Connect with us


Administrație

Lugojul la inundatiile din 2000

Publicat

în

inundatii lugoj 2000 foto credit gabi micuZiua de luni a fost dedicata inundatiilor, zeci de case si cateva drumuri din Sacosu Mare, un sat de langa oras, fiind umplute cu apa. Din cate au spus localnicii, doar 5 minute au fost necesare pentru ca viitura sa se formeze, ploaia cazand in cantitati uriase. De asemenea, un drum recent asfaltat, parte a unui proiect de 2,5 milioane de euro, bani europeni, a fost indoit, intors, desfigurat, nu stiu nici eu, de viitura.

PMP

Venind inapoi spre redactie, mi-am adus aminte de o poza postata pe Facebook de un fotograf din Lugoj, Gabi Micu pe numele lui, cu inundatiile de la Lugoj din anul 2000. Atunci, orasul nostru a fost la un deget, fara niciun fel de exagerare, de a fi maturat de un Timis involburat. Cred ca fotografia lui Gabi poate spune povestea fara niciun alt text alaturat, semn ca da, poti spune o poveste de mii de cuvinte cu doar o poza.

USR

Pe langa calitatea artistica, imaginea arata apa care se inaltase pana la faleza, fiind cu un metru si ceva peste trotuar. Practic, daca bordura nu era construita, apa s-ar fi revarsat de mult in oras. Asa, apele doar au alertat oamenii, care se vad stand, undeva in centru dreapta, pe malul apei, probabil in apropiere de Casa de Cultura, imaginea fiind realizata de pe malul din parcul Strand.

Eu eram mic atunci, dar din cate imi amintesc, inundatiile au fost prezentate si la televizor, Podul de Fier fiind aproape inghitit de viitura. Din fericire, apele s-au retras, insa poza asta probabil ca inca trezeste amintiri negre oamenilor care au trait atunci momentele pe viu. Sa ne scapam deci de boli, ca de ape nici Dumnezeu nu ne poate feri.

15 Comments

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite