Connect with us

Actualitate

Peste 12.000 de lei adunați la târgul „Fii mai bun, fii Moș Crăciun”, din Lugoj

Publicat

în

Asociația FOA anunță încheierea târgului de Crăciun „Fii mai bun, fii Moș Crăciun”. Evenimentul a fost marcat de generozitate, iar comunitatea lugojeană s-a unit pentru a face Crăciunul mai luminos pentru cei în nevoie. La spectacolul de dans intitulat „În căutarea luminii Crăciunului”, organizat de Infinity Arts, s-a strâns impresionanta suma de 4.264 lei.

RETIM

De asemenea, în cadrul Târgului de Crăciun „Fii mai bun, fii Moș Crăciun”, s-au adunat fonduri în valoare de 7.800 lei. Banii adunați vor fi direcționați spre sprijinirea unui copil cu nevoi speciale. Este o dovadă a inimilor calde și a spiritului generos al comunității lugojene, care a înțeles că Crăciunul este despre a da și a împărți bucuria cu cei care au nevoie de sprijin.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără eforturile depuse de Infinity Arts, Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” Lugoj, școli, licee, grădinițe și centre implicate în acest minunat proiect. Târgul de Crăciun a crescut de la an la an, devenind un simbol al solidarității și compasiunii în comunitate.

Autoliv angajează!

Organizatorii transmit sincere mulțumiri întregii comunități lugojene pentru participare și sprijinul acordat. Mesajul transmis de eveniment, „Toți putem fi mai buni, toți putem fi Moș Crăciun”, rămâne în inimile celor care au contribuit la această frumoasă inițiativă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

COD ROȘU Bilanțul furtunii care a făcut ravagii în Timiș. Și Lugojul a fost afectat

Publicat

în

FOTO Arhiva

FOTO Arhiva

Luni seara, pompierii din Timiș au intervenit pentru evacuarea apei din 10 curți și 6 subsoluri, în urma unei avertizări de cod roșu și a unor vijelii puternice. În plus, 24 de copaci doborâți de vânt au blocat drumuri, iar alți 2 arbori au căzut pe tronsoane de cale ferată între Lugoj și Boldur și Margina – Holdea.

RETIM

Cele mai multe sesizări au venit din localitățile lugojene Icțar, Budinți, Boldur, Lugoj, Sârbova și din împrejurimile Făgetului, precum Gladna Română și Drăgșinești, dar și din zona Buziașului, la Hițiaș, a transmis ISU Timiș. Sute de locuințe au rămas fără curent electriv.

Populația din zonele afectate de codul roșu a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT. Metereologii anunță și pentru următoarele ore o vreme instabilă în zona de vest a țării.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Demisii în lanț în administrația Lugojului. Buciu, Blidariu și Serendan renunță la funcții

Publicat

în

Astăzi, Claudiu Buciu, alături de Ștefan Blidariu și Adrian Serendan, au decis să-și dea demisia din funcțiile administrative, începând cu data de 1 iulie. Această decizie vine după rezultatele alegerilor locale.

RETIM

Buciu a explicat motivele din spatele demisiei lor: „Am vrut să facem ceva pentru comunitatea locală, dar am realizat că nu toți sunt pregătiți pentru felul în care am ales să lucrăm. Am adus investiții pentru spital și școli, dar nu am reușit să convingem pe toți lugojenii de importanța acestor proiecte.”

Buciu a menționat că, pentru a evita dificultățile care ar urma cu funcționarii din primărie, în următoarea perioadă în implementarea proiectelor, s-a luat această decizie. „În ședința următoare, PNL va susține un viceprimar de la PSD, care automat va prelua și atribuțiile de primar, conform ordinului prefectului. Trebuie să ne supunem votului electoratului”, a mai spus Buciu.

Autoliv angajează!

Primarul interimar Bogdan Blidariu a anunțat că va face același gest. „Îmi dau demisia din funcția de viceprimar, începând din 1 iulie, pentru a oferi colegilor timp să inițieze proiectul de hotărâre, pentru a fi ales un alt viceprimar al municipiului. Conform ordinului prefectului, viceprimarul va prelua atribuțiile primarului”, a declarat Blidariu.

Adrian Serendan demisonează si el din funcția de viceprimar. Cei doi rămân însă consilieri locali, atât în actualul consiliu, cât și în mandatul viitor.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Număr mare de dosare penale întocmite pentru fraude electorale în Timiș

Publicat

în

În ziua alegerilor, la nivelul județului Timiș au fost întocmite 16 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral, 11 dintre acestea în mediul rural și 5 în mediul urban.

RETIM

De asemenea, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 385 de persoane și 312 vehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale și constatate 5 infracțiuni.

Autoliv angajează!

„Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Timiș și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor”, a transmis Centrul de Comunicare Timiș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Administratoarea unei asociații de proprietari din Lugoj, reținută de polițiști pentru delapidare în formă continuată

Publicat

în

FOTO Arhiva

La data de 06 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.

RETIM

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2023, o femeie, în vârstă de 69 de ani, în calitate de administrator al unei asociații de proprietari din municipiul Lugoj, ar fi încasat de la locatari sumele de bani aferente plății cheltuielilor pentru serviciile de apă/canal și salubritate, însă nu ar fi achitat aceste sume în totalitate furnizorilor de servicii, o parte dintre acestea utilizându-le în interes personal.

În urma percheziției au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 06.06.2024, femeia de 69 de ani a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată.

Autoliv angajează!

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanei bănuite de comiterea faptei.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citiţi mai departe

Cele mai citite