Connect with us


Administrație

Primaria Lugoj a STERS fotografiile cu strandul de pe site dupa acuzatiile lui Ambrus din sedinta de consiliu de joi

Publicat

în

pozele cu strandul din lugoj sterse de pe siteul primariei dupa scandalul iscat de ioan ambrus la sedinta de consiliu local de joiAngajații primăriei municipiului Lugoj au retras într-o clipită fotografiile cu ștrandul ce se află în faza de construcție în cartierul cu același nume din municipiu, asta după ce Ioan Ambruș, consilier local al PNL, a subliniat faptul că lucrările pentru care se dorea o suplimentare bugetară în ședința de consiliu de joi au fost deja realizate, plătirea acestora prin consiliul local fiind ilegală. La acuzele lui Ambruș, ședința s-a transformat din nou într-un scandal de proporții, într-un final consilierii renunțând la a vota punctul și amânându-l pentru o ședință viitoare.

PMP

„Cu atât mai mult, dacă lucrările sunt deja executate (cele de la ștrand, n.r.) mi se pare absurd să le băgăm noi în legalitate, și pe site apar niște poze din care rezultă că sunt făcute”, a declarat cu înverșunare Ambruș în cadrul ședinței. La câteva zile de la declarație, pozele cu ștrandul în lucru au dispărut de pe portalul oficial al primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, acolo unde câțiva angajați postau le intervale de câteva săptămâni poze cu starea lucrărilor din cele mai importante puncte din oraș.

USR

Acum, pe site-ul primăriei, lugojenii pot urmări doar pozele rămase de la celelalte proiecte de investiții din oraș, cum sunt cinematograful, recepționat în luna aprilie, dar încă ținut sub lacăt, bazinul acoperit, care se află de asemenea în stagnare din cauza din cauza amânării proiectului de hotărâre propus joi, precum și cele de la piața agroalimentară, o lucrare despre care nu se știe încă la ce dată va fi dată în utilizare.

UPDATE: Într-o intervenție telefonică, primarul Francisc Boldea ne-a declarat că dispariția pozelor de pe site s-a datorat schimbării administratorului paginii de internet a primăriei. Astfel, în această dimineață, o parte din fotografiile cu ștrandul au reapărut pe site, însă doar cele de acum 3 luni, cele mai noi fiind datate în martie 2014.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

5 Comments

5 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Derapaj al fostei administrații în proiectul autobuzelor electrice. Ce trebuie să facă Lugojul urgent

Publicat

în

Noua administrație a Lugojului s-a trezit cu o altă problemă, lăsată moștenire, în unul dintre cele mai mari proiecte cu finanțare europeană în care este implicat municipiul. Este vorba despre achiziționarea celor 81 de autobuze electrice, de către Ministerul Dezvoltării, pentru mai multe orașe din România.

PMP

Nouă dintre acestea, plus stațiile de încărcare, ar urma să ajungă la Lugoj. Numai că, în momentul de față, nu există un depou unde să fie parcate aceste autobuze și nici o locație disponibilă pentru stațiile de încărcare. Primarul Claudiu Buciu spune că fosta administrație a prevăzut ca noile autobuze și stațiile de încărcare să fie duse în curtea societății Meridian, lucru care nu este posibil.

USR

„Problemele noastre sunt legate de faptul că nu s-a prevăzut existența unui depou în acest proiect, pe de-o parte. Pe de altă parte, locul principal de încărcare a acestora a fost stabilit în curte la Meridian, societate care are imobilele ipotecate și e posibil ca acest loc să nu mai poată să fie folosit pentru această destinație. Căutăm variante în care să facem un depou sau o autogară, unde aceste autobuze să poată staționa sau să poată să fie încărcate”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

După cum am scris aici, Ministerul Dezvoltării a organizat deja cea de-a treia licitație, la care s-au înscris șapte firme din Turcia, Cehia și Germania pentru a construi autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile se ridică la suma de 180 de milioane de lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite