Connect with us


Administrație

Pute ingrozitor intr-un parc din Lugoj

Publicat

în

ciori-rahat-de-cioara-primaria-lugoj-parc-gretos-fotoIeri am asistat la o mare faza rusinoasa. Imi pare rau, voi stiti ca eu nu ma plang de situatii din oras, ca nu e acolo asfalt, ca nu e dincolo trotuar, dar ieri a fost ceva deosebit. Se facea ca mergem la primarie pentru o intalnire, dedicata unui final de proiect transfrontalier dintre Lugoj si Mako. Medici din ambele parti, profesori de pe la Timisoara, oficialitati, toti au venit la primarie, acolo unde a avut loc discutia finala.

PMP

La primarie, poti parca in doua locuri: fie in fata, acolo unde de obicei este plina parcarea, fie in spate, acolo unde, daca ai noroc, prinzi un loc, fie el si mai inghesuit, de parcare. Medicii, atat cei din Lugoj, cat si cei din Mako, au prins locuri in spatele administratiei locale, acolo unde pute ingrozitor.

USR

Daca va mai aduceti aminte, primaria a facut mai multe incercari de a remedia situatia rahatului de cioara de pe aleile din parcul Prefecturii, insa se pare ca pasarile nu pot fi alungate asa usor. Ieri dimineata, dupa ce s-a oprit ploaia, care a imprastiat dejectiile, a venit soarele, care le-a incalzit, iar mireasma a fost una de nedescris. Oamenii se tineau de nas pana au ajuns in cladire, iar asta mi s-a parut de mare prost gust.

Sa fim seriosi, cei de la primarie stiau de situatie, stiau ca au invitati de seama si puteau sa vina de dimineata si sa spele acolo, cu apa si sapun, aleile, bancile si cosurile de gunoi. Daca nu pentru noi, lugojenii care ne plimbam prin parc si ne trezim nu de putine ori cu rahat pe haine, macar pentru unguri, care probabil ca au ramas cu un gust si mai ales un miros urat in minte dupa vizita. Sper sa fie o lectie pentru autoritati, pentru ca eu n-am avut de ce sa ma simt mandru ieri si chiar mi-a venit sa intru in pamant de rusine.

6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite