Connect with us

Actualitate

Tânăr aflat în scaunul cu rotile, fără acces în Primăria Lugoj. „Suntem tratați ca și cum am fi o rușine pentru societate”

Publicat

în

FOTO Arhiva

Cristian Visegan, un tânăr aflat în scaunul cu rotile, a ajuns zilele trecute la Primăria Lugoj, unde nu a putut să-și rezolve problemele pentru că instituția este inaccesibilă persoanelor cu dizabilități. Intrarea se face pe ușa din spate a clădirii, de unde pornește o rampă automată care ar trebui să-i transporte pe cei în scaunul cu rotile la etajele unde au de rezolvat probleme. Numai că instalația nu funcționează.

„Sunt o persoană cu dizabilități imobilizată într-un scaun cu rotile, iar zilele trecute am avut de rezolvat o problemă la primărie și bineînțeles ca accesul persoanelor în scaun cu rotile se face pe ușa din spate, ca și cum am fi o rușine pentru comunitate, unde exista o sonerie stricată pentru chemarea portarului pentru a se garanta accesul doar la parter cu ajutorul unei rampe electrice care bineînțeles ca NU FUNCȚIONEAZĂ pentru că, susțin angajații, se așteaptă firma responsabilă pentru repararea acesteia.

Țin să menționez că starea rampei era aceeași și anul trecut. Bineînțeles că la nemulțumirea mea, toți angajații au ridicat din umeri… Din punctul meu de vedere suntem o rușine prin aceasta nepăsare a autorităților vizavi de aceste detalii care fac diferența, plus că susținem cu ardoare că suntem un stat membru UE dar nici nu încercăm măcar să ne ridicam la nivelul unuia”, ne-a scris Cristian Visegan

Reprezentanții Primăriei Lugoj spun că au luat legătura cu firma care se ocupă de mententanța instalației încă de anul trecut, doar că reprezentanții acesteia nu au ajuns la Lugoj încă. Soluția provizorie găsită este ca persoanele cu dizabilități care au probleme de rezolvat în clădire să solicite venirea unui angajat din departamentul respectiv la parterul clădirii.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

A murit unul dintre cei trei pacienți descoperiți cu coronavirus la Lugoj

Publicat

în

A murit bărbatul, de 66 de ani, din Lugoj, infectat cu coronavirus. Bărbatul a fost internat la sectia ATI din Lugoj, de mai multe zile, suferind de mai multe afecțiuni, printre care și diabet. La primul test pentru COVID -19 a ieșit negativ. După ce a fost descoperită femeia infectată cu coronavirus, din aceeași secție a spitalului lugojean, i s-a mai făcut și acestui pacient un nou test.

Marți, seara, a venit rezultatul pozitiv și a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timiș.

Surse apropiate familiei au declarat pentru Lugojeanul.ro, că a astăzi, în jurul orei 14.30, bărbatul a decedat.

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Au venit rezultatele testelor de coronavirus pentru personalul medical din Lugoj. Care este situația la ora actuală

Publicat

în

Lugojul rămâne doar cu cele trei cazuri de COVID-19, descoperite la mijlocul săptămânii. Conform surselor Lugojeanul.ro, niciuna dintre cele 17 persoane testate, din rândul personalului medical, nu este pozitivă. În momentul de față, cei testați sunt încă în perioada de izolare de 14 zile. A fost reluată și activitatea în Secției ATI, care a fost închisă pentru 24 de ore, pentru dezinfecție terminală.

Vă reamintim că ancheta epidemiologică la spitalul din Lugoj a fost demarată, după ce marți, 24 martie, cel de-a doilea test făcut unei paciente de 59 de ani, internate la ATI a ieșit pozitiv.

Femeia, mama unei doctorițe din spital, s-a întors din Germania, iar în data de 20 martie, s-a prezentat la compartimentul de urgențe al spitalului lugojean. I-a fost administrat tratament, în condiții de izolare, ulterior recoltându-se probe pentru testul COVID-19, rezultatul inițial fiind unul negativ. Marți, 24 martie, s-a repetat testul și a ieșit pozitiv. Pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli infecțioase”Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Tot marți, au mai fost testate două persoane și au ieșit pozitiv. Un pacient de pe secția ATI și fiica femeii bolnave, medic la secția de urgență a spitalului din Lugoj. Cu toții se află în prezent internați la Spitalul Clinic de Boli infecțioase ”Dr. Victor Babeș”.

Citiţi mai departe

Actualitate

Secția ATI a spitalului din Lugoj, închisă pentru dezinfecție. Încă 17 persoane, testate pentru COVID-19

Publicat

în

Verificările DSP la spitalul din Lugoj s-au încheiat joi, 26 martie. Ancheta epidemiologică a fost demarată, după ce marți, 24 martie 2020, cel de-a doilea test făcut unei paciente de 59 de ani, internate la ATI a ieșit pozitiv.

Femeia, mama unei doctorițe din spital, s-a întors din Germania, iar în data de 20 martie, s-a prezentat la compartimentul de urgențe al spitalului lugojean. I-a fost administrat tratament, în condiții de izolare, ulterior recoltându-se probe pentru testul COVID-19, rezultatul inițial fiind unul negativ.

Marți, 24 martie, s-a repetat testul și a ieșit pozitiv. Pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara. Tot marți, au mai fost testate două persoane, un pacient de pe secția ATI și fiica femeii bolnave, medic la secția de urgență a spitalului din Lugoj. Ambii se află în prezent la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timiș.

Conform surselor Lugojeanul.ro, în ultimele două zile au fost depistați contacții celor infectați și încă 17 persoane au fost testate. Rezultatele acestora urmează să fie comunicate în cursul zilei de astăzi. În momentul de față, aceștia sunt auto-izolați la domiciliu pentru de 14 zile. S-a mai decis suspendarea activității Secției ATI pentru 24 de ore, pentru dezinfecție terminală.

Citiţi mai departe

Cele mai citite