Administrație
Lugojul nu beneficiază de cel mai important proiect finanțat de UE în Timiș

Zeci de localități din Timiș vor beneficia de investiții de peste 180 de milioane de euro privind sistemele de canalizare și alimentare cu apă. Finanțarea se face din fonduri europene și este cel mai mare proiect obținut de județul Timiș. Contractul de finanțare s-a semnat în Palatul Administrativ la Timișoara de către ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, directorul Aquatim Ilie Vlaicu și președintele CJT Calin Dobra.
“Acest proiect înseamnă investiții în 81 de localități din județul Timis, este vorba de 45 de UAT-uri. Așadar sunt investiții masive în tot județul Timiș. Înseamnă 13 uzine de apă noi, uzine de apă reabilitate, șase stații de epurare. De asemenea este vorba de vreo 482 de kilometri de rețea de apă, 412 kilometri de rețea de canalizare”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
Lugojul a făcut cerere de aderare
Întrebat ce se va întâmpla cu Lugojul, care nu este prins în acest proiect, având sistem propriu de gestionare a rețelelor de apă și canalizare, directorul Aquatim a spus că nu este în măsură să comenteze. La întrebare a răspuns Călin Dobra, președintele Consiliului Județean.
“Mă bucur că administrația locală și-a dat seama de seriozitatea și rolul important pe care îl gestionează operatorul regional și după cum ați văzut au făcut demersuri, printr-o hotărâre a Consiliului Local, pentru aderare. Un prim pas este derarea la ADID, iar următorul pas este preluarea de către operatorul regional Aquatim. În momentul când va intra echipa de la Aquatim în Lugoj sunt ferm convins că toate situațiile problematice vor fi rezolvate”, a declarat Dobra.
Lugojul se confruntă cu mari probleme legate de canalizare și epurarea apelor menajere, operatorul Meridian 22 încasând amenzi de peste 2.500.000 lei.
Localitățile care vor beneficia de proiect sunt: Banloc, Balinț, Bucovăț, Buziaș, Cenad, Cenei, Checea, Ciacova, Deta, Făget, Fibiș, Gătaia, Gavojdia, Ghiroda, Giarmata, Giulvăz, Gottlob, Jebel, Jimbolia, Liebling, Livezile, Lovrin, Mașloc, Moșnita Noua, Otelec, Recaș, Remetea Mare, Sacosu Turcesc, Sag, Saravale, Sânmihaiu Roman, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Satchinez, Săcalaz, Secaș, Sînandrei, Știuca, Timișoara, Tomești, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Victor Vlad Delamarina.
Administrație
Primăria Lugoj îi așteaptă pe tineri să ceară teren de casă. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștință tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care se încadrează în prevederile legale, că pot depune cereri pentru atribuirea unei suprafețe de teren în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, conform Legii nr.15/2003 – republicată, cu modificările ulterioare, pentru cele 23 de terenuri disponibile în Municipiul Lugoj (14 în Cartierul Militari și 9 pe str.Herendeștiului).
Conform Regulamentului de atribuire, aprobat prin HCL nr.137/25.08.20211, pot depune cereri următoarele categorii de tineri:
a) Tinerii necăsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;
b) Tinerii căsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;
c) Tinerii care au domiciliul stabil în municipiul Lugoj de minim 5 ani și au cetățenia română (la soț – soție unul dintre soți);
d) Tinerii care nu dețin sau nu au deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei unei locuințe;
e) Soțul/soția solicitantului, după caz, care nu deține sau nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei unei locuințe;
f) Tinerii ai căror părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul;
g) Soțul/soția solicitantului, ai cărui părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul – după caz,
h) Solicitantul și soțul/soția solicitantului, după caz, să nu figureze cu datorii la bugetul local, indiferent de natura acestora.
Dosarele cu actele necesare se vor depune până în data de 31.03.2021, la Biroul Relații cu Publicul, zilnic între orele 9,00-12,00.
Eventualele completări ale dosarelor depuse se vor depune până în data de 30.04.2021.
Administrație
Două poduri din apropiere de Lugoj urmează să fie reabilitate cu bani europeni
Două dintr-un total de cinci poduri de pe raza județului Timiș, din apropiere de Lugoj, vor fi reabilitate în curând din bani europeni. Poriectul cuprinde un total de 25 de poduri și podețe din patru județe, Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin.
În Timiș, cele cinci poduri care vor fi reabilitate cu bani de la UE sunt DN 68A Dumbrava, DN 68A paraul Glavita – Traian Vuia, DN 59 Sag, și DN 59F podet Valcani, DN 6 canal Muresel – Cenad.
Cele două poduri din zona Lugojului se află pe raza localității Dumbrava și respectiv în zona localității Traian Vuia. Proiectul se află în faza incipientă, de depunere a ofertelor firmelor interesate să participe. Firmele își pot depune ofertele până pe 16 februarie.
Administrație
Primarul Claudiu Buciu își cere scuze față de locuitorii unei străzi din Lugoj
Primarul Lugojului și-a cerut scuze, ieri, prin intermediul unei rețele de socializare față de locuitorii unei străzi din Lugoj, care au fost nevoiți să-și plătească și să-și instaleze singuri lămpi pentru iluminatul public.
„Imi cer scuze lugojenilor care și-au rezolvat singuri problema iluminatului public. Pe strada Poalele Viilor, locuitorii și-au montat singuri lămpi LED pe stâlpii de iluminat public. Am solicitat încă de anul trecut societatii ELBA sa repare sau să înlocuiasca toate corpurile cu probleme, însă aceste lucrări încă nu s-au finalizat”, spune Claudiu Buciu
Primarul Lugojului susține că se fac demersuri pentru modernizarea iluminatului public și că e posibil ca Primăria să renunțe la serviciile societății ELBA.
„La sfârșitul acestui an, contractul cu aceasta societate va expira. Serviciul de iluminat public va rămane în sarcina primăriei.
Am pornit deja studiile necesare modernizării integrale a sistemului de iluminat public. Din păcate procedurile vor dura un an, urmând ca primele investitii să fie făcute începand cu anul 2022″, a mai spus Buciu.
-
Social3 zile în urmă
Lugojeanul Aris Marta a plecat la Viena și este gata de intervenția chirurgicală
-
Administrație2 zile în urmă
Ce averi au noii consilieri locali ai Lugojului, proaspăt investiți în funcție cu ocazia alegerilor locale
-
Social2 zile în urmă
Lugojeanul Aris Marta a fost operat la Viena. Mesajul emoționant postat după intervenție