Connect with us

Divertisment

Lugojenii se pot bucura de unul dintre ultimele Banat Brunch-uri ale sezonului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii au ocazia să se delecteze cu cele mai gustoase preparate de casă într-unul dintre ultimele evenimente de tip Banat Brunch ale verii. Acesta are loc în weekend la Margina, chiar la o stână din sat, acolo unde gazdele vor întinde mesele și le vor împodobi cu delicatesuri.

“Brunch la finalul verii, cu dulceață de prune și cremă de brânză cu gogoșar”, așa este descris evenimentul pe pagina Eat Local.

Program

11:00 – 13:00 

RETIM

Brunch la Stână la fântănă

Activități și ateliere în gospodăria ciobăniței:

Meșteșuguri artistice tradiționale – Opincărit

13:00 – 15:00 

Tură ghidată la Biserica de lemn din Margina

Plimbare – să aducem oile la stână

Mulsul oilor

Meniu 

Ciorbă de berbecuț; ciorbă de fasole cu afumătură de porc; friptură din carne de berbecuț; cârnați de porc; cartofi pârgăluiți.

Aperitive:

Cârnați de porc afumați; slănină de porc afumată; untură pe pâine; drob de miel; ouă fierte; legume de sezon; dulceață de prune; salată de vinete; balmoș; pâine de casă.

Brânzeturi și lactate:

Brânză de oaie – telemea; caș de oaie copt la soare; urdă; cremă de brânză cu gogoșar; cremă de urdă cu ou; lapte de oaie.

Desert: 

Cornulețe cu dulceață de prune; turtă cu mure; plăcintă cu urdă; morândău.

Băuturi: 

Suc din flori de tei; suc din flori de salcâm; ceai de mentă; apă; cafea.

Rezervări puteți face aici.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Lugojul devine pentru un weekend patria fructelor de mare și a deserturilor turcești

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul se transformă în acest weekend în cartierul general al fructelor de mare și delicateselor turcești cum sunt baclavaua sau rahatul cu toate aromele posibile. Asta datorită unei caravane care a luat la colindat țara și organizează în orașe festivaluri mediteraneene.

Din meniul festivalului nu vor lipsi creveții, scoicile, calamarii, caracatița, puii de baltă, homarii, rapanele, king crab și multe alte bunătăți. Pentru cei care nu mănâncă preparate pe bază de fructe de mare, organizatorii vor pregăti delicioasele mâncăruri turcești cum sunt Adana kebab, frigărui de berbecuț sau pui, dar și celebrele baclavale în toate formele posibile, precum și rahat turcesc.

Evenimentul are loc în weekend, 17-19 septembrie, de la 12 la 22, în parcarea magazinului Kaufland din Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

“Starbucks-ul României” a deschis prima cafenea la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cea mai mare franciză din România a deschis prima cafenea la Lugoj, după o investiție ce se ridică la aproximativ 15-20.000 de euro, potrivit site-ului oficial. Este vorba despre 5 To Go, o cafenea 100% românească unde majoritatea produselor costă 5 lei.

Supranumit “Starbucks-ul României”, 5 To Go are peste 200 de locații în toată țara, comercializând cafea, ceaiuri, dar și alte produse de tip băuturi to-go, patiserie, sanvișuri și dulciuri. La Lugoj, locația se află pe strada Coloman Wallisch, numărul 19.

5 To Go Lugoj și-a deschis porțile miercuri dimineața, începând cu ora 7. Locația va fi deschisă în fiecare zi, de la 7 dimineața la 6 seara, iar în weekend de la 9 la 16.

RETIM

Citiţi mai departe

Divertisment

Un fost cinematograf din Lugoj, transformat în club de tenis de masă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În clădirea Forumului German din Lugoj, fostul cinematograf de pe strada Anișoara Odeanu din oraș a fost transformat în cel mai modern club de tenis de masă din oraș. Ping Pong Joy a apărut din pasiunea pentru sport, sănătate, stil de viață activ și dragoste pentru tenisul de masă.

Văzând necesitatea unui astfel de loc în Lugoj, fondatorii au închiriat clădirea și reabilitat interiorul, lăsând în picioare fosta scenă a cinematografului și amenajând restul sălii într-o sală de mese de ping pong la cel mai înalt nivel.

Ping Pong Joy va fi inaugurat la 1 septembrie, moment din care vă veți putea face rezervări la telefon 0774 403 993 sau pe pagina de internet a clubului. 

RETIM

Programul clubului: 

Luni – Vineri: între 17:00 și 21:00; 

Sâmbătă și Duminică: între 10:00 și 20:00.

Citiţi mai departe

Divertisment

Film în aer liber în parcarea unui magazin din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii cărora le e dor de un film amuzant sunt așteptați în parcarea unui magazin din oraș miercuri, 25 august, pentru a urmări în aer liber una dintre cele mai îndrăgite animații care au apărut în ultima perioadă. Filmul începe de la ora 20:30, în parcarea magazinului Kaufland, iar intrarea este liberă. Animația va fi dublată în limba română.

„Singuri acasă 2” este continuarea imensului succes din 2016, și ne duce iar în lumea secretă a animalelor de companie, cu noi peripeții și aventuri atunci când sunt lăsate singure acasă.

Vor fi așezate 200 de scaune în parcarea magazinului, iar intrarea va fi asigurată după regula primul venit, primul servit.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite