Connect with us

Politică

O lugojeancă va cere în decembrie votul oamenilor pentru un post de parlamentar

Publicat

în

RETIM

O lugojeancă va cere votul oamenilor în decembrie, pentru a încerca să ocupe un post în Parlamentul României. Este vorba despre Adriana Corbeanu, femeie de afaceri și fostă consilier local la Lugoj. Corbeanu apare pe lista de 24 de parlamentari pe care PNL Timiș o va propune la alegerile parlamentare din luna decembrie.

În ordine alfabetică, lista : Ben-Oni Ardelean (deputat), Nelu Balaș (fost primar), Mihai Bojin (consilier județean), Ciprian Bogdan (consilier județean), Lucian Căldăraru (consilier local), Claudiu Chira (vicepreședinte TNL naționl), Sorina Ciurlea (președintele Organizației de Femei), Liviu Cocean (consilier județean), Adrian Colhon, Adriana Corbeanu, Florian Creț (organizația de seniori), Ovidiu Drăgănescu (fost prefect de Timiș, fost deputat, scos din peisaj de Nicolae Robu), Ionuț Gaiță (om de afaceri, președintele CA de la Horticultura), Alina Gorghiu (senator), Toni Grigorie, Samuel Lupulescu (fost primar la Fârdea), Daniela Mariș (consilier local), Marilen Gabriel Pirtea (deputat), Petru Roman (primar Deta), Elena Samoilă (președinte organizația de seniori), Dan Sarmeș (consilier județean), Doina Schedan, Sorin Supuran (liberal cu vechime, scos din peisaj de Nicolae Robu) și Cosmin Șandru (președinte TNL Timiș).

Autoliv angajează

„Documentele depuse vor fi analizate în forumul primarilor și în BPJ interimar, iar decizia privind lista candidaților PNL Timiș pentru Camera Deputaților și Senat se va lua în ședința BPJ interimar de săptămâna aceasta, termenul final de transmitere la centru a propunerii de listă de candidaturi fiind 15 octombrie 2020”, transmit reprezentanții PNL Timiș.

În urma alegerilor parlamentare din 2016, liberalii au avut un senator și trei deputați: Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Pavel Popescu.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Începe înscrierea candidaților pentru alegerile locale. Până când se pot depune listele

Publicat

în

Având în vedere dispozițiile legale privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților parlamentare, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți, vor depune spre înregistrare propunerile de candidaturi pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 în perioada 16 aprilie – 30 aprilie ora 23:29, la sediul biroului electoral de circumscripție, în scris. 

RETIM

  1. PARTIDELE POLITICE, ORGANIZAȚIILE CETĂȚENILOR APARȚINÂND MINORITĂȚILOR NAȚIONALE, ALIANȚELE POLITICE ȘI ALIANȚELE ELECTORALE 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor depune 4 dosare. 

  1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
  2. a) un exemplar original al listei de candidați sau un exemplar original al propunerii de candidatură;
  3. b) câte o copie a actului de identitate al fiecărui candidat, așezată în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  4. c) câte un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  5. d) câte un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese, pentru fiecare candidat, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a);
  6. e) câte un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia, așezate în ordinea înscrierii în lista de candidați de la litera a). 
  1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
  2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
  3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c – e.
  1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
  1. Odată cu cele patru dosare, pentru fiecare listă de candidați propusă, se va depune o lista de susținători (care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Autoliv angajează

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către persoana desemnată în acest sens de către conducerea partidului, a alianțelor politice, alianțelor electorale sau a organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale care au propus lista de candidați.

  1. CANDIDAȚII INDEPENDENȚI 

În vederea înregistrării propunerilor de candidați pentru primar, consiliu local, președinte al consiliului județean sau consiliul județean, candidații independenți vor depune 4 dosare. 

  1. Primul și al doilea dosar de candidatură vor cuprinde:
  2. a) un exemplar original al declarației de acceptare a candidaturii independente;
  3. b) o copie a actului de identitate al candidatului independent;
  4. c) un exemplar original la declarației de avere și al declarației de interese;
  5. d) un exemplar original al declarației pe propria răspundere în sensul că a avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia. 
  1. Al treilea și al patrulea dosar trebuie să cuprindă:
  2. a) câte o copie a documentelor prevăzute la pct.1 lit. a și b;
  3. b) câte un exemplar original al documentelor prevăzute la pct.1 lit. c și d.
  1. Fiecare dosar din cele patru, va fi însoțit de către un opis al documentelor existente în acesta. 
  1. Odată cu cele patru dosare se va depune lista de susținători (Candidații independenți pentru funcția de consilier trebuie să fie susținuți de minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, de 500 în cazul localităților urbane de rangul II și III și de 1.000 în cazul județelor, municipiului București, sectoarelor municipiului București și localităților urbane de rangul I.Pentru funcția de primar, candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor, 1.000 în cazul municipiilor și sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București. Candidații independenți pentru funcția de președinte al consiliului județean trebuie să prezinte o listă de susținători, care să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 2.000), câte un exemplar original și câte o copie.

Listele vor fi îndosariate iar dosarele și filele din acestea vor fi numerotate, fiecare nedepășind 250 de file fiecare. La începutul fiecărui dosar, se va anexa un opis în care vor fi declarate pe propria răspundere de către persoana care a întocmit dosarul respectiv, numărul de semnături, județul aferent, și numărul de file al dosarului.

Listele de susținători trebuie să fie însoțite de un opis centralizator, semnat și datat olograf de către candidatul independent.

III. CANDIDAȚII CETĂȚENI AI UNIUNII EUROPENE

Pe lângă documentele prevăzute mai sus, cetățenii Uniunii Europene trebuie să depună în 4 exemplare:

  1. a) copia unui document care atestă adresa din România, potrivit art.23 din Legea nr.115/2015, cu modificările și completările ulterioare, sau copia unui document emis de Inspectoratul General pentru Imigrări;
  2. b) un document care să le ateste indentitatea;
  3. c) 4 exemplare originale ale unei declarații pe proprie răspundere: (i) că nu sunt lipsiți de dreptul de a candida în statul membru de origine, în urma unei hotărâri judecătorești penale sau civile definitive și (ii) că nu dețin funcții în alt stat membru al Uniunii Europene, echivalent funcțiilor incompatibile în România cu statutul de ales local. 

Notă 

Candidații pot renunța la candidatură până la data rămânerii definitive a candidaturilor, cel mai târziu la 8 mai 2024, cererile de renunțare urmând a fii comunicate la biroul electoral de circumscripție la care a fost depus dosarul de candidatură.

 

Citiţi mai departe

Politică

Subprefectul de Timiș și-a dat demisia. „Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcție. Eu zic, NU!”

Publicat

în

Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș, care a îndeplinit funcția timp de 27 de luni, și-a anunțat demisia din postul său pentru a se reîntoarce la activitatea de bază: profesoratul. Motivul principal invocat în cererea sa de revocare către Guvernul României a fost implicarea sa ca și candidat în alegerile locale.

RETIM

Subprefectul a transmis un mesaj de mulțumire colegilor din Instituția Prefectului Județul Timiș pentru colaborarea din perioada mandatului său și a evidențiat profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea activităților.

„Am înaintat Guvernului României cererea mea de revocare din funcția de subprefect al județului Timiș. Astfel, renunț la acest statut pentru a reveni la ceea ce sunt eu la bază, PROFESOR.
Au fost peste 800 de ZILE de muncă în Instituția Prefectului, în care m-am implicat în activități diverse, de la Programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, până la comisii de dialog social sau negocieri cu protestatarii, de la pimirea unor înalți oficiali până la lucrul pe brânci alături de primari din județul Timiș pentru deblocarea unor proiecte de dezvoltare.
Plec cu convingerea că pentru un oraș sănătos și o țară sănătoasă suntem obligați să reformăm sistemul administrativ, să prioritizăm educația, sănătatea, să asigurăm protecția mediului și infrastructura și să avem o mai mare grijă față de bătrânii noștri. Trebuie să învățăm să colaborăm tot mai bine pentru binele semenilor.
Lucrurile învățate în acești ani mă determină astăzi să accept o nouă provocare. Am acceptat cu responsabilitate să deschid lista de CONSILIERI LOCALI a PSD Timișoara, convins fiind că experiența acumulată mă va ajuta să îmi aduc aportul în dezvoltarea municipiului TIMIȘOARA. Îmi doresc ca orașul nostru să redevină un oraș curat, un oraș al luminii și al florilor, așa cum l-au văzut fondatorii săi. Unii îmi spun că aș fi putut să mai stau pe funcția de subprefect. Eu zic, NU! Nu poți fi în același timp și candidat și organizator al alegerilor. Nu poți fi implicat în dispute electorale ca factor de ehilibru între părți”, a transmis Sorin Ionescu.

În viitor, subprefectul demisionar își propune să se implice în dezvoltarea municipiului Timișoara, din pozi’ia de consilier local.

Autoliv angajează

 

Citiţi mai departe

Politică

Nu le convine când stau în trafic. Un fost ministru al Transporturilor îi bate obrazul actualului, pentru că a stat blocat la Margina

Publicat

în

De la volanul Mercedesului, Orban a uitat că a fost ministrul Transporturilor și este la fel de vinovat pentru lipsa drumurilor din România, ca și fostul său coleg de alianță, Sorin Grindeanu

Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a criticat dur Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce a stat blocat într-o coloană de vehicule ce s-a întins pe o distanță de aproape 2 kilometrila Margina, în județul Timiș.

RETIM

Coloană de aproape 2 kilometri. În județul Timiș, chiar de unde este ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, pe tronsonul Margina-Holdea. Nu din cauza vreunui accident, nu din cauza lucrărilor la autostradă, nu din cauza vreunei alunecări de teren. Pur și simplu din cauza nesimțirii CNAIR, care pentru asfaltarea unui petec de 5 m pe 2 m au restricționat circulația pe timpul unei. zile întregi, bătându-și joc de miile de oameni care se deplasează pe acest drum. Rușine, Grindeanu”, a concluzionat Ludovic Orban în mesajul său, subliniind furia și nemulțumirea față de gestionarea infrastructurii rutiere și lipsa de sensibilitate față de nevoile și inconveniențele cetățenilor.

Aceste critici survin în contextul presiunii tot mai mari asupra autorităților pentru îmbunătățirea rețelei de infrastructură din România, în special a autostrăzilor și a drumurilor naționale, care rămân o problemă majoră pentru mobilitatea și economia țării. Ludovic Orban a fost cel de-al 68-lea prim-ministru al României, în perioada 4 noiembrie 2019 – 7 decembrie 2020 (în guvernele Orban 1 și Orban 2). În perioada aprilie 2007 – decembrie 2008 a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu. Dacă se străduia mai mult în funcțiile deținute, poate nu ar fi stat blocat și în 2024, la Margina și ar fi circulat pe o autostradă finalizată, fără niciun lot lipsă.

Autoliv angajează

 

Citiţi mai departe

Politică

Cine sunt ceilalți liberali care i s-au alăturat lui Claudiu Buciu, în conducerea PNL Lugoj

Publicat

în

Liberalii lugojeni au un birou de conducere pentru filiala locală. 11 membri fac parte din conducerea organizatiei lugojene, după schimbările ce au avut loc la județ.

RETIM

În mare, sunt cei pe care fostul președinte Alin Nica i-a demis în urmă cu aproximativ trei ani. Lista cuprinde, de fapt, toți consilierii locali, cu două excepții: Flavia Cut și Nicoleta Mîrșevină. Așa că, alături de Claudiu Buciu, care este președinte interimar, din BPL Lugoj mai fac parte următorii:

Autoliv angajează

Citiţi mai departe

Cele mai citite