Connect with us


Administrație

Noul primar al Lugojului anunță măsuri dure față de politicienii care au încălcat legea

Publicat

în

Chiar dacă mai sunt cel puțin două săptămâni până la preluarea mandatului, Claudiu Buciu a transmis deja lugojenilor primul mesaj, prin intermediul paginii sale de Facebook. Buciu a mulțumit pentru „încrederea uriașă”, pe care a primit-o cu ocazia alegerilor locale și a dat asigurări că atât el cât și echipa consilierilor PNL vor face toate eforturile ca orașul să se dezvolte.

„Și așteptările noastre sunt foarte mari, precum ale tuturor lugojenilor. Va asigurăm ca vom depune toate eforturile necesare pentru a readuce normalitatea în fiecare aspect al vieții de zi cu zi a orașului nostru, dar și pentru a-l face un oraș de invidiat. Să fim optimiști! Să avem încredere ca a privi cu admirație alte orașe (care au fost conduse bine) va fi un exercițiu făcut doar pentru a pune în practică lucrurile bune și nu doar un vis neîmplinit. Vă invităm sa fiți parte a eforturilor pe care le vom face pentru ca Lugojul să fie bine! Lugojul nu va putea fi altfel fără ca fiecare dintre noi să nu contribuie la asta. Fiecare dintre noi trebuie să-și dorească și să acționeze ca atare. Să ne respectăm și să acceptăm că suntem egal răspunzători”, arată noul primar ales al Lugojului.

Mesajul lui Buciu este tranșant pentru cei care în trecut au ocolit legea sau au fost favorizați în diferite moduri.

„Toleranța față de politicienii care, odată ajunși în fruntea administrației publice, nu-și fac treaba, trebuie sa fie zero. Vom fi total transparenți și vom explica fiecare pas pe care-l vom face. Multe decizii vor fi dureroase pentru unii, însă inevitabile pentru bunul mers al comunității noastre. Nimic nu se va putea îndrepta fără a înlătura tot ce ne-a ținut pe loc. Favoritismele ori compromisurile, de orice fel, vor înceta imediat ce vor fi cunoscute. Nu putem pleca la un drum nou, decât dacă vom fi tratați echitabil, rezultatele bune urmând sa apară imediat. Dacă ne dorim altceva, trebuie sa acceptăm ca lucrurile nu se mai pot face la fel. Cei favorizați până acum fie vor înțelege și acceptă ca s-a sfârșit, fie vor suporta consecințele firesti ale normalității. Lugojul are nevoie de dreptate, de egalitate de șansă, de promovarea valorilor și a performanței, de bun simț și de respect reciproc desăvârșit”, spune Buciu.

Noul primar al Lugojului anunță că prioritatea administrației locale vor fi copiii și viitorul acestora.

„Preocuparea noastră principală va fi asigurarea condițiilor necesare garantării unei educații excepționale copiilor noștri. Noi suntem generații pentru care lipsurile au predominat, copiii noștri însă nu mai au timp de pierdut cu lipsuri, comunitatea trebuie să le asigure cel mai înalt nivel de pregătire. Lumea se schimba extrem de rapid, iar a fi pregătit pentru a te adapta, înseamna de fapt a fi foarte bine pregătit. Viitorul înseamna digitalizare, responsabilitate față de mediul înconjurator, competente, respect față de reguli, toleranță și respect reciproc. Vom investi prioritar în educația copiilor, în activitățile sportive dedicate copiilor dar și în viața culturală și artistică a orașului, astfel încât copiii sa aibă acces la acte de cultură de calitate, care să le dezvolte corespunzător personalitatea”, susține Claudiu Buciu.

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Activitatea Bibliotecii Municipale din Lugoj, suspendată de primar după o vizită surpriză. „Le desfacem contractele de muncă”

Publicat

în

Angajații Bibliotecii Municipale din Lugoj s-au trezit, ieri, după-amiază, cu primarul Claudiu Buciu, într-o vizită neașteptată. Edilul a dorit să vadă cum arată una din cele mai importante instituții de cultură și educație din municipiu. Rezultatul a fost dezamăgitor, mai ales că, pe toată campania electorală fosta conducere a administrației locale s-a lăudat cu reabilitarea și transformarea edificiului.

„Astăzi am vizitat sediul bibliotecii municipale. Un edificiu neglijat cu desăvârșire de fosta administrație. O zugrăveală exterioară și atât nu este mai mult decât o copertă fără pagini de interior. 12 ani de ignoranță și desconsiderare a celei mai importante surse de cunoaștere – cartea – au dus inevitabil la îndepărtarea cititorilor. Biblioteca municipală este practic o instituție care nu a făcut decât să respingă cititorii, rămași și așa tot mai puțini. Evidența cărților împrumutate se păstrează la fel ca acum 50 de ani. Spațiile destinate depozitării cărților sau lecturii sunt insalubre. Poveștile frumoase despre bibliotecă nu fac decât sa susțină plata unor salarii total nemeritate. Cu regret, am luat decizia de a închide aceasta instituție pentru o perioadă de cel puțin un an de zile, urmând să păstrăm un singur angajat. În această perioadă vom regândi modul cum trebuie să funcționeze, urmând sa intervenim asupra construcției astfel încât să o facem atrăgătoare pentru cititori și în special pentru copii”, a fost mesajul postat de primarul Lugojului, pe pagina sa de Facebook, după vizita la bibliotecă.

Claudiu Buciu a declarat, pentru Lugojeanul.ro, că se va face de urgență igenizarea clădirii, după care se va lucra la un proiect de renovare.

„Biblioteca o închidem, pentru o perioadă. Lăsăm un singur angajat, care să refacă gestiunea și inventarul, pentru că e un haos acolo. Facem un proiect să o renovăm, după ce o să igenizăm acolo, pentru nu se poate așa ceva. Pe urmă, putem angaja oameni capabili care să asigure funcționarea ei. Nu au centrală, nu au nici căldură, iarna stau în frig. Deja am discutat la personal și conform legii le desfacem contractele de muncă, mai puțin la un angajat, din cei cinci”, a declarat primarul Lugojului.

 

 

Citiţi mai departe

Administrație

Prefectul județului, apel de urgență către primarul Lugojului

Publicat

în

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, i-a solicitat noului primar al Lugojului, imediat după momentul învestirii acestuia, să aibă în vedere o lucrare care trebuie să fie executată urgent. Este vorba despre digul din interiorul orașului, care după inundațiile din iunie, anul acesta, s-a ales cu mai multe fisuri.
„După ce termin această ceremonie de învestire, mă voi duce cu cei de la Apele Banat, am o întâlnire cu ei, pe digurile din aval de Lugoj, ca să verificăm ce reparații s-au făcut acolo. Vreau și pe această cale, să-l rog și pe noul primar al Lugojului, să aibă foarte mare grijă cu digul din interiorul orașului, pentru că știu foarte bine că există niște fisuri și, în interiorul orașului, digul nu poate fi reparat de cei de la Apele Române pentru că ține de municipalitate”, a declarat Liliana Oneț.
Inundațiile din iunie au fost cele mai mari din istoria municipiului de pe Timiș. În 20 iunie, apa a fost la un pas să treacă peste podurile din oraș. Digul de pe malul stând a cedat în zona Pohalma și mai multe case și terenuri au fost inundate.
Citiţi mai departe

Administrație

Situația incredibilă care aduce Lugojului amenzi de 6.000 de lei pe zi. Cum s-a ajuns aici

Publicat

în

Lugojul se află în momentul de față într-o situație incredibilă, din cauza stației de epurare. Primarul Claudiu Buciu a anunțat, imediat după preluarea mandatului, că de la 1 noiembrie, Apele Române vor aplica Lugojului amenzi de 6.000 de lei pe zi, din cauza apelor neepurate corespunzător, pe care le deversează în râul Timiș. S-a ajuns aici pentru că nu s-a respectat planul de măsuri, la care, operatorul de apă și canal, Meridian și fosta administrație locală s-au angajat pentru stația de epurare. Astfel, stația de epurare va fi încadrată de la 1 noiembrie, la alte reglementări, cu sancțiuni mult mai drastice.

Primarul Claudiu Buciu spune că Meridian nici nu ar fi putut să investească și pună în aplicare măsurile, din cauză că nu este decât operatorul, nu proprietarul stației, iar Curtea de Conturi nu îi permite să facă această investiție. Paradoxal, nici Primăria Lugoj nu mai poate să investească să remedieze problemele de la stația de epurare pentru că, fosta administrație a semnat recepția lucrărilor și investiția figurează funcțională.

“Începând cu 1 noiembrie, vom reveni la un normativ NTPA 2001, care este mult mai strict, cu privire la normele de poluare a râului Timiș și a altor ape, ceea ce va însemna pentru Lugoj, că vom ajunge la un nivel de amenzi de 6.000 de lei pe zi, adică 180 de mii de lei pe lună, practic falimentul sistemului de apă și a operatorului Meridian 22, firmă a Consiliului Local Lugoj. Meridianului i-a fost interzis de Curtea de Conturi să investească, pentru că este simplu operator. Nici Primăria Lugoj nu poate face investiții pentru că această lucrare figurează ca fiind recepționată fără obiecțiuni de către fosta administrație. Conform unor documentelor întocmite, din punctul nostru de vedere în mod fals, s-a constatat că lucrările de modernizare au fost făcute conform și integral. Deci, în prezent, nu se justifică să investim acolo, din punct de vedere al documentelor. Realitatea contrazice vădit documentele. Apele se deversează neepurate, fapt pentru care suntem penalizați de Apele Române”, a declarat Claudiu Buciu, pentru Lugojeanul.ro.

Primarul Lugojului spune că situația este foarte gravă și că se încearcă, în aceste zile, să se obțină bani de la Guvern  pentru remedierea problemelor de la stația de epurare.

Citiţi mai departe

Cele mai citite