Connect with us

Administrație

Primaria Lugoj a STERS fotografiile cu strandul de pe site dupa acuzatiile lui Ambrus din sedinta de consiliu de joi

Publicat

în

pozele cu strandul din lugoj sterse de pe siteul primariei dupa scandalul iscat de ioan ambrus la sedinta de consiliu local de joiAngajații primăriei municipiului Lugoj au retras într-o clipită fotografiile cu ștrandul ce se află în faza de construcție în cartierul cu același nume din municipiu, asta după ce Ioan Ambruș, consilier local al PNL, a subliniat faptul că lucrările pentru care se dorea o suplimentare bugetară în ședința de consiliu de joi au fost deja realizate, plătirea acestora prin consiliul local fiind ilegală. La acuzele lui Ambruș, ședința s-a transformat din nou într-un scandal de proporții, într-un final consilierii renunțând la a vota punctul și amânându-l pentru o ședință viitoare.

Meniul zilei, Octavian

„Cu atât mai mult, dacă lucrările sunt deja executate (cele de la ștrand, n.r.) mi se pare absurd să le băgăm noi în legalitate, și pe site apar niște poze din care rezultă că sunt făcute”, a declarat cu înverșunare Ambruș în cadrul ședinței. La câteva zile de la declarație, pozele cu ștrandul în lucru au dispărut de pe portalul oficial al primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, acolo unde câțiva angajați postau le intervale de câteva săptămâni poze cu starea lucrărilor din cele mai importante puncte din oraș.

Acum, pe site-ul primăriei, lugojenii pot urmări doar pozele rămase de la celelalte proiecte de investiții din oraș, cum sunt cinematograful, recepționat în luna aprilie, dar încă ținut sub lacăt, bazinul acoperit, care se află de asemenea în stagnare din cauza din cauza amânării proiectului de hotărâre propus joi, precum și cele de la piața agroalimentară, o lucrare despre care nu se știe încă la ce dată va fi dată în utilizare.

UPDATE: Într-o intervenție telefonică, primarul Francisc Boldea ne-a declarat că dispariția pozelor de pe site s-a datorat schimbării administratorului paginii de internet a primăriei. Astfel, în această dimineață, o parte din fotografiile cu ștrandul au reapărut pe site, însă doar cele de acum 3 luni, cele mai noi fiind datate în martie 2014.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

RETIM

5 Comments

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite