Connect with us

Administrație

Noul primar al Lugojului anunță măsuri dure față de politicienii care au încălcat legea

Publicat

în

Chiar dacă mai sunt cel puțin două săptămâni până la preluarea mandatului, Claudiu Buciu a transmis deja lugojenilor primul mesaj, prin intermediul paginii sale de Facebook. Buciu a mulțumit pentru „încrederea uriașă”, pe care a primit-o cu ocazia alegerilor locale și a dat asigurări că atât el cât și echipa consilierilor PNL vor face toate eforturile ca orașul să se dezvolte.

Meniul zilei, Octavian

„Și așteptările noastre sunt foarte mari, precum ale tuturor lugojenilor. Va asigurăm ca vom depune toate eforturile necesare pentru a readuce normalitatea în fiecare aspect al vieții de zi cu zi a orașului nostru, dar și pentru a-l face un oraș de invidiat. Să fim optimiști! Să avem încredere ca a privi cu admirație alte orașe (care au fost conduse bine) va fi un exercițiu făcut doar pentru a pune în practică lucrurile bune și nu doar un vis neîmplinit. Vă invităm sa fiți parte a eforturilor pe care le vom face pentru ca Lugojul să fie bine! Lugojul nu va putea fi altfel fără ca fiecare dintre noi să nu contribuie la asta. Fiecare dintre noi trebuie să-și dorească și să acționeze ca atare. Să ne respectăm și să acceptăm că suntem egal răspunzători”, arată noul primar ales al Lugojului.

Mesajul lui Buciu este tranșant pentru cei care în trecut au ocolit legea sau au fost favorizați în diferite moduri.

„Toleranța față de politicienii care, odată ajunși în fruntea administrației publice, nu-și fac treaba, trebuie sa fie zero. Vom fi total transparenți și vom explica fiecare pas pe care-l vom face. Multe decizii vor fi dureroase pentru unii, însă inevitabile pentru bunul mers al comunității noastre. Nimic nu se va putea îndrepta fără a înlătura tot ce ne-a ținut pe loc. Favoritismele ori compromisurile, de orice fel, vor înceta imediat ce vor fi cunoscute. Nu putem pleca la un drum nou, decât dacă vom fi tratați echitabil, rezultatele bune urmând sa apară imediat. Dacă ne dorim altceva, trebuie sa acceptăm ca lucrurile nu se mai pot face la fel. Cei favorizați până acum fie vor înțelege și acceptă ca s-a sfârșit, fie vor suporta consecințele firesti ale normalității. Lugojul are nevoie de dreptate, de egalitate de șansă, de promovarea valorilor și a performanței, de bun simț și de respect reciproc desăvârșit”, spune Buciu.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Noul primar al Lugojului anunță că prioritatea administrației locale vor fi copiii și viitorul acestora.

„Preocuparea noastră principală va fi asigurarea condițiilor necesare garantării unei educații excepționale copiilor noștri. Noi suntem generații pentru care lipsurile au predominat, copiii noștri însă nu mai au timp de pierdut cu lipsuri, comunitatea trebuie să le asigure cel mai înalt nivel de pregătire. Lumea se schimba extrem de rapid, iar a fi pregătit pentru a te adapta, înseamna de fapt a fi foarte bine pregătit. Viitorul înseamna digitalizare, responsabilitate față de mediul înconjurator, competente, respect față de reguli, toleranță și respect reciproc. Vom investi prioritar în educația copiilor, în activitățile sportive dedicate copiilor dar și în viața culturală și artistică a orașului, astfel încât copiii sa aibă acces la acte de cultură de calitate, care să le dezvolte corespunzător personalitatea”, susține Claudiu Buciu.

 

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Program nou la mai multe dintre birourile Primăriei Lugoj

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că următoarele birouri vor avea relații cu publicul, în toate zilele lucrătoare astfel:

Meniul zilei, Octavian

Telefonic:

  • Urbanism / Patrimoniu – între orele 14.00 – 15.00

 la tel. 0256 352240, interior 206

  • Agricol / Cadastru – între orele 15.00 – 16.00

 la tel. 0256 352240, interior 261

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

  • Taxe și impozite – între orele 13.00 – 15.00

 la tel. 0256 354057

Online:

Se pot trimite solicitări sau întrebări prin e-mail la adresa contact@primarialugoj.ro.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria caută să angajeze un inspector pentru relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate

Publicat

în

„Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante de Inspector, clasa I, grad profesional principal, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Compartiment relații cu instituții de învățământ, culte, cultură, sănătate.

Meniul zilei, Octavian

În conformitate cu prevederile art. 618 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, concursul este organizat în baza excepției prevăzute de art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata normală a timpului de lucru pentru funcția publică de execuție vacantă este 8 ore pe zi, respectiv 40 ore pe săptămână.

Proba suplimentară de testare a cunoștințelor IT – cunoștințe de operare pe calculator, nivel mediu – 19 iulie 2021, ora 1100.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Proba scrisă se va desfășura în data de 21 iulie 2021 ora 1100, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Condiții de participare:

  • candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 465 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

-condiții specifice de studii de specialitate: studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

– minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice.

Bibliografia/tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii publice locale www.primarialugoj.ro, la secţiunea Anunțuri concursuri angajare.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs este 15 iunie –  5 iulie 2021.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, tel. 0256/352240, fax. 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau „mailto:personal@primarialugoj.ro” personal@primarialugoj.ro. ”

Observații suplimentare: persoană de contact – Lavinia-Daniela Ivăniș, Inspector debutant.

Data afișării: 15 iunie 2021.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Muncitorii de la Sere și spații verzi, pârâți la primar că se relaxează în loc să muncească

Publicat

în

Un lugojean i-a pârât la primar pe muncitorii care au venit să îngrijească spațiile verzi din Parcul Poștei. Omul era nemulțumit că aceștia se odihneau la umbră, în loc să tundă iarba și să adune resturile pe care le-au lăsat împrăștiate pe alei.

Meniul zilei, Octavian

„Cei care în continuare sfidează munca, iar orașul zace în mizerie ! Rușine să vă fie, am sunat personal la sere și mi-au răspuns că domnii aceștia obosiți de relaxare, nu au drujbă! În Parcul Poștei nu poți traversa de crengile lăsate pe alee, dar domnii ăștia sfidează munca și cetățenii întregului oraș! În permanență stau în parc, la relax ! Așteptăm de la domnul primar o luare de poziție la sesizarea pe care am facut-o la camera 7”, a scris Maniu, pe Facebook, unde a lăsat și un set de fotografii care să dovedească cele spuse.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Care sunt următoarele zone unde se cosește iarba. Cetățenii sunt rugați să-și mute mașinile

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că în cursul acestei săptămâni, (7 – 11 iunie), se va cosi iarba de pe spațiile verzi, în cartierele:

Meniul zilei, Octavian

Timișoarei 110;
Militari;
Balta Lată;
Str Agriculturii;
Spl. G. Coșbuc;
Splaiul 1 Decembrie 1918.

Pe această cale reprezentanții primăriei roagă cetățenii să nu parcheze mașinile în imediata apropiere a spațiilor verzi pentru a facilita activitatea echipelor de lucru și a evita eventuale daune.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite