Connect with us


Administrație

Lugojeni, haideti sa ajutam la pastrarea monumentelor istorice! Liga Banateana va invita sa contribuiti la lista

Publicat

în

ceasul electric lugojLăsate în paragină, uitate sau preluate de către oameni care nu își dau interesul să le respecte și să le îngrijească, sute de monumente din Banat trec printr-o situați greu de descris. Gata să cadă, acestea sunt valorile fizice, pe care le putem vedea, admira și prețui cu ochii și mintea, care, odată dispărute, nu vor mai reapărea din locul în care au fost cândva. Pentru păstrarea monumentelor din Banat, Liga Bănățeană pregătește pentru 2015 o listă a acestora, pentru a ajuta la conservarea și restaurarea celor mai importante clădiri, statui, construcții și locuri din zona de vest a țării.

PMP

„Liga Bănăţeană are plăcerea de a vă anunţa lansarea de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş a invitaţiei de a propune imobile susceptibile spre a fi clasate pentru a apărea în lista monumentelor istorice 2015. În acest sens, Liga Bănăţeană aşteaptă din partea iubitorilor Banatului şi a Timişoarei propuneri referitoare la imobile care din punctul dumneavoastră de vedere merită să fie clasate şi să apară pe lista monumentelor istorice în anul 2015. La termenul indicat de către instituţia solicitantă, respectiv 20 noiembrie 2013, vom depune o listă din partea Ligii Bănăţene care se va alătura listelor propuse de către alte asociaţii de protejare a patrimoniului sau chiar de persoane fizice”, se arată pe site-ul Ligii.

USR

Cei care vor să participe la lărgirea listei de monumente, o pot face prin simpla trimitere a unor date spre Liga Bănățeană, monumentele urmând să fie introduse pe listă după ce toate datele au fost primite de la contribuitori. „Am aprecia în mod deosebit dacă alăturat identificării imobilului prin numele străzii, număr şi indicarea localităţii din judeţ, aţi ataşa o fotografie a imobilului”, scriu reprezentanții Ligii.

Puteți afla mai multe informații despre acest subiect de pe pagina de internet sau de pe cea de Facebook a Ligii Bănățene.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite