Connect with us

Actualitate

Tânăr aflat în scaunul cu rotile, fără acces în Primăria Lugoj. „Suntem tratați ca și cum am fi o rușine pentru societate”

Publicat

în

FOTO Arhiva

Cristian Visegan, un tânăr aflat în scaunul cu rotile, a ajuns zilele trecute la Primăria Lugoj, unde nu a putut să-și rezolve problemele pentru că instituția este inaccesibilă persoanelor cu dizabilități. Intrarea se face pe ușa din spate a clădirii, de unde pornește o rampă automată care ar trebui să-i transporte pe cei în scaunul cu rotile la etajele unde au de rezolvat probleme. Numai că instalația nu funcționează.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Sunt o persoană cu dizabilități imobilizată într-un scaun cu rotile, iar zilele trecute am avut de rezolvat o problemă la primărie și bineînțeles ca accesul persoanelor în scaun cu rotile se face pe ușa din spate, ca și cum am fi o rușine pentru comunitate, unde exista o sonerie stricată pentru chemarea portarului pentru a se garanta accesul doar la parter cu ajutorul unei rampe electrice care bineînțeles ca NU FUNCȚIONEAZĂ pentru că, susțin angajații, se așteaptă firma responsabilă pentru repararea acesteia.

Țin să menționez că starea rampei era aceeași și anul trecut. Bineînțeles că la nemulțumirea mea, toți angajații au ridicat din umeri… Din punctul meu de vedere suntem o rușine prin aceasta nepăsare a autorităților vizavi de aceste detalii care fac diferența, plus că susținem cu ardoare că suntem un stat membru UE dar nici nu încercăm măcar să ne ridicam la nivelul unuia”, ne-a scris Cristian Visegan

Reprezentanții Primăriei Lugoj spun că au luat legătura cu firma care se ocupă de mententanța instalației încă de anul trecut, doar că reprezentanții acesteia nu au ajuns la Lugoj încă. Soluția provizorie găsită este ca persoanele cu dizabilități care au probleme de rezolvat în clădire să solicite venirea unui angajat din departamentul respectiv la parterul clădirii.

RETIM

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite