoj, cei de la LDICAR arată că, deși i-au transmis primarului documente privind activitatea lor, acesta nu vrea să le ia în considerare și nu renunță la evacuarea asociației.

„Se observă vizibil, ura, răzbunarea (nu cunoaștem motivul) și încearcă calitate de dictator pe care și-a însușit-o a proprietății, a comunității și poate dicta orice dorește. Nu cunoaște real organizația civică neguvernamentală și faptul că reprezintă societatea civică, tocmai cei care zic că l-au votat”, arată reprezentanții asociației în adresa transmisă Consiliului Local Municipal.

În același document, organizația recunoaște că în ultimii ani a ocupat spațiul „la mica înțelegere” cu fostul primar, fără să aibă un contract sau să plătească o chirie.

Citiţi mai departe

Actualitate

Flux de vaccinare anti-coronavirus special dedicat profesorilor la Lugoj

Publicat

în

RETIM

Un flux de vaccinare special dedicat cadrelor didactice va fi operațional la Lugoj, din luna februarie, au anunțat cei de la Direcția de Sănătate Publică. Centrul va face parte dintr-un total de trei puncte de vaccinare la nivel județean deschise doar pentru profesori, care ar urma să se întoarcă la catedră din 8 februarie.

“Ca și măsură de prevenire împotriva răspândirii virusului SARS COV 2 în randul cadrelor didactice și al elevilor, au fost alocate județului Timiș 3 fluxuri noi de vaccinare exclusiva a personalului din acest domeniu, care vor fi operaționale incepand cu prima decada a lunii februarie”, au precizat cei de la DSP Timiș.

Celelalte două fluxuri vor funcționa la centrele de vaccinare ISHO Timișoara. Potrivit unor declarații ale directorilor de școli și licee din Lugoj, profesorii lugojeni sunt dispuși și nu prea să se imunizeze. Conform ultimelor decizii ale autorităților, școlile ar urma să se deschidă începând cu 8 februarie, în toată țara.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite