Connect with us

Divertisment

FOTO – Călin Celău este cel mai tânăr hair stylist din Banat. Profesează de la 14 ani

Publicat

în

Pasiunea petru coafură şi-a descoperit-o la vârsta de numai 14 ani, de când a început să profeseze. De atunci au trecut 5 ani de zile, iar la 19 ani, Călin Celău este cel mai tânăr hair stylist din Banat. Deşi lucrează într-un mic salon amenajat acasă la el, în localitatea Cladova, clientela nu îi lipseşte. Vestea i s-a dus repede, iar talentul său a avut o mare contribuţie. Ca urmare, pragul salonului din Cladova i-a fost trecut de femei din Lugoj, din Timişoara şi din întreg Banatul, care nu au ţinut cont de distanţă când vine vorba despre o coafură de calitate. Tânărul a mărturisit că pasiunea pentru păr şi coafură trebuie să fie înăscută, pentru ca rezultatele să fie pe măsură, pentru a sparge tipare şi pentru a te evidenţia în acest domeniu.

Pentru mine meseria aceasta reprezintă mai mult decât o pasiune. Mă reprezintă şi simt că mă întregeşte. Asta este ceea ce vreau să fac şi ceea ce mă reprezintă pe mine 100 %. De când am fost mic am avut o pasiune pentru păr. Am avut susţinere din partea alor mei, din partea cunoştinţelor, prietenilor, dar şi din partea vecinelor care mă lasau să le aranjez de fiecare dată când aveam ocazia. Trebuie să fii născut pentru asta, la fel cum eşti născut cu darul de a cânta, sau a face mâncare. Nu e o meserie pe care să o înveţi în timp. Eu sunt de concepţie că trebuie să te naşti cu ea. ”, a mărturisit Călin Celău.

În momentul în care lucrezi cu pasiune vine şi mulţumirea clientelor

În acest domeniu trebuie să ai stilul propriu, care să te definească. Nu poţi să copiezi, spune Călin, ci trebuie să îţi pui amprenta. Călin a fost capabil de acest lucru încă de la început, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Cu un feedback pozitiv îmi încarc bateriile şi mă ajută la inspiraţie, imaginaţie. Sunt aşa de mulţumit când văd că o clientă zâmbeşte şi pleacă mulţumită de la mine şi coafura este reuşită. În momentul în care lucrezi cu pasiune şi nu o faci doar aşa de văzul lumii, clar vine şi mulţumirea clientelor. Aşa am devenit cunoscut, din vorbă în vorbă”, spune tânărul.

Anul trecut a fost unul fructuos pentru Călin, dar în acelaşi timp foarte solicitant. Însă el ştie că rezultatele nu pot apărea fără multă muncă. Sunt zile în care a lucrat de la ora 5 la ora 19 şi a avut chiar şi 15 cliente pe zi.

Domeniul de hair style a ajuns la un nivel foarte înalt, în sensul că atât coafurile pentru eveniment, cât şi coafurile pentru podium au ajuns la o diferenţă enormă.  Tânărul hair stylist spune că nu poţi să realizezi o coafură de podium pentru o clientă. Pentru că acolo vorbim de extravaganţă, de culoare, de eleganţă, dar şi de multă textură, deci cu totul altceva decât coafura de mers la un eveniment. Ce-l defineşte pe Călin este stilul texturat.

Pe mine stilul care mă reprezintă este cel texturat, adică cel care scoate în evidenţă anumite şuviţe ale părului. A textura înseamnă a finisa în aşa fel încât să scoţi în evidenţă nişte detalii ale coafurii”, a adăugat tânărul.

Colaborare cu creatorul de modă Amos Midas

Călin Celău a realizat şi coafuri pentru podium, într-o colaborare pe care a avut-o cu un alt lugojean cunoscut, este vorba despre creatorul de modă Amos Midas.

Am colaborat anul trecut un foarte bun prieten de-al meu, Amos Midas, care a avut o prezentare.  A fost prima dată când am făcut altceva decât am fost eu obişnuit, chiar mi-a plăcut şi am scos în evidenţă altceva decât nişte coafuri standard, de mers la un eveniment simplu. Mi s-a părut interesant şi pot să zic că îmi place şi partea de podium”, a precizat Călin Celău.

Coafurile pentru mireasă sunt o altă categorie care necesită multă implicare, pentru a ieşi perfercte pentru cea mai frumoasă zi din viaţa fiecărei femei.

La coafurile pentru mireasă, tot timpul am fost perfecţionist, am fost de părere că niciun fir nu trebuie să nu fie la locul lui. Trebuie să fie totul  perfect şi să existe un flux în freza respectivă, în care tu să înţelegi ce se întâmplă acolo. Să fie curată. Anul trecut, la această categorie, de mireasă, au fost cerute cocurile, atât finisate, cât şi dezordonate. Asta în funcţie de preferinţei clientei. În schimb, anul acesta, o mare parte dintre mirese şi-ar dori să aibă şi părul desfăcut. Eu întotdeauna am considerat că o mireasă e pusă în valoare printr-un coc, pentru că în medie 90 % dintre mirese au voal”, e de părere tânărul.

Stilul retro, la modă, dar nu-i pentru oricine

La coafurile pentru anumite evenimente Călin crede că o să rămână şi anul acesta stilul retro, însă nu poate să îl poarte oricine.

Acesta se potriveşte părului mediu şi lung. La părul scurt nu sunt puse în valoare valurile, deci nu se înţelege nimic. Dar cred că şi în acest an vor fi multe femei care îşi vor dori părul în valuri, părul desfăcut, bucle cu volum sau bucle simple”, a adăugat Călin Celău.

Coafuri în funcţie de rochie şi de fizionomie

O anumită coafură se realizează şi în funcţie de rochie. Dacă e rochia pe gât, atunci trebuie părul prins din start. Dacă e rochia pe o parte, atunci coafura trebuie realizată în aşa fel încât să nu laşi umărul în totalitate gol, pentru că nu arată estetic. Şi fizionomia feţei este un aspect demn de luat în considerare.

De asemenea coafurile se realizează şi în funcţie de fizionomia feţei. Deoarece nu putem să realizăm o coafură cu volum dacă o anumită persoană are fruntea lată. E vorba totul de estetică. Trebuie să ţinem cont de fizionomie, de tipul feţei, de formele feţei, de zonele înalte, zonele scunde ale feţei”, precizează Călin.

Împletiturile nu mai sunt la modă

Împletiturile nu mai sunt la modă, spune tânărul. Acesta crede că împletiturile chiar ar încărcă o anumită coafură, iar eleganţa înseamnă simplitate.

Eu nu am mai făcut o împletitură de nu ştiu cât timp. Eventual să fac ca un fel de împletitură, dar nu să împletesc propriu zis. Nu am mai făcut asta demult. Dar cine ştie ce tendinţe vor apărea în viitor. Consider că împletiturile sunt de modă veche, adică nu se mai poartă. Eu nu le mai văd la coafură texturată. Cred că dacă ai mai adăuga o împletitură ai încărca-o prea mult”, a continuat tânărul hair stylist.

Călin Celău are planuri mari pentru toamna acestui an. Hair stilistul se va muta la Timişoara îşi va desfăşura activitatea într-un salon mult mai mare, acest lucru reprezentând un vis împlinit pentru artist.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Concert cu sute de spectatori, amânat la Lugoj din cauza epidemiei de coronavirus

Publicat

în

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale începutului de an la Lugoj a fost amânat oficial de către organizatori. Urmând să aibă loc la teatrul municipal, spectacolul trupei Direcția 5 a fost amânat și nu mai are loc pe 29 martie, cu posibilitatea unei noi amânării în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Deocamdată, spectacolul la care urma să participe sute de lugojeni, aproape toate biletele fiind deja vândute, a fost amânat până pe data de 9 mai. Organizatorii au anunțat măsura reprogramării tuturor spectacolelor programate în luna martie din toată țara. 

Direcția 5, formație cunoscută lugojenilor pentru prestațiile nenumărate de la festivaluri și rugi. sărbătorește 30 de ani de activitate cu un turneu național intitulat “Povestea Noastră”.

Citiţi mai departe

Divertisment

Poezie în grai bănățean despre coronavirus, scrisă de un profesor din Lugoj

Publicat

în


Un poet în grai bănățean, profesor la Lugoj, a scris o poezie inedită despre coronavirus și toată harababura creată de răspândirea virusului chinezesc. Sergiu Boian, unul dintre cei mai cunoscuți poeți în grai bănățean din România, a compus o poezie în 11 strofe cu și despre coronavirus.

Poezia înfățișează o conversație imaginară între autor și bunica acestuia, îngrijorată de știrile alarmante de la televizor despre noul virus venit tocmai din China. Denumită “Boală dă cap”, poezia vorbește despre isteria cauzată de coronavirus, despre măsurile de protecție cum sunt măștile de față și despre proviziile pe care lugojenii deja au început să și le facă, de teama unei carantine generale.

Întreaga poezie o puteți citi mai jos:

Boala dă cap

Ca în fiecare sară,
Cu baba când ne ie doru,
Să vigem șe-i măi în lume,
Dășchigem tălevizoru …

Șî d-odată pră ochece
Ne-o spăriat pr-amândoi
O doamnă, că șică vine
Corona virus la noi.

Baba înșepu să plângă:
– Să ce duși dă gimineață
Să cumperi tăt șe ne trăbe,
Dân oraș, baș dă la piață!

Ai văzut, că-n măgăzâne,
Toace rafturili-s goale,
Să puni șeasu gimineață
La tri, patru să ce scoale …

– Las babo, că noi avem,
Curechi, șeapă, crumpi, păsulă,
N-o să murim, baș dă foame
Avem mâncare dăstulă!

– Nu ce rige, că șî școala
S-o inchis, baba măi dzâsă,
– Dăgeaba, că școala viețî
O rămaș șî acu dăschisă!

Nu mă spării io dă boală,
Că-i dă le chinez venită,
Șî tu șcii se-i dă la ei,
Nu țâne mult, o clipită!

Șe trăznăi iară vorbeșci,
O văd pră baba cum cască
– Mâne să ce duși să cumperi
Dă unge șcii tu, o mască!

– Lasă, că ț-o dau pr-a me
Am luat-o doar dă tri ori,
Când am fost plecat în sat
Cu capra, dă sărbători!

– Iar ce râdz, da io înșep
Parcă să mă becejăsc
Mă doare capu șî-nșep
Oțără să amețășc ….

– Doamne ajută, dup-o viață ….
Dă când ne-am luat doar pră mine
m-o durut, bine că-nșepe
să ce doară și pră cine ….

SERGIU BOIAN

Citiţi mai departe

Divertisment

Un lugojean va câștiga hamburgeri pe 360 de zile dacă dovedește că e mare fan al preparatului american

Publicat

în


Concurs inedit inițiat de un food truck la Lugoj. Singura tonetă de mâncare americană din oraș a dat drumul unei competiții ieșite din comun, la finalul căreia un lugojean norocos va câștiga hamburgeri pentru 360 de zile.

American Food, cea mai în vogă tonetă de mâncare din Lugoj, îi invită pe pasionații de hamburgeri și alte mâncăruri tipic americane la mic dejun, prânz și cină. De ce? Pentru că lugojeanul care va strânge bonurile valorice cu cea mai mare sumă în perioada 1-31 martie, de la comenzile efectuate la American Food, va câștiga burgeri pentru 360 de zile.

Informațiile complete despre ofertă și concurs le găsiți pe pagina de Facebook a celor de la American Food.

Citiţi mai departe

Cele mai citite