Iulius Mall

O lugojeancă a făcut din lână adevărate opere de artă. Când îi puteți vedea expoziția

Lugoj devine, în luna aprilie, un punct de referință pentru arta contemporană prin INTERNATIONAL LUGOJ ART FESTIVAL, ajuns la a IV-a ediție. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Lugoj, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, Galeria de Artă Lugoj și curatorul independent Dan Tudor Truică, reunește artiști talentați din diverse domenii, punând în valoare creativitatea și patrimoniul cultural.

Unul dintre punctele centrale ale festivalului este expoziția artistei Flavia Rosana Căpraru, intitulată „Când arta întâlnește lâna”. Aceasta aduce în prim-plan frumusețea și versatilitatea unui material tradițional adesea neglijat. „Scopul meu artistic este acela de a transforma materia brută în opere de artă. Fie că lucrez cu textile, ceramică, lână sau culori vibrante, creațiile mele poartă amprenta sensibilității și a respectului față de natură și tradiție”, declară Rosana Căpraru.

Publicitate

Expoziția, găzduită de Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj în perioada 1 – 30 aprilie 2025, oferă publicului posibilitatea de a descoperi bijuterii și accesorii din lână, lucrate manual prin tehnici artizanale precum împâslirea umedă și uscată. „Cândva esențială în gospodăriile românești, astăzi lâna este adesea risipită sau neglijată. Prin această expoziție de bijuterii și accesorii din lână, vreau să demonstrez că acest material natural poate deveni o expresie autentică de stil, eleganță și creativitate”, subliniază artista.

Vizitatorii vor putea admira piese unice, inspirate din natură și tradiții, printre care broșe și coliere sub formă de maci vibranți, sculptați din fire fine de lână. „O femeie care poartă un mac din lână poartă, de fapt, o bucată de suflet, o frântură dintr-o lume în care arta și tradiția merg mână în mână”, spune Rosana Căpraru.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 3 aprilie 2025, la ora 18:00, iar publicul este invitat să descopere magia lânii și să celebreze frumusețea tradițiilor reinterpretate. Această inițiativă nu doar readuce în actualitate tehnicile artizanale, ci și contribuie la conservarea unei moșteniri culturale valoroase.

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul SUBSCRIBE, confirmi că ai citit și ești de acord cu politica noastră GDPR și Termen și condiții
Publicitate