Connect with us


Administrație

Piață de legume și fructe ca în filme, de 1,6 milioane de lei, într-un oraș vecin cu Lugojul

Publicat

în


O piață de legume și fructe ca în filme, care va costa 1,6 milioane de lei, urmează să fie ridicată într-un oraș vecin cu Lugojul. Se va întâmpla la Buziaș, acolo unde administrația locală a lansat deja licitația pentru viitoarea piață agroalimentară. Buziașul se laudă deja că va avea cea mai frumoasă piață de legume și fructe din tot județul Timiș.

PMP

Potrivit OpiniaTimișoarei, pe locul actualei piețe agro-alimentare din oraș se va ridica o structură aparte, cu grinzi arcuite din lemn lamelar în formă de dom, ce va fi acoperită cu o membrană impermeabilă din poliplan. Totodată va fi recondiționată tâmplăria actuală, panourile de tip sandwich vor fi înlocuite și se vor monta tonete prefabricate. Vor fi amenajate alei, vor fi făcute spatii verzi, plantați arbori și instalate bănci și pergole, iar o fântână arteziană va completa noul ansamblu.

USR

„Fântâna arteziană va fi în mijlocul pieței. De fapt, va fi o zonă verde în care va fi montată această fântână. Apoi, va fi partea acoperită, sub care se vor găsi 144 de mese de 180X90, dar și o zonă cu cinci spații de închiriat. La toate acestea se adaugă spațiul închis, unde se vor putea comercializa lactate și ouă. Aici va fi montat și un sistem de climatizare pentru a putea menține temperatura optimă pentru astfel de produse”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Sorin Munteanu.

Potrivit primarului din Buziaș, în cel mult patru luni ar trebui să fie finalizate proiectarea și execuția. Lucrările ar urma să înceapă în luna august sau septembrie. Licitația este deja pe SEAP, firmele de construcții urmând să își depună ofertele.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite