Connect with us

Divertisment

O lugojeancă realizează Moși Crăciun lucrați manual cu cristale Swarovski

Publicat

în


Cadourile de Crăciun vin în toate formele și pot însemna o carte, un telefon nou, o haină sau o pereche de pantofi, un parfum sau o cutie cu ciocolată. Unele cadouri însă sunt mult mai extravagante de atât. De exemplu, la Lugoj se confecționează Moși Crăciun lucrați manual și împodobiți cu piele naturală și cristale Swarovski. Sunt ideea Violetei, o lugojeancă pentru care confecționarea de produse handmade a devenit mai mult decât un hobby în ultimii ani.

“Ideea de a confecționa Moși Crăciun a venit din dorința de a creea ceva ieșit din tipare, în ton cu sărbătorile care vin și care să satisfacă cele mai exigente gusturi. Totodată, ideea de a concepe ornamente handmade a prins contur în primăvară și a debutat cu ornamente florale, diverse modele de căni din porțelan suspendate și înconjurate de un decor primăvăratic, continuând conform sezonului. Îl consider un hobby și din când în când, transform camera într-un mic atelier”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Violeta Osiceanu, cea care confecționează ornamentele inedite.

Pentru a le oferi un plus de unicitate, lugojeanca a decis să împodobească Moșii cu cristale Swarovski.

“Moșii Crăciun sunt în întregime confecționați manual și au 60-65 de centimetri. Capul este modelat din porțelan rece, prelucrat de mine în casă, după o rețetă proprie, hăinuțele sunt în general din dantelă, în combinație cu catifea, iar ghetuțele din mătase și alte diverse materiale. Pentru a creea un efect vizual optim, am accesorizat hăinuțele cu pietricele, piele artificială, piele naturală și cristale Swarovski, ceea ce le oferă o notă de eleganță și rafinament în plus. Toți sunt unicat, acest lucru făcându-i interesanți și totodată diferiți, nu sunt produse de duzină, iar avantajul de a avea un produs unicat este mare.”, a mai explicat lugojeanca.

Pentru cei interesați, puteți comanda un Moș Crăciun cu cristale Swarovski, lucrat complet manual, sunând la numărul de telefon ‭0726 371 433.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Concert cu sute de spectatori, amânat la Lugoj din cauza epidemiei de coronavirus

Publicat

în

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale începutului de an la Lugoj a fost amânat oficial de către organizatori. Urmând să aibă loc la teatrul municipal, spectacolul trupei Direcția 5 a fost amânat și nu mai are loc pe 29 martie, cu posibilitatea unei noi amânării în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Deocamdată, spectacolul la care urma să participe sute de lugojeni, aproape toate biletele fiind deja vândute, a fost amânat până pe data de 9 mai. Organizatorii au anunțat măsura reprogramării tuturor spectacolelor programate în luna martie din toată țara. 

Direcția 5, formație cunoscută lugojenilor pentru prestațiile nenumărate de la festivaluri și rugi. sărbătorește 30 de ani de activitate cu un turneu național intitulat “Povestea Noastră”.

Citiţi mai departe

Divertisment

Poezie în grai bănățean despre coronavirus, scrisă de un profesor din Lugoj

Publicat

în


Un poet în grai bănățean, profesor la Lugoj, a scris o poezie inedită despre coronavirus și toată harababura creată de răspândirea virusului chinezesc. Sergiu Boian, unul dintre cei mai cunoscuți poeți în grai bănățean din România, a compus o poezie în 11 strofe cu și despre coronavirus.

Poezia înfățișează o conversație imaginară între autor și bunica acestuia, îngrijorată de știrile alarmante de la televizor despre noul virus venit tocmai din China. Denumită “Boală dă cap”, poezia vorbește despre isteria cauzată de coronavirus, despre măsurile de protecție cum sunt măștile de față și despre proviziile pe care lugojenii deja au început să și le facă, de teama unei carantine generale.

Întreaga poezie o puteți citi mai jos:

Boala dă cap

Ca în fiecare sară,
Cu baba când ne ie doru,
Să vigem șe-i măi în lume,
Dășchigem tălevizoru …

Șî d-odată pră ochece
Ne-o spăriat pr-amândoi
O doamnă, că șică vine
Corona virus la noi.

Baba înșepu să plângă:
– Să ce duși dă gimineață
Să cumperi tăt șe ne trăbe,
Dân oraș, baș dă la piață!

Ai văzut, că-n măgăzâne,
Toace rafturili-s goale,
Să puni șeasu gimineață
La tri, patru să ce scoale …

– Las babo, că noi avem,
Curechi, șeapă, crumpi, păsulă,
N-o să murim, baș dă foame
Avem mâncare dăstulă!

– Nu ce rige, că șî școala
S-o inchis, baba măi dzâsă,
– Dăgeaba, că școala viețî
O rămaș șî acu dăschisă!

Nu mă spării io dă boală,
Că-i dă le chinez venită,
Șî tu șcii se-i dă la ei,
Nu țâne mult, o clipită!

Șe trăznăi iară vorbeșci,
O văd pră baba cum cască
– Mâne să ce duși să cumperi
Dă unge șcii tu, o mască!

– Lasă, că ț-o dau pr-a me
Am luat-o doar dă tri ori,
Când am fost plecat în sat
Cu capra, dă sărbători!

– Iar ce râdz, da io înșep
Parcă să mă becejăsc
Mă doare capu șî-nșep
Oțără să amețășc ….

– Doamne ajută, dup-o viață ….
Dă când ne-am luat doar pră mine
m-o durut, bine că-nșepe
să ce doară și pră cine ….

SERGIU BOIAN

Citiţi mai departe

Divertisment

Un lugojean va câștiga hamburgeri pe 360 de zile dacă dovedește că e mare fan al preparatului american

Publicat

în


Concurs inedit inițiat de un food truck la Lugoj. Singura tonetă de mâncare americană din oraș a dat drumul unei competiții ieșite din comun, la finalul căreia un lugojean norocos va câștiga hamburgeri pentru 360 de zile.

American Food, cea mai în vogă tonetă de mâncare din Lugoj, îi invită pe pasionații de hamburgeri și alte mâncăruri tipic americane la mic dejun, prânz și cină. De ce? Pentru că lugojeanul care va strânge bonurile valorice cu cea mai mare sumă în perioada 1-31 martie, de la comenzile efectuate la American Food, va câștiga burgeri pentru 360 de zile.

Informațiile complete despre ofertă și concurs le găsiți pe pagina de Facebook a celor de la American Food.

Citiţi mai departe

Cele mai citite