Connect with us

Politică

O lugojeancă pe locul al treilea pe lista USRPLUS Timiș, pentru Senat, la alegerile parlamentare

Publicat

în

Lugojeana Diana Amza, locul 3 pe lista USR PLUS pentru Senat Uniunea Salvați România și Partidul Libertate Unitate și Solidaritate – filialele Timiș au anunțat candidații alianței pentru Senat și Camera Deputaților, desemnați în cursul săptămânii trecute de către ambele organizații.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

„Pe cele două liste se regăsesc parlamentari care au reprezentat cu succes organizația și în actuala legislatură, dar și oameni noi cu experiență în mediul privat și în societatea civilă, oameni care au contribuit prin activitatea lor la proiecte importante pentru oameni”, a transmis USR PLUS Timiș. Lugojeana Diana Amza se află pe locul 3 pe lista candidaților pentru Senat, după Raoul Trifan și Dan Reșitnec.

RETIM

Diana Amza are 38 ani și este născută în Lugoj. Este jurist de profesie, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmată de un masterat în Drept European. Și-a început activitatea profesională în domeniul Relațiilor Externe în administrația județului Timiș, iar de aproape opt ani a pornit pe drumul antreprenoriatului, organizând evenimente sportive de amploare în țară, printre care primul campionat european(la Timișoara) și primul campionat mondial(la Brașov) din istoria atletismului din România. Pasul spre politică l-a făcut în decembrie 2018, odată cu apariția PLUS.

În prezent este Coordonator Regional Vest și membru în Consiliul Național PLUS. Mama unei fetițe de 8 ani, Diana spune că aceasta reprezintă motivul principal pentru care a hotărât să se implice în viața politică din România și să își folosească întreaga putere de muncă pentru a clădi un trai mai bun pentru generația viitoare.

”Sunt bucuroasă că am fost desemnată candidat pe poziția 3 la Senatul României din partea Alianței USR PLUS. Candidez cu încrederea că România are nevoie de oameni care o iubesc şi de oameni care vor cu adevărat să facă bine. Știu că pot susţine iniţiative legislative care să aducă lumină şi echilibru în domenii trecute cu vederea, intenţionat sau nu, dar care fac diferenţa între o ţară sănătoasă şi una bolnavă. Militez pentru ca femeile să ajungă în roluri decizionale, deoarece cred în puterea lor de ameliora probleme profunde din societatea românească. Femeile reprezintă 51% din populația României. Cu toate acestea, ele sunt sub-reprezentate în roluri decizionale, chiar și în Parlamentul României ponderea lor este de sub 20%. Cred că există nevoia de a crește accesul femeilor în roluri decizionale, inclusiv în forul legislativ al țării, pentru că numai astfel vom genera la nivel de societate soluții viabile pentru probleme profunde cu care ne confruntăm în România, cum ar fi violența asupra femeilor și copiilor. Este doar unul dintre domeniile în care femeile au puterea să schimbe ceva”, spune Diana Amza.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Copleșit de emoții, la lansare, Erwin Floroni a fost luat la dans de Elena Lasconi VIDEO

Publicat

în

Înainte să-și țină discursul, cu ocazia lansării pentru funcția de primar din Lugoj, candidatul USR Erwin Floroni a fost copleșit de emoții. Prezentă pe scenă, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a sesizat momentul și a întrerupt ceremonia cu un gest prin care să destindă atmosfera. S-a dus la microfon și după ce a cerut aplauze pentru părinții lui Floroni, care se aflau în sală, l-a luat la dans pe Ewin Floroni.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

RETIM

Și după dansul cu Elena Lasconi, emoțiile nu l-a părăsit pe Floroni. La finalul discursului recunoștea că e una din cele mai emoționante seri din viața sa.

 

Citiţi mai departe

Politică

Erwin Floroni deschide competiția pentru funcția de primar: „Vă place cum arată orașul? Trebuie să lucrăm împreună să găsim soluții”

Publicat

în

Medicul Erwin Floroni, fostul manager al spitalului din Lugoj, și-a anunțat oficial, joi seară, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Lugoj. Într-o sală a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, Floroni a fost susținut de membri importanți ai partidului său.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

Pe scenă, alături de el, au urcat Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, Cătălin Drulă, președintele USR, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Obiectivul anunțat de USR este să-l susțină pe Floroni pentru a câștiga alegerile pentru funcția de primar și pentru a obține majoritatea în Consiliul Local. Emoționat, Floroni și-a început discursul prezentându-se.

RETIM

„Am venit în Lugoj acum 18 ani pentru a practica chirurgia, deci, practic, anul acesta împlinesc două decenii aici. Am venit după ce am absolvit rezidențiatul și am trecut prin toate etapele, de la rezidențiat până la a deveni doctor în medicină în acest an. Am devenit directorul spitalului în 2017, o perioadă dificilă deoarece am preluat spitalul în cel mai dificil moment din istoria sa, în plină pandemie, când nimeni nu știa cum să facă față situației. Cu toate acestea, am reușit să menținem spitalul funcțional și să aducem oamenii alături de noi, iar mulți dintre aceștia sunt aici în sală. Perioada în care am condus spitalul a fost una dificilă. Am preluat un spital cu datorii, cu un contract dezavantajos cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu proiecte proaste și contracte nefavorabile cu furnizorii de medicamente și materiale. Spitalul, fiind în datorii, atrăgea și mai multe datorii. Cu toate acestea, am pus în prim plan actul medical și am reușit să aducem îmbunătățiri, dar acest lucru a presupus cheltuieli suplimentare și creșterea datoriilor. Cu o gestionare atentă a resurselor și un management eficient, am reușit să renegociem contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate și cu furnizorii, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative. Apoi au apărut creșterile salariilor, care nu au fost acoperite de Casa de Asigurări, și am fost nevoiți să căutăm soluții pentru a plăti angajații. Și acest obiectiv l-am atins”, a declarat Floroni.

Candidatul USR la funcția de primar a subliniat că nu intenționează să intre în conflicte în această campanie, ci este hotărât să facă tot ce este posibil pentru oraș. De asemenea, el i-a îndemnat pe lugojeni să-l sprijine în transformarea Lugojului într-un oraș modern, asemenea celor conduse de primarii USR, Elena Lasconi și Dominic Fritz.

„Toate orașele au proiecte de dezvoltare. În câțiva ani, aceste orașe se transformă și devin de nerecunoscut. Vă place cum arată orașul nostru? Nici mie nu îmi place. Cu toții avem soluții la îndemână! Adesea, aceste soluții sunt la îndemâna noastră, dar nu le vedem. Avem soluții! Dar nu le pot găsi doar eu. Am nevoie de sprijinul vostru. Fiecare locuitor, din fiecare cartier, cunoaște problemele locale și are idei pentru soluționarea lor. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi aceste soluții. Pentru a construi, avem nevoie de pace și cooperare. Nimic nu poate fi construit într-un mediu conflictual. Trebuie să depășim orgoliile personale, să ne așezăm la masa negocierilor și să lucrăm în beneficiul comunității în care trăim”, a mai subliniat Erwin Floroni.

După discurs, atât Floroni cât și ceilalți reprezentanți ai partidului au stat zeci de minute la discuții cu lugojenii, în foaierul Teatrului „Traian Grozavescu”.

Citiţi mai departe

Politică

Erwin Floroni își lansează candidatura pentru funcția de primar de la Lugoj VIDEO

Publicat

în

Medicul Erwin Floroni își lansează candidatura, joi, 28 septembrie 2023, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Floroni este președintele USR Lugoj, partid din partea căruia va și candida, anul viitor.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii vor fi prezentate platforma și viziunea lui Erwin Floroni pentru viitorul municipiului Lugoj. Pentru a marca acest moment, la Lugoj vor ajunge și Cătălin Drulă, președintele USR, Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara și Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel.

RETIM

Colega noastră, Daniela Decean, l-a avut invitat la podcastul „Direct la subiect”, unde au discutat despre traseul profesional pe care l-a parcurs până astăzi, despre aspirațiile politice pe care le are și mai ales despre cum ar schimba situația actuală în care se află Lugojul. Întreaga discuție, mai jos:

 

Citiţi mai departe

Politică

VIDEO Un proiect care cuprinde Lugojul, urgență majoră pentru Europa. A primit deja finanțare

Publicat

în

Subiecte de interes major pentru Uniunea Europeană și NATO au fost dezbătute cu pasiune astăzi, în cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, sub motto-ul „Investind într-un mâine rezilient”, găzduit la Palatul Parlamentului. Evenimentul de prestigiu a adunat lideri politici, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta strategiile și proiectele ce vor da un imbold semnificativ economiilor europene și pentru a asigura o mobilitate militară eficientă pe Flancul Estic al NATO.

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj

Una dintre cele mai așteptate discuții s-a concentrat pe două proiecte transnaționale de o importanță vitală: Rail2Sea și Via Carpatia. Acestea sunt menite să îmbunătățească semnificativ conectivitatea între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee, consolidând astfel infrastructura rutieră și feroviară esențială pentru regiune.

RETIM

Proiectul Via Carpatia va juca un rol crucial în transformarea rețelei rutiere din România. Acesta va aduce rute de transport moderne și eficiente care vor trece prin țara noastră pe sectoare de drum de mare viteză, inclusiv legături de mare importanță cum ar fi Oradea – Arad și Lugoj – Calafat. Aceste noi trasee vor facilita transportul de bunuri și persoane într-un mod mai rapid și mai sigur.

Via Carpatia (sau Via Carpathia) este un traseu transeuropean aflat în implementare, care va face legătura între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee. Traseul va începe în Lituania, la Klaipėda, continuă în Polonia, pe ruta Białystok – Lublin – Rzeszów, în Slovacia la Presov – Koszice și în Ungaria prin Miskolc – Debrecen. În prezent este planificată să se deschidă în 2025. Partea poloneză a Via Carpatia a fost denumită în 2021 după defunctul Președinte Lech Kaczyński.

Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Făget – Deva – Orăștie – Sibiu – Pitești – București – Constanța – Marea Neagră și alta spre frontiera româno-bulgară la podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Herculane – Orșova – Drobeta Turnu Severin – Vînju Mare – Calafat, cu ramificația proiectului Via Carpatia spre frontiera sudică a Uniunii Europene.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite