Connect with us

Actualitate

Razie în municipiul Lugoj și în comunele limitrofe. Au fost aplicate 148 de sancțiuni

Publicat

în

polițiștii rutieriPoliţiştii lugojeni au acționat pe raza municipiului şi pe raza celor 3 secţii rurale în două etape, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, aplicând 148 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.890 de lei.

În data de 01 spre 02 februarie a.c., poliţişti municipiului Lugoj împreună cu cei din cadrul celor 3 secții rurale, au acţionat, pe raza municipiului Lugoj şi pe raza celor 3 secţii rurale, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Protecţia Consumatorului, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și lucrători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș.

Etapa I a avut loc între orele 18.00 – 22.00, ocazie cu care s-a acționat pe DJ 609 B, DJ 592 D, DJ 680, DJ 584, DN 6 și municipiul Lugoj, în scopul depistării și sancționării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale.

Etapa a II-a avut loc între orele 22.00 – 02.00, ocazie cu care au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, cu scopul de a preveni şi combate principalele cauze generatoare de accidente.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalității funcționării unităților comerciale, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea accidentelor de circulație și a faptelor antisociale.

Astfel, au fost controlate 24 de unități comerciale, polițiștii legitimând 941 de persoane şi controlând 669 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au constat 5 fapte de natură penală și au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 84.890 de lei.

Ca măsură tehnico – administrativă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 5 permise de conducere si au retras 12 certficate de înmatriculare.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Secția ATI a spitalului din Lugoj, închisă pentru dezinfecție. Încă 17 persoane, testate pentru COVID-19

Publicat

în

Verificările DSP la spitalul din Lugoj s-au încheiat joi, 26 martie. Ancheta epidemiologică a fost demarată, după ce marți, 24 martie 2020, cel de-a doilea test făcut unei paciente de 59 de ani, internate la ATI a ieșit pozitiv.

Femeia, mama unei doctorițe din spital, s-a întors din Germania, iar în data de 20 martie, s-a prezentat la compartimentul de urgențe al spitalului lugojean. I-a fost administrat tratament, în condiții de izolare, ulterior recoltându-se probe pentru testul COVID-19, rezultatul inițial fiind unul negativ.

Marți, 24 martie, s-a repetat testul și a ieșit pozitiv. Pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara. Tot marți, au mai fost testate două persoane, un pacient de pe secția ATI și fiica femeii bolnave, medic la secția de urgență a spitalului din Lugoj. Ambii se află în prezent la Spitalul Clinic de Boli infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timiș.

Conform surselor Lugojeanul.ro, în ultimele două zile au fost depistați contacții celor infectați și încă 17 persoane au fost testate. Rezultatele acestora urmează să fie comunicate în cursul zilei de astăzi. În momentul de față, aceștia sunt auto-izolați la domiciliu pentru de 14 zile. S-a mai decis suspendarea activității Secției ATI pentru 24 de ore, pentru dezinfecție terminală.

Citiţi mai departe

Actualitate

Medicii timișoreni, care au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus, mesaj emoționant pentru români

Publicat

în

Cadrele medicale de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, eroi în lupta contra-timp împotriva COVID-19, care au reușit să vindece cei mai mulți pacienți la nivel național, au acceptat invitația Asociației Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii, realizând împreună un clip video emoționant prin care își propun să convingă românii să stea în case pentru a limita răspândirea virusului.

Printre protagoniștii clipului video se numără medicul primar boli infecțioase Virgil Musta, precum și doctorii Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu și Ovidiu Fira-Mladinescu.

“Deși la Timișoara înregistrăm o situație relativ bună, ca să menținem performanța și să încurajăm o țară întreagă, totodată săajutăm la cercetarea unui tratament de succes, acum chiar avem nevoie de voi, oamenii de acasă. Limitați-vă la maximum ieșirile în lume, oricât de greu vi s-ar părea. Doar în felul acesta ne puteți ajuta pe noi, medicii, să fim eficienți în lupta împotriva coronavirusului”, a subliniat medicul Virgil Musta. În același timp, doctorul timișorean îi îndeamnă pe românii care pot și vor să facă donații să se implice în această perioadă dificilă.

“Nevoile noastre, ale sistemului medical, în acest context grav, cu care nu ne-am mai confruntat până acum, sunt uriașe. Orice gest este apreciat și orice donație contează în lupta pe care o ducem zi de zi. Suntem, literalmente, în ipostaza de a spune că <Împreună putem salva vieți>. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți, pentru că doar astfel vom găsi calea de a ieși împreună din criza pe care o traversăm. Și, ținând cont că vorbim de la Timișoara, dacă anul acesta respectăm toate îndrumările care ni se dau, anul viitor ne vom putea bucura împreună de Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, a arătat doctorul de la Spitalul “Victor Babeș”.Prin acest demers, Asociația Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturiidorește să transmită un mesaj de unitate la nivelul întregii comunități și de solidaritate cu personalul medical angajat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

“Până vom trece de pandemie și vom putea ieși din nou în stradă, focusul trebuie să fie pe ce avem de făcut acum. Trebuie să vedem cum putem fi alături de comunitate, alături de medicii careluptă să ne țină sănătoși. E un moment în care cultura susține sănătatea, astfel încât să ne putem bucura toți de <Timișoara 2021>. De altfel, sloganul <Timișoara 2021>, respectiv <Luminează orașul prin tine>, este exact despre cum oamenii, cu puterea și cu energia lor, pot să ”lumineze”. Iar gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum către oameni ca Virgil Musta, Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu, a întregului colectiv de la Spitalul “Victor Babeș”, dar nu numai. Reușita lor de astăzi ne asigură nouăo șansă mâine”, a declarat Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii.

Asociaţia Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. În anul 2016, Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021, iar Asociația își continuă misiunea de a pune la punct programul cultural, de a planifica evenimentele, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi realizării programului.

Ulterior anului 2021, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii.Potrivit celui mai recent bilanț al autorităților, dat publicității joi, 26 martie 2020, numărul total al românilor infectați cu coronavirus a depășit o mie de cazuri. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate, cele mai multe (53) la Timișoara, alte 28 în București, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi.

Citiţi mai departe

Actualitate

Declarații înspăimântătoare făcute de directorul spitalului din Lugoj în ședința Consiliului Local

Publicat

în

Erwin Floroni/ FOTO Arhiva

În efortul de-al convinge pe primarul Francisc Boldea să aloce fonduri pentru spital, managerul Erwin Floroni a făcut mai multe declarații în legătură cu situația actuală, în criza coronavirusului la Lugoj. Floroni a solicitat bani pentru achziționarea aparatelor de ventilat necesare pentru secția ATI.

„Haideți să vă spun despre ce este vorba. Dacă îmi permiteți? Până am făcut prima hârtie, am cerut rectificare să cumpăr de urgență concentratoare de oxigen, ceilalți bani din cauza faptului că bugetul e limitat și nu mai pot face achiziții, că nu mă mai lasă să fac achiziții materiale sanitare, am cerut niște bani într-un fel sau altul. Eu nu știu chestiile economice. Urmează să vedem cum putem face rectificările bugetare. Nu am vrut să încarc bugetul primăriei, nu am vrut să cer mai mulți bani pentru aparatură, pentru ATI, pentru că am fost la o videoconferință la care a fost ministrul și toată celula de criză la nivel național, în care ni s-a spus să solicităm bani, pentru toate spitalele de linia a doua, la minister. Am făcut hârtia către minister și până acum ministerul nu a dat niciun semn. Mai mult, am luat legătura telefonic cu cineva din minister și mi-a spus că se merge pe același principiu de cofinanțare cu primăriile. Atunci am îndrăznit, am avut tupeul, să cer să mă ajutați dumneavoastră cu acea sumă. Ca să fiu pregătit, că dacă ne explodează bomba și va exploda bomba, să nu ne moară oamenii în Lugoj și să ne uităm la ei fără aparate de ventilație, pentru că oamenii aia putem fi oricare dintre noi”, i-a spus Floroni primarului Francisc Boldea.

Edilul șef a promis că toți banii de care spitalul îi are nevoie îi poate primi de la primărie, dar doar în limita bugetului aprobat.

Erwin Floroni a declarat că are nevoie de 150 de mii de euro pentru achiziția aparatelor de ventilare necesare pentru încă zece paturi de la secția de ATI.

„Până acum ne-am achiziționat materiale de protecție și pot să spun că am avut de toate. Dar de acum, dacă încep să vină cazurile, materialele încep să se termine pentru că trebuie să le folosim, obligatoriu… Eu am venit să vă prezint situația spitalului din Lugoj. Vreau să vă spun că în momentul de față spitalul a fost foarte bine pregătit, personalul a luat pe semnătură toate îndrumările…Vreau să vă mai infomez că, în momentul de față, avem un medic CPU contaminat cu coronavirus, medic care nu s-a contaminat la serviciu, acesta fiind în contact cu mama dânseia, care s-a autoizolat la domiciliu pentru că DSP nici măcar nu i-a dat izolare, mamă care era pozitivă și a contaminat medicul. În interiorul spitalului cazuri nu au existat, dar în momentul de față medicul a venit la serviciu și vom vedea mai departe ce o să se întâmple după efectuarea anchetei epidemiologice”, a mai spus Floroni.

Managerul spitalului spune că s-a creat deja o stare de isterie și că medicii vor să se autoizoleze la domiciliu. Floroni e de părere că nimic nu poate evitat și că oricine poate să fie contaminat.

Citiţi mai departe

Cele mai citite