Connect with us

Divertisment

Prima pârtie de schi din județul Timiș ar putea funcționa la Nădrag. De ce este blocat proiectul

Publicat

în

Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag vrea să amenajeze prima pârtie de schi din Judeţul Timiş la Nădrag, dar proiectul este blocat de Agenţia de Mediu, care nu permite tăierea a 39 de ha de pădure. Edilul nu se opreşte aici şi va continua demersurie pentru a-şi vedea visul împlinit.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“ Ne chinuim de trei ani să obţinem un aviz pe care se pare că nu vor să-l dea. Motivul pe care l-au invocat este tăierea celor 39 de hectare de pădure pentru a se putea face pârtia. Dar nu suntem singura localitate în această situaţie. De exemplu, la Arieşeni, în urmă cu un an de zile, s-a finalizat o pârtie de schi şi s-au tăiat 69 de ha şi erau şi în arie protejată. La noi nu sunt nici în arie protejată”, a mai spus primarul Nădragului.

vodafone angajează

Pârtia se doreşte să fie una a timişenilor, nu doar a nădrăgenilor şi ar reprezenta o modalitate de atragere a turiştilor, având în vedere că ar fi prima din judeţ în comuna situată la poalele Munţilor Poiana Ruscă şi a vârfului Padeş, care are o altitudine de 1384 de m. Pârtia s-ar situa la 100 km de Timişoara şi 30 km de Lugoj.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

“Am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu reprezentanţii mai multor instituţii din Timiş şi am stablit că este o prioritate pentru judeţul Timiş. Lucrăm la Planul Urbanistic General în care este cuprinsă această pârtie. Singurul impediment îl constituie Agenţia de Mediu care nu ne dă avizul. Motivul ar fi cele 36 de hectare de pădure care ar trebui tăiate pentru pârtie”, a mai spus primarul comunei Nădrag.

Turismul la Nădrag ar exploda pe timp de iarnă, în urma amenajării acestei pârtii. Pe timp de vară comuna are un parc de aventură care atrage mulţi tineri pasionaţi de distracţie.

Divertisment

VIDEO Secretele dulceții de zmeură a unei lugojence, femeie de afaceri, dezvăluite alături de Uica Mihai

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O lugojeancă femeie de afaceri, patroana uneia dintre cele mai renumite companii de mobilier din vestul țării, a fost invitata lui Uica Mihai la emisiunea Sarea în Bucate de la TVR. Mariana Agache a prezentat publicului telespectator rețeta ei de dulceață de zmeură, făcută cu fructe cultivate chiar în grădina proprie.

vodafone angajează

Alături de Uica Mihai, lugojeanca a pregătit o dulceață delicioasă. “De zmeură trebuie să te îngrijești ca de un copil, ca să ai fructe mari și frumoase.”, a povestit Mariana Agache de la Lugoj. Cum zmeura din grădina ei a dat rod, hop și la mâncat, mai mult decât la cules. Dar Uica Mihai apucă să pună suficiente fructe în coș ca să pregătească o dulceață de zmeură. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Secretele sunt dezvăluite, în exclusivitate, de Mariana Agache la Sarea în Bucate!

Citiţi mai departe

Divertisment

Cel mai mare festival de film din România începe și la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cinefilii lugojeni vor avea parte de o adevărată premieră vineri, 23 iulie, asta pentru că filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca va rula și la Cinematograful “Bela Lugosi” din oraș.

vodafone angajează

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) marchează ediția cu numărul 20, organizând proiecții simultane în 20 de locații din toată țara, printre care și Lugoj. Filmul ales pentru a marca ediția aniversară este Dineu cu vecinii de sus în regia lui Cesc Gay, produs în 2020.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. 

În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Citiţi mai departe

Divertisment

Eveniment gastronomic la magazinul Cămara cu Arome din Lugoj

Publicat

în

Ramona Costea, patroana magazinului Cămara cu Arome – magazin cu mirodenii, nuci, semințe, fructe uscate, condimente, uleiuri, dulciuri vrac, produse vegane și alte minunății – organizează la Lugoj, vineri, 23 iulie, ora 10, un eveniment la care participă trei maeștri în ale bucătăritului: Chef Bogdan Corduneanu, Chef Cătălin Mangu și Chef Luca Adrian.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Bogdan Corduneanu și Cătălin Mangu vin în cadrul „Târgului de carte”, cu revista Practic, unde publică rețete culinare. Se vor acorda autografe și patru premii în cadrul tombolei care se va organiza cu acest prilej. Iată premiile:

vodafone angajează

  • O zi de gătit alături de Chef Bogdan Corduneanu, la Restaurantul Gloria din Timișoara.
  • Set de condimente în valoare de 100 lei.
  • Trei rețete preferate de la Chef Cătălin Mangu
  • Cărți de la Asociația „Cărți pentru alimente”

Chef Luca Adrian va prezenta spre gustare și cumpărare preparate din rețete proprii. Asociația „Cărți pentru alimente”, care oferă cărți la schimb cu alimente va fi prezentă și ea în cadrul acestui eveniment. Toate alimentele care vor fi donate vor ajunge către cazuri sociale din Timișoara și împrejurimi. Inspirați de proiectul „Cărți pentru alimente”, membrii asociația a mai creat un ONG, Asociația ARIPI – care are ca obiectiv Artă, realizări și inițiative pentru inimă. În cadrul acestei asociații, se dorește să se pună în aplicare noi proiecte culturale și caritabile.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Divertisment

Religia și jocurile de noroc – Descoperă cum este văzut conceptul de gambling în diferite religii și cât de permisive sunt sau nu acestea!

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Este lesne de prefigurat relația dintre religie și gambling, aspect destul de cunoscut de către majoritatea persoanelor, mai ales ca religia nu susține jocurile de noroc și nu le încurajează. Cu toate acestea există câteva momente de-a lungul istoriei în care nu toate religiile și-au manifestat vehemența împotriva gamblingului, iar în anumite contexte și situații au fost ceva mai permisive, lucru ce a dat naștere unor povesti cel puțin interesante. 

vodafone angajează

Dacă ești pasionat de jocurilor de noroc, îți recomandăm întotdeauna să alegi un cazinou licențiat, fie când joci în mediul offline, fie în ce online. Un astfel de operator poate fi casino.com.ro, unde vei găsi o gamă variată de jocuri și de oferte promoționale. Întorc discuția la subiectul principal, religia și gamblingul, în continuare vei putea descoperi câteva aspecte interesante despre toată relația și evoluția gamblingului în raport cu implicațiile religioase. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Jocurile de noroc la Creștini 

Creștinismul s-a poziționat împotriva jocurilor de noroc. Sunt pasaje ce amintesc de manifestarea unor obiceiuri ce pot fi încadrate sau au fost încadrate conceptului de jocuri de noroc, în care se foloseau banii drept mită, în care se vorbea despre jocuri pe bani sau chiar contrabandă în casa lui Dumnezeu. Mai mult decât atât, Biblia dorește să ne inducă anumite valori morale și comportamentale, printre care și aceea că omul nu ar trebui să fie lacom, avar, să nu râvnească la avuția aproapelui său, ci să se mulțumească cu puținul ce i-a fost dat, cu ceea ce are. Chiar dacă în prezent, foarte rar se discută despre această situație, iar lucrurile sunt ceva mai permisive, Creștinismul nu se va plasa niciodată de partea gamblingului și nu îl va încuraja. 

Hinduismul și karma

Una dintre cele mai vechi religii, Hinduismul funcționează după propriile culturi. Pentru persoanele ce cred în această formă de religie și o adoptă, este destul de cunoscut faptul că simbolurile și zeitățile constituie reprezentarea credinței hinduse. Fiecare zeitate are rolul său și este considerată a fi apărătorul diferitelor segmente, de la aspectele ce țin de sănătate, bunăstare materială și alte astfel de lucruri. În religia hindusa, Lakshmi este zeitate „responsabilă” de bunăstarea pe planul averii și al lucrurilor materiale dobândite, la care popoarele se închină. 

Un alt aspect important de precizat, ce are o însemnătate deosebită în hinduism, dar nu numai este karma. Se spune că, dacă într-o viață anterioară ai fost un om de bine și ai făcut lucruri bune, acestea ți se vor întoarce, iar dacă nu ai avut tocmai un comportament și o atitudine onorată din acest punct de vedere, la fel, vei putea resimți repercusiunile. Karma poate constitui un element important și în ceea ce înseamnă jocurile de noroc, dar nu ar trebui să mizezi totul de acesta aspect, pentru că așa cum bine știi, câștigul înseamnă mai mult decât o karma bună sau noroc, ci presupune și tehnică de joc sau alte strategii. 

În ceea ce privește evoluția jocurilor de noroc, în prezent, în India, acest hobby nu este unul privit cu ochi foarte bun, reprezentând chiar o acțiune plasată în afara legalității, însă în trecut, se spunea că acest concept de gambling era privit drept o modalitate adoptată de vechile popoare pentru a se destinde și pentru a se distra. 

Islamul și cursele de cai/ cursele de cămile 

Islamismul este un cult religios destul de asemănător Creștinismului, prin faptul că adepții acestei religii cred într-o singură entitate cu caracter Atotputernic. Este specific în special popoarelor Arabe, iar normele religioase sunt destul de stricte pentru persoanele ce trăiesc în aceste teritorii și au această religie. În acest context, nu încape îndoială faptul că jocurile de noroc ar fi total respinse sau ca ideea de gambling este una la îndemână oamenilor. 

În cultura islamică, câștigurile de bani provenite de la alte persoane sunt considerate păcate, iar această activitate este de onorată pentru oamenii care ar putea beneficia de astfel de avantaje materiale. Cu toate acestea, lucrurile sunt ceva mai permisive atunci când vine vorba despre cursele de cai sau de cămile. La fel de acceptate sunt și pariurile pentru sporturile ce țin de trasul cu arcul, deoarece, potrivit lui Muhammad, aceste sporturi au un rol de bază în introducerea și consolidarea aptitudinilor oamenilor, ce vor fi pregătiți să facă față evenimentelor mai puțin plăcute. 

Budismul – o religie tolerantă cu ideea de gambling

Mulți privesc Budismul mai mult ca pe o filosofie de viață, ca pe un aspect de tine de adoptarea unor atitudini și credințe menite să asigure o bunăstare în general, în viața. Cu toate că nu este considerat un cult religios în sine, Budismul este destul de întâlnit la câteva popoare ce aspiră la diminuarea suferințelor și își doresc o existență departe de tot ce poate provoca neplăceri. 

În ceea ce privește jocurile de noroc, Buddha, a considerat că acestea pot fi permise, atâta vreme cât au drept scop eliberarea și distracție și nu constituie un mijloc prin care poți face rău altor persoane sau propriei persoane. Jocurile de noroc sunt încurajate, în conceptul budist, atât timp cât nu creează dependență, cât nu înseamnă o exagerare și nu reprezintă o amenințare. 

Concluzii 

Problematica jocurilor de noroc este văzută diferit sau capătă diverse nuanțe în funcție de fiecare religie în parte. Ceea ce ar trebui să fie mai important, este faptul că, dacă ai această pasiune, trebuie să știi să faci diferența dintre divertisment, distracție și dependență. Chiar dacă anumite religii pot fi mai permisive cu ideea de jocuri de noroc, toate cultele religioase au un numitor comun, și anume acela că nu susțin adicția. Astfel că, dacă ești gambler este important să știi când să te oprești, atât pentru bunăstarea ta materială, cât și pentru cea psihică

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite