Connect with us


Politică

Claudiu Buciu se revoltă! Scrisoare de mustrare către președintele PNL Timiș, după apariția listelor pentru Parlament

Publicat

în

Scandal de proporții în PNL Timiș după ce, aseară, au fost aprobate listele pentru alegerile parlamentare. Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, i-a trimis o scrisoare liderului intermiar al PNL Timiș, în care-l acuză de modul în care s-au stabilit listele. Acesta l-a acuzat pe Nica de faptul că l-a impus pe listă pe Cosmin Șandru, președintele organizației de tineret a PNL Timiș, care are contracte cu primari liberal, arată pressalert.ro.

Buciu a acuzat și faptul că primăria Dudeștii Noi, condusă de Alin Nica, a avut numeroase contracte cu firma socrului lui Șandru, Dumitru Dinulescu. Buciu îi cere lui Alin Nica să refacă listele pentru alegerile parlamentare, altfel să nu meargă la Lugoj să-și facă, în următoarea perioadă, campanie electorală. Alin Nica nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material, arată pressalert.ro

Redăm integral scrisoarea trimisă de Claudiu Buciu lui Alin Nica.

„Timisul, la nivel european? Domnule Presedinte Interimar Nica, ati abdicat deja de la principiile pe care le tot enuntati in campanie si cu care ati castigat increderea Timisenilor! Promovand politicieni care fac afaceri cu statul, niciodata nu vom fi la nivel european! In Europa nu exista politicieni care fac afaceri cu statul.

Pentru dvs. si pentru „echipa“ dvs. insa PNL Timis se reduce vertiginos la interese financiare de grup. Noi, Lugojenii, ne-am eliberat, dupa 12 ani, nu doar de PSD ci mai ales de modul PSD de a face politica, respectiv administratie. Nu mai ai loc in Lugoj de firmele lor, politicienii lor sunt insa „destepti“, si-au mutat firmele pe prieteni, iar ei, din functiile lor politico-administrative, directioneaza contracte publice spre firmele pe care le detin in fapt, nu si in drept. Acum, Lugojenii s-au eliberat. La nivel de judet a fost si este la fel. Timisenii au votat pentru un „nivel european“ nu pentru unul cu puternic miros de Teleorman.

Surpriza neplacuta, la nivel judetean, vine insa chiar de la partidul in care cred si alaturi de care am castigat alegerile la Lugoj. Bataie mare pe locurile de pe listele de candidati pentru Parlamentul Romaniei. La modul cum conduceti insa filiala, eligibile sunt doar trei locuri la Camera Deputatilor si doar un loc la Senat. Concurenta. Transparenta. Firesc. Integritate. Competenta. Experienta. Discurs. Asta cereati domnule Nica celor care erau pretendenti. Absolut corect. Ati propus ca totul sa fie democratic, totul sa se faca prin vot secret… Minunat. Ati cerut ca pretendentii sa tina un discurs in fata colegilor, sa se prezinte, sa-si prezinte programele… s-a ales praful de ce tocmai ati propus.

Noii eligibili pe care i-ati pus dvs. si „echipa“ pe lista tocmai ce nu sunt in stare de tot ce le cereati dvs., fapt pentru care ati renuntat la o selectie pretentioasa. V-ati redus la a impune cu forta – efemera – niste candidati indezirabili. Ati dat voturi in padure, in loc fara semnal la telefon, umilindu-va colegii primari, intr-un organism care nu exista in statutul PNL. N-a contat. Ati votat pana a iesit cum ati vrut. Personal imi miroase a Dragnea si Dancila, insa acest mandat al dvs., la ce inceput nici macar nu are, va demonstra cu varf si indesat ca am dreptate. Sper sa fie cat mai scurt. Pentru binele PNL Timis.

Primarii au dreptul legitim sa faca propuneri. Care sa fie luate in seama. Dar nu au dreptul sa impuna liste intregi. Si o sa intelegeti mai jos de ce. Acest „for“ legitim dar ilegitim in a impune unei intregi organizatii judetene doar ce „hotaraste“ el, a votat, pe locuri eligibile sau semieligibile, candidati care fac afaceri cu primari liberali – adica chiar cu cei care i-au votat. Adica detin societati comerciale, ei insisi sau socrii lor, care fac afaceri (descrise detaliat mai jos) chiar cu primariile conduse de primari din acest for si care i-au votat pe ei, pe afaceristi, sa mearga in Parlamentul Romaniei, in numele PNL Timis, pentru un „Timis la nivel euopean“… nu suna bine. Da. Ati inteles bine.

Domnule Presedinte Interimar, Nica, ati inceput nu cu stangul, ci cu modul PSD de a face politica si administratie. Eu va somez sa va opriti. Eliminati-i de pe liste si lasati oamenii valorosi din PNL Timis sa ne reprezinte. Nu fac propuneri. Organizatia Lugoj retrage si orice propunere facuta deja, pentru ca nu vrea sa fie parte a unei inselatorii, dar si pentru faptul ca, nu-i asa, la vot a iesit ca meritam un inexistent loc opt pe lista dvs. Ne asteptam sa fiti total transparent cu adevarat. A organiza votul acestui for al primarilor, repet, intr-o locatie unde telefoanele nu au deloc semnal, ori a propune un „vot secret“ care va fi dat exclusiv de oameni numiti de dvs. intr-un BPJ Interimar, nu face decat sa ne aduca aminte de modul cum a dorit Dragnea sa adopte Ordonanta 13.

Nu ne insultati inteligenta si nici nu ne desconsiderati puterea de a apara valorile PNL. V-am informat personal, telefonic, cu privire la faptul ca voi face publice aceste detalii. Am ramas socat atunci cand mi-ati spus ca as face rau partidului. Pai, sincer, pe mine ma intereseaza sa fac, atat bine cat pot, doar oamenilor simpli. Iar daca mintea si sufletul dvs. si-au dat seama ca aceste adevaruri spuse public vor face „rau partidului“ inseamna ca sunteti de acord cu mine, ca nu e bine ce se intampla. Daca aceasta situatie era una corecta, dezvaluirea ei nu v-ar fi ingrijorat. Insa vad ca va ingrijoreaza profund.

Puteti sa sunati pe oricine, eu nu sunt aici sa fac pasi inapoi ci sa fac doar pasi inainte pentru oamenii care nu se pot apara in fata unora ca dvs. care au putere, care au fost investiti cu incredere chiar de acesti oameni simpli, dar care faceti greseli fundamentale promovand in functii publice oameni care fac afaceri cu statul. Banuiesc ca am fost destul de clar. Cat despre partid, atata timp cat va fi reprezentat asa cum o faceti dvs acum, prefer sa-i fac acel rau necesar care, fie va va aduce cu picioarele pe pamant, fie va va inlatura cat mai repede. Partidul este doar mijlocul prin care unii dintre noi ajungem in administratie, singurul loc de unde putem aduce bunastare pentru oamenii simpli.

Asadar, iata cine si ce afaceri face cu primarii liberali:

Domnul Sandru Cosmin, „votat“ pe locul trei (eligibil) pe lista PNL Timis pentru Camera Deputatilor, prin firma detinuta de domnia sa (SANDECOR GREEN SRL) a incheiat si derulat contracte de achizitii publice cu urmatoarele entitati publice (selectie): 1. Lenauheim: „Amenajare spatiu verde“ – 310.050 RON; 2. Sandra: „Fantana arteziana“ – 149.970 RON; 3. Sandra: „Amenajare spatiu verde“ – 42.003 RON; 4. Sandra: „Toaletare arbori“ – 60.350 RON; 5. Deta: „Amenajare spatii verzi“ – 69.990,24 RON; 6. Deta: „Furnizare plante“ – 15.028 RON; 7. Deta: „Amenajare peisagera“ – 44.000 RON; 8. Livezile: „Amenajare spatii verzi“ – 32.000 RON; 9. Sandra: „Amenajare parc“ – 71.200 RON; 10. Sandra: „Toaletare arbori“ – 35.000 RON Cu mentiunea ca 90% din cifra de afaceri a acestei societati este realizata din contracte cu statul.

Domnul Sandru insa este doar varful de pe lista, in spatele dansului, impingandu-l in sus, fiind socrul, domnul Dinulescu, care prin doua din firmele sale, chiar face bani cu statul: Group DCM SRL 1. Topolovatu Mare: „Modernizare infrastructura rutiera“ – 4.646.766,80 RON; 2. Consiliul Judetean Timis: „Lucrari de intretinere“ – 4.279.755 RON; 3. Consiliul Judetean Timis: „Asfaltare DJ588B“ – 15.244.553,04 RON; 4. Sannicolau Mare: „Modernizare drumuri“ – 3.060.301,32 RON; 5. Sannicolau Mare: „Reabilitare infrastructura“ – 2.903.304,05 RON; 6. Sannicolau Mare: „Reabilitare strazi“ – 644.575, 80 RON; 7. Sannicolau Mare: „Reabilitare structura rutiera“ – 2.312.026,94 RON; 8. Sannicolau Mare: „Modernizare strazi“ – 9.746.091,69 RON; 9. Deta: „Amenajare strazi“ – 362.943, 49 RON; 10. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 98.975,47 RON; 11. Deta: „Reparatii drumuri pietruite“ – 72.372,60 RON; 12. Deta: „Reparatii DC 186“ – 28.107,20 RON; 13. Deta: „Reparatii strada“ – 53.114,27 RON; 14. Deta: „Reparatii cu mixtura asfaltica“ – 322.984 RON; 15. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 260.587,44 RON; 16. Deta: „Reparatii DC 186“ – 42.009,60 RON; 17. Deta: „Reparatii parcare“ – 52.290 RON… etc. Tot socrul domnului Sandru, printr-o alta firma, „Dinu Instal SRL“ a incheiat urmatoarele contracte cu primarii din „echipa“ dvs. si chiar cu primaria condusa de dvs.: 1. Dudestii Noi: „Racord canalizare“ – 208.056 RON; 2. Dudestii Noi: „Reparatii centrala“ – 2.450,74 RON; 3. Dudestii Noi: „Reparatii canalizare“ – 39.389,71 RON; 4. Dudestii Noi: „Interventie si reparatie canalizare“ – 14.285 RON; 5. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 200.000 RON; 6. Dudestii Noi: „Reparatii si intretinere centrala“ – 21.662,51 RON; 7. Dudestii Noi: „Montare pompa“ – 15.773,59 RON; 8. Dudestii Noi: „Bransament apa“ – 36.503,56 RON; 9. Dudestii Noi: „Foraj alimnetare apa“ – 398.962,34 RON; 10. Dudestii Noi: „Extindere canalizare“ – 402.824,8 RON; 11. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 128.165,14 RON; 12. Dudestii Noi: „Revizie si reparatii instalatie incalzire“ – 16.427 RON; 13. Mosnita Noua: „Extindere retea apa“ – 3.963.506,9 RON; 14. Ghilad: „Extindere canalizare“ – 4.069.553,4 RON… etc. Timisenii nu sunt de acord cu asta. Nu de asta v-au votat!

Asta este reforma pentru care l-ati hartuit pe domnul Robu??? Va rog sa revizuiti lista si sa o faceti dupa dorintele decente ale timisenilor. Ei nu vor sa fie reperezentati de parlamentari care si primesc salariu de la ei dar care fac si afaceri cu statul. Pe de alta parte, colegii din PNL Timis care merita cu adevarat un loc eligibil, doar pentru ca nu fac afaceri cu dvs., cu secretarul interimar ori cu „echipa“ dvs., nu au primit acest loc eligibil? Unde sunt seniorii partidului, unde sunt antreprenorii adevarati ai PNL? Unde sunt tinerii exceptionali pe care-i avem si care-si castiga existenta in mediul privat? Acum intelegem si noi de ce, ani de zile l-ati atacat pe domnul Robu, contribuind si dvs. si „echipa“ la pierderea alegerilor pentru Primaria Timisoara, acum intelegem de ce toata zbaterea dvs. de a elimina „strainii“ de pe liste, s-a stins in cenusa banilor publici. Nu pentru ca PNL Timis sa trimita in parlament oameni reprezentativi, ci pentru a-i trimite acolo pe oamenii cu care dvs., secretarul interimar si „echipa“ faceti afaceri bune de ani de zile.

Ma bucur ca Bucurestiul si-a spus cuvantul, ca de era dupa dvs. cine stie ce lista total nevotabila aveam. Nu pentru asta v-au votat timisenii! Sper sincer sa reevaluati lista si sa eliminati elementele care nu ne fac cinste. Altfel, va invit respectuos, sa faceti campanie oriunde in judet, cu exceptia Lugojului.

Va multumesc!”

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Alina-Ștefania Gorghiu, candidat PNL Timiș pentru Senatul României: 6 decembrie, punct de cotitură pentru destinul românilor

Publicat

în

La fix 31 de ani de când Timișoara devenea primul oraș din România liber de comunism, actualul Parlament își încheie de drept mandatul. Motiv pentru care românii sunt așteptați la urne pe 6 decembrie, pentru a-și desemna reprezentanții.
Alina-Ștefania Gorghiu, cap de listă pentru Senat din partea PNL Timiș, spune că „Timișul European este proiectul PNL care va aduce bunăstare. Esențial este ca oamenii să vină la vot pe 6 decembrie. Și să acorde încredere candidaților PNL Timiș. Fiecare dintre noi aduce plus valoare pe domeniul lui de competență. Cu Ionuț Gaiță, Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Șandru, Claudiu Chira și cu Ciprian Bogdan suntem o echipă competentă. Ne vom bate ca toate drepturile timișenilor – de a avea gaze, apă, canalizare, locuri de muncă bine plătite, un sistem de educație și sanitar de calitate – să fie respectate. Ca senator PNL de Timiș, am avut bătălii grele cât timp PSD a tratat Parlamentul ca pe propria ogradă. Dar și multe reușite pentru Timiș, precum bani mai mulți pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană sau majorarea drepturilor pentru persoanele persecutate din motive politice”.

PNL = seriozitate, transparență, dezvoltare, democrație autentică, calitate a vieții oamenilor la nivel european. Împreună reușim să „Dezvoltăm România”.

Prioritar pentru Alina-Ștefania Gorghiu este schimbarea vieții în bine a timișenilor în următorii ani, consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri local, atragerea de noi investitori și creșterea semnificativă a absorbției de fonduri europene. Și este convinsă că așa va fi, dacă munca lui Alin Nica la șefia Consiliului Județean, a unui guvern liberal responsabil și a celor 47 de primari liberali votați în 27 septembrie va fi completată și de activitatea responsabilă a unei echipe sudate și puternice de parlamentari PNL de Timiș. “6 decembrie este punct de cotitură pentru destinul timișenilor, pentru destinul românilor mulți ani de aici înainte. E șansa de a avea un Parlament liber de PSD. Oamenii merită un trai mai bun și PNL este singurul partid care îl poate asigura”.

Guvern PNL, grijă față de timișeni: 3.507.500 lei plătiți pentru 1403 telesalariați
242.522.846 lei, plăți efectuate pentru șomaj tehnic în perioada COVID-19
Spitalul Județean Timișoara, beneficiar eligibil pentru un proiect cu fonduri europene de 62 milioane euro

Citiţi mai departe

Politică

Echipa câștigătoare pentru Timișul european

Publicat

în

Lista propusă de PNL Timiș pentru alegerile din 6 decembrie este varianta ideală de echipă câștigătoare. O îmbinare perfectă între experiență și tinerețe. Experiența este dată de parlamentarii deja cunoscuți, care au sprijinit județul Timiș și municipiul Timișoara în ultimii 4 ani.
La Senat lista este deschisă de senatorul Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, un parlamentar cu o vastă experiență la București, care a susținut proiectele locale și care s-a luptat pentru investițiile din Timiș. Locul 2 la Senat este ocupat de tânărul om de afaceri Ionut Gaiță, un model pentru cei din generația sa, un om care a plecat de jos și a construit prin muncă o afacere privată renumită deja în toată zona de vest a țării.

La Camera Deputaților, lista îl are pe prima poziție pe rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof dr. Marilen Gabriel Pirtea, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților, cel care în mandatul 2016-2020 s-a implicat activ în problemele județului, având în același timp poziții tranșante și multe inițiative legislative și luări de cuvânt. Locul 2 la Camera Deputaților i-a revenit actualului deputat Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte PNL național, unul dintre cei mai activi parlamentari din țară, cunoscut și în străinătate pentru inițiativele sale în domeniul politicii externe. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Cosmin Șandru, liderul Tineretului National Liberal Timiș, și Claudiu Chira, vicepreședinte TNL pe țară, iar pe poziția 5 este consilierul județean Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar.

„Am avut foarte puțin timp la dispoziție să facem aceste liste pentru alegerile parlamentare, dar nu mă pot plânge că ne-a fost greu. Am reușit să organizăm o competiție internă la care au fost invitați toți membrii care s-au simțit îndreptățiți să își depună candidatura pentru alegerile parlamentare. Am avut 24 de candidati înscriși și, în urma unei dezbateri interne, a unui vot dat în forul primarilor și apoi în Biroul Permanent Județean, am ajuns la această variantă a listei cu care sunt convins că vom avea succes. Criteriile folosite pentru a stabili ordinea pe liste nu au fost inventate de cineva, ci au fost alcătuite în urma unor studii sociologice și a unor focus grupuri în urma cărora am aflat așteptările timișenilor. Nu vreau să intru aici în detalii, dar majoritatea au optat pentru o combinație între experiență și tinerețe, aceste caracteristici fiind cele mai apreciate de oameni. Acesta este motivul pentru care ne-am făcut o grilă de selecție, al cărei rezultat a fost lista care a fost depusă miercuri. Nu avem emoții în privința rezultatelor alegerilor pentru că suntem siguri că am făcut alegerea corectă, alegerea care răspunde exact așteptărilor locuitorilor din județ. Acesta este noul mod de lucru, noul mod de a face politică în PNL Timiș. Tot ce facem, toate deciziile pe care le luăm vin ca răspuns la așteptările oamenilor”, spune președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș.

Citiţi mai departe

Politică

Nici PSD nu promovează lugojenii. Niciun politician din Lugoj pe listele pentru alegerile parlamentare

Publicat

în

PSD Timiş a întocmit listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cele două liste sunt deschise de Eugen Dogariu (Senat) şi Sorin Grindeanu (Camera Deputaţilor), conform debanat.ro.

Listele PSD Timiş pentru alegerile parlamentare au următoarele componenţe:

Senat

 1. Eugen Dogariu
 2. Sebastian Răducanu
 3. Dorel Covaci
 4. Simona-Ecaterina Bejan

Camera Deputaţilor

 1. Sorin-Mihai Grindeanu
 2. Alfred-Robert Simonis
 3. Adrian-Ioan Cionca
 4. Mihai Ritivoiu
 5. Luminița Țundrea
 6. Alexandru-Adrian Iovescu
 7. Ion-Ardeal Ieremia
 8. Alin-Adrian Lăpădatu
 9. Răzvan-Alexandru Barta
 10. Abel-Petru Țucu
Citiţi mai departe

Cele mai citite