Connect with us

Divertisment

FOTO – Călin Celău este cel mai tânăr hair stylist din Banat. Profesează de la 14 ani

Publicat

în

Pasiunea petru coafură şi-a descoperit-o la vârsta de numai 14 ani, de când a început să profeseze. De atunci au trecut 5 ani de zile, iar la 19 ani, Călin Celău este cel mai tânăr hair stylist din Banat. Deşi lucrează într-un mic salon amenajat acasă la el, în localitatea Cladova, clientela nu îi lipseşte. Vestea i s-a dus repede, iar talentul său a avut o mare contribuţie. Ca urmare, pragul salonului din Cladova i-a fost trecut de femei din Lugoj, din Timişoara şi din întreg Banatul, care nu au ţinut cont de distanţă când vine vorba despre o coafură de calitate. Tânărul a mărturisit că pasiunea pentru păr şi coafură trebuie să fie înăscută, pentru ca rezultatele să fie pe măsură, pentru a sparge tipare şi pentru a te evidenţia în acest domeniu.

RETIM

Pentru mine meseria aceasta reprezintă mai mult decât o pasiune. Mă reprezintă şi simt că mă întregeşte. Asta este ceea ce vreau să fac şi ceea ce mă reprezintă pe mine 100 %. De când am fost mic am avut o pasiune pentru păr. Am avut susţinere din partea alor mei, din partea cunoştinţelor, prietenilor, dar şi din partea vecinelor care mă lasau să le aranjez de fiecare dată când aveam ocazia. Trebuie să fii născut pentru asta, la fel cum eşti născut cu darul de a cânta, sau a face mâncare. Nu e o meserie pe care să o înveţi în timp. Eu sunt de concepţie că trebuie să te naşti cu ea. ”, a mărturisit Călin Celău.

În momentul în care lucrezi cu pasiune vine şi mulţumirea clientelor

În acest domeniu trebuie să ai stilul propriu, care să te definească. Nu poţi să copiezi, spune Călin, ci trebuie să îţi pui amprenta. Călin a fost capabil de acest lucru încă de la început, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Cu un feedback pozitiv îmi încarc bateriile şi mă ajută la inspiraţie, imaginaţie. Sunt aşa de mulţumit când văd că o clientă zâmbeşte şi pleacă mulţumită de la mine şi coafura este reuşită. În momentul în care lucrezi cu pasiune şi nu o faci doar aşa de văzul lumii, clar vine şi mulţumirea clientelor. Aşa am devenit cunoscut, din vorbă în vorbă”, spune tânărul.

Anul trecut a fost unul fructuos pentru Călin, dar în acelaşi timp foarte solicitant. Însă el ştie că rezultatele nu pot apărea fără multă muncă. Sunt zile în care a lucrat de la ora 5 la ora 19 şi a avut chiar şi 15 cliente pe zi.

Domeniul de hair style a ajuns la un nivel foarte înalt, în sensul că atât coafurile pentru eveniment, cât şi coafurile pentru podium au ajuns la o diferenţă enormă.  Tânărul hair stylist spune că nu poţi să realizezi o coafură de podium pentru o clientă. Pentru că acolo vorbim de extravaganţă, de culoare, de eleganţă, dar şi de multă textură, deci cu totul altceva decât coafura de mers la un eveniment. Ce-l defineşte pe Călin este stilul texturat.

Pe mine stilul care mă reprezintă este cel texturat, adică cel care scoate în evidenţă anumite şuviţe ale părului. A textura înseamnă a finisa în aşa fel încât să scoţi în evidenţă nişte detalii ale coafurii”, a adăugat tânărul.

Colaborare cu creatorul de modă Amos Midas

Călin Celău a realizat şi coafuri pentru podium, într-o colaborare pe care a avut-o cu un alt lugojean cunoscut, este vorba despre creatorul de modă Amos Midas.

Am colaborat anul trecut un foarte bun prieten de-al meu, Amos Midas, care a avut o prezentare.  A fost prima dată când am făcut altceva decât am fost eu obişnuit, chiar mi-a plăcut şi am scos în evidenţă altceva decât nişte coafuri standard, de mers la un eveniment simplu. Mi s-a părut interesant şi pot să zic că îmi place şi partea de podium”, a precizat Călin Celău.

Coafurile pentru mireasă sunt o altă categorie care necesită multă implicare, pentru a ieşi perfercte pentru cea mai frumoasă zi din viaţa fiecărei femei.

La coafurile pentru mireasă, tot timpul am fost perfecţionist, am fost de părere că niciun fir nu trebuie să nu fie la locul lui. Trebuie să fie totul  perfect şi să existe un flux în freza respectivă, în care tu să înţelegi ce se întâmplă acolo. Să fie curată. Anul trecut, la această categorie, de mireasă, au fost cerute cocurile, atât finisate, cât şi dezordonate. Asta în funcţie de preferinţei clientei. În schimb, anul acesta, o mare parte dintre mirese şi-ar dori să aibă şi părul desfăcut. Eu întotdeauna am considerat că o mireasă e pusă în valoare printr-un coc, pentru că în medie 90 % dintre mirese au voal”, e de părere tânărul.

Stilul retro, la modă, dar nu-i pentru oricine

La coafurile pentru anumite evenimente Călin crede că o să rămână şi anul acesta stilul retro, însă nu poate să îl poarte oricine.

Acesta se potriveşte părului mediu şi lung. La părul scurt nu sunt puse în valoare valurile, deci nu se înţelege nimic. Dar cred că şi în acest an vor fi multe femei care îşi vor dori părul în valuri, părul desfăcut, bucle cu volum sau bucle simple”, a adăugat Călin Celău.

Coafuri în funcţie de rochie şi de fizionomie

O anumită coafură se realizează şi în funcţie de rochie. Dacă e rochia pe gât, atunci trebuie părul prins din start. Dacă e rochia pe o parte, atunci coafura trebuie realizată în aşa fel încât să nu laşi umărul în totalitate gol, pentru că nu arată estetic. Şi fizionomia feţei este un aspect demn de luat în considerare.

De asemenea coafurile se realizează şi în funcţie de fizionomia feţei. Deoarece nu putem să realizăm o coafură cu volum dacă o anumită persoană are fruntea lată. E vorba totul de estetică. Trebuie să ţinem cont de fizionomie, de tipul feţei, de formele feţei, de zonele înalte, zonele scunde ale feţei”, precizează Călin.

Împletiturile nu mai sunt la modă

Împletiturile nu mai sunt la modă, spune tânărul. Acesta crede că împletiturile chiar ar încărcă o anumită coafură, iar eleganţa înseamnă simplitate.

Eu nu am mai făcut o împletitură de nu ştiu cât timp. Eventual să fac ca un fel de împletitură, dar nu să împletesc propriu zis. Nu am mai făcut asta demult. Dar cine ştie ce tendinţe vor apărea în viitor. Consider că împletiturile sunt de modă veche, adică nu se mai poartă. Eu nu le mai văd la coafură texturată. Cred că dacă ai mai adăuga o împletitură ai încărca-o prea mult”, a continuat tânărul hair stylist.

Călin Celău are planuri mari pentru toamna acestui an. Hair stilistul se va muta la Timişoara îşi va desfăşura activitatea într-un salon mult mai mare, acest lucru reprezentând un vis împlinit pentru artist.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Un lugojean a lansat o carte cu 365 de glume, câte una pentru fiecare zi a lui 2021

Publicat

în

RETIM

Un lugojean a scris și lansat prima lui carte, inspirată din întâmplări reale, dar cu tentă complet ilară. Sorin Palciuc, comedian, actor și artist de stand-up, a lansat cartea “Glume pentru tot anu’ de la un fost dolofan”, carte ce a apărut chiar la sfârșitul anului 2020.

Cartea conține patru capitole de amintiri pentru început, din primii ani de peripeții ai lugojeanului pasionat de comedie și actorie. Mai apoi, Palciuc a adunat 365 de glume scurte, câte una pentru fiecare zi a noului an 2021, pentru ca cititorii să își poată începe zilele cu un zâmbet.

“Ideea mi-a venit după ce în 2020, lipsit de scenă și de spectacole, am petrecut mai mult timp în casă, scriind glume scurte, care sunt preferatele mele. M-am gândit că ar fi o idee bună să le pun într-o carte, pe care să o poți răsfoi chiar și fără internet, și să începi ziua cu o glumă bună. Adevărul e că nu știm ce ne așteaptă în 2021, măcar să râdem”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Sorin Palciuc.

Cartea tânărului comedian lugojean o puteți cumpăra direct de la el, cu un mesaj privat pe profilul său de Facebook

Citiţi mai departe

Divertisment

Tot ce trebuie să știți despre Chardonnay

Publicat

în

Chardonnay este al doilea soi de struguri preferat de către pasionații de vin alb, după Sauvignon Blanc. Cu toate acestea, acest soi vine cu o serie de stigme și concepții greșite. Continuați să citiți pentru a vă lărgi orizonturile Chardonnay și pentru a vă asigura că cunoștințele dvs. sunt în formă maximă, înainte de Ziua Națională Chardonnay (21 mai).

RETIM

Originar din Burgundia, Franța, Chardonnay este acum unul dintre cele mai larg acoperite soiuri de struguri din lume. Este potrivit pentru o mare varietate de soluri, climă și tehnici de vinificație și produce astfel o gamă incredibil de diversă de stiluri, cum ar fi Recaș Sole Chardonnay Barrique, un produs premium, fermentat parţial în butoaie din lemn de stejar franţuzesc noi, ce este produs în cantităţi limitate.

Acesta este un vin sec, cu un parfum delicat floral, completat cu note fructate şi tonuri calde de vanilie. Ca gust, are arome răcoroase de fructe proaspete, îmbogăţite cu accente citrice şi note dulci de miere, iar ca și culoare, Sole este galben auriu, cu tonuri verzui discrete.

În climatul mai răcoros, stilurile de vin variază de la elegante, uscate, bogate și dulci, de la Meursault în Burgundia la vinuri minerale slabe și clare din zone precum Chablis, Franța sau Tasmania, Australia. Caracteristicile tipice ale climatului rece sunt cele ale merelor și pere verzi, citricelor și fructelor de piatră.

În climatele calde, exemplele bine făcute tind să fie mai bogate și pline de fructe tropicale, cum ar fi ananasul și fructul pasiunii, adesea însoțite de o senzație untoasă și arome sărate, de la îmbătrânirea stejarului.

Să nu uităm de rolul esențial pe care îl joacă acest soi în producția de vin spumant, adăugând eleganță și finețe amestecului tradițional de șampanie (cu Pinot Noir și Pinot Meunier), acum reprodus în întreaga lume.

Vinul Chardonnay este făcut adesea în butoaie din stejar, dar încă suferă de problemele de imagine create în anii 1990, de o mulțime de vinuri Chardonnay produse în masă. Rețineți, însă, că multe dintre exemplele de astăzi sunt fie slabe, curate și complet pure, fie cu o aromă de stejar atât de blândă și delicată, încât aromele naturale sunt cât se poate de echilibrate.
Cu ce să împerecheați un pahar de Chardonnay
Fiind o băutură cu mai multe sortimente diferite, Chardonnay acompaniază superb multe feluri de mâncare. Potrivirile se vor baza pe locul în care au fost crescuți strugurii și modul în care a fost făcut (de exemplu, dacă a fost sau nu îmbătrânit în stejar) și cât de matur este vinul atunci când îl beți.

Vin Recas – descoperă ofertele

Vinurile tinere și răcoroase (cum ar fi cele din Chablis, Tasmania și Carneros) fac o combinație excelentă cu crustacee, cum ar fi crab, pește la grătar sau aburit (stați departe de felurile de mâncare cu influențe de roșii sau tailandeze și pește afumat sau ton care pot avea ca rezultat o aromă ușor metalică). Pot funcționa foarte bine și cu rissoturi de legume sau crustacee de vară.

Vinurile tânără, caldă și îmbătrânită (de exemplu, din Noua Zeelandă, Chile sau Africa de Sud sau albă Burgundia)

Alternativ, cu vinuri mai bogate, dovlecelul și dovleacul fac o pereche excelentă. Încercați-le cu pui cu dovlecei gratinați.

Un Chardonnay special, matur are nevoie de o pereche grozavă, iar scoicile sau homarul pot funcționa excepțional de bine. Aceste vinuri bogate, mieroase, se asociază de asemenea bine cu carne de pasăre friptă, ciuperci sălbatice și trufe.
Instrucțiuni pentru servire
Vinurile slabe, curate, medii și ușoare ar trebui să fie servite între 10 și 12 grade C. Sortimentele mai bogate vor fi servite între 12 și 16 grade C. O regulă de bază este aceea că, cu cât vinul este mai bogat, cu atât mai cald poate fi servit.

Datorită nivelului natural de aciditate în general scăzut, Chardonnay (în special vinul maturat de stejar) este cel mai bine servit într-un pahar mai mare, cu margini largi, pentru a permite aromelor să se dezvolte în pahar și pentru ca vinul să vă umple complet gura.

Citiţi mai departe

Divertisment

Primăria organizează un concurs de colinde pentru copiii din Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, invită toți elevii și profesorii din oraș să participe la proiectul „Iată, vin colindătorii!”.

RETIM

„Este un proiect care își propune sa păstreze vii tradițiile și obiceiurile locului, și, în același timp, să aducă împreună oamenii comunității noastre, mai ales în aceste vremuri dificile, de pandemie, pe care le traversăm. Pentru că regulile sanitare nu permit colinda tradițională pe la casele oamenilor, ne-am gândit să o aducem, totuși, în inimile locuitorilor, folosindu-ne de tehnologia care ne-a devenit atât de prietenă în ultimul an. Așadar, în timpul unei ore de școală online care permite realizarea de activități artistice (muzică, AVAP, dezvoltare personală, dirigenție) invităm dascălii să înregistreze împreună cu elevii o colindă de sărbători. Aceasta va fi oferită în dar comunității orașului, prin postarea ei în evenimentul dedicat din pagina de facebook a Primăriei Municipiului Lugoj.”, arată reprezentanții Primăriei Lugoj.

Primii 500 de copii înscriși să participe la acest proiect primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun: o cutie frumos personalizată plină de cărți, jocuri și surprize dulci. Cadourile se vor ridica de la sediul Primăriei după primirea unei confirmări pe adresa de e-mail trecută în formularul de înscriere.

Perioada de înscriere este 7 – 12 decembrie 2020.Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, până cel târziu la data de 12 decembrie 2020 (Formularul de înscriere: https://forms.gle/xmGYEKssCPKv4QMD8)

Colindele înregistrate vor fi trimise prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Primăriei, în perioada 13-20 decembrie 2020. Împreună cu înregistrarea, părintele sau profesorul va trimite numele copilului/copiilor și școala la care învață.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite