Connect with us

Administrație

Lugojul cere, dar va primi? Administratia locala vrea 73 de blocuri reabilitate termic pana la finalul anului 2015

Publicat

în

blocuri lugojPrimăria Lugoj a iniţiat o serie de demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în legătură cu finanţarea reabilitării sistemului de alimentare cu apă din municipiul nostru, se arată într-un comunicat de presă emis de instituția publică. Astfel, se dorește, până la finele lui 2015, reabilitarea termică a 73 de blocuri din Lugoj, chiar dacă anul acesta nu s-a lucrat pe partea termică la blocuri din banii statului.

”Am discutat despre introducerea în programul de reabilitare termică a unui număr de 43 de blocuri din municipiu în anul 2014 şi de 40 de blocuri în anul 2015.Tot în cadrul acestor întâlniri am încercat să obţinem fonduri mai consistente la lucrările de reabilitare a alimentării cu apă”, a declarat edilul şef.

Tot săptămâna trecută a fost prezentă la Bucureşti o delegaţie din cadrul Direcţiei Economice şi a Biroului Investiţii, pentru a rezolva problema arieratelor ce le are Ministerul Dezvoltării către executantul lucrărilor de reabilitare a alimentării cu apă din municipiu, respectiv firma Hidroconstrucţia. Conform protocoluluidintre municipalitate şi Ministerul Dezvoltării, Primăria Lugoj a achitat până în prezent întreaga sumă care i-a revenit, urmând ca în continuare Ministerul Dezvoltării să îşi onoreze suma care îi mai revine pentru finalizarea lucrărilor, se arată în comunicatul de presă al primăriei Lugoj.

sursa foto: lilisor.net

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Actualitate

Rezultatele provizorii la alegerile de la Lugoj. PNL a obținut majoritatea în consiliul local

Publicat

în

PNL a obținut o victorie zdrobitoare la Lugoj și la Consiliul Local Municipal. Liberalii au reușit să obțină 45,84 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmați la mare distanță de PSD cu 14,15 procente. USRPLUS se află pe locul al treilea cu 10,16 la sută, iar PMP pe locul al patrulea cu 5,85. Doar aceste partide au trecut pragul electoral. Din cele 19 mandate de consilier, au fost repartizate 17, două urmând să fie redistribuite. PNL are 11 mandate, PSD 3 mandate, USR 2 mandate și PMP un mandat. Cele mai mari șanse să obțină cele două mandate redistribuite la are PSD și USR.

Iată, mai jos, toate rezultatele obținut. (Dați clic pe foto și se deschide în format mare)

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul și-a ales noul primar! Câți lugojeni au fost la urne pentru a-și alege edilul și consiliul local

Publicat

în

Lugojul a votat! Procesul electoral din orașul de pe Timiș s-a încheiat în urmă cu doar câteva momente. Lugojenii și-au exprimat votul la alegerile pentru primar și consiliu local, dar și pentru consiliu județean și președintele acestuia. Prezența la vot la Lugoj până la orele 21 seara a fost de 14.087 de votanți, adică 36,14% dintre alegătorii cu drept de vot.

Cele mai active secții de până acum sunt următoarele:

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 236 – 607;

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 235 – 591;

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.13 226 – 590 votanți.

La polul opus se află secțiile de mai jos, cu prezența cea mai scăzută din oraș:

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.5 TĂPIA – 97 votanți;

-ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 – 173 votanți;

-CĂMINUL CULTURAL MĂGURI – 215 votanți.

La alegerile din 2016, din cei 40.725 de alegători înscriși pe listele electorale, au votat 14.893 de lugojeni, adică 36,79%. 13.991 de voturi au fost valabile. Boldea lua în 2016 47,08% dintre sufragii, în timp ce Buciu reușea 27,87% din totalul voturilor valabil exprimate. Rămâi pe Lugojeanul.ro pentru a afla cine va fi primarul orașului pentru următorii patru ani, dar și reacții la cald din partea celor mai importante formațiuni politice după aflarea rezultatelor.

Citiţi mai departe

Cele mai citite