Connect with us

Politică

Claudiu Buciu se revoltă! Scrisoare de mustrare către președintele PNL Timiș, după apariția listelor pentru Parlament

Publicat

în

Scandal de proporții în PNL Timiș după ce, aseară, au fost aprobate listele pentru alegerile parlamentare. Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, i-a trimis o scrisoare liderului intermiar al PNL Timiș, în care-l acuză de modul în care s-au stabilit listele. Acesta l-a acuzat pe Nica de faptul că l-a impus pe listă pe Cosmin Șandru, președintele organizației de tineret a PNL Timiș, care are contracte cu primari liberal, arată pressalert.ro.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Buciu a acuzat și faptul că primăria Dudeștii Noi, condusă de Alin Nica, a avut numeroase contracte cu firma socrului lui Șandru, Dumitru Dinulescu. Buciu îi cere lui Alin Nica să refacă listele pentru alegerile parlamentare, altfel să nu meargă la Lugoj să-și facă, în următoarea perioadă, campanie electorală. Alin Nica nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material, arată pressalert.ro

vodafone angajează

Redăm integral scrisoarea trimisă de Claudiu Buciu lui Alin Nica.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Timisul, la nivel european? Domnule Presedinte Interimar Nica, ati abdicat deja de la principiile pe care le tot enuntati in campanie si cu care ati castigat increderea Timisenilor! Promovand politicieni care fac afaceri cu statul, niciodata nu vom fi la nivel european! In Europa nu exista politicieni care fac afaceri cu statul.

Pentru dvs. si pentru „echipa“ dvs. insa PNL Timis se reduce vertiginos la interese financiare de grup. Noi, Lugojenii, ne-am eliberat, dupa 12 ani, nu doar de PSD ci mai ales de modul PSD de a face politica, respectiv administratie. Nu mai ai loc in Lugoj de firmele lor, politicienii lor sunt insa „destepti“, si-au mutat firmele pe prieteni, iar ei, din functiile lor politico-administrative, directioneaza contracte publice spre firmele pe care le detin in fapt, nu si in drept. Acum, Lugojenii s-au eliberat. La nivel de judet a fost si este la fel. Timisenii au votat pentru un „nivel european“ nu pentru unul cu puternic miros de Teleorman.

Surpriza neplacuta, la nivel judetean, vine insa chiar de la partidul in care cred si alaturi de care am castigat alegerile la Lugoj. Bataie mare pe locurile de pe listele de candidati pentru Parlamentul Romaniei. La modul cum conduceti insa filiala, eligibile sunt doar trei locuri la Camera Deputatilor si doar un loc la Senat. Concurenta. Transparenta. Firesc. Integritate. Competenta. Experienta. Discurs. Asta cereati domnule Nica celor care erau pretendenti. Absolut corect. Ati propus ca totul sa fie democratic, totul sa se faca prin vot secret… Minunat. Ati cerut ca pretendentii sa tina un discurs in fata colegilor, sa se prezinte, sa-si prezinte programele… s-a ales praful de ce tocmai ati propus.

Noii eligibili pe care i-ati pus dvs. si „echipa“ pe lista tocmai ce nu sunt in stare de tot ce le cereati dvs., fapt pentru care ati renuntat la o selectie pretentioasa. V-ati redus la a impune cu forta – efemera – niste candidati indezirabili. Ati dat voturi in padure, in loc fara semnal la telefon, umilindu-va colegii primari, intr-un organism care nu exista in statutul PNL. N-a contat. Ati votat pana a iesit cum ati vrut. Personal imi miroase a Dragnea si Dancila, insa acest mandat al dvs., la ce inceput nici macar nu are, va demonstra cu varf si indesat ca am dreptate. Sper sa fie cat mai scurt. Pentru binele PNL Timis.

Primarii au dreptul legitim sa faca propuneri. Care sa fie luate in seama. Dar nu au dreptul sa impuna liste intregi. Si o sa intelegeti mai jos de ce. Acest „for“ legitim dar ilegitim in a impune unei intregi organizatii judetene doar ce „hotaraste“ el, a votat, pe locuri eligibile sau semieligibile, candidati care fac afaceri cu primari liberali – adica chiar cu cei care i-au votat. Adica detin societati comerciale, ei insisi sau socrii lor, care fac afaceri (descrise detaliat mai jos) chiar cu primariile conduse de primari din acest for si care i-au votat pe ei, pe afaceristi, sa mearga in Parlamentul Romaniei, in numele PNL Timis, pentru un „Timis la nivel euopean“… nu suna bine. Da. Ati inteles bine.

Domnule Presedinte Interimar, Nica, ati inceput nu cu stangul, ci cu modul PSD de a face politica si administratie. Eu va somez sa va opriti. Eliminati-i de pe liste si lasati oamenii valorosi din PNL Timis sa ne reprezinte. Nu fac propuneri. Organizatia Lugoj retrage si orice propunere facuta deja, pentru ca nu vrea sa fie parte a unei inselatorii, dar si pentru faptul ca, nu-i asa, la vot a iesit ca meritam un inexistent loc opt pe lista dvs. Ne asteptam sa fiti total transparent cu adevarat. A organiza votul acestui for al primarilor, repet, intr-o locatie unde telefoanele nu au deloc semnal, ori a propune un „vot secret“ care va fi dat exclusiv de oameni numiti de dvs. intr-un BPJ Interimar, nu face decat sa ne aduca aminte de modul cum a dorit Dragnea sa adopte Ordonanta 13.

Nu ne insultati inteligenta si nici nu ne desconsiderati puterea de a apara valorile PNL. V-am informat personal, telefonic, cu privire la faptul ca voi face publice aceste detalii. Am ramas socat atunci cand mi-ati spus ca as face rau partidului. Pai, sincer, pe mine ma intereseaza sa fac, atat bine cat pot, doar oamenilor simpli. Iar daca mintea si sufletul dvs. si-au dat seama ca aceste adevaruri spuse public vor face „rau partidului“ inseamna ca sunteti de acord cu mine, ca nu e bine ce se intampla. Daca aceasta situatie era una corecta, dezvaluirea ei nu v-ar fi ingrijorat. Insa vad ca va ingrijoreaza profund.

Puteti sa sunati pe oricine, eu nu sunt aici sa fac pasi inapoi ci sa fac doar pasi inainte pentru oamenii care nu se pot apara in fata unora ca dvs. care au putere, care au fost investiti cu incredere chiar de acesti oameni simpli, dar care faceti greseli fundamentale promovand in functii publice oameni care fac afaceri cu statul. Banuiesc ca am fost destul de clar. Cat despre partid, atata timp cat va fi reprezentat asa cum o faceti dvs acum, prefer sa-i fac acel rau necesar care, fie va va aduce cu picioarele pe pamant, fie va va inlatura cat mai repede. Partidul este doar mijlocul prin care unii dintre noi ajungem in administratie, singurul loc de unde putem aduce bunastare pentru oamenii simpli.

Asadar, iata cine si ce afaceri face cu primarii liberali:

Domnul Sandru Cosmin, „votat“ pe locul trei (eligibil) pe lista PNL Timis pentru Camera Deputatilor, prin firma detinuta de domnia sa (SANDECOR GREEN SRL) a incheiat si derulat contracte de achizitii publice cu urmatoarele entitati publice (selectie): 1. Lenauheim: „Amenajare spatiu verde“ – 310.050 RON; 2. Sandra: „Fantana arteziana“ – 149.970 RON; 3. Sandra: „Amenajare spatiu verde“ – 42.003 RON; 4. Sandra: „Toaletare arbori“ – 60.350 RON; 5. Deta: „Amenajare spatii verzi“ – 69.990,24 RON; 6. Deta: „Furnizare plante“ – 15.028 RON; 7. Deta: „Amenajare peisagera“ – 44.000 RON; 8. Livezile: „Amenajare spatii verzi“ – 32.000 RON; 9. Sandra: „Amenajare parc“ – 71.200 RON; 10. Sandra: „Toaletare arbori“ – 35.000 RON Cu mentiunea ca 90% din cifra de afaceri a acestei societati este realizata din contracte cu statul.

Domnul Sandru insa este doar varful de pe lista, in spatele dansului, impingandu-l in sus, fiind socrul, domnul Dinulescu, care prin doua din firmele sale, chiar face bani cu statul: Group DCM SRL 1. Topolovatu Mare: „Modernizare infrastructura rutiera“ – 4.646.766,80 RON; 2. Consiliul Judetean Timis: „Lucrari de intretinere“ – 4.279.755 RON; 3. Consiliul Judetean Timis: „Asfaltare DJ588B“ – 15.244.553,04 RON; 4. Sannicolau Mare: „Modernizare drumuri“ – 3.060.301,32 RON; 5. Sannicolau Mare: „Reabilitare infrastructura“ – 2.903.304,05 RON; 6. Sannicolau Mare: „Reabilitare strazi“ – 644.575, 80 RON; 7. Sannicolau Mare: „Reabilitare structura rutiera“ – 2.312.026,94 RON; 8. Sannicolau Mare: „Modernizare strazi“ – 9.746.091,69 RON; 9. Deta: „Amenajare strazi“ – 362.943, 49 RON; 10. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 98.975,47 RON; 11. Deta: „Reparatii drumuri pietruite“ – 72.372,60 RON; 12. Deta: „Reparatii DC 186“ – 28.107,20 RON; 13. Deta: „Reparatii strada“ – 53.114,27 RON; 14. Deta: „Reparatii cu mixtura asfaltica“ – 322.984 RON; 15. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 260.587,44 RON; 16. Deta: „Reparatii DC 186“ – 42.009,60 RON; 17. Deta: „Reparatii parcare“ – 52.290 RON… etc. Tot socrul domnului Sandru, printr-o alta firma, „Dinu Instal SRL“ a incheiat urmatoarele contracte cu primarii din „echipa“ dvs. si chiar cu primaria condusa de dvs.: 1. Dudestii Noi: „Racord canalizare“ – 208.056 RON; 2. Dudestii Noi: „Reparatii centrala“ – 2.450,74 RON; 3. Dudestii Noi: „Reparatii canalizare“ – 39.389,71 RON; 4. Dudestii Noi: „Interventie si reparatie canalizare“ – 14.285 RON; 5. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 200.000 RON; 6. Dudestii Noi: „Reparatii si intretinere centrala“ – 21.662,51 RON; 7. Dudestii Noi: „Montare pompa“ – 15.773,59 RON; 8. Dudestii Noi: „Bransament apa“ – 36.503,56 RON; 9. Dudestii Noi: „Foraj alimnetare apa“ – 398.962,34 RON; 10. Dudestii Noi: „Extindere canalizare“ – 402.824,8 RON; 11. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 128.165,14 RON; 12. Dudestii Noi: „Revizie si reparatii instalatie incalzire“ – 16.427 RON; 13. Mosnita Noua: „Extindere retea apa“ – 3.963.506,9 RON; 14. Ghilad: „Extindere canalizare“ – 4.069.553,4 RON… etc. Timisenii nu sunt de acord cu asta. Nu de asta v-au votat!

Asta este reforma pentru care l-ati hartuit pe domnul Robu??? Va rog sa revizuiti lista si sa o faceti dupa dorintele decente ale timisenilor. Ei nu vor sa fie reperezentati de parlamentari care si primesc salariu de la ei dar care fac si afaceri cu statul. Pe de alta parte, colegii din PNL Timis care merita cu adevarat un loc eligibil, doar pentru ca nu fac afaceri cu dvs., cu secretarul interimar ori cu „echipa“ dvs., nu au primit acest loc eligibil? Unde sunt seniorii partidului, unde sunt antreprenorii adevarati ai PNL? Unde sunt tinerii exceptionali pe care-i avem si care-si castiga existenta in mediul privat? Acum intelegem si noi de ce, ani de zile l-ati atacat pe domnul Robu, contribuind si dvs. si „echipa“ la pierderea alegerilor pentru Primaria Timisoara, acum intelegem de ce toata zbaterea dvs. de a elimina „strainii“ de pe liste, s-a stins in cenusa banilor publici. Nu pentru ca PNL Timis sa trimita in parlament oameni reprezentativi, ci pentru a-i trimite acolo pe oamenii cu care dvs., secretarul interimar si „echipa“ faceti afaceri bune de ani de zile.

Ma bucur ca Bucurestiul si-a spus cuvantul, ca de era dupa dvs. cine stie ce lista total nevotabila aveam. Nu pentru asta v-au votat timisenii! Sper sincer sa reevaluati lista si sa eliminati elementele care nu ne fac cinste. Altfel, va invit respectuos, sa faceti campanie oriunde in judet, cu exceptia Lugojului.

Va multumesc!”

Politică

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, s-a făcut de râs la Lugoj. În ce situație penibilă a ajuns

Publicat

în

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că a demis conducerea PNL Lugoj. Motivul oficial a fost că președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, și conducerea organizației ar fi refuzat să organizeze alegeri în cadrul filialei. Între Nica și Buciu există un conflict mai vechi, de la alegerile parlamentare la care lugojenii nu au prins nici un loc eligibil pe lista făcută de Nica. Buciu l-a atacat în mai multe rânduri pe președintele PNL Timiș, iar acesta a găsit cea mai bună cale de a se răzbuna.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„BPJ interimar al PNL Timiș a decis, în cadrul ședinței din această seară, organizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj, în data de 3 august 2021. Decizia a fost luată ca urmare a neorganizării acestei adunări generale de alegeri de către BPL PNL Lugoj până la această dată. Odată cu adoptarea acestei decizii, BPL PNL Lugoj și-a încetat activitatea, de organizarea alegerilor de la Lugoj urmând să se ocupe Secretariatul General al PNL Timiș. Decizia de a nu organiza alegerile la Lugoj de către fostul birou de conducere al organizației din Lugoj pune în pericol prezența cu delegați a Timișului la congresul PNL din 25 septembrie, fapt de neacceptat pentru organizația județeană”, a comunicat PNL Timiș, în 28 iulie.
Marți, 3 august, Alin Nica și o parte din conducerea BPJ al PNL Timiș au venit la Lugoj, să organizeze alegeri, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Surpriza a fost totală! Niciun liberal lugojean nu s-a prezentat la convocarea președintelui PNL Timiș, Alin Nica. Acesta a anunțat o nouă încercare de a organiza alegeri, la Lugoj, după data de 7 august.

vodafone angajează

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Politică

Război pe față între Alin Nica și liberalii lugojeni. Măsura care a aruncat în aer toată liniștea din partid

Publicat

în

Președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, a anunțat, miercuri seara, că întreaga conducere a PNL Lugoj a fost demisă de către președintele PNL Timiș, Alin Nica. Măsura vine după ce Buciu a atacat public, de mai multe ori, echipa care conduce PNL Timiș. Primul conflict major a izbucnit în momentul în care, deși Lugojul era cel mai mare oraș din Timiș unde PNL a câștigat alegerile, liberalii lugojeni nu au primit un loc eligibil pe lista de la alegerile parlamentare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Am fost demis. Astăzi, Nica și Groza, au dizolvat biroul politic al PNL Lugoj. Au desființat singurul Birou politic al PNL Lugoj care a reușit să readucă PNL în fruntea administrației lugojene după mai bine de 100 de ani. Le mulțumim colegilor din PNL Lugoj care ne-au ales, în mod democratic. Le mulțumim lugojenilor care ne-au acordat încrederea într-un moment extrem de dificil pentru Lugoj. Nu vă vom dezamăgi! Chiar dacă începutul este mai greu, știm ce avem de făcut și ne vom duce la bun sfârșit toate promisiunile făcute. Scopul nostru rămâne acela de a face administrație. Avem o echipă care își dorește exclusiv asta”, arată Buciu.

vodafone angajează

Măsura este cel puțin ciudată, având în vedere că actuala conducere a PNL Lugoj a fost stabilită prin alegeri în cadrul filialei locale și nu a fost numită de la centru.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„PNL Timiș a arătat astăzi că desconsideră în primul rând comunitatea noastră. Faptul că ni s-au retras niște funcții politice, în contextul actual, ne onorează. Rămânem dedicați administrației locale dar și adevărați liberali. Știm ce valori avem de apărat. Și le vom apăra lucrând necontenit pentru cei care ne-au acordat încrederea în mod democratic. Timpul a fost întotdeauna de partea politicienilor care au respectat cetățenii”, susține Buciu

Pe pagina de Facebook a PNL Timiș a apărut un anunț, în legătură cu motivul demiterii conducerii PNL Lugoj.

„BPJ interimar al PNL Timiș a decis, în cadrul ședinței din această seară, organizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Lugoj, în data de 3 august 2021. Decizia a fost luată ca urmare a neorganizării acestei adunări generale de alegeri de către BPL PNL Lugoj până la această dată. Odată cu adoptarea acestei decizii, BPL PNL Lugoj și-a încetat activitatea, de organizarea alegerilor de la Lugoj urmând să se ocupe Secretariatul General al PNL Timiș. Decizia de a nu organiza alegerile la Lugoj de către fostul birou de conducere al organizației din Lugoj pune în pericol prezența cu delegați a Timișului la congresul PNL din 25 septembrie, fapt de neacceptat pentru organizația județeană. Până acum, au avut loc ședințe de alegeri în 91 din totalul de 99 de organizații PNL din județul Timiș”, transmit reprezentanții PNL Timiș.

Citiţi mai departe

Politică

AUR are sediu și cabinet parlamentar la Lugoj. 35 de organizații locale, înființate în timp record

Publicat

în

În timp ce alte partide așteaptă spațiile de la Primăria Lugoj, ca să-și deschidă un cabinet parlamentar, cei de la AUR au închiriat deja un imobil unde funcționează Cabinetului Parlamentar al deputatului Ciprian-Titi Stoica. Acesta se află pe str. 20 Decembrie 1989, nr.18, unde funcționează și sediul partidului.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Am reușit în ultimele luni să avem o activitate intensă la Lugoj și să ne punem la punct organizația locală. Avem deja foarte mulți tineri care care s-au înscris în partid și am făcut o echipă puternică. Pot să vă spun că AUR devine o alternativă serioasă în această zonă și vrem să facem o altfel de politică. Ușile cabinetelor noastre sunt deschise tuturor cetățenilor care doresc să devină membri AUR sau să ne transmită problemele cu care se confruntă comunitatea lor”, ne-a declarat Alexandru Sîrbescu, președintele organizației lugojene.

vodafone angajează

În ultimele două luni, AUR a deschis filiale la Lugoj, Buziaș,Racovița, Boldur, Darova,V.V Delamarina, Știuca, Gavojdia, Criciova, Bârna, Nădrag, Fârdea, Dumbrava, Traian Vuia, Făget, Margina, Curtea, Pietroasa, Tomești, Ohaba Lungă, Mănăștiur, Bethausen, Topolovăț, Belinț, Coșteiu, Brestovăț, Secaș, Ghizela, Bara, Balinț, Moșnița Nouă, Chevereșu Mare, Sacoșu Turcesc, Nițchidorf și Tormac.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Puteți să beneficiați de o audiență la Cabinetul Parlamentar după programul: luni-vineri, orele 9-17, sau la telefon: 0356 001 101, e-mail: aurtimis2020@gmail.com și titi.stoica@cdep.ro.

Citiţi mai departe

Politică

Primarul Lugojului, acuze grave la adresa fostului manager al spitalului. „Au murit patru oameni”

Publicat

în

Acuzații serioase lansate de primarul Lugojului, într-o emisiune la un postul Europa Nova din Timișoara. Claudiu Buciu a explicat de ce a fost eliberat din funcție medicul Erwin Floroni, din fruntea spitalului lugojean, în luna noiembrie a anului trecut, deși mai avea câteva zile de mandat.
„Domnul Floroni a câștigat un mandat de manager, cred că în 2017. I-a expirat mandatul, în 2020, i l-a mai prelungit fostul primar, cu trei luni. Când i-a expirat acea prelungire, eu am numit un alt manager, pe fondul crizei din spital, atunci când ne-au decedat niște pacienți în secția de ATI, pentru că nu mai aveau oxigen. Fostul manager a considerat necesar să înlocuiască un furnizor de talie mondială de oxigen, cu o firmuliță de șmecherași de la…de undeva. Care nu furniza oxigen la parametrii necesari, care se strica toată ziua. A fost avertizat de nenumărate ori, de instituțiile abilitate să facă asta(n.r. să rezolve situația oxigenului), a ignorat avertismentele, până când, într-o noapte au murit patru oameni în secția de ATI, pentru că nu aveau oxigen”, a spus Claudiu Buciu.
Erwin Floroni neagă toate aceste afirmații făcute de către primarul Lugojului.
„Să spui că au murit patru pacienți!? Nu au murit! Pacienții nu au murit! A fost situația aceea, când am venit eu, noapte și m-am certat cu Diana Szucs, care era de gardă și nu a făcut nimic, Cliciovan e martor, a fost și el de față. Am transferat pacienții la Timișoara, iar pacienții au ajuns vii la Timișoara. Deci, despre ce vorbim? Plus că nu suntem singurul spital care a avut probleme cu oxigenul în perioada de pandemie. Dar nu au murit pacienții, i-am transferat la Timișoara. A picat o stație, că altfel stațiile pe care le aveam au făcut față”, spune Floroni.
Fostul manager al spitalului susține  că antreprenorul care furniza oxigenul pentru spital e unul serios, care o activitate apreciată în întreaga țară.
„Contractul cu firma nu l-am făcut atunci și nu e o firmă de șmecherași, e un colos care are contracte cu un sfert din spitalele din țară, nu am avut nicio problemă, până când au început să crească cazurile de pacienti intubați COVID, atât de mult, încât orice stație nu mai făcea față. În plus, am luat legătura cu firma respectivă și aveam o înțelegere să ne aducă o mașinărie, de capacitate mai mare, care să facă față necesarului spitalului”, afirmă Floroni.
Disputa dintre primarul Lugojul și fostul director al spitalului e doar la început, mai ales că Erwin Floroni, tocmai a devenit președinte USR Lugoj, postură ar putea fi contracandidatul actualului primar la alegerile locale următoare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

vodafone angajează

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite