Connect with us

Actualitate

[VIDEO] Ce vede jurnalistul la un accident cu morti

Publicat

în

smurd pompieri noapteaAm tot vazut clipul asta tragic si in acelasi timp bun ca mesaj circuland pe internet si m-am tot gandit ca prezinta, in mare, cam tot ce vede jurnalistul de eveniment atunci cand se duce la un accident. Este vorba despre o campanie pentru interzicerea telefoanelor mobile la volan din Marea Britanie, denumita „Conduci? Nu folosi telefonul”, in care se arata brutal si direct efectele unui moment scurt, unic, de neatentie. Panica, ambulante, elicoptere, pompieri, politie, urlete, moarte si asa mai departe.

Meniul zilei, Octavian

Practic, la orice eveniment urat, ca jurnalist de eveniment vezi asa ceva. Nici macar nu ai idee ce te asteapta pe teren, poate e doar o tamponare, poate e doar un om care si-a rupt piciorul si nu mai poate iesi din masina. Cateodata, e ca in clipul de mai jos, oamenii mor si nimeni si nimic nu mai poate face ceva pentru ei.

Poate aveti impresia ca pentru jurnalisti, mortul e doar o chestie neutra, pe care sa o foloseasca in titlu pentru a-si vinde ziarul sau pentru a atrage cititori pe site-urile de stiri. Nu e deloc asa, chiar daca poate asa pare din exterior. E mult mai mult decat atat, nu e asa de „sec” sau de lipsit de reactie pe cum pare toata intamplarea.

E dificil, dar te „calesti” de la un timp si te impaci cu ideea ca nu ai ce sa faci, tu, ca om, pentru greseala altora, decat sa ii avertizezi pe cei ramasi in viata ca se pot pune si ei, in orice clipa, intr-un pericol de moarte din cauza unui moment de prostie.

RETIM

Din fericire, cum am spus mai sus, pe cei care vad aproape zilnic asa ceva nu ii mai surprind scene de genul celor din clip, dar pentru cei care nu au vazut in viata lor cum arata un accident, merita sa va uitati de 4, 5 sau chiar 10 ori la acest clip si sa bagati la cap ce sa nu faceti in timp ce sunteti la volan.

Daca primul clip e regizat, dar totusi extrem de bine facut pentru a transmite mesajul, cel de mai jos este realizat de catre un elev care a participat alaturi de salvatori la un accident care a avut ca si cauza folosirea telefonului la volan. ATENTIE! Imaginile sunt reale si foarte neplacute.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite